E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ηλεία: Τον απήγαγαν και τον άφησαν να πεθάνει δεμένο σε ένα δέντρο

Η απαγωγή για λύτρα μετατράπηκε σε μια άνευ προηγουμένου τραγωδία που πάγωσε την Ηλεία

Δημοσίευση 1/12/2021 | 09:25

Ηλεία: Τον απήγαγαν και τον άφησαν να πεθάνει δεμένο σε ένα δέντρο

Η απαγωγή για λύτρα μετατράπηκε σε μια άνευ προηγουμένου τραγωδία που πάγωσε την Ηλεία. Οι δράστε έσπευσαν να εξαφανιστούν στο εξωτερικό εκτός από έναν που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας. Σοκαρισμένος ο πρόεδρος του δικαστηρίου…

Το αστυνομικό ρεπορτάζ έχει καταγράψει στο παρελθόν περιστατικά αρπαγής και εκβιασμού για λύτρα- ανάμεσα σε -εργάτες γης, της Πακιστανικής κοινότητας που διαβιούν στην Δυτική Αχαΐα και την Ηλεία. Κάποιες υποθέσεις έχουν φτάσει ακόμα και στα άκρα, με θανάτους αθώων ανθρώπων, αλλά η υπόθεση που δικάστηκε προχθές (29-11-2021) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών δεν έχει προηγούμενο.

Θύμα, ένας 23χρονος Πακιστανός εργάτης γης, που απήχθη από πέντε ομοεθνείς του με σκοπό τα λύτρα. Το σχέδιό τους όμως δεν εξελίχθηκε όπως ήθελαν. Τον άφησαν δεμένο σε ένα δένδρο στην ερημιά, με αποτέλεσμα να πεθάνει από πείνα και δίψα μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Η συνταρακτική υπόθεση είχε συμβεί τον Αύγουστο του 2012 στην Ηλεία και μόλις η ομάδα των πέντε απαγωγέων διαπίστωσε ότι το θύμα είχε πεθάνει, το έθαψαν άρον – άρον σε μια χαράδρα και έσπευσαν να διαφύγουν στο εξωτερικό. Εκτός από έναν, τον μικρότερο της παρέας που δεν άντεξε από το βάρος των τύψεων και ομολόγησε το έγκλημα, με αποτέλεσμα να «φορτωθεί» τα πάντα.

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια και 7,5 χρόνια κάθειρξη για αρπαγή, απόπειρα εκβίασης, ανθρωποκτονία και περιύβριση νεκρού. Προχθές εμφανίστηκε ξανά στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών ζητώντας συγνώμη και επιείκεια και τελικά κατάφερε να μειώσει την αρχική ποινή σε 14 χρόνια κάθειρξη. Σε λίγο θα αποφυλακιστεί, αλλά, τα όσα περιέγραψε στο δικαστήριο ήταν ανατριχιαστικά, σαν να βγήκαν από κινηματογραφική ταινία θρίλερ.

Η υπόθεση με την εξαφάνιση του 23χρονου από το Πακιστάν τοποθετείται στις 13 Αυγούστου 2012. Ο νεαρός διέμενε στην Αττική με έναν θείο του, όταν δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον υποτιθέμενο φίλο του, που τον κάλεσε να μεταβεί στην Ηλεία για να εργαστεί στις καλλιέργειες. Ο νεαρός πήρε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ και όταν αποβιβάστηκε στη Νέα Μανωλάδα, ξεκίνησε ένας εφιάλτης που θα οδηγούσε στον μαρτυρικό του θάνατο.

Οι πέντε υποτιθέμενοι φίλοι του, τον έπιασαν, τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον μετέφεραν σε μια ερημική τοποθεσία, στην περιοχή της Αμαλιάδας. Όπως είπε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο, η παρέα επικοινώνησε με την οικογένεια του θύματος στο Πακιστάν και ζητούσε 23.000 ευρώ για να τον ελευθερώσει, επειδή πίστευαν ότι είχε λεφτά.

Η περιγραφή του εγκλήματος, προκάλεσε εντύπωση ακόμα και στην πρόεδρο του δικαστηρίου, που σχολίασε: «Μα καλά, δεν τον λυπηθήκατε; Τον δέσατε και τον αφήσατε να πεθάνει σαν το σκυλί;» Ο κατηγορούμενος πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους γονείς του θύματος αργούσαν με αποτέλεσμα ο 23χρονος μετά από τρεις ημέρες, να αφήσει την τελευταία του πνοή. Αρνήθηκε ότι τον βασάνισαν, ενώ ο ίδιος είπε πως του πήγαινε φαγητό και νερό κάθε μέρα, εκεί που τον είχαν δέσει και φιμώσει.

«Μόλις πέθανε, τον θάψαμε όλοι μαζί. Εγώ τους είπα να πάμε στην Αστυνομία αλλά με απείλησαν και την κοπάνησαν στην Ευρώπη» είπε ο κατηγορούμενος. Οι τύψεις βάρυναν τη συνείδησή του, και τελικά πήγε στην Αθήνα μετά από 15 ημέρες όπου ομολόγησε το έγκλημα σε έναν εκπρόσωπο της Πακιστανικής κοινότητας, καθώς το παιδί έπρεπε να ταφεί με τις πρέπουσες τιμές. Φυσικά συνελήφθη και οδήγησε τις αρχές στον τόπο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο 23χρονος βρέθηκε θαμμένος σε δύσβατη χαράδρα κοντά στο φράγμα του Πηνειού και οι συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατό του, παραμένουν ακόμα και σήμερα αδιευκρίνιστες, καθώς οι απαγωγείς του, όπως ομολόγησε ο δράστης τον είχαν δεμένο και φιμωμένο για τρεις ημέρες σε ένα δένδρο, μέρα και νύχτα μέσα στον καύσωνα του Αυγούστου.

Για την μεταφορά της σορού του 23χρονου από το σημείο της ταφής, που ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση που διήρκησε αρκετές ώρες, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών και αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας και του Τμήματος Ασφαλείας Αττικής.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ζήτησε και κατάφερε να αναγνωριστούν οι ελαφρυντικές περιστάσεις στον εντολέα του, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η αρχική ποινή των ισοβίων συν 7,5 χρόνων κάθειρξης.

Συγκεκριμένα, επικαλέστηκε την ομολογία του εγκλήματος, το οποίο πήρε ουσιαστικά «στις πλάτες του» αφού οι άλλοι τέσσερις δράστες διέφυγαν στο εξωτερικό, ενώ ο κατηγορούμενος βοήθησε ουσιαστικά τις αρχές για την ανεύρεση της σορού. «Εχει περάσει εννέα χρόνια στη φυλακή, όπου πειθαρχικά έχει άριστη συμπεριφορά. Επιπλέον, προσπάθησε να άρει τις συνέπειες των πράξεων του, για να εξιλεωθεί», πρόσθεσε ο δικηγόρος, που ζήτησε και το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, καθώς διέπραξε το έγκλημα όταν ήταν σε ηλικία 22 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώληση ακινήτου ακόμη και με χρέη στην εφορία: Οι νέοι κανόνες για τις μεταβιβάσεις

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Τι αλλάζει σε κληρονομιές και γονικές παροχές

Φρικτό τέλος: Νεκρό από λύσσα 11χρονο αγόρι ‑ Είχε ξυπνήσει με νυχτερίδα πάνω του

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Ένα 11χρονο αγόρι από τον Καναδά πέθανε από λύσσα. Είχε ξυπνήσει με μια νυχτερίδα πάνω στη μύτη και το στόμα του.

ΗΠΑ ‑ Βοσνία 2‑0: Πρόκριση στους «16» με δέκα παίκτες

Αθλητικά Νέα 02.07.2026
Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ κατέκτησε την πρώτη της νίκη σε νοκ άουτ φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου εδώ και 24 χρόνια, παρά το αριθμητικό μειονέκτημα από το 64`

Βέλγιο ‑ Σενεγάλη 3‑2 παρ. (2‑2 κ.α.): Η μεγάλη ανατροπή του Μουντιάλ στέλνει τους Red Devils στους «16»!

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Πέναλτι στο 120΄+5΄ έδωσε την πρόκριση στο Βέλγιο - «Ανάσταση» μέσα σε τρία λεπτά από το 0-2

Τέλος οι ΜΚΟ, μόνο δικηγόροι στη νομική καθοδήγηση των μεταναστών

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Όσα αλλάζουν με ΚΥΑ των Παπαθανάση, Φλωρίδη και Πλεύρη - Οι μετανάστες θα ενημερώνονται για τις επιλογές που έχουν μέσα από ομαδικές συνεδρίες με δικηγόρους - 160 ευρώ η αμοιβή στους δικηγόρους για κάθε συνεδρία - Πώς θα παίρνουν το μπόνους

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα ‑ Τι έγραφαν τα μηνύματα μεταξύ των μηχανικών;

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Νέα στοιχεία μετά την κατάρρευση της πολυκατοικίας στα Πετράλωνα έρχονται στο φως. Τι έγραφαν τα μηνύματα μεταξύ των μηχανικών;

«Eίπαμε για πλάκα πως ήταν αλιγάτορας»: Η ανατριχιαστική μαρτυρία για τη γυναίκα που κατασπαράχθηκε στη Φλόριντα

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τις τελευταίες στιγμές της 31χρονης Μπρίτανι Κλαρκ, η οποία έχασε τη ζωή της έπειτα από επίθεση αλιγάτορα σε ποτάμι της Φλόριντα μπροστά στα μάτια του συντρόφου της

Έκρηξη στα χρέη προς την Εφορία: Στα 114,6 δισ. οι οφειλές – Το 1/3 χαρακτηρίζεται ανεπίδεκτο είσπραξης

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Πάνω από 4,25 εκατ. οι οφειλέτες, μόλις 1 στα 15 ευρώ του πραγματικού χρέους βρίσκεται σήμερα σε ενεργή ρύθμιση

Απίστευτη υπόθεση στη Θεσσαλονίκη: Πήγε για εγχείρηση ρουτίνας και έφυγε με εγκαύματα τρίτου βαθμού

E-Daily 2.TopNews 02.07.2026
Ένα χειρουργείο ρουτίνας κατέληξε σε βαριά εγκαύματα στα πόδια, ενώ κινδύνεψε να επεκταθούν και στα γενετικά της όργανα

Γυναίκα χτυπήθηκε από κεραυνό έξω από εκκλησία και έπαθε ανακοπή – Διασώστες την επανέφεραν στη ζωή

E-Daily 3.Left Χτες
Η Ζαν Μένα χτυπήθηκε από κεραυνό έξω από εκκλησία στις ΗΠΑ και υπέστη καρδιακή ανακοπή

Δημιουργήθηκε ομάδα για τη διάσωση του λαγοκέφαλου – «Αξίζει προστασία και σεβασμό»

Ελλάδα Χτες
«Η αξία μιας ζωής δεν πρέπει να κρίνεται αποκλειστικά από τη χρησιμότητα»