E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οικονόμου για εκκλησίες: Το πρόστιμο θα επιβληθεί στον πιστό

«Ο ιερέας δεν είναι ιδιοκτήτης του ναού», τονίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου

Δημοσίευση 23/11/2021 | 11:20

Οικονόμου για εκκλησίες: Το πρόστιμο θα επιβληθεί στον πιστό

Σύσταση να πηγαίνουν οι πιστοί στις εκκλησίες με rapid τεστ έχει κάνει η κυβέρνηση, με την Ιερά Σύνοδο να βγάζει ανακοίνωση χθες (22.11) ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να ελέγξει τη συμμόρφωση των πιστών.

Ο κυβερνητικό εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ, είπε ότι η κυβέρνηση θεσμοθέτησε την υποχρεωτικότητα (των τεστ και των πιστοποιητικών) η κυβέρνηση θα την περιφρουρήσει, και η εκκλησία πρέπει να συμβάλλει με τις δικές της δυνάμεις.

«Οπουδήποτε έχουν ληφθεί μέτρα, δειγματοληπτικά όργανα της πολιτείας θα κάνουν ελέγχους […] Θα επιβληθεί πρόστιμο στον πιστό, ο ιερέας δεν είναι ιδιοκτήτης του ναού. Ο ανεμβολίαστος που θα πάει στις θρησκευτικές λειτουργίες την Κυριακή και στα υπόλοιπα μυστήρια υποχρεούται να έχει ράπιντ τεστ μαζί του για προστασία δίκη του και των υπολοίπων. Και η εκκλησία θα κάνει τη δουλειά της πιστεύω και το κράτος θα κάνει τη δουλειά του» διευκρίνισε.

«Κάνουμε προσπάθεια να μην ξανακλείσει η χώρα»

«Δεν εξετάζουμε υποχρεωτικότητα εμβολιασμού, καμία κυβέρνηση πουθενά στον κόσμο δεν το έκανε» επισήμανε ο Γιάννης Οικονόμου. «Δεν είναι εύκολο να λειτουργήσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, γιατί πρόκειται για θέμα συνεπειών αν υπάρχει υποχρεωτικότητα

Ερωτηθείς αν υπάρχει ενδεχόμενο lockdown σημείωσε ότι η μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε είναι η χώρα να μην ξανακλείσει.

«Δε φαίνεται στον ορίζοντα το επόμενο διάστημα ότι θα αναγκαστούμε να παραμερίσουμε από αυτή τη στρατηγική, και θα κάνουμε ό,τι δυνατόν για να την υποστηρίξουμε με τα μέτρα και σημειακές βελτιώσεις εκεί που χρειάζεται» διαβεβαίωσε ο κ. Οικονόμου. «Δίνουμε μεγάλη μάχη για να γίνει η χώρα ανοιχτή στο κλίμα αναζωπύρωσης της πανδημίας και στην άλλη κρίση με τις ανατιμήσεις»

Στα όριά του το ΕΣΥ

«Έχουμε πάρα πολύ έντονη πίεση στο ΕΣΥ που συμπίπτει με την αναζωπύρωση της πανδημίας παντού στην Ευρώπη, βλέπετε τι γίνεται στην Αυστρία, στην Ολλανδία στο Βέλγιο, στη Γερμανία […] και είμαστε προσηλωμένοι στο να εφαρμόσουμε την στρατηγική που έχουμε εξαγγείλει.

Η μεγάλη μάχη δίνεται στο να αντέξει το ΕΣΥ, κάνουμε ό,τι μπορούμε για τη στήριξή του με κλίνες από ιδιωτικό τομέα, εντατικές από ιδιωτικό τομέα, με ιδιώτες γιατρούς κλπ. Λειτούργει το ΕΣΥ ως ενιαίο και δεν έχουμε συναντήσει άρνηση για διάθεση κλινών από ιδιωτικό τομέα» είπε.

Όπως τόνισε, «το σύστημα υγείας είναι στα όρια του, πιέζεται πάρα πολύ, αλλά δεν έχει ξεπεράσει τα όρια του. Συνεχίζουμε την τεράστια προσπάθεια και την έκκληση και τον σχεδιασμό για μαζικό εμβολιασμό. Βασική μας στρατηγική είναι η χώρα να μείνει ανοιχτή […] Ό,τι γίνεται σημειακά θα αφορά τους ανεμβολίαστους, με περισσότερους περιορισμούς για τη δίκη τους προστασία και την έμμεση πίεση (για εμβολιασμούς) για να είμαστε ειλικρινείς.

Έχουμε πάρει μέτρα που δυσκολεύουν σταδιακά από το Σεπτέμβρη τις συναλλαγές τους και την παρουσία τους σε σειρά από δραστηριότητες. Δεν είναι πολλά να κάνεις για τους ανεμβολίαστους από δω και στο έξης για να είμαστε ειλικρινείς» διευκρίνισε ο Γιάννης Οικονόμου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο