E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πάτρα: Κακοποίηση 16χρονης από εργαζόμενο στο Κέντρο Θηλέων

Εργαζόμενος φέρεται να της επιτέθηκε φραστικά και να τη χτύπησε

Δημοσίευση 21/11/2021 | 18:02

Πάτρα: Κακοποίηση 16χρονης από εργαζόμενο στο Κέντρο Θηλέων

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκεται περιστατικό σωματικής κακοποίησης 16χρονης που φιλοξενείται στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων, από εργαζόμενο του ιδρύματος.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το περιστατικό σωματικής κακοποίησης της 16χρονης και υπογράμμισε. «Καμίας μορφής κακοποίηση δεν γίνεται και δεν θα γίνεται ανεκτή. Αντιδρούμε άμεσα».

Το περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», όταν η ανήλικη ζήτησε να φάει ένα άλλο φαγητό, και συγκεκριμένα ένα αβγό, καθώς δεν την άρεσε το φαγητό που είχε σερβιριστεί. Ο εργαζόμενος στον οποίο απευθύνθηκε η 16χρονη, αφού αρχικά της επιτέθηκε φραστικά, στη συνέχεια φέρεται να τη χτύπησε στα πόδια και το πρόσωπο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Σταθακόπουλος μιλώντας στο pelop.gr, δήλωσε πως οι επιμελήτριες που είχαν βάρδια εκείνη την ώρα στο ίδρυμα αντιλήφθηκαν έγκαιρα το περιστατικό και παρενέβησαν, ώστε να απομακρύνουν την ανήλικη από το σημείο.

«Το θετικό είναι ότι έδρασαν άμεσα οι άλλοι εργαζόμενοι. Μπήκαν στη μέση και απομάκρυναν το παιδί. Παράλληλα με ενημέρωσαν αμέσως για το συμβάν κι έτσι προχώρησα στη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων με πρώτη μέριμνα βέβαια τη φροντίδα του παιδιού» ανέφερε συγκεκριμένα. Στη συνέχεια, σημείωσε, συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση σύμφωνη σε όσα προβλέπει ο νόμος.

«Την ίδια μέρα πήγαμε στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα, διότι έχουμε την επιμέλεια του παιδιού, και καταγγείλαμε το περιστατικό» είπε, προσθέτοντας πως έχει κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία για τη σύλληψη του εργαζομένου, ενώ συντάχθηκε δικογραφία, η οποία εστάλη στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εργαζόμενος τέθηκε σε αργία ενός μηνός.

«Παράλληλα τον παραπέμψαμε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου το οποίο θα πρέπει πριν λήξει ο ένας μήνας της αργίας που του έχουμε επιβάλλει να μας κοινοποιήσει την απόφασή του. Μάλιστα για να μην χαθεί χρόνος φρόντισα να στείλω το έγγραφο της παραπομπής στο υπουργείο με δικαστικό επιμελητή. Φυσικά πέραν των διοικητικών πράξεων η δικηγόρος του Ιδρύματος προχωράει το νομικό σκέλος. Δεν κάνουμε καμία έκπτωση στην εφαρμογή του νόμου» τόνισε ο κ. Σταθακόπουλος.

Στη δήλωσή της για το περιστατικό η Δόμνα Μιχαηλίδου σημειώνει πως ενημερώθηκε από το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων ότι η διοίκηση την ίδια μέρα συγκάλεσε ΔΣ, έθεσε σε αναστολή τον εργαζόμενο που κτύπησε το νεαρό κορίτσι και ενημέρωσε την εισαγγελία ώστε να εκκινήσει τη προβλεπόμενη διαδικασία.

«Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε κάθε παιδί να ζει σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον», συμπλήρωσε η υφυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Γ@μ@@@ παιδόφιλε»: Συγκλονίζει βίντεο με 3 εφήβους να χτυπούν 49χρονο μέχρι θανάτου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ψεύτικο ραντεβού στα social media και η «παγίδα θανάτου» που έστησαν στον 49χρονο

Βοιωτία: Φωτιά σε εργοστάσιο – Συναγερμός στην Πυροσβεστική

Ελλάδα Χτες
Στο σημείο έχει σπεύσει και επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσεβστικής

«Αγλαΐτσα μας… καλό ταξίδι στο φως»: Πένθος στη Μεσαρά για τη 12χρονη που κατέληξε μετά από τροχαίο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε το τελευταίο αντίο στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στις Μοίρες

Επέστρεψαν σπίτι η μητέρα με τον 5χρονο που είχε αφήσει μόνο του ‑ «Πήγε επειγόντως στο νοσοκομείο» λέει ο δικηγόρος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Είχε χτυπήσει το χέρι της και είχε ακατάσχετη αιμορραγία, είπε ο συνήγορός της , είχε ειδοποιήσει άνθρωπο να πάει σπίτι να μείνει με το παιδί

«Ανεπίτρεπτη παρέμβαση»: Η Ενωση Εισαγγελέων απαντά στο αίτημα ΔΣΑ για παραίτηση Τζαβέλλα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε ανακοίνωσή της, η Ενωση Εισαγγελέων καταδικάζει την απόφαση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κάνοντας λόγο για αίτημα εκτός κάθε συνταγματικά και νομοθετικά προβλεπόμενου πλαισίου

Αίγινα: 16χρονη πήγε στο σχολείο της με σουγιά γιατί δεν άντεχε το bullying των συμμαθητών της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μετά τη σύλληψή της, φέρεται να δήλωσε στις Αρχές πως δεν είχε πρόθεση να τραυματίσει κανέναν, αλλά ήθελε να βάλει τέλος στην πίεση που δεχόταν

Αμπελόκηποι: Σφραγίστηκε παράνομος οίκος ευγηρίας – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια

E-Daily 2.TopNews Χτες
Παράνομος οίκος ευγηρίας σφραγίστηκε στους Αμπελόκηπους

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο δύο αστυνομικοί μετά από σύγκρουση αυτοκινήτου με μηχανή ΔΙ.ΑΣ.

Ελλάδα Χτες
Οι τραυματίες αστυνομικοί διακομίστηκαν σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή πρώτων βοηθειών

Ισραήλ: «Οι προσαχθέντες του στολίσκου της Γάζας θα αποβιβαστούν στην Ελλάδα – Την ευχαριστούμε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Όλοι οι συμμετέχοντες στον στολίσκο που απομακρύνθηκαν από τα πλοία μεταφέρθηκαν χωρίς να υποστούν τραυματισμούς, επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ

Απίστευτη απάτη σε εστιατόριο fast food στο Τέξας: Υπάλληλος κατάφερε και έκλεψε $80.000 παραγγέλνοντας 800 μερίδες Mac n cheese

E-Daily 3.Left Χτες
Είχε απολυθεί τον Νοέμβριο, αλλά συνέχισε να πηγαίνει στο κατάστημα, όπου καταχωρούσε ψεύτικες παραγγελίες φαγητού στο ταμείο και τις επέστρεφε στην προσωπική του πιστωτική κάρτα

Συγκλονιστικό βίντεο: Η τρομακτική στιγμή που καρχαρίας καταδιώκει σέρφερ στην Καλιφόρνια

E-Daily 3.Left Χτες
Σε βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου φαίνεται η στιγμή που το πτερύγιο του καρχαρία κάνει την εμφάνισή του ακολουθώντας τον σέρφερ για αρκετά μεγάλη απόσταση

Από ποια ηλικία επιτρέπεται το ηλεκτρικό πατίνι; Τι προβλέπει ο ΚΟΚ για τους οδηγούς

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι προβλέπει ο νόμος για την ηλικία των οδηγών και τις προδιαγραφές οδήγησης