E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πάτρα: Κακοποίηση 16χρονης από εργαζόμενο στο Κέντρο Θηλέων

Εργαζόμενος φέρεται να της επιτέθηκε φραστικά και να τη χτύπησε

Δημοσίευση 21/11/2021 | 18:02

Πάτρα: Κακοποίηση 16χρονης από εργαζόμενο στο Κέντρο Θηλέων

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκεται περιστατικό σωματικής κακοποίησης 16χρονης που φιλοξενείται στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων, από εργαζόμενο του ιδρύματος.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το περιστατικό σωματικής κακοποίησης της 16χρονης και υπογράμμισε. «Καμίας μορφής κακοποίηση δεν γίνεται και δεν θα γίνεται ανεκτή. Αντιδρούμε άμεσα».

Το περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», όταν η ανήλικη ζήτησε να φάει ένα άλλο φαγητό, και συγκεκριμένα ένα αβγό, καθώς δεν την άρεσε το φαγητό που είχε σερβιριστεί. Ο εργαζόμενος στον οποίο απευθύνθηκε η 16χρονη, αφού αρχικά της επιτέθηκε φραστικά, στη συνέχεια φέρεται να τη χτύπησε στα πόδια και το πρόσωπο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Σταθακόπουλος μιλώντας στο pelop.gr, δήλωσε πως οι επιμελήτριες που είχαν βάρδια εκείνη την ώρα στο ίδρυμα αντιλήφθηκαν έγκαιρα το περιστατικό και παρενέβησαν, ώστε να απομακρύνουν την ανήλικη από το σημείο.

«Το θετικό είναι ότι έδρασαν άμεσα οι άλλοι εργαζόμενοι. Μπήκαν στη μέση και απομάκρυναν το παιδί. Παράλληλα με ενημέρωσαν αμέσως για το συμβάν κι έτσι προχώρησα στη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων με πρώτη μέριμνα βέβαια τη φροντίδα του παιδιού» ανέφερε συγκεκριμένα. Στη συνέχεια, σημείωσε, συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση σύμφωνη σε όσα προβλέπει ο νόμος.

«Την ίδια μέρα πήγαμε στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα, διότι έχουμε την επιμέλεια του παιδιού, και καταγγείλαμε το περιστατικό» είπε, προσθέτοντας πως έχει κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία για τη σύλληψη του εργαζομένου, ενώ συντάχθηκε δικογραφία, η οποία εστάλη στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εργαζόμενος τέθηκε σε αργία ενός μηνός.

«Παράλληλα τον παραπέμψαμε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου το οποίο θα πρέπει πριν λήξει ο ένας μήνας της αργίας που του έχουμε επιβάλλει να μας κοινοποιήσει την απόφασή του. Μάλιστα για να μην χαθεί χρόνος φρόντισα να στείλω το έγγραφο της παραπομπής στο υπουργείο με δικαστικό επιμελητή. Φυσικά πέραν των διοικητικών πράξεων η δικηγόρος του Ιδρύματος προχωράει το νομικό σκέλος. Δεν κάνουμε καμία έκπτωση στην εφαρμογή του νόμου» τόνισε ο κ. Σταθακόπουλος.

Στη δήλωσή της για το περιστατικό η Δόμνα Μιχαηλίδου σημειώνει πως ενημερώθηκε από το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων ότι η διοίκηση την ίδια μέρα συγκάλεσε ΔΣ, έθεσε σε αναστολή τον εργαζόμενο που κτύπησε το νεαρό κορίτσι και ενημέρωσε την εισαγγελία ώστε να εκκινήσει τη προβλεπόμενη διαδικασία.

«Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε κάθε παιδί να ζει σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον», συμπλήρωσε η υφυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γαλλία: Δηλητηρίασε τις κόρες της και αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον άνδρα της

Κόσμος 03.12.2025
Η 18χρονη κόρη της Μεϊλίς Ντομπόν πέθανε έπειτα από τη λήψη δεκαπλάσιας δόσης υπνωτικού

Σοκ στην Πάτρα: Αγρια επίθεση Ρομά κατά διανομέα ‑ Αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν

Ελλάδα 03.12.2025
Τουλάχιστον τέσσερα άτομα επιτέθηκαν στον διανομέα ενώ οδηγούσε στην οδό Ιωνίας και Σμύρνης

Αγγλία: Η στιγμή που βρετανίδα δημοσιογράφος λιποθύμησε σε ζωντανή μετάδοση

Κόσμος 03.12.2025
Η ίδια λίγο αργότερα με ανάρτηση της στο Instagram ανέφερε πως είναι «μια χαρά»

Σοκαριστική γυναικοκτονία στην Ιταλία: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε θανάσιμα από τον σύζυγό της

Κόσμος 03.12.2025
Τον περασμένο Απρίλιο ο 50χρονος είχε επιτεθεί στη γυναίκα του με τσεκούρι σπάζοντας την πόρτα του υπνοδωματίου

Τελωνείο Προμαχώνα υπό «πολιορκία»: Οι Σερραίοι αγρότες στην πρώτη γραμμή – Βίντεο ντοκουμέντο

Ελλάδα 03.12.2025
Οι αγρότες, αδυνατώντας να περάσουν από το μπλόκο στο 4ο χιλιόμετρο της οδόυ Σιδηροκάστρου-Προμαχώνα, στράφηκαν στην αναζήτηση εναλλακτικών περασμάτων μέσα από το βουνό

Πειραιάς: Ένας 16χρονος πίσω από τη σeξουαλική παρενόχληση σε πεζή

Ελλάδα 03.12.2025
Πρόκειται για αλλοδαπό που διαμένει σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων - Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του

Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της μπλε γραμμής του Μετρό λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση

Ελλάδα 03.12.2025
H κυκλοφορία διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο - Εθνική Αμυνα

Αδιανόητη τραγωδία: Τρεις νεαροί πνίγηκαν όταν το αυτοκίνητό τους βγήκε από τον δρόμο και έπεσε ανάποδα σε πισίνα

Κόσμος 03.12.2025
Το δυστύχημα ήταν αποτέλεσμα μιας απίστευτης σειράς περιστάσεων λένε οι Αρχές

Συνελήφθη γνωστός TikToker στην Τρίπολη ‑ Χτυπούσε και έκλεβε ηλικιωμένους

Ελλάδα 03.12.2025
Ο 22χρονος «διαφήμιζε» μέσα από τα social media το σώμα του και τις μαχητικές ικανότητές του

Η Βρετανία απαντά στον Πούτιν: «Σταμάτα την αιματοχυσία και τους λεονταρισμούς – Αν κηρύξεις πόλεμο είμαστε έτοιμοι»

Κόσμος 03.12.2025
«Ειρωνεία του να μιλάει ο Ρώσος πρόεδρος για πολεμοχαρή συμπεριφορά από την πλευρά των Ευρωπαίων ηγετών» τονίζει το Λονδίνο

Κρήτη: Σύλληψη ζευγαριού μετά από καταγγελία για κακoπoίηση των οχτώ ανήλικων παιδιών τους

Ελλάδα 03.12.2025
Η κατάθεση της γειτόνισσας της οικογένειας που οδήγησε στη σύλληψη του ζευγαριού