E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ηλεία: Τον απήγαγαν και τον άφησαν να πεθάνει δεμένο σε ένα δέντρο

Η απαγωγή για λύτρα μετατράπηκε σε μια άνευ προηγουμένου τραγωδία που πάγωσε την Ηλεία

Δημοσίευση 1/12/2021 | 09:25

Ηλεία: Τον απήγαγαν και τον άφησαν να πεθάνει δεμένο σε ένα δέντρο

Η απαγωγή για λύτρα μετατράπηκε σε μια άνευ προηγουμένου τραγωδία που πάγωσε την Ηλεία. Οι δράστε έσπευσαν να εξαφανιστούν στο εξωτερικό εκτός από έναν που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας. Σοκαρισμένος ο πρόεδρος του δικαστηρίου…

Το αστυνομικό ρεπορτάζ έχει καταγράψει στο παρελθόν περιστατικά αρπαγής και εκβιασμού για λύτρα- ανάμεσα σε -εργάτες γης, της Πακιστανικής κοινότητας που διαβιούν στην Δυτική Αχαΐα και την Ηλεία. Κάποιες υποθέσεις έχουν φτάσει ακόμα και στα άκρα, με θανάτους αθώων ανθρώπων, αλλά η υπόθεση που δικάστηκε προχθές (29-11-2021) στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών δεν έχει προηγούμενο.

Θύμα, ένας 23χρονος Πακιστανός εργάτης γης, που απήχθη από πέντε ομοεθνείς του με σκοπό τα λύτρα. Το σχέδιό τους όμως δεν εξελίχθηκε όπως ήθελαν. Τον άφησαν δεμένο σε ένα δένδρο στην ερημιά, με αποτέλεσμα να πεθάνει από πείνα και δίψα μέσα στο κατακαλόκαιρο.

Η συνταρακτική υπόθεση είχε συμβεί τον Αύγουστο του 2012 στην Ηλεία και μόλις η ομάδα των πέντε απαγωγέων διαπίστωσε ότι το θύμα είχε πεθάνει, το έθαψαν άρον – άρον σε μια χαράδρα και έσπευσαν να διαφύγουν στο εξωτερικό. Εκτός από έναν, τον μικρότερο της παρέας που δεν άντεξε από το βάρος των τύψεων και ομολόγησε το έγκλημα, με αποτέλεσμα να «φορτωθεί» τα πάντα.

Πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ισόβια και 7,5 χρόνια κάθειρξη για αρπαγή, απόπειρα εκβίασης, ανθρωποκτονία και περιύβριση νεκρού. Προχθές εμφανίστηκε ξανά στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Πατρών ζητώντας συγνώμη και επιείκεια και τελικά κατάφερε να μειώσει την αρχική ποινή σε 14 χρόνια κάθειρξη. Σε λίγο θα αποφυλακιστεί, αλλά, τα όσα περιέγραψε στο δικαστήριο ήταν ανατριχιαστικά, σαν να βγήκαν από κινηματογραφική ταινία θρίλερ.

Η υπόθεση με την εξαφάνιση του 23χρονου από το Πακιστάν τοποθετείται στις 13 Αυγούστου 2012. Ο νεαρός διέμενε στην Αττική με έναν θείο του, όταν δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον υποτιθέμενο φίλο του, που τον κάλεσε να μεταβεί στην Ηλεία για να εργαστεί στις καλλιέργειες. Ο νεαρός πήρε το λεωφορείο του ΚΤΕΛ και όταν αποβιβάστηκε στη Νέα Μανωλάδα, ξεκίνησε ένας εφιάλτης που θα οδηγούσε στον μαρτυρικό του θάνατο.

Οι πέντε υποτιθέμενοι φίλοι του, τον έπιασαν, τον έδεσαν χειροπόδαρα και τον μετέφεραν σε μια ερημική τοποθεσία, στην περιοχή της Αμαλιάδας. Όπως είπε ο κατηγορούμενος στο δικαστήριο, η παρέα επικοινώνησε με την οικογένεια του θύματος στο Πακιστάν και ζητούσε 23.000 ευρώ για να τον ελευθερώσει, επειδή πίστευαν ότι είχε λεφτά.

Η περιγραφή του εγκλήματος, προκάλεσε εντύπωση ακόμα και στην πρόεδρο του δικαστηρίου, που σχολίασε: «Μα καλά, δεν τον λυπηθήκατε; Τον δέσατε και τον αφήσατε να πεθάνει σαν το σκυλί;» Ο κατηγορούμενος πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις με τους γονείς του θύματος αργούσαν με αποτέλεσμα ο 23χρονος μετά από τρεις ημέρες, να αφήσει την τελευταία του πνοή. Αρνήθηκε ότι τον βασάνισαν, ενώ ο ίδιος είπε πως του πήγαινε φαγητό και νερό κάθε μέρα, εκεί που τον είχαν δέσει και φιμώσει.

«Μόλις πέθανε, τον θάψαμε όλοι μαζί. Εγώ τους είπα να πάμε στην Αστυνομία αλλά με απείλησαν και την κοπάνησαν στην Ευρώπη» είπε ο κατηγορούμενος. Οι τύψεις βάρυναν τη συνείδησή του, και τελικά πήγε στην Αθήνα μετά από 15 ημέρες όπου ομολόγησε το έγκλημα σε έναν εκπρόσωπο της Πακιστανικής κοινότητας, καθώς το παιδί έπρεπε να ταφεί με τις πρέπουσες τιμές. Φυσικά συνελήφθη και οδήγησε τις αρχές στον τόπο του εγκλήματος.

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο 23χρονος βρέθηκε θαμμένος σε δύσβατη χαράδρα κοντά στο φράγμα του Πηνειού και οι συνθήκες που οδήγησαν στον θάνατό του, παραμένουν ακόμα και σήμερα αδιευκρίνιστες, καθώς οι απαγωγείς του, όπως ομολόγησε ο δράστης τον είχαν δεμένο και φιμωμένο για τρεις ημέρες σε ένα δένδρο, μέρα και νύχτα μέσα στον καύσωνα του Αυγούστου.

Για την μεταφορά της σορού του 23χρονου από το σημείο της ταφής, που ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση, στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση που διήρκησε αρκετές ώρες, με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας, της 6ης ΕΜΑΚ Πατρών και αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας και του Τμήματος Ασφαλείας Αττικής.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου, ζήτησε και κατάφερε να αναγνωριστούν οι ελαφρυντικές περιστάσεις στον εντολέα του, με αποτέλεσμα να μειωθεί σημαντικά η αρχική ποινή των ισοβίων συν 7,5 χρόνων κάθειρξης.

Συγκεκριμένα, επικαλέστηκε την ομολογία του εγκλήματος, το οποίο πήρε ουσιαστικά «στις πλάτες του» αφού οι άλλοι τέσσερις δράστες διέφυγαν στο εξωτερικό, ενώ ο κατηγορούμενος βοήθησε ουσιαστικά τις αρχές για την ανεύρεση της σορού. «Εχει περάσει εννέα χρόνια στη φυλακή, όπου πειθαρχικά έχει άριστη συμπεριφορά. Επιπλέον, προσπάθησε να άρει τις συνέπειες των πράξεων του, για να εξιλεωθεί», πρόσθεσε ο δικηγόρος, που ζήτησε και το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, καθώς διέπραξε το έγκλημα όταν ήταν σε ηλικία 22 ετών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανεβαίνει η στάθμη του Πηνειού ‑ Σε αυξημένη επιφυλακή ο Δήμος Λάρισας

Ελλάδα Χτες
Τα θυροφράγματα έχουν κλείσει στο σύνολό τους, προκειμένου να περιοριστεί ο κίνδυνος εισροών

Τραγωδία στην Ηλεία: Εργάτης γης στο Καπελέτο έβαλε τέλος στη ζωή του σε θερμοκήπιο

Ελλάδα Χτες
Ο εργάτης εντοπίστηκε νεκρός από άλλους εργάτες μέσα σε θερμοκήπιο

Τρόμος για 3 ανήλικες στο Καματερό: Μεθυσμένος Ινδός τις απείλησε με χαρτοκόπτη

Ελλάδα Χτες
Το συμβάν σημειώθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου

Περού: Δύτης έχει «φυσαλίδες αζώτου» στο σώμα εδώ και 11 χρόνια – «Ζω σαν φουσκωμένο μπαλόνι»

Κόσμος Χτες
«Ζω σαν φουσκωμένο μπαλόνι και περιμένω μία λύση», αποκαλύπτει ο Αλεχάντρο Ράμος Μαρτίνες

Πήρε εξιτήριο ο κτηνοτρόφος που κατέρρευσε – «Πέρασε εγκεφαλικό», αναφέρει η γυναίκα του

Ελλάδα Χτες
Αναρρώνει στο σπίτι του, κοντά στην οικογένειά του, ο κτηνοτρόφος που κατέρρευσε όταν είδε το κοπάδι του να θανατώνεται έπειτα από κρούσματα ευλογιάς των προβάτων

Έκπληξη στο Επίδομα Θέρμανσης: Ξεκινούν άμεσα οι πληρωμές – Δείτε πότε μπαίνουν τα χρήματα!

Οικονομία Χτες
Το επίδομα θέρμανσης δικαιούνται φυσικά πρόσωπα που χρησιμοποιούν πετρέλαιο, φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, πέλετ, τηλεθέρμανση ή ηλεκτρική ενέργεια, και πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια

Συντάξεις Ιανουαρίου 2026: Προκαταβολικά οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες καταβολής

Οικονομία Χτες
Νωρίτερα θα πληρωθούν οι συνταξιούχοι ενόψει των γιορτών

Σε ποια ηλικία είναι οι πιο μοναχικοί άνθρωποι σύμφωνα με νέα έρευνα

Κόσμος Χτες
Η έρευνα έκανε διάκριση μεταξύ της αντιληπτής μοναξιάς, πόσο συχνά κάποιος δηλώνει ότι αισθάνεται μοναξιά ή απομόνωση, και της «πραγματικής μοναξιάς»

Χάος στο αεροδρόμιο Χίθροου: Αγνωστοι ψέκασαν ταξιδιώτες με σπρέι – Μία σύλληψη

Κόσμος Χτες
Ισχυρή αστυνομική παρουσία στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Μεγάλης Βρετανίας, έπειτα από ειδοποίηση για βίαιο περιστατικό στον τερματικό σταθμό 3 – Μία σύλληψη

Η εξομολόγηση ενός δολοφόνου που σκότωσε την οικογένειά του: «Έπρεπε να το είχα κάνει νωρίτερα»

Ελλάδα Χτες
Ένας 27χρονος από την Ουρουγουάη όχι μόνο αφάνισε την οικογένειά του αλλά δήλωσε ευθαρσώς στο δικαστήριο πως «τους μισούσα όλους»

Τα 8 σημεία της Αττικής που θα μπουν πιλοτικά κάμερες έως το τέλος του έτους

Ελλάδα Χτες
Σκοπός του νέου νόμου για την οδική ασφάλεια είναι η αναβάθμιση, η καταγραφή, η βεβαίωση και η είσπραξη τροχονομικών παραβάσεων