E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αλλάζουν όλα στη φορολοταρία: Τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών

Θα μοιράζει έως €50.000 κάθε μήνα - Ειδική κλήρωση με έπαθλο €100.000 τα Χριστούγεννα

Δημοσίευση 24/11/2021 | 12:13

Αλλάζουν όλα στη φορολοταρία: Τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών
Photo by Norma Mortenson from Pexels

Τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών για μεγαλύτερες φορο-εκπτώσεις και χρηματικά έπαθλα - Τα βραβεία της λοταρίας κάθε μήνα θα κλιμακώνονται, ξεκινώντας από 2.000 ή 3.000 και 5.000 ευρώ, ενώ θα φτάνουν έως και τις 50.000 ευρώ

Αναμορφώνεται το πλαίσιο της φορολοταρίας, με νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση. Το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει πλέγμα ισχυρών κινήτρων με φόρο-εκπτώσεις και μεγαλύτερα χρηματικά έπαθλα σε φορολογούμενους που θα κόβουν e-αποδείξεις από επαγγελματίες που βρίσκονται στην υψηλή ζώνη κινδύνου για φοροδιαφυγή.

Το σχέδιο ενίσχυσης των ηλεκτρονικών συναλλαγών θα χρηματοδοτηθεί και από ευρωπαϊκούς πόρους του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης. Οι κυριότερες αλλαγές που σχεδιάζονται είναι:

1. Μέχρι σήμερα, σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ, με κόστος 12 εκατ. ευρώ ετησίως. Εφεξής, θα δίνεται διαφορετική στάθμιση, ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που καταναλώνεται.

2. Πολίτες με χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα τέκνα θα έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και στην πιθανότητα να κερδίσουν.

3. Τα βραβεία της λοταρίας κάθε μήνα θα κλιμακώνονται, ξεκινώντας από 2.000 ή 3.000 και 5.000 ευρώ, ενώ θα φτάνουν έως και τις 50.000 ευρώ.

4. Τα Χριστούγεννα θα υπάρχει ιδιαίτερη λοταρία
με βραβεία έως και 100.000 ευρώ.

5. Οι κληρώσεις εξετάζεται να προβάλλονται και live για να κινητοποιήσουν μεγαλύτερο ενδιαφέορν του κόσμου.


Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, για την ενίσχυση των ηλεκτρονικών συναλλαγών στο τραπέζι των συζητήσεων βρίσκονται διάφορα εναλλακτικά σενάρια που προβλέπουν:

1. Στοχευμένες φοροεκπώσεις: Από το φορολογητέο εισόδημα ή από τον φόρο εισοδήματος κάθε φορολογούμενου θα αφαιρείται ένα σημαντικό ποσοστό του συνόλου των χρηματικών ποσών τα οποία έχει πληρώσει ετησίως μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών ή e-banking για συναλλαγές με συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών όπως συνεργεία αυτοκινήτων, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες, μπαρ, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές, κομμωτήρια, γυμναστήρια, κέντρα αισθητικής, ιδιαίτερα μαθήματα, δικηγόροι, γιατροί, τεχνικά γραφεία κ.α.

2. Μεγαλύτερα έπαθλα: Η φορολοταρία θα δίνει σε λίγους τυχερούς φορολογούμενους μεγαλύτερα χρηματικά ποσά τα οποία μπορεί να φθάνουν ή και να υπερβαίνουν τις 100.000 ευρώ. Σήμερα 1.000 φορολογούμενοι κερδίζουν 1.000 ευρώ μηνιαίως. Δηλαδή κάθε μήνα το υπουργείο Οικονομικών μοιράζει στους τυχερούς της φορολοταρίας 1 εκατ. ευρώ.

3. Αποδείξεις: Σήμερα σχεδόν όλες οι αποδείξεις από τις συναλλαγές των φορολογούμενων «μετρούν» στη φορολοταρία. Ένα από τα σενάρια προβλέπει, στη νέα φορολοταρία να μπαίνουν μόνο πληρωμές από δραστηριότητες με υψηλή παραβατικότητα, όπως για παράδειγμα: κομμωτήρια, συνεργεία, γυμναστήρια, δαπάνες σε δικηγόρους και γιατρούς. Αυτό σημαίνει ότι πλέον όσοι επιθυμούν να κερδίσουν το μεγάλο έπαθλο θα πρέπει να συγκεντρώνουν αποδείξεις από τις παραπάνω κατηγορίες επαγγελμάτων.

4. Διπλές αποδείξεις: Υπάρχει και το σενάριο που προβλέπει στο όριο του 30% του εισοδήματος που θα πρέπει να καλύπτεται με ηλεκτρονικές αποδείξεις, ορισμένες αποδείξεις από συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες να μετράνε διπλά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Θα γυρίσουμε στον Φιλαθλητικό, για να τον ανεβάσουμε στην πρώτη κατηγορία

Αθλητικά Νέα 01.07.2025
Η εκδήλωση ""Biggest than Basketball"" έγινε υπό την αιγίδα του Charles Antetokounmpo Family Foundation (CAFF)

Φωτιά στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

Ελλάδα 01.07.2025
Ήχησε το 112

Με... αστειάκια για τους μετανάστες εγκαινίασε το «Alligator Alcatraz» ο Τραμπ

Κόσμος 01.07.2025
«Θα τους μάθουμε να τρέχουν μακριά από αλιγάτορες, δεν πρέπει να πηγαίνεις ευθεία, αλλά να κάνεις ζιγκ-ζαγκ»!

Τραγωδία στην Πάτρα: Νεκρό άτομο με αναπηρία από φωτιά σε διαμέρισμα

Κόσμος 01.07.2025
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα 6 οχήματα της Πυροσβεστικής με 13 άνδρες

Ο Τραμπ δεν αποκλείει ότι θα απελάσει τον Ελον Μασκ

Κόσμος 01.07.2025
Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι «ίσως χρειαστεί να στείλουμε το DOGE πάνω στον Έλον»

Νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: «Να γ@μ@θ@ι ο υπουργός και όλοι»

Πολιτική 01.07.2025
Αναλυτικά οι διάλογοι ανάμεσα στους εμπλεκόμενους

Ένα δίχρονο παιδί πέθανε στην Ισπανία αφού ο πατέρας του το άφησε μέσα στο αυτοκίνητο, σταθμευμένο στον ήλιο εν μέσω καύσωνα

Κόσμος 01.07.2025
Η θερμοκρασία έφτασε τους 32° Κελσίου υπό σκιά στη Μπαλς σήμερα το πρωί

Οι πρωτόγονοι Ευρωπαίοι ήταν σκουρόχρωμοι με γαλάζια μάτια αποκάλυψε αναβίωση κρανίου ηλικίας 10.500 ετών

Tech + Science 01.07.2025
Ανήκε σε γυναίκα που πέθανε σε ηλικία μεταξύ 35 και 60 ετών

Το Euronext κατέθεσε πρόταση να αγοράσει το Χρηματιστήριο Αθηνών

Οικονομία 01.07.2025
Στην Αθήνα η διοίκηση του Euronext

Δανία: Στον στρατό οι γυναίκες για 11μηνη «υποχρεωτική» θητεία

Κόσμος 01.07.2025
Η Δανία γίνεται η τρίτη σκανδιναβική χώρα που συμπεριλαμβάνει τις γυναίκες στην στην υποχρεωτική στρατιωτική θητεία

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΦ ‑ Ποιος ο λόγος

Ελλάδα 01.07.2025
Νέος πρόεδρος ο Σπύρος Σαπουνάς