E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πάτρα: Κακοποίηση 16χρονης από εργαζόμενο στο Κέντρο Θηλέων

Εργαζόμενος φέρεται να της επιτέθηκε φραστικά και να τη χτύπησε

Δημοσίευση 21/11/2021 | 18:02

Πάτρα: Κακοποίηση 16χρονης από εργαζόμενο στο Κέντρο Θηλέων

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκεται περιστατικό σωματικής κακοποίησης 16χρονης που φιλοξενείται στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων, από εργαζόμενο του ιδρύματος.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το περιστατικό σωματικής κακοποίησης της 16χρονης και υπογράμμισε. «Καμίας μορφής κακοποίηση δεν γίνεται και δεν θα γίνεται ανεκτή. Αντιδρούμε άμεσα».

Το περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», όταν η ανήλικη ζήτησε να φάει ένα άλλο φαγητό, και συγκεκριμένα ένα αβγό, καθώς δεν την άρεσε το φαγητό που είχε σερβιριστεί. Ο εργαζόμενος στον οποίο απευθύνθηκε η 16χρονη, αφού αρχικά της επιτέθηκε φραστικά, στη συνέχεια φέρεται να τη χτύπησε στα πόδια και το πρόσωπο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Σταθακόπουλος μιλώντας στο pelop.gr, δήλωσε πως οι επιμελήτριες που είχαν βάρδια εκείνη την ώρα στο ίδρυμα αντιλήφθηκαν έγκαιρα το περιστατικό και παρενέβησαν, ώστε να απομακρύνουν την ανήλικη από το σημείο.

«Το θετικό είναι ότι έδρασαν άμεσα οι άλλοι εργαζόμενοι. Μπήκαν στη μέση και απομάκρυναν το παιδί. Παράλληλα με ενημέρωσαν αμέσως για το συμβάν κι έτσι προχώρησα στη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων με πρώτη μέριμνα βέβαια τη φροντίδα του παιδιού» ανέφερε συγκεκριμένα. Στη συνέχεια, σημείωσε, συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση σύμφωνη σε όσα προβλέπει ο νόμος.

«Την ίδια μέρα πήγαμε στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα, διότι έχουμε την επιμέλεια του παιδιού, και καταγγείλαμε το περιστατικό» είπε, προσθέτοντας πως έχει κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία για τη σύλληψη του εργαζομένου, ενώ συντάχθηκε δικογραφία, η οποία εστάλη στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εργαζόμενος τέθηκε σε αργία ενός μηνός.

«Παράλληλα τον παραπέμψαμε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου το οποίο θα πρέπει πριν λήξει ο ένας μήνας της αργίας που του έχουμε επιβάλλει να μας κοινοποιήσει την απόφασή του. Μάλιστα για να μην χαθεί χρόνος φρόντισα να στείλω το έγγραφο της παραπομπής στο υπουργείο με δικαστικό επιμελητή. Φυσικά πέραν των διοικητικών πράξεων η δικηγόρος του Ιδρύματος προχωράει το νομικό σκέλος. Δεν κάνουμε καμία έκπτωση στην εφαρμογή του νόμου» τόνισε ο κ. Σταθακόπουλος.

Στη δήλωσή της για το περιστατικό η Δόμνα Μιχαηλίδου σημειώνει πως ενημερώθηκε από το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων ότι η διοίκηση την ίδια μέρα συγκάλεσε ΔΣ, έθεσε σε αναστολή τον εργαζόμενο που κτύπησε το νεαρό κορίτσι και ενημέρωσε την εισαγγελία ώστε να εκκινήσει τη προβλεπόμενη διαδικασία.

«Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε κάθε παιδί να ζει σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον», συμπλήρωσε η υφυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κακοκαιρία: Πώς θα λειτουργήσει την Τετάρτη το Δημόσιο

Ελλάδα 21.01.2026
Τηλεργασία και δικαιολογημένες απουσίες

Ισπανία: Τουλάχιστον 15 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στη Βαρκελώνη – Νεκρός ο μηχανοδηγός

Κόσμος 21.01.2026
Από τους τραυματίες, οι τέσσερις έχουν σοβαρά τραύματα

Βίντεο: Σε εξέλιξη το κύμα κακοκαιρίας: Στα λευκά έχουν ντυθεί Καρπενήσι, Φλώρινα, λίμνη Πλαστήρα

Καιρός 21.01.2026
Οι τοπικές αρχές παρακολουθούν την εξέλιξη των φαινομένων

Ανεξέλεγκτη η έξαρση της ιλαράς στις ΗΠΑ: Πάνω από 600 κρούσματα στη Νότια Καρολίνα

Κόσμος 21.01.2026
Η σοβαρότερη επιδημία των τελευταίων 30 ετών

Champions League: Τρομερή Μπόντο Γκλιμτ έριξε 3άρα στη Μάντσεστερ Σίτι

Αθλητικά Νέα Χτες
Τελικό αποτέλεσμα 3-1 στη Νορβηγία

Εξαφάνιση Λόρα: Έρευνες των γερμανικών αρχών στο Βερολίνο μετά από μαρτυρία

Κόσμος Χτες
Οι ελληνικές αρχές ζητούν βιντεοληπτικό υλικό από τις γερμανικές για την εξαφάνιση της Λόρα - Τι είπε Ελληνίδα σε νέα μαρτυρία

Βόμβα από τη FIFA: Πιθανή ακόμη και η αποβολή της Σενεγάλης από το Μουντιάλ 2026

Αθλητικά Νέα Χτες
Έρχεται τιμωρία για όσα έγιναν στον τελικό του Κόπα Αφρικα

Κακοκαιρία: Ποια ώρα αναμένεται να πέσει βροχή ενός μήνα στην Αττική

Καιρός Χτες
Πού θα χιονίσει, η πρόβλεψη Τσατραφύλλια

Δολοφονία στο Αγρίνιο: Γιατί μπορεί να καταρριφθεί ο ισχυρισμός του δράστη περί «αυτοάμυνας»

Ελλάδα Χτες
Ο 44χρονος καθ` ομολογίαν δράστης της δολοφονίας στο Αγρίνιο θα απολογηθεί αύριο

Απρόθυμη η Αθήνα για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ειρήνης που στήνει ο Τραμπ

Πολιτική Χτες
Στο «όχι» κλίνουν και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πλην Όρμπαν

Ερχεται νέα μείωση φόρου στα ενοίκια

Οικονομία Χτες
Κεντρικό ρόλο στο όλο εγχείρημα θα παίξει το Μητρώο Ακινήτων, καθώς θα αποκαλύψει κρυφά ενοίκια και αδρανή ακίνητα.

«Βόμβα» Δούκα στο ΠΑΣΟΚ: Η στρατηγική μας απέτυχε

Πολιτική Χτες
Ανησυχώ και για το κόμμα μας, είπε ο δήμαρχος Αθηναίων