E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Lockdown «για να κερδίσουμε χρόνο» ζητούν ειδικοί

«Εμβολιασμός ή Χριστούγεννα δύο ταχυτήτων» το μήνυμα της κυβέρνησης

Δημοσίευση 18/11/2021 | 10:33

Lockdown «για να κερδίσουμε χρόνο» ζητούν ειδικοί

Πραγματικότητα κινδυνεύουν να γίνουν τα χειρότερα σενάρια για την πορεία του κοροναϊού και την απώλεια ανθρώπινων ζωών, καθώς η έκρηξη των ημερήσιων κρουσμάτων κοροναϊού από τις αρχές του Νοεμβρίου, συνοδεύεται από τη ραγδαία αύξηση νεκρών και διασωληνωμένων, με ότι αυτό συνεπάγεται για το καταπονημένο ΕΣΥ.

Η χώρα βαδίζει σε τροχιά 90 θανάτων την ημέρα: Χθες καταγράφηκαν, 87 νέοι θάνατοι, που αποτυπώνουν την αύξηση των κρουσμάτων πριν από 2-3 εβδομάδες. Αν συνεχιστεί αυτή η πορεία ο Νοέμβριος αναμένεται να «κλείσει» με 2000 νεκρούς.

Ήδη από την αρχή του μήνα, έχουν καταγραφεί 1074 θάνατοι, όταν το αντίστοιχο διάστημα του Οκτωβρίου είχαν καταγραφεί 547.

Αυτός είναι και ο λόγος που στην πρόσφατη συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων πολλοί τάχθηκαν υπερ της ανάγκης να ληφθούν νέα μέτρα ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι με ένα lockdown θα κερδίζαμε χρόνο.

Lockdown για να κερδίσουμε χρόνο

Αυτό επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο καθηγητής Εντατικής Θεραπείας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Μιλώντας στον Σκάι, τόνισε ότι πρέπει να αυξήσουμε τον εμβολιασμό με οποιονδήποτε τρόπο και ότι θα βοηθούσε ένα lockdown για να κερδίσουμε χρόνο.

Όπως εξήγησε, «το να έχουμε 200.000 νέα ραντεβού για εμβόλια σε 15 μέρες, σημαίνει ότι θέλουμε 4-5 μήνες με αυτό το ρυθμό για να φτάσουμε σε ένα ποσοστό που θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επιδημία. Παράλληλα, θα πρέπει να επικαιροποιούμε με αναμνηστική δόση την ανοσία στους πολλούς που έχουν ήδη εμβολιαστεί».

Ενδεικτικό τις τραγικής κατάστασης που επικρατεί είναι πως χθες Τετάρτη, έσπασε ακόμα ένα «τραγικό ορόσημο». Συγκεκριμένα, από την εμφάνιση του κοροναιού στη χώρα μας έως και σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 17.000 συνάνθρωποί μας, με τον ρυθμό αύξησής τους τις τελευταίες ημέρες να ανατρέπει ακόμα και τις πιο δυσοίωνες προβλέψεις.

Όλα αυτά τη στιγμή που ο Νοέμβρης μοιάζει να είναι ο χειρότερος μήνας, όσον αφορά στο μέτωπο της πανδημίας. Συγκεκριμένα, μέσα σε 17 ημέρες η χώρα μας μετράει 111.216 κρούσματα και 1.037 θανάτους από τον φονικό ιό.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που οι επιστήμονες σε κάθε ευκαιρία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, υπογραμμίζοντας πως αυτή είναι ουσιαστικά η τελευταία μας ευκαιρία για να αναχαιτίσουμε το τέταρτο κύμα, πριν αυτό «διαλύσει» στο σύστημα υγείας.

Οι διασωληνωμένοι χθες ήταν 561, με τους ειδικούς να τονίζουν ότι τα όρια του ΕΣΥ θα αρχίσουν να δοκιμάζονται πολύ έντονα από τους 600 και πάνω. Πρόκειται για έναν αριθμό που έμοιαζε μακρινός, ωστόσο όσο περνούν οι μέρες δείχνει, δυστυχώς, να πλησιάζει απειλητικά.

«Οχι» Μητσοτάκη σε lockdown – Εμβολιασμός ή Χριστούγεννα δύο ταχυτήτων

Όπως και να έχει η κυβέρνηση συνεχίζει να αποκλείει το lockdown, επιμένοντας στο πρέσινγκ προς τους ανεμβολίαστους πολίτες.Αυτός είναι και ο λόγος, που ο πρωθυπουργός προχωρά σε έκτακτο διάγγελμα σήμερα, κατά πάσα πιθανότητα, το απόγευμα, και στο οποίο αναμένεται να παρουσιάσει τη στρατηγική για τις επόμενες μέρες έως και τις γιορτές.

Με το μήνυμά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να στοχεύσει στην ενθάρρυνση του εμβολιασμού προκειμένου να αποφευχθούν τα Χριστούγεννα «δύο ταχυτήτων».

Ο πρωθυπουργός, αναμένεται να επαναλάβει, πως δεν θα ληφθούν νέα μέτρα αλλά οι ανεμβολίαστοι πολίτες θα συνεχίζουν να έχουν απαγορεύσεις.

Όσοι επομένως δεν εμβολιαστούν αντικειμενικά δεν θα μπορούν να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα στο εσωτερικό των καταστημάτων της εστίασης, ενώ θα πρέπει να επιδεικνύουν rapid test οπουδήποτε αλλού βρεθούν εκτός από τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και εκκλησίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αγρια επίθεση στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου – Αγνωστοι χτύπησαν στο πρόσωπο τρανς γυναίκα και της έσπασαν το δόντι

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Υπέστη εκδορές στο πρόσωπο και έχασε δόντι - Η φίλη της γρονθοκοπήθηκε στη μύτη

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταγγέλλει τις νέες εκτελέσεις διαδηλωτών στο Ιράν: «Αγριοι»

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος αντέδρασε δημόσια μετά τον απαγχονισμό των νεαρών Ερφάν Εσφαντιάρι και Γκολ-Μοχάμαντ Μοχαμαντί στις φυλακές Νταστγκέρντ της Ισφαχάν.

Θεσσαλονίκη: 84χρονος έφτιαξε τσιμεντένιο φράγμα στον Αξιό ποταμό για να ποτίζει τα χωράφια του

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Συνελήφθη ο γυμνός τουρίστας στη Μύκονο ‑ Τρεις αστυνομικοί χρειάστηκαν για να τον ακινητοποιήσουν

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Λίγη ώρα αφότου πόζαρε γυμνός στο άγαλμα του Καραμανλή, ο άνδρας συνελήφθη

Τύρναβος: Η «έξυπνη» παγίδα που εξαφάνισε τα θηλυκά κουνούπια από την πόλη

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ο Δήμος Τυρνάβου υιοθέτησε τη συσκευή Mosquitaire, μια οικολογική λύση που προσελκύει και παγιδεύει τα έντομα αξιοποιώντας τη φυσική τους συμπεριφορά

Σε λειτουργία μέσα στις επόμενες ημέρες 388 νέες κάμερες για κόκκινα φανάρια στην Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Μέσα στις επόμενες 10 ημέρες θα τεθούν σε λειτουργία οι νέες κάμερες, σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου

Δραματική επιχείρηση διάσωσης σε φλεγόμενο διαμέρισμα στην Αττάλεια: Βγήκαν στο περβάζι για να σωθούν, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Οι δύο διασωθέντες είχαν εισπνεύσει καπνό και αφού δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες, μεταφέρθηκαν προληπτικά σε νοσοκομείο για εξετάσεις

Κίνδυνος και μεγάλη ανησυχία για την Αρκτική: Οι πάγοι συτνεχίζουν να λιώνουν με μεγάλη ταχύτητα και τον χειμώνα

E-Daily 2.TopNews 21.07.2026
Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον καταγράφει τη μεγαλύτερη χειμερινή μείωση των αρκτικών πάγων από την έναρξη των δορυφορικών παρατηρήσεων το 1978.

Ψάχνει το «μπαμ» με Γκουαρδιόλα η Ιταλία – Εναλλακτική λύση ο Πίρλο

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ποιος θα πάρει τον τίτλο της Σκουάντρα Ατζούρα;

Πώς εξηγεί ο Σάκης Αρναούτογλου τα μπουρίνια που «χτύπησαν» τη Βόρεια Ελλάδα

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ο μετεωρολόγος ανέλυσε τα αίτια των ξαφνικών καταιγίδων της Δευτέρας στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία.

Μάνα στραγγάλισε τα τρία της παιδιά στο υπόγειο του σπιτιού – Μεγάλο αίνιγμα η ψυχική της κατάσταση

E-Daily 3.Left 21.07.2026
Ξεκίνησε η επιλογή ενόρκων στη δίκη της Λίντσεϊ Κλάνσι, που κατηγορείται για τη δολοφονία των τριών παιδιών της στη Μασαχουσέτη, με επίκεντρο τον ισχυρισμό περί επιλόχειας ψύχωσης.