E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι προβλέπει ο Μπιλ Γκέιτς για την πορεία της πανδημίας

Τι μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα

Δημοσίευση 18/11/2021 | 09:14

Τι προβλέπει ο Μπιλ Γκέιτς για την πορεία της πανδημίας

Οι θάνατοι από την Covid-19 και τα ποσοστά μόλυνσης από τον κορωνοϊό μπορεί να πέσουν κάτω από τα επίπεδα της εποχικής γρίπης μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, εάν δεν εμφανιστούν στο μεταξύ νέες επικίνδυνες μεταλλάξεις του ιού, εκτίμησε ο Μπιλ Γκέιτς.

Ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft εκτίμησε, μιλώντας στο Bloomberg New Economy Forum στη Σιγκαπούρη, ότι με τη βοήθεια της φυσικής ανοσίας, της ανοσίας των εμβολίων και των επερχόμενων χαπιών, «το ποσοστό θνησιμότητας και το ποσοστό νέων ασθενειών θα πρέπει να μειωθούν αρκετά δραματικά».

Οι θάνατοι από την Covid και τα ποσοστά μόλυνσης μπορεί να πέσουν κάτω από τα επίπεδα της εποχικής γρίπης μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, είπε ο Μπιλ Γκέιτς.

«Τα εμβόλια είναι πολύ καλό νέο και οι περιορισμοί της προσφοράς θα λυθούν σε μεγάλο βαθμό στα μέσα του επόμενου έτους. Έτσι θα περιοριζόμαστε μόνο από τα logistics και την ζήτηση», πρόσθεσε ο Γκέιτς μιλώντας στον αρχισυντάκτη του Bloomberg John Micklethwait.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο κόσμος πρέπει να εργαστεί για την εξάλειψη της γρίπης, προκειμένου να μειωθούν οι απειλές από μελλοντικές πανδημίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα 07.02.2026
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος 07.02.2026
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα 07.02.2026
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα 07.02.2026
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα 07.02.2026
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα 07.02.2026
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα 07.02.2026
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα 07.02.2026
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.