E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ηλεία: Τον απήγαγαν και τον άφησαν να πεθάνει δεμένο σε ένα δέντρο

Η απαγωγή για λύτρα μετατράπηκε σε μια άνευ προηγουμένου τραγωδία που πάγωσε την Ηλεία

Δημοσίευση 1/12/2021 | 09:25

Ηλεία: Τον απήγαγαν και τον άφησαν να πεθάνει δεμένο σε ένα δέντρο

Η απαγωγή για λύτρα μετατράπηκε σε μια άνευ προηγουμένου τραγωδία που πάγωσε την Ηλεία. Οι δράστε έσπευσαν να εξαφανιστούν στο εξωτερικό εκτός από έναν που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας. Σοκαρισμένος ο πρόεδρος του δικαστηρίου…

Το αστυνομικό ρεπορτάζ έχει καταγράψει στο παρελθόν περιστατικά αρπαγής και εκβιασμού για λύτρα- ανάμεσα σε -εργάτες γης, της Πακιστανικής κοινότητας που διαβιούν στην Δυτική Αχαΐα και την Ηλεία. Κάποιες υποθέσεις έχουν φτάσει ακόμα και στα άκρα, με θανάτους αθώων ανθρώπων, αλλά η υπόθεση που δικάστηκε προχθές (29-11-2021) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών δεν έχει προηγούμενο.

Θύμα, ένας 23χρονος Πακιστανός εργάτης γης, που απήχθη από πέντε ομοεθνείς του με σκοπό τα λύτρα. Το σχέδιό τους όμως δεν εξελίχθηκε όπως ήθελαν. Τον άφησαν δεμένο σε ένα δένδρο στην ερημιά, με αποτέλεσμα να πεθάνει από πείνα και δίψα μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Η συνταρακτική υπόθεση είχε συμβεί τον Αύγουστο του 2012 στην Ηλεία και μόλις η ομάδα των πέντε απαγωγέων διαπίστωσε ότι το θύμα είχε πεθάνει, το έθαψαν άρον – άρον σε μια χαράδρα και έσπευσαν να διαφύγουν στο εξωτερικό. Εκτός από έναν, τον μικρότερο της παρέας που δεν άντεξε από το βάρος των τύψεων και ομολόγησε το έγκλημα, με αποτέλεσμα να «φορτωθεί» τα πάντα.

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια και 7,5 χρόνια κάθειρξη για αρπαγή, απόπειρα εκβίασης, ανθρωποκτονία και περιύβριση νεκρού. Προχθές εμφανίστηκε ξανά στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών ζητώντας συγνώμη και επιείκεια και τελικά κατάφερε να μειώσει την αρχική ποινή σε 14 χρόνια κάθειρξη. Σε λίγο θα αποφυλακιστεί, αλλά, τα όσα περιέγραψε στο δικαστήριο ήταν ανατριχιαστικά, σαν να βγήκαν από κινηματογραφική ταινία θρίλερ.

Η υπόθεση με την εξαφάνιση του 23χρονου από το Πακιστάν τοποθετείται στις 13 Αυγούστου 2012. Ο νεαρός διέμενε στην Αττική με έναν θείο του, όταν δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον υποτιθέμενο φίλο του, που τον κάλεσε να μεταβεί στην Ηλεία για να εργαστεί στις καλλιέργειες. Ο νεαρός πήρε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ και όταν αποβιβάστηκε στη Νέα Μανωλάδα, ξεκίνησε ένας εφιάλτης που θα οδηγούσε στον μαρτυρικό του θάνατο.

Οι πέντε υποτιθέμενοι φίλοι του, τον έπιασαν, τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον μετέφεραν σε μια ερημική τοποθεσία, στην περιοχή της Αμαλιάδας. Όπως είπε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο, η παρέα επικοινώνησε με την οικογένεια του θύματος στο Πακιστάν και ζητούσε 23.000 ευρώ για να τον ελευθερώσει, επειδή πίστευαν ότι είχε λεφτά.

Η περιγραφή του εγκλήματος, προκάλεσε εντύπωση ακόμα και στην πρόεδρο του δικαστηρίου, που σχολίασε: «Μα καλά, δεν τον λυπηθήκατε; Τον δέσατε και τον αφήσατε να πεθάνει σαν το σκυλί;» Ο κατηγορούμενος πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους γονείς του θύματος αργούσαν με αποτέλεσμα ο 23χρονος μετά από τρεις ημέρες, να αφήσει την τελευταία του πνοή. Αρνήθηκε ότι τον βασάνισαν, ενώ ο ίδιος είπε πως του πήγαινε φαγητό και νερό κάθε μέρα, εκεί που τον είχαν δέσει και φιμώσει.

«Μόλις πέθανε, τον θάψαμε όλοι μαζί. Εγώ τους είπα να πάμε στην Αστυνομία αλλά με απείλησαν και την κοπάνησαν στην Ευρώπη» είπε ο κατηγορούμενος. Οι τύψεις βάρυναν τη συνείδησή του, και τελικά πήγε στην Αθήνα μετά από 15 ημέρες όπου ομολόγησε το έγκλημα σε έναν εκπρόσωπο της Πακιστανικής κοινότητας, καθώς το παιδί έπρεπε να ταφεί με τις πρέπουσες τιμές. Φυσικά συνελήφθη και οδήγησε τις αρχές στον τόπο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο 23χρονος βρέθηκε θαμμένος σε δύσβατη χαράδρα κοντά στο φράγμα του Πηνειού και οι συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατό του, παραμένουν ακόμα και σήμερα αδιευκρίνιστες, καθώς οι απαγωγείς του, όπως ομολόγησε ο δράστης τον είχαν δεμένο και φιμωμένο για τρεις ημέρες σε ένα δένδρο, μέρα και νύχτα μέσα στον καύσωνα του Αυγούστου.

Για την μεταφορά της σορού του 23χρονου από το σημείο της ταφής, που ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση που διήρκησε αρκετές ώρες, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών και αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας και του Τμήματος Ασφαλείας Αττικής.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ζήτησε και κατάφερε να αναγνωριστούν οι ελαφρυντικές περιστάσεις στον εντολέα του, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η αρχική ποινή των ισοβίων συν 7,5 χρόνων κάθειρξης.

Συγκεκριμένα, επικαλέστηκε την ομολογία του εγκλήματος, το οποίο πήρε ουσιαστικά «στις πλάτες του» αφού οι άλλοι τέσσερις δράστες διέφυγαν στο εξωτερικό, ενώ ο κατηγορούμενος βοήθησε ουσιαστικά τις αρχές για την ανεύρεση της σορού. «Εχει περάσει εννέα χρόνια στη φυλακή, όπου πειθαρχικά έχει άριστη συμπεριφορά. Επιπλέον, προσπάθησε να άρει τις συνέπειες των πράξεων του, για να εξιλεωθεί», πρόσθεσε ο δικηγόρος, που ζήτησε και το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, καθώς διέπραξε το έγκλημα όταν ήταν σε ηλικία 22 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάνω από τρεις οι δράστες του φονικού χτυπήματος σε βάρος στελεχών της ΝΔ: Tα στοιχεία που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται τα ευρήματα από τα σημεία των επιθέσεων, αλλά και το υλικό που έχει συλλεχθεί, προκειμένου να φτάσουν στην ταυτοποίηση των εμπλεκομένων

«Πού είναι οι γονείς σου;»: Η στιγμή που αστυνομικοί σταματούν 8χρονο πάνω σε τζετ σκι

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Ένα ασυνήθιστο περιστατικό κατέγραψαν αστυνομικοί στη Φλόριντα

Αλλάζουν όλα στις πολυκατοικίες: «Σπάνε» ή ενώνονται τα οροφοδιαμερίσματα, τι προβλέπεται για τα απλήρωτα κοινόχρηστα

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Μεγαλύτερες ευθύνες αλλά και «εξουσίες» για τους διαχειριστές - Τι θα ισχύει για όσους αρνούνται τη συντήρηση των πολυκατοικιών

Νέα Υόρκη: Καύσωνας 46°C και ο δήμαρχος θέλει οικονομία στα κλιματιστικά

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Η αίσθηση της θερμοκρασίας στην πόλη αναμένεται να φτάσει τους 43°C, ενώ στα προάστια μπορεί να αγγίξει ακόμη και τους 46°C

Χρήματα από την κόρη στον πατέρα, φόρος στον... γαμπρό: Το λάθος που μπορεί να κοστίσει ακριβά στις οικογενειακές δωρεές

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Η ΑΑΔΕ έκρινε ότι τη δωρεά ήταν του γαμπρού και όχι της κόρης - Χάθηκε το αφορολόγητο και επιβλήθηκαν φόρος και πρόστιμο

Σοβαρό επεισόδιο με αρπαγή και ξυλοδαρμό ανήλικου στη Στυλίδα, συλλήψεις και προσαγωγές

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις έντεκα το βράδυ στην Αγία Μαρίνα. Ένας 25χρονος κάτοικος Λαμίας, παρεξηγήθηκε με τον 19χρονο Στυλιδιώτη και τον χτύπησε με μπουνιά

Απίστευτο: 54χρονη επέζησε από κεραυνό και καρδιακή ανακοπή

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Γυναίκα στις ΗΠΑ χτυπήθηκε από κεραυνό, υπέστη καρδιακή ανακοπή και επανήλθε χάρη στην άμεση επέμβαση των διασωστών - Δείτε βίντεο

Τραγωδία στο Ωραιόκαστρο: Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ξεκινά η φονική φωτιά από ένα τσιγάρο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Συγκλονίζει η περιγραφή της 40χρονης μητέρας η οποία κατάφερε να διασωθεί, ενώ ο σύζυγος και ο γιος της έχασαν τη ζωή τους

Εθνικιστικό ντελίριο στον τουρκικό Τύπο για το Κυπριακό

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Σε μια συντονισμένη προσπάθεια να καλλιεργήσουν κλίμα ανησυχίας και να προλάβουν τυχόν εξελίξεις στο Κυπριακό επιδίδονται κορυφαίοι αρθρογράφοι του τουρκικού

Τραγωδία στο Ωραιόκαστρο: Βίντεο καταγράφει τη στιγμή που ξεκινά η φονική φωτιά από ένα τσιγάρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγκλονίζει η περιγραφή της 40χρονης μητέρας η οποία κατάφερε να διασωθεί, ενώ ο σύζυγος και ο γιος της έχασαν τη ζωή τους

Βενεζουέλα: Πανηγυρισμοί στα συντρίμμια ‑ Απεγκλωβίστηκε ο 43χρονος σεκιουριτάς, μετά από 8 ημέρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι διασώστες είχαν έρθει σε επαφή μαζί του από το περασμένο Σάββατο και διέψευσε το χρονικό περιθώριο των 48 έως 72 ωρών για την ανεύρεση επιζώντων

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα έπεσε στον Θερμαϊκό μέσα στο λιμάνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Περιπολικό του Λιμενικού έφτασε αμέσως στο σημείο για να προσφέρει βοήθεια