E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ινδία: Το Νέο Δελχί «πνίγεται» από το νέφος ‑ Κλείνουν τα σχολεία μέχρι νεωτέρας

Σύμφωνα με την ιατρική επιθεώρηση The Lancet, το 2020 περίπου 17.500 άνθρωποι πέθαναν στο Νέο Δελχί εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Δημοσίευση 17/11/2021 | 12:30

Ινδία: Το Νέο Δελχί «πνίγεται» από το νέφος ‑ Κλείνουν τα σχολεία μέχρι νεωτέρας

Τα επικίνδυνα επίπεδα της ρύπανσης του αέρα ανάγκασαν την κυβέρνηση στο Νέο Δελχί να κλείσει τα σχολεία της πρωτεύουσας της Ινδίας μέχρι νεωτέρας και να καλέσει τους κατοίκους της να εργάζονται από το σπίτι τους.

Η ποιότητα του αέρα επιδεινώνεται σοβαρά κάθε χειμώνα σε αυτήν την πόλη των περισσότερων από 20 εκατομμύρια κατοίκων, μια από τις πιο μολυσμένες στον κόσμο, η οποία έχει καλυφθεί από ένα νέφος ρύπανσης.

Η πόλη και πάλι έχει «χαθεί» μέσα στη ρύπανση, αφού η μολυσμένη ατμόσφαιρα κάνει αδύνατη την ορατότητα.

Το Σάββατο, ο δήμος είχε δώσει εντολή για το κλείσιμο των σχολείων για μια εβδομάδα και είχε απαγορεύσει οποιαδήποτε λειτουργία των εργοταξίων για τέσσερις ημέρες.

Χθες το βράδυ η επιτροπή που είναι αρμόδια για την ποιότητα του αέρα στο Νέο Δελχί έδωσε εντολή για το κλείσιμο των σχολείων μέχρι νεωτέρας.

Τα βαρέα οχήματα δεν επιτρέπεται να μπαίνουν στην ινδική πρωτεύουσα ως τις 21 Νοεμβρίου, με εξαίρεση αυτά που μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, και διακόπτονται οι εργασίες στην πλειονότητα των εργοταξίων, σύμφωνα με το διάταγμα.

Μηχανήματα και ψεκαστήρες κατά της ρύπανσης θα τίθενται σε λειτουργία τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα στις συνοικίες που πλήττονται από τη μεγαλύτερη ρύπανση.

Επίσης 6 από τους 11 θερμοηλεκτρικούς σταθμούς που βρίσκονται σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων εκλήθησαν να σταματήσουν να λειτουργούν μέχρι νεωτέρας.

Η επιτροπή ανακοίνωσε επίσης ότι τουλάχιστον οι μισοί από τους εργαζόμενους θα πρέπει να τεθούν σε τηλεργασία και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα καλούνται να κάνουν το ίδιο.

Τα μέτρα αυτά ελήφθησαν 24 ώρες μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Νέου Δελχί να μην υιοθετήσει αίτημα του Ανώτατου Δικαστηρίου για «καραντίνα λόγω της ρύπανσης».

Μολύνει την ατμόσφαιρα η βιομηχανία

Η ρύπανση αυτή του αέρα προέρχεται μεταξύ άλλων από τον καπνό από την καύση γεωργικών υπολειμμάτων σε γειτονικά κρατίδια.

Η κυβέρνηση είχε ωστόσο επιχειρηματολογήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο ότι η βιομηχανία είναι η βασική αιτία της ρύπανσης και ότι ακολουθούν τα μέσα μεταφοράς και η σκόνη από τους δρόμους και τα εργοτάξια.

Αυτήν την εβδομάδα το επίπεδο των μικροσωματιδίων PM2,5 που είναι τα πιο επικίνδυνα για την υγεία, ξεπέρασε τα 400 σε αρκετές συνοικίες της πόλης.

Την περασμένη εβδομάδα, αυτό έφτασε σε έως 500, ήτοι ήταν ανώτερο κατά 30 φορές από το μέγιστο όριο που έχει ορίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με την ιατρική επιθεώρηση The Lancet, το 2020 περίπου 17.500 άνθρωποι πέθαναν στο Νέο Δελχί εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η ινδική πρωτεύουσα έχει την μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση στον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση της ελβετικής οργάνωσης IQAir που δόθηκε στη δημοσιότητα το 2020.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανατροπή στο NBA: Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς υπογράφει με τη Φιλαδέλφεια

E-Daily 3.Left 24.07.2026
Θα αγωνιστεί στην τέταρτη ομάδα της καριέρας του στο NBA

Η κακοκαιρία σφυροκοπά τη χώρα με μπουρίνια, χαλάζι και πάνω από 100.000 κεραυνούς σε μία ώρα – Σε ετοιμότητα η Αττική

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Οι καταιγίδες αναμένεται να συνοδεύονται από έντονη κεραυνική δραστηριότητα

Η εκκένωση του Καπ Φερέ στη Γαλλία, ένα πρωτοφανές σχέδιο, που είχε εκπονηθεί από το 2023

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η πυρκαγιά έχει ήδη κάψει περισσότερα από 125.000 στρέμματα, μια επιφάνεια μεγαλύτερη εκείνης του Παρισιού και οδήγησε στην εκκένωση 44.000 ανθρώπων σε διάστημα δύο ημερών

Συγκλονίζει η ναυαγοσώστρια που έσωσε το κοριτσάκι: «Ήταν παγωμένο, μελανιασμένο, με πρησμένα μάτια»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
«Όλα γίνονται εντελώς μηχανικά. Βγαίνουν χωρίς να το σκεφτούμε καν»

ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραπέμπεται σε δίκη για ψευδή κατάθεση ο «Φραπές»

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Εκκρεμεί επίσης δεύτερη δίκη για απείθεια, η οποία έχει οριστεί για τον ερχόμενο Οκτώβριο

Φωτιά στον Μαρμαρά Χαλκιδικής – Χαμός στην περιοχή από τους κεραυνούς

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Η Πυροσβεστική βρίσκεται ήδη στο σημείο

«Τσουχτερό» πρόστιμο 1.312 ευρώ σε οδηγό για αποτσίγαρο

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Υπάλληλοι του κλιμακίου αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού της Πυροσβεστικής επέβαλαν χρηματική ποινή 1.312 ευρώ στον οδηγό.

Απίστευτο! Πώς η ΑΑΔΕ εντόπισε κρυφό τζίρο 203.000 ευρώ από ένα ... φλιτζάνι καφέ

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Με βάση τις αγορές καφέ, σοκολάτας και τσαγιού, οι ελεγκτές εντόπισαν αδήλωτα έσοδα 203.000 ευρώ και η ΔΕΔ επικύρωσε τον καταλογισμό φόρου και ΦΠΑ.

Εκτάκτως στη Σύρο ο σύζυγος της νεκρής διασώστριας του ΕΚΑΒ – Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας

E-Daily 2.TopNews 24.07.2026
Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ανατροπή στα στοιχεία