E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ινδία: Το Νέο Δελχί «πνίγεται» από το νέφος ‑ Κλείνουν τα σχολεία μέχρι νεωτέρας

Σύμφωνα με την ιατρική επιθεώρηση The Lancet, το 2020 περίπου 17.500 άνθρωποι πέθαναν στο Νέο Δελχί εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Δημοσίευση 17/11/2021 | 12:30

Ινδία: Το Νέο Δελχί «πνίγεται» από το νέφος ‑ Κλείνουν τα σχολεία μέχρι νεωτέρας

Τα επικίνδυνα επίπεδα της ρύπανσης του αέρα ανάγκασαν την κυβέρνηση στο Νέο Δελχί να κλείσει τα σχολεία της πρωτεύουσας της Ινδίας μέχρι νεωτέρας και να καλέσει τους κατοίκους της να εργάζονται από το σπίτι τους.

Η ποιότητα του αέρα επιδεινώνεται σοβαρά κάθε χειμώνα σε αυτήν την πόλη των περισσότερων από 20 εκατομμύρια κατοίκων, μια από τις πιο μολυσμένες στον κόσμο, η οποία έχει καλυφθεί από ένα νέφος ρύπανσης.

Η πόλη και πάλι έχει «χαθεί» μέσα στη ρύπανση, αφού η μολυσμένη ατμόσφαιρα κάνει αδύνατη την ορατότητα.

Το Σάββατο, ο δήμος είχε δώσει εντολή για το κλείσιμο των σχολείων για μια εβδομάδα και είχε απαγορεύσει οποιαδήποτε λειτουργία των εργοταξίων για τέσσερις ημέρες.

Χθες το βράδυ η επιτροπή που είναι αρμόδια για την ποιότητα του αέρα στο Νέο Δελχί έδωσε εντολή για το κλείσιμο των σχολείων μέχρι νεωτέρας.

Τα βαρέα οχήματα δεν επιτρέπεται να μπαίνουν στην ινδική πρωτεύουσα ως τις 21 Νοεμβρίου, με εξαίρεση αυτά που μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης, και διακόπτονται οι εργασίες στην πλειονότητα των εργοταξίων, σύμφωνα με το διάταγμα.

Μηχανήματα και ψεκαστήρες κατά της ρύπανσης θα τίθενται σε λειτουργία τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα στις συνοικίες που πλήττονται από τη μεγαλύτερη ρύπανση.

Επίσης 6 από τους 11 θερμοηλεκτρικούς σταθμούς που βρίσκονται σε ακτίνα 300 χιλιομέτρων εκλήθησαν να σταματήσουν να λειτουργούν μέχρι νεωτέρας.

Η επιτροπή ανακοίνωσε επίσης ότι τουλάχιστον οι μισοί από τους εργαζόμενους θα πρέπει να τεθούν σε τηλεργασία και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα καλούνται να κάνουν το ίδιο.

Τα μέτρα αυτά ελήφθησαν 24 ώρες μετά την απόφαση της κυβέρνησης του Νέου Δελχί να μην υιοθετήσει αίτημα του Ανώτατου Δικαστηρίου για «καραντίνα λόγω της ρύπανσης».

Μολύνει την ατμόσφαιρα η βιομηχανία

Η ρύπανση αυτή του αέρα προέρχεται μεταξύ άλλων από τον καπνό από την καύση γεωργικών υπολειμμάτων σε γειτονικά κρατίδια.

Η κυβέρνηση είχε ωστόσο επιχειρηματολογήσει στο Ανώτατο Δικαστήριο ότι η βιομηχανία είναι η βασική αιτία της ρύπανσης και ότι ακολουθούν τα μέσα μεταφοράς και η σκόνη από τους δρόμους και τα εργοτάξια.

Αυτήν την εβδομάδα το επίπεδο των μικροσωματιδίων PM2,5 που είναι τα πιο επικίνδυνα για την υγεία, ξεπέρασε τα 400 σε αρκετές συνοικίες της πόλης.

Την περασμένη εβδομάδα, αυτό έφτασε σε έως 500, ήτοι ήταν ανώτερο κατά 30 φορές από το μέγιστο όριο που έχει ορίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σύμφωνα με την ιατρική επιθεώρηση The Lancet, το 2020 περίπου 17.500 άνθρωποι πέθαναν στο Νέο Δελχί εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Η ινδική πρωτεύουσα έχει την μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση στον κόσμο, σύμφωνα με έκθεση της ελβετικής οργάνωσης IQAir που δόθηκε στη δημοσιότητα το 2020.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τουρκία – Πυρά της αντιπολίτευσης σε Ερντογάν για την «Γαλάζια Πατρίδα»: «Η Ελλάδα εργάζεται όλο το 24ωρο»

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) κατηγορεί την κυβέρνηση Ερντογάν για διπλωματική αποτυχία

Διακόπηκαν για μία ώρα τα δρομολόγια του Προαστιακού στη γραμμή του Κιάτου λόγω φωτιάς στη Νέα Ζωή

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Δρομολογήθηκαν λεωφορεία της Hellenic Train προκειμένου να αναλάβουν τη μεταφορά των επιβατών στον τελικό προορισμό τους

Πρώτο ύποπτο κρούσμα χανταϊού εκτός του MV Hondius: Εντοπίστηκε σε Γάλλο που ήταν στην ίδια πτήση με επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Είναι το πρώτο άτομο που προσβλήθηκε από την ασθένεια και δεν επέβαινε στο πλοίο

H Ryanair φεύγει από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Εκφράζει έντονη διαφωνία στην αύξηση των τελών αεροδρομίου

Τραγωδία στην Αίγινα με νεκρό μωρό 1,5 έτους

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Οι Αρχές να διερευνούν τις συνθήκες της τραγωδίας

«Λευκά να βάλετε, όχι μαύρα»: Αύριο, Πέμπτη η κηδεία του 21χρονου Νικήτα που δολοφονήθηκε στο Ηράκλειο

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
«Όχι μαύρα για τον άγγελό μας» - Στο πένθος όλο το χωριό Χώνος Μυλοποτάμου

Νεκρός βρέθηκε δικαστής που επέβαλε βαρύτερη ποινή κάθειρξης στην πρώην πρώτη κυρία της Νότιας Κορέας

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Η 53χρονη Κιμ Κέον Χε είναι η σύζυγος του πρώην προέδρου της χώρας Γιουν Σουκ Γέολ

Παράσυρση 12χρονης από περιπολικό στη Σαλαμίνα: Συνελήφθη ο οδηγός του υπηρεσιακού

E-Daily 2.TopNews 06.05.2026
Παράλληλα, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση

Ο Τραμπ ως «δάσκαλος χορού» για μαθητές στον Λευκό Οίκο είναι αυτό ακριβώς που περίμενες να δεις

E-Daily 3.Left 06.05.2026
Ο πρόεδρος τον ΗΠΑ «χάρισε» ακόμα μία στιγμή του λεγόμενου «Trump dance»

Axios: ΗΠΑ και Ιράν κοντά σε συμφωνία «μιας σελίδας» για τον τερματισμό του πολέμου

Κόσμος 06.05.2026
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμένουν απαντήσεις επί σειρά σημαντικών θεμάτων εντός των προσεχών 48 ωρών