E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι μπορεί να πάει λάθος με ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι;

Ένα πελώριο άστρο 5,5 τόνων πάνω στη Σαγράδα Φαμίλια προκαλεί (νέες) αντιδράσεις κατοίκων

Δημοσίευση 29/11/2021 | 19:55

Τι μπορεί να πάει λάθος με ένα χριστουγεννιάτικο στολίδι;

Ένα γιγάντιο άστρο τοποθετήθηκε σήμερα σε έναν από τους κύριους πυργίσκους της Σαγράδα Φαμίλια, του αριστουργήματος του Αντόνι Γκαουντί.

Ωστόσο, το πελώριο χριστουγεννιάτικο στολίδι πάνω στο εμβληματικό τοπόσημο της Βαρκελώνης που προ πανδημίας προσέλκυε 60.000 τουρίστες ημερησίως, μόνο εορταστική ευδαιμονία δεν έφερε στους κατοίκους της πόλης.

Ενώσεις κατοίκων κατηγορούν το θρησκευτικό ίδρυμα που έχει τη διαχείριση της Βασιλικής για επίδειξη ισχύος.

Ο Σαλβαδόρ Μπαρόσο, ένας από τους εκπροσώπους των πολιτών, χαρακτήρισε το άστρο των 5,5 τόνων και επτά μέτρων που θα φωταγωγηθεί στις 8 Δεκεμβρίου, «φρικτό αισθητικά».

Ωστόσο, η βασική ανησυχία των πολιτών είναι πως το ίδρυμα διαχείρισης της Σαγράδα Φαμίλια θα προχωρήσει με τα σχέδιά του για την κατασκευή μιας τεράστιας σκάλας για την κύρια είσοδο του κτηρίου, η οποία για να ολοκληρωθεί, θα πρέπει να έχουν κατεδαφιστεί τρία ολόκληρα οικοδομικά τετράγονα, εκτοπίζοντας περίπου 1.000 οικογένειες και επιχειρήσεις.

Νωρίτερα εντός Νοεμβρίου, η άλλη ένωση πολιτών που εκπροσωπεί ο Χοάν Ιτσάσο κάλεσε για την παύση όλων των εργασιών έως ότου αποφασίσει η τριμερής συνάντηση (πολιτών, ιδρύματος και δήμου) για τα μελλοντικά σχέδια της περιοχής. Ενώ η ένωση του Μπαρόσο αναλαμβάνει νομικά μέτρα κατά του δρομολογούμενου έργου.

Από την πλευρά του ο Χαβιέ Μαρτίνεζ ανέφερε πως η διοίκηση του ιδρύματος είναι ανοιχτή σε προτάσεις, ωστόσο εναπόκειται στο δημοτικό συμβούλιο το αν θα γίνουν δεκτές ή όχι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Κιάρα Φεράνι μετά το σκάνδαλο με το Pandoro, ποζάρει τόπλeς

Tabloid 23.01.2026
Λίγες ημέρες μετά την απαλλαγή της από τις κατηγορίες για απάτη

Τούνη: Τον Φεβρουάριο η συνέχεια της δίκης ‑ Θα προβληθεί το επίδικο βίντεο ‑ «Θέλω να δοθεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα»

Tabloid 23.01.2026
«Να μη βιώσει καμία γυναίκα ξανά κάτι τέτοιο», είπε η Ιωάννα Τούνη

Σοφία Βεργκάρα: «Έριξε» το Instagram με το αποκαλυπτικό βίντεο που δημοσίευσε

Tabloid 23.01.2026
Πλάνα την δείχνουν να ποζάρει είτε ημίγυμνη είτε γυμνή

Ιωάννα Τούνη: Με δάκρυα στα μάτια έξω από το δικαστήριο – «Σφίγγεται κάθε φορά η καρδιά μου, είναι πολύ ψυχοφθόρο»

Tabloid 23.01.2026
Η σημερινή ημέρα είναι μια πολύ κρίσιμη ημέρα αλλά και πολύ δύσκολη για την influencer,

MasterChef: Σάστισαν με την μεγάλη του αστοχία

TV Buzz 23.01.2026
`Eίναι ένα ατόπημα που δεν μπορεί να σε πάει στην επόμενη φάση`

Όταν το Χόλιγουντ πίστεψε ότι η Elizabeth Taylor... είχε πεθάνει

Celebrity Stories 23.01.2026
Η μέρα που η Κλεοπάτρα λίγο έλειψε να μείνει χωρίς βασίλισσα

Zούσαν κρυφό έρωτα στα γυρίσματα και μας τον έκρυβαν για χρόνια

Celebrity Stories 23.01.2026
Η σχέση που εξηγεί τη μαγική τους χημεία στην οθόνη

Ευθύμης Ζησάκης: Απαντά για το αν θα υπάρξει συνέχεια με τον Αρη και τη Μπέλα στο «Σόι σου»»

Tabloid Χτες
Μίλησε για όλα στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου

Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ: Ξέσπασε σε κλάματα την ώρα της δίκης κατά της Daily Mail ‑ «Υπήρχαν μικρόφωνα … με άκουγαν»

Tabloid Χτες
Η 60χρονη Βρετανίδα ηθοποιός, είναι μεταξύ των επτά διασημοτήτων, που έχουν προσφύγει δικαστικά κατά της Associated Newspapers Ltd (ANL)