E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ινδία: Το Νέο Δελχί «πνίγεται» από το νέφος ‑ Κλείνουν τα σχολεία μέχρι νεωτέρας

Σύμφωνα με την ιατρική επιθεώρηση The Lancet, το 2020 περίπου 17.500 άνθρωποι πέθαναν στο Νέο Δελχί εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Δημοσίευση 17/11/2021 | 12:30

Ινδία: Το Νέο Δελχί «πνίγεται» από το νέφος ‑ Κλείνουν τα σχολεία μέχρι νεωτέρας

Τα επικίνδυνα επίπεδα της ρύπανσης του αέρα ανάγκασαν την κυβέρνηση στο Νέο Δελχί να κλείσει τα σχολεία της πρωτεύουσας της Ινδίας μέχρι νεωτέρας και να καλέσει τους κατοίκους της να εργάζονται από το σπίτι τους.

Η ποιότητα του αέρα επιδεινώνεται σοβαρά κάθε χειμώνα σε αυτήν την πόλη των περισσότερων από 20 εκατομμύρια κατοίκων, μια από τις πιο μολυσμένες στον κόσμο, η οποία έχει καλυφθεί από ένα νέφος ρύπανσης.

Η πόλη και πάλι έχει «χαθεί» μέσα στη ρύπανση, αφού η μολυσμένη ατμόσφαιρα κάνει αδύνατη την ορατότητα.

Το Σάββατο, ο δήμος είχε δώσει εντολή για το κλείσιμο των σχολείων για μια εβδομάδα και είχε απαγορεύσει οποιαδήποτε λειτουργία των εργοταξίων για τέσσερις ημέρες.

Χθες το βράδυ η επιτροπή που είναι αρμόδια για την ποιότητα του αέρα στο Νέο Δελχί έδωσε εντολή για το κλείσιμο των σχολείων μέχρι νεωτέρας.

Τα βαρέα οχήματα δεν επιτρέπεται να μπαίνουν στην ινδική πρωτεύουσα ως τις 21 Νοεμβρίου, με εξαίρεση αυτά που μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, και διακόπτονται οι εργασίες στην πλειονότητα των εργοταξίων, σύμφωνα με το διάταγμα.

Μηχανήματα και ψεκαστήρες κατά της ρύπανσης θα τίθενται σε λειτουργία τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα στις συνοικίες που πλήττονται από τη μεγαλύτερη ρύπανση.

Επίσης 6 από τους 11 θερμοηλεκτρικούς σταθμούς που βρίσκονται σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων εκλήθησαν να σταματήσουν να λειτουργούν μέχρι νεωτέρας.

Η επιτροπή ανακοίνωσε επίσης ότι τουλάχιστον οι μισοί από τους εργαζόμενους θα πρέπει να τεθούν σε τηλεργασία και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα καλούνται να κάνουν το ίδιο.

Τα μέτρα αυτά ελήφθησαν 24 ώρες μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Νέου Δελχί να μην υιοθετήσει αίτημα του Ανώτατου Δικαστηρίου για «καραντίνα λόγω της ρύπανσης».

Μολύνει την ατμόσφαιρα η βιομηχανία

Η ρύπανση αυτή του αέρα προέρχεται μεταξύ άλλων από τον καπνό από την καύση γεωργικών υπολειμμάτων σε γειτονικά κρατίδια.

Η κυβέρνηση είχε ωστόσο επιχειρηματολογήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο ότι η βιομηχανία είναι η βασική αιτία της ρύπανσης και ότι ακολουθούν τα μέσα μεταφοράς και η σκόνη από τους δρόμους και τα εργοτάξια.

Αυτήν την εβδομάδα το επίπεδο των μικροσωματιδίων PM2,5 που είναι τα πιο επικίνδυνα για την υγεία, ξεπέρασε τα 400 σε αρκετές συνοικίες της πόλης.

Την περασμένη εβδομάδα, αυτό έφτασε σε έως 500, ήτοι ήταν ανώτερο κατά 30 φορές από το μέγιστο όριο που έχει ορίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με την ιατρική επιθεώρηση The Lancet, το 2020 περίπου 17.500 άνθρωποι πέθαναν στο Νέο Δελχί εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η ινδική πρωτεύουσα έχει την μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση στον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση της ελβετικής οργάνωσης IQAir που δόθηκε στη δημοσιότητα το 2020.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πετρελαϊκός κολοσσός προειδοποιεί: Καταστροφικές οι συνέπειες, εάν συνεχιστεί το «μπλόκο» στα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 10.03.2026
Ο CEO του μεγαλύτερου εξαγωγέα πετρελαίου στον κόσμο τόνισε πως η κρίση έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα

Το Ιράν έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με την εκτόξευση drone που χτύπησαν διυλιστήριο στη Χάιφα

Κόσμος 10.03.2026
«Η μάχη ενάντια στους εγκληματίες της Αμερικής και το παιδοκτόνο σιωνιστικό καθεστώς συνεχίζεται μέχρι την τελική νίκη του μετώπου της αλήθειας επί του ψεύδους», αναφέρει το Ιράν

2.300 σπίτια θα φτιαχτούν σε στρατόπεδα ‑ Πότε ξεκινούν οι «Νταντάδες της γειτονιάς»

Ελλάδα 10.03.2026
«Φτιάχνουμε τα σπίτια στα στρατόπεδα, μαζί με το υπουργείο Εθνικής Αμύνης» - Θα δοθεί η δυνατότητα σε οικογένειες για νταντά της επιλογής τους με 500 ευρώ τον μήνα

Μαθητής Λυκείου ξυλοκόπησε 15χρονο στην Πάτρα για τη ζημιά στο κινητό της αδελφής του από ένα νεράντζι

Ελλάδα 10.03.2026
Σε βάρος του μαθητή που αναζητείται για να συλληφθεί, σχηματίσθηκε δικογραφία για πρόκληση σωματικών βλαβών, ενώ συνελήφθη ο πατέρας του για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου

Voucher εργαζομένων ΔΥΠΑ 750€: Οδηγίες αίτησης στο Voucher gov

Οικονομία 10.03.2026
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας

Ακαθάριστα οικόπεδα: Από 1η Απριλίου ξεκινά η προθεσμία καθαρισμού ‑ Τι αλλάζει από φέτος

Ελλάδα 10.03.2026
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Κεφαλογιάννης παρουσίασε τις αλλαγές για τον καθαρισμό οικοπέδων ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Πέθανε ο σκηνοθέτης Γιώργος Πανουσόπουλος – Το ιδιαίτερο ύφος σε ταινίες με την υπογραφή του

Ελλάδα 10.03.2026
Τα έργα του προβλήθηκαν σε διεθνή φεστιβάλ και αγαπήθηκαν από το ελληνικό κοινό, ενώ αρκετές φορές αποτέλεσαν αντικείμενο αφιερωμάτων και κινηματογραφικών αναλύσεων

Η «μάχη» των Patriot: Μετά τους ελληνικούς στην Κάρπαθο οι Τούρκοι αναπτύσσουν στην Μαλάτια

Κόσμος 10.03.2026
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ανάπτυξη του συστήματος πραγματοποιείται για την ενίσχυση της προστασίας του τουρκικού εναέριου χώρου

Νέο μήνυμα του Ιρανού υπουργού Εξωτερικών για ΗΠΑ: «Απέτυχαν, δεν έχουν σχέδιο»

Κόσμος 10.03.2026
Ο Araghchi, δήλωσε στο PBS News ότι οι συζητήσεις ή οι διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ δεν βρίσκονται πλέον στην ατζέντα

Ανοδος της θερμοκρασίας και αραιές νεφώσεις

Καιρός 10.03.2026
Αίθριος ο καιρός σήμερα