E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ινδία: Το Νέο Δελχί «πνίγεται» από το νέφος ‑ Κλείνουν τα σχολεία μέχρι νεωτέρας

Σύμφωνα με την ιατρική επιθεώρηση The Lancet, το 2020 περίπου 17.500 άνθρωποι πέθαναν στο Νέο Δελχί εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Δημοσίευση 17/11/2021 | 12:30

Ινδία: Το Νέο Δελχί «πνίγεται» από το νέφος ‑ Κλείνουν τα σχολεία μέχρι νεωτέρας

Τα επικίνδυνα επίπεδα της ρύπανσης του αέρα ανάγκασαν την κυβέρνηση στο Νέο Δελχί να κλείσει τα σχολεία της πρωτεύουσας της Ινδίας μέχρι νεωτέρας και να καλέσει τους κατοίκους της να εργάζονται από το σπίτι τους.

Η ποιότητα του αέρα επιδεινώνεται σοβαρά κάθε χειμώνα σε αυτήν την πόλη των περισσότερων από 20 εκατομμύρια κατοίκων, μια από τις πιο μολυσμένες στον κόσμο, η οποία έχει καλυφθεί από ένα νέφος ρύπανσης.

Η πόλη και πάλι έχει «χαθεί» μέσα στη ρύπανση, αφού η μολυσμένη ατμόσφαιρα κάνει αδύνατη την ορατότητα.

Το Σάββατο, ο δήμος είχε δώσει εντολή για το κλείσιμο των σχολείων για μια εβδομάδα και είχε απαγορεύσει οποιαδήποτε λειτουργία των εργοταξίων για τέσσερις ημέρες.

Χθες το βράδυ η επιτροπή που είναι αρμόδια για την ποιότητα του αέρα στο Νέο Δελχί έδωσε εντολή για το κλείσιμο των σχολείων μέχρι νεωτέρας.

Τα βαρέα οχήματα δεν επιτρέπεται να μπαίνουν στην ινδική πρωτεύουσα ως τις 21 Νοεμβρίου, με εξαίρεση αυτά που μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, και διακόπτονται οι εργασίες στην πλειονότητα των εργοταξίων, σύμφωνα με το διάταγμα.

Μηχανήματα και ψεκαστήρες κατά της ρύπανσης θα τίθενται σε λειτουργία τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα στις συνοικίες που πλήττονται από τη μεγαλύτερη ρύπανση.

Επίσης 6 από τους 11 θερμοηλεκτρικούς σταθμούς που βρίσκονται σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων εκλήθησαν να σταματήσουν να λειτουργούν μέχρι νεωτέρας.

Η επιτροπή ανακοίνωσε επίσης ότι τουλάχιστον οι μισοί από τους εργαζόμενους θα πρέπει να τεθούν σε τηλεργασία και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα καλούνται να κάνουν το ίδιο.

Τα μέτρα αυτά ελήφθησαν 24 ώρες μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Νέου Δελχί να μην υιοθετήσει αίτημα του Ανώτατου Δικαστηρίου για «καραντίνα λόγω της ρύπανσης».

Μολύνει την ατμόσφαιρα η βιομηχανία

Η ρύπανση αυτή του αέρα προέρχεται μεταξύ άλλων από τον καπνό από την καύση γεωργικών υπολειμμάτων σε γειτονικά κρατίδια.

Η κυβέρνηση είχε ωστόσο επιχειρηματολογήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο ότι η βιομηχανία είναι η βασική αιτία της ρύπανσης και ότι ακολουθούν τα μέσα μεταφοράς και η σκόνη από τους δρόμους και τα εργοτάξια.

Αυτήν την εβδομάδα το επίπεδο των μικροσωματιδίων PM2,5 που είναι τα πιο επικίνδυνα για την υγεία, ξεπέρασε τα 400 σε αρκετές συνοικίες της πόλης.

Την περασμένη εβδομάδα, αυτό έφτασε σε έως 500, ήτοι ήταν ανώτερο κατά 30 φορές από το μέγιστο όριο που έχει ορίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με την ιατρική επιθεώρηση The Lancet, το 2020 περίπου 17.500 άνθρωποι πέθαναν στο Νέο Δελχί εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η ινδική πρωτεύουσα έχει την μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση στον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση της ελβετικής οργάνωσης IQAir που δόθηκε στη δημοσιότητα το 2020.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ράμα: «Πρώτη φορά άκουσα για ελληνική ομογένεια στη Σβέρνιτσα» ‑ Η απάντηση προς Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Το ελληνικό ΥΠΕΞ ζήτησε πλήρη διερεύνηση του περιστατικού και επισήμανε την ανάγκη προστασίας της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία

Νέα πολεμική ένταση στη Μέση Ανατολή: Το Ιράν κόβει κάθε επικοινωνία με ΗΠΑ ‑ η ιρανική τηλεόραση εκτιμά ότι η κατάπαυση του πυρός οδεύει προς λήξη

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Το ιρανικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο μεταδίδει ότι η κατάπαυση του πυρός μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ κινδυνεύει να καταρρεύσει, εκτός αν σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο - Ανοδική εκτίναξη στις τιμές του πετρελαίου

«300+1» υπογραφές για το κόμμα Τσίπρα: Ποιοι υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Στη λίστα η πρώην αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Μαρία Λεπενιώτη, ο δημοσιογράφος Θανάσης Πάτρας, ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου και η δήμαρχος Ζωγράφου Τίνα Καφατσάκη

Πέθανε ο Μάριος Οικονόμου σε ηλικία 33 ετών: Βαθιά θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ και της Εθνικής ομάδας άφησε την τελευταία του πνοή μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα έξω από το νοσοκομείο «Χατζηκώστα»

Πάτρα: Δεν έδωσε απαντήσεις η κάμερα στο κράνος του 52χρονου – Θρίλερ με τον θάνατο πατέρα και γιου

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Δευτερόλεπτα πριν από το μοιραίο τροχαίο στην Πάτρα σταμάτησε η καταγραφή στην κάμερα του κράνους του 52χρονου – Αδιευκρίνιστες οι συνθήκες θανάτου πατέρα και γιου

Επεισόδια στην Αλβανία: Οσμή μαύρου χρήματος και προνόμια στρατηγικών επενδυτών βάζουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Ο νόμος για τις στρατηγικές επενδύσεις, που καταπατά περιουσιακά δικαιώματα πολιτών, έφερε και την επίσημη αντίδραση της Αθήνας

Κινητά τηλέφωνα: Τι αλλάζει από σήμερα – Ποιες διαδικασίες επηρεάζονται

E-Daily 3.Left 01.06.2026
Η μεταφορά δεδομένων μεταξύ συσκευών Android και Apple γίνεται πλέον πιο εύκολη και γρήγορη

Καλαμάτα: Ο 41χρονος σκότωσε τη γυναίκα του ενώ στο διπλανό δωμάτιο ήταν τα ανήλικα παιδιά τους, ομολόγησε την άγρια δολοφονία

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Γείτονες που άκουσαν τις κραυγές της άτυχης γυναίκας για βοήθεια έσπευσαν έξω από το διαμέρισμα και κάλεσαν την Αστυνομία

Οικογενειακή τραγωδία στην Πάτρα: Ο πατέρας κατέγραψε με κάμερα που είχε στο κράνος το δυστύχημα

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Η οικογενειακή τραγωδία που συγκλονίζει την Πάτρα – Πατέρας και γιος νεκροί σε τροχαίο

Καλαμάτα: Σκότωσε την 39χρονη γυναίκα του μέσα στο σπίτι τους – Τη βρήκαν νεκρή με πολλαπλά τραύματα στην κρεβατοκάμαρα

E-Daily 2.TopNews 01.06.2026
Ο 41χρονος συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση – Δίπλα στο θύμα εντοπίστηκε μαχαίρι – Φωνές από το διαμέρισμα του ζευγαριού άκουσαν οι γείτονες

Η «ΕΛ.ΑΣ.» ζητά κυβερνητική παρέμβαση για τα επεισόδια στην Αλβανία

Ελλάδα Χτες
Από τα επεισόδια τραυματίστηκε Έλληνας ομογενής