E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πάτρα: Κακοποίηση 16χρονης από εργαζόμενο στο Κέντρο Θηλέων

Εργαζόμενος φέρεται να της επιτέθηκε φραστικά και να τη χτύπησε

Δημοσίευση 21/11/2021 | 18:02

Πάτρα: Κακοποίηση 16χρονης από εργαζόμενο στο Κέντρο Θηλέων

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών βρίσκεται περιστατικό σωματικής κακοποίησης 16χρονης που φιλοξενείται στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων, από εργαζόμενο του ιδρύματος.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, χαρακτήρισε «απαράδεκτο» το περιστατικό σωματικής κακοποίησης της 16χρονης και υπογράμμισε. «Καμίας μορφής κακοποίηση δεν γίνεται και δεν θα γίνεται ανεκτή. Αντιδρούμε άμεσα».

Το περιστατικό συνέβη, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εφημερίδας «Πελοπόννησος», όταν η ανήλικη ζήτησε να φάει ένα άλλο φαγητό, και συγκεκριμένα ένα αβγό, καθώς δεν την άρεσε το φαγητό που είχε σερβιριστεί. Ο εργαζόμενος στον οποίο απευθύνθηκε η 16χρονη, αφού αρχικά της επιτέθηκε φραστικά, στη συνέχεια φέρεται να τη χτύπησε στα πόδια και το πρόσωπο, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Σταθακόπουλος μιλώντας στο pelop.gr, δήλωσε πως οι επιμελήτριες που είχαν βάρδια εκείνη την ώρα στο ίδρυμα αντιλήφθηκαν έγκαιρα το περιστατικό και παρενέβησαν, ώστε να απομακρύνουν την ανήλικη από το σημείο.

«Το θετικό είναι ότι έδρασαν άμεσα οι άλλοι εργαζόμενοι. Μπήκαν στη μέση και απομάκρυναν το παιδί. Παράλληλα με ενημέρωσαν αμέσως για το συμβάν κι έτσι προχώρησα στη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων με πρώτη μέριμνα βέβαια τη φροντίδα του παιδιού» ανέφερε συγκεκριμένα. Στη συνέχεια, σημείωσε, συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο και πάρθηκε ομόφωνη απόφαση σύμφωνη σε όσα προβλέπει ο νόμος.

«Την ίδια μέρα πήγαμε στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα, διότι έχουμε την επιμέλεια του παιδιού, και καταγγείλαμε το περιστατικό» είπε, προσθέτοντας πως έχει κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία για τη σύλληψη του εργαζομένου, ενώ συντάχθηκε δικογραφία, η οποία εστάλη στον εισαγγελέα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο εργαζόμενος τέθηκε σε αργία ενός μηνός.

«Παράλληλα τον παραπέμψαμε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου το οποίο θα πρέπει πριν λήξει ο ένας μήνας της αργίας που του έχουμε επιβάλλει να μας κοινοποιήσει την απόφασή του. Μάλιστα για να μην χαθεί χρόνος φρόντισα να στείλω το έγγραφο της παραπομπής στο υπουργείο με δικαστικό επιμελητή. Φυσικά πέραν των διοικητικών πράξεων η δικηγόρος του Ιδρύματος προχωράει το νομικό σκέλος. Δεν κάνουμε καμία έκπτωση στην εφαρμογή του νόμου» τόνισε ο κ. Σταθακόπουλος.

Στη δήλωσή της για το περιστατικό η Δόμνα Μιχαηλίδου σημειώνει πως ενημερώθηκε από το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Θηλέων ότι η διοίκηση την ίδια μέρα συγκάλεσε ΔΣ, έθεσε σε αναστολή τον εργαζόμενο που κτύπησε το νεαρό κορίτσι και ενημέρωσε την εισαγγελία ώστε να εκκινήσει τη προβλεπόμενη διαδικασία.

«Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε κάθε παιδί να ζει σε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον», συμπλήρωσε η υφυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Παξοί: Συνελήφθη πλοίαρχος για τη φωτιά δύο τουριστικών σκαφών ‑ Προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Από το συμβάν δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός ενώ προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση έκτασης περίπου 100 τετραγωνικών μέτρων

Σκληρό βίντεο: Η στιγμή που καρχαρίας κατασπαράζει ψαροντουφεκά

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Ένας αυτόπτης μάρτυρας κατέγραψε την επίθεση, με το θύμα να ακούγεται να ουρλιάζει «βοήθεια» ενώ πάλευε μέσα στο νερό

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων δίνει τα χρήματα της μισθολογικής αύξησης για στέγη γιατρών και εκπαιδευτικών

E-Daily 3.Left 12.06.2026
«Η αύξηση μπορεί να αποτελέσει εργαλείο ενίσχυσης της κοινωνικής προσφοράς», αναφέρει σε δήλωσή του

Μουντιάλ 2026: Όλα τα γκολ της 1ης ημέρας της διοργάνωσης

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Μεξικό και Νότια Κορέα πήραν νωρίς προβάδισμα στην πρόκριση από τον 1ο όμιλο

Θεσσαλονίκη: Ανήλικο βρέθηκε να κλαίει αβοήθητο στο δρόμο, συνελήφθη η μητέρα του

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Σε βάρος της 47χρονης μητέρας σχηματίστηκε δικογραφία

Πύργος: Αγρια συμπλοκή 20 ανηλίκων για τα μάτια μιάς κοπέλας

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Οι αστυνομικοί προσώρησαν σε πέντε προσαγωγές

«Έσφιγγε με λάστιχα γυμναστικής τον λαιμό τους μέχρι να πεθάνουν»: Νέα στοιχεία για την μητέρα που σκότωσε τα τρία παιδιά της

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Νέα στοιχεία ρίχνουν φως στην υπόθεση της Λίντσεϊ Κλάνσι, της μητέρας που κατηγορείται ότι σκότωσε τα τρία παιδιά της το 2023 - Για πράξεις «ακραίας αγριότητας και σκληρότητας» έκαναν λόγο οι εισαγγελικές αρχές

Κύπρος: Φίδια τρόμαξαν τους λουόμενους στην παραλία του Πρωταρά, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Πρόκειται για περιοχή η οποία δεν αποτελεί οργανωμένη παραλία, καθώς δεν διαθέτει ξαπλώστρες, ομπρέλες ή άλλες οργανωμένες παραλιακές υποδομές

Είναι επίσημο: Αυτός είναι ο προπονητής της Ρεάλ

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Μεγάλη επιστροφή στη «Βασίλισσα»

Κύκλωμα‑μαμούθ πίσω από φαρμακείο: 15.000 αποστολές παράνομων σκευασμάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό

E-Daily 2.TopNews 12.06.2026
Δεκατέσσερις συλλήψεις σε επιχείρηση της ΕΛΑΣ - το κύκλωμα εξήγαγε παράνομα σκευάσματα σε 90 χώρες με έσοδα άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Τελευταία ημέρα εξετάσεων στα λύκεια – Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

Ελλάδα 12.06.2026
Την ερχόμενη Δευτέρα τελειώνει η σχολική χρονιά σε γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία