E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορονοϊός: Με ρυθμούς Μαρτίου οι εμβολιασμοί ‑ Τείχος ανοσίας 80% στο τέλος του έτους

Πάνω από 90.000 πολίτες εμβολιάζονται καθημερινά στην Ελλάδα

Δημοσίευση 28/11/2021 | 10:56

Κορονοϊός: Με ρυθμούς Μαρτίου οι εμβολιασμοί ‑ Τείχος ανοσίας 80% στο τέλος του έτους

Με τους ρυθμούς του περασμένου Μαρτίου «τρέχουν» οι εμβολιασμοί, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς, τονίζοντας ότι χθες άγγιξαν τους 90.000, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.

«Χθες ξεπεράσαμε τον αριθμό των 7 εκατ. πολιτών που έχουν εμβολιαστεί με πρώτη δόση και γύρω στα 6,4 εκατ. είναι οι πλήρως εμβολιασθέντες. Παράλληλα, γίνονται πολλοί εμβολιασμοί και της τρίτης δόσης κάθε ημέρα. Χθες συνολικά έγιναν 90.000 εμβολιασμοί στη χώρα. Φτάνουμε δηλαδή τις 100.000 την ημέρα, όπως ήταν τον Μάρτιο-Απρίλιο, που ήταν σε πλήρη εξέλιξη το εμβολιαστικό πρόγραμμα. Η κινητικότητα που υπάρχει μας κάνει αισιόδοξους. Με την πρώτη δόση, αυτοί που έρχονται κι εμβολιάζονται περίπου 20.000 κάθε μέρα, αλλά και 60.000-70.000 που εμβολιάζονται με την αναμνηστική δόση. Αυτή τη στιγμή, το 75% του ενήλικου πληθυσμού έχει εμβολιαστεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν απαιτείται η λήψη νέων μέτρων. «Η οικονομία και η αγορά είναι ανοιχτή και θα δούμε πως θα αποδώσουν τα υπάρχοντα μέτρα. Δε χρειάζεται κάτι άλλο αυτή τη στιγμή», ανέφερε και πρόσθεσε ότι η μάσκα πρέπει να τηρείται, ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει συνωστισμός.

Στο μεταξύ, την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του έτους το τείχος ανοσίας θα αγγίξει το 80% εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι «στο τέλος του χρόνου θα έχουμε φτάσει στο 65% του συνολικού πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένοι και μαζί με ένα 15% που υπολογίζουμε ότι θα έχουν αποκτήσει φυσική ανοσία μέσω νόσησης, θα έχουμε πετύχει ένα συνολικό 80% και θα πλησιάζουμε στο τείχος ανοσίας».

Παράλληλα, ο κ. Σαρηγιάννης επισήμανε ότι πριν από δύο μέρες καταγράφηκε το peak αυτού του κύματος της πανδημίας και τώρα έχει αρχίσει η πτώση. «Τις τελευταίες δύο ημέρες είμαστε σε πτώση και ο αριθμός αναπαραγωγής είναι κάτω από τη μονάδα. Τα μοντέλα δείχνουν ότι θα συνεχίσουμε να έχουμε πτώση. Το πρόβλημα είναι η διαχείριση της αποκλιμάκωσης», σημείωσε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Χρησιμοποίησαν μυστικό όπλο στη Βενεζουέλα; ‑ Καταγγελίες για αιμορραγικά συμπτώματα

Κόσμος 12.01.2026
Ερωτηματικά από την ανάρτηση της Καρολάιν Λέβιτ

Αποζημίωση περίπου 150.000 ευρώ στον πατέρα της δoλoφovημένης Δώρας Ζέμπερη από τον Δήμο Αθηναίων

Ελλάδα 12.01.2026
Τι είπε ο δικηγόρος της οικογένειας Απόστολος Λύτρας

Mattel: Βγάζει στην αγορά μία Barbie με αυτισμό – Πώς την σχεδίασε

Κόσμος 12.01.2026
Στόχος είναι να προωθήσει την αποδοχή της διαφορετικότητας

Ρούλα Πισπιρίγκου: Αναβολή στη δίκη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας

Ελλάδα 12.01.2026
Για την υπόθεση η κατηγορούμενη έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη

Τραγωδία με νοεγέννητο βρέφος: Δεν τα κατάφερε μετά από αεροδιακομιδή από τη Ρόδο στο Ηράκλειο

Ελλάδα 12.01.2026
Το νεογέννητο έχασε τη μάχη για τη ζωή παρά τις προσπάθειες των γιατρών, σκορπίζοντας τη θλίψη στην οικογένειά του

Θρίλερ στην Πάτρα με την εξαφάνιση της Λόρας ‑ Μαρτυρίες για ηλικιωμένο άνδρα που είχε ραντεβού

Ελλάδα 12.01.2026
Η 16χρονη Λόρα ζει τα τελευταία τρία χρόνια στην Πάτρα, μετά τη μετεγκατάσταση της οικογένειάς της από τη Γερμανία

Καιρός: Θεαματική άνοδος της θερμοκρασίες μέσα σε 48ώρες ‑ Η πρόβλεψη Μαρουσάκη

Καιρός 12.01.2026
Δεν κράτησε για πολύ η πολική εισβολή στη χώρα

Το Ιράν στις φλόγες: Εκατόμβες νεκρών από τις διαδηλώσεις ‑ Αποφασισμένοι για μακελειό οι μουλάδες

Κόσμος 12.01.2026
Με σημαίες με το λιοντάρι ανάμεσα στην πράσινη και την κόκκινη ρίγα, οι διαδηλωτές είναι έτοιμοι για την επόμενη ημέρα στην πολύπαθη χώρα

Ρουμπίνα Αμινιάν: Ποια είναι η 23χρονη φοιτήτρια που πυροβόλησαν στο κεφάλι οι δυνάμεις καταστολής του Ιράν

Κόσμος 12.01.2026
«Είδα εκατοντάδες πτώματα με τα ίδια μου τα μάτια», δήλωσε η μητέρα της 2