E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρόταση ‑ βόμβα από Παγώνη για τους ανεμβολίαστους

Τι είπε για τα Χριστούγεννα

Δημοσίευση 22/11/2021 | 08:49

Πρόταση ‑ βόμβα από Παγώνη για τους ανεμβολίαστους

Είσοδο στα σούπερ μάρκετ για τους ανεμβολίαστους με rapid test και διπλή μάσκα, πρότεινε η Ματίνα Παγώνη πρόεδρος ΕΙΝΑΠ, σε μία προσπάθεια να μπει φρένο στην πανδημία.

Όπως τόνισε μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, στα σούπερ μάρκετ δεν γίνεται πάντα να εφαρμοστεί ο κανόνας ένα άτομο ανά 8 τ.μ., οι πολίτες πάνε κάθε εβδομάδα και συνεπώς – όπως είπε – είναι κάτι που θα πρέπει να εξεταστεί από τις επιτροπές.

Μάσκα και στους εξωτερικούς χώρους για όλους

Η κ. Παγώνη υπογράμμισε ακόμη ότι θα έπρεπε να είναι υποχρεωτική η χρήση της και στους εξωτερικούς χώρους τόσο για τους εμβολιασμένους όσο και για τους ανεμβολίαστους ενώ εκτίμησε ότι άλλα περιοριστικά μέτρα δεν χρειάζονται καθώς έχουν προκαλέσει κούραση στον κόσμο και πως εάν εφαρμοστούν όσα ήδη ισχύουν «όλα θα πάνε μια χαρά».

Είπε επίσης ότι δεν θα πρέπει να ξαναγίνει συζήτηση περί lockdown ακόμη και για ανεμβολίαστους μόνο και τα μέτρα αυτά να είναι τα τελευταία.

Τα Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ προειδοποίησε ότι τα Χριστούγεννα θα είναι δύσκολα με σχεδόν 600 άτομα στις ΜΕΘ και με θανάτους σαν να χάνουμε σχεδόν δύο πούλμαν. Συνέστησε προσοχή στα εορταστικά τραπέζια που θα γίνουν.

«Η τρίτη δόση είναι αυτή που θα σώσει την ιστορία όλη» είπε η κ. Παγώνη και παράλληλα απηύθυνε έκκληση και στους πολίτες που δεν έχουν ακόμη κάνει την πρώτη, διευκρινίζοντας ότι δεν αναφέρεται στους αρνητές αλλά σε όσους φοβούνται.

Η απάντηση στον Πολάκη για τα εμβόλια

Απάντησε ακόμη στον Παύλο Πολάκη που αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των εμβολίων έναντι των μεταλλάξεων, λέγοντας ότι μάλλον δεν έχει δει όλες τις μελέτες, διαφορετικά είναι άστοχη η παρατήρηση που έκανε.

«Δεν ισχύει, γιατί το εμβόλιο όχι μόνο είναι αποτελεσματικό, είναι πολύ αποτελεσματικό και για όλες τις μεταλλάξεις. Και ενημερώνω τον κ. Πολάκη και για τη Δέλτα plus», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Για τις δηλώσεις του υφυπουργού Άκη Σκέρτσου περί μελετών για τη μεταδοτικότητα στους αστυνομικούς, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε ότι ήθελε να αναφερθεί στο πολύ ψηλό ιικό φορτίο στα νοσοκομεία ωστόσο «έπρεπε να το σταματήσει εκεί». Οι μελέτες, πρόσθεσε, δεν ξεχωρίζουν, είναι όλοι μέσα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαμντάνι για τη συνάντηση με τον Τραμπ: «Έχω πολλές διαφωνίες με τον πρόεδρο, αλλά δεν πρόκειται για εμένα»

Κόσμος Χτες
«Πρόκειται για τη σχέση μεταξύ της πόλης της Νέας Υόρκης και του Λευκού Οίκου», πρόσθεσε

Πέθανε στα 63 ο Gary «Mani» Mounfield των Stone Roses και Primal Scream

Πολιτισμός Χτες
Ο Mounfield υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Stone Roses, συγκροτήματος που καθόρισε τον λεγόμενο ήχο του «Madchester»

Καισαριανή: Εμπρησμός σε γνωστό μπαρ

Ελλάδα Χτες
«Πόλεμο συμφερόντων» βλέπει η ΕΛΑΣ

Πολική νύχτα στην Αλάσκα: Η πόλη που δεν θα δει ήλιο για δύο μήνες

Κόσμος Χτες
Βίντεο από την τελευταία ανατολή για το 2025

Σάλος στις ΗΠΑ: Έξι Δημοκρατικοί καλούν τον στρατό να μην υπακούει σε παράνομες διαταγές

Κόσμος Χτες
«Η προδοσία τιμωρείται με θάνατο» λέει ο Τραμπ

Το Grok του Έλον Μασκ αρνήθηκε το Ολοκαύτωμα

Κόσμος Χτες
Ξεκίνησε έρευνα στη Γαλλία

Θεσσαλονίκη: Τρίχρονο αγοράκι έπεσε από τις κερκίδες του Ποσειδώνιου Κολυμβητηρίου

Ελλάδα Χτες
Διακομίστηκε με τραύμα στο κεφάλι στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου

Ισπανία: Η Meta καταδικάστηκε για «αθέμιτο ανταγωνισμό»

Κόσμος Χτες
Αποζημίωση 540 εκατ. ευρώ σε ΜΜΕ

Πειραιάς: 34χρονος γρονθοκόπησε οδηγό ταξί επειδή αρνήθηκε να τον μεταφέρει

Ελλάδα Χτες
Ο 34χρονος μπήκε σε ταξί που οδηγούσε 51χρονος και απαίτησε να μεταφερθεί στον προορισμό του

Πέθανε ο Πάνος Μαρινόπουλος

Ελλάδα Χτες
Την τελευταία του πνοή άφησε ο επιχειρηματίας