E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το FBI δυσκολεύεται να προσλάβει χάκερ λόγω... μαριχουάνας

Ο λόγος και η χαλάρωση

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 18/11/2021 | 00:14

Το FBI δυσκολεύεται να προσλάβει χάκερ λόγω... μαριχουάνας
Photo by Soumil Kumar from Pexels

Οι χάκερς συνήθως συνδέονται με διαδικτυακά εγκλήματα, όπως η κλοπή πληροφοριών ή η διακοπή λειτουργίας συστημάτων, αλλά δεν υπάρχει τίποτα εκ φύσεως εγκληματικό στο hacking των υπολογιστών. Σύμφωνα με το Webroot, ένας χάκερ είναι εκείνος που «χρησιμοποιεί τους υπολογιστές ή τις τεχνικές του ικανότητες για να ξεπεράσει κάποιο πρόβλημα ή πρόκληση».

Μερικοί χάκερ αναφέρονται στον εαυτό τους ως «white hat hackers», που είναι οι χάκερ που ανακαλύπτουν ψεγάδια κυβερνοασφάλειας για να τα φτιάξουν, αντί να τα εκμεταλλευτούν.

Το FBI χρειάζεται τέτοιου είδους ειδικούς ώστε να μπορούν να σταματήσουν τις δραστηριότητες από τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο. Είναι άλλωστε και από τις πρώτες προτεραιότητες της υπηρεσίας. Ωστόσο το FBI έχει έναν κανόνα που δυσκολεύει αρκετά την εύρεση χάκερ προς πρόσληψη.

Όποιος θέλει να εργαστεί για το FBI θα πρέπει να μην έχει κάνει χρήση μαριχουάνας για τα τελευταία τρία χρόνια. Για πιο σκληρά ναρκωτικά, το χρονικό όριο ανεβαίνει στα 10 χρόνια.

Όπως αναφέρει το New York Daily News, αυτός ο κανόνας «πληγώνει» το FBI στην αναζήτηση χάκερ. Πολλοί άλλοι οργανισμοί είναι πρόθυμοι να ξεπεράσουν αυτόν τον κανόνα αν ο υποψήφιος είναι όσο ικανός θέλουν. Αλλα οι κανόνες του FBI είναι πιο αυστηροί. Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός καλών υποψηφίων εξαιρούνται κάνοντας την κυβερνοασφάλεια του κράτους πιο ευάλωτη.

Τα τελευταία χρόνια βέβαια υπάρχει μεγάλη συζήτηση γύρω από το θέμα. Το 2014, όπως αναφέρει το The Atlantic, ο τότε διοικητής του FBI James Comey, ρωτήθηκε για το τι έπρεπε να κάνει ένας υποψήφιος που είχε κάνει χρήση μαριχουάνας αν ήθελε να κάνει αίτηση. Εκείνος απάντησε, «να προχωρήσει και να κάνει αίτηση», παραδεχόμενος ότι «πρέπει να προσλάβω μεγάλο αριθμό ικανών ανθρώπων για να αντιμετωπίσουν τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και κάποιοι από αυτούς καπνίζουν χόρτο στον δρόμο για την συνέντευξη».

Τότε ο Comey δούλευε για τον πρόεδρο Ομπάμα. Το 2017, ο Τραμπ τον απέλυσε. Παρολ’ αυτά από το 2020, η μαριχουάνα είναι νόμιμη σε 15 πολιτείες και στην Washington D.C., ενώ είναι εντελώς παράνομη μόνο σε έξι πολιτείες. Σύμφωνα με ένα άρθρο του 2019 από το The Register, τα τεστ μπορούν να δείξουν μόνο αν κάποιος έχει κάνει χρήση τους τελευταίους τρείς μήνες, οπότε είναι στο χέρι του υποψηφίου να αποκαλύψει αν έχει κάνει χρήση τα προηγούμενα τρία χρόνια. Τα απροειδοποιητα τεστ προφανώς σημαίνουν ότι δεν θα μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις χρήση αν προσληφθείς, οπότε ίσως το παρελθόν να είναι απλά παρελθόν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκάρουν τα στοιχεία: Πού βρίσκουν τις ιθαγενείς γυναίκες όταν εξαφανίζονται;

E-Daily 3.Left 28.04.2026
Το σύστημα που γεννήθηκε από μια σκληρή πραγματικότητα

Η μεγάλη επιστροφή του βιβλίου ‑ Γιατί οι πωλήσεις στην Ελλάδα εκτοξεύονται

E-Daily 3.Left 28.04.2026
Παρά τον πληθωρισμό και τη μειωμένη αγοραστική δύναμη, οι Έλληνες επενδύουν όλο και περισσότερο στον πολιτισμό, με τις δαπάνες για βιβλία να εκτοξεύονται το 2025

Πορτοκαλί φανάρι: Μπορείς να περάσεις ή όχι; Τι αλλάζει με τον νέο ΚΟΚ και ποιο είναι το πρόστιμο

E-Daily 1.Hero 28.04.2026
Μια «γκρίζα ζώνη» στην οδήγηση που μπερδεύει χιλιάδες οδηγούς – Τι προβλέπει ακριβώς ο νόμος και πότε η παράβαση κοστίζει

Αλήθεια ή μύθος: Τι είπε (ή δεν είπε) ο Ιούλιος Καίσαρας πριν πεθάνει

E-Daily 3.Left 28.04.2026
Πώς γεννήθηκε μια ψεύτικη τελευταία φράση

Πώς το φιστίκι έγινε χρυσάφι ‑ Η αλυσίδα κρίσεων που το απογείωσε

E-Daily 3.Left 28.04.2026
Σοδειές και γεωπολιτικά παιχνίδια

The Rolling Stones: Οι φορές που ο Mick Jagger άγγιξε τον θάνατο, και γύρισε πίσω

E-Daily 3.Left 28.04.2026
Η κατάσταση ξέφυγε μέσα σε λίγα λεπτά

Γυναίκες στο Ιράν: Η μαντίλα πέφτει σιγά‑σιγά, αλλά τίποτα δεν αλλάζει

E-Daily 3.Left 28.04.2026
Τα δικαιώματα των γυναικών παραμένουν περιορισμένα

Slut shaming παντού: Από τα comments μέχρι τους τίτλους που το ταΐζουν

E-Daily 3.Left Χτες
Τα σχόλια κράζουν, οι τίτλοι ανάβουν φωτιές

Η έρευνα που σοκάρει: Tα παιδιά έχουν εθιστεί στις οθόνες, και αυτό πλέον φαίνεται στο σχολείο

E-Daily 1.Hero Χτες
Tι έδειξε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε περισσότερους από 1.000 εκπαιδευτικούς και 1.000 γονείς σε Αγγλία και Ουαλία

Eπιστρέφει η θανατική ποινή με εκτελεστικό απόσπασμα: To σοκαριστικό σχέδιο

E-Daily 1.Hero Χτες
Το σοκαριστικό πλάνο που αλλάζει ξανά τη θανατική ποινή

Το μυστικό καταφύγιο του Μονέ που άλλαξε για πάντα την ιστορία της τέχνης

E-Daily 3.Left Προχτές
Στο μικρό Ζιβερνί, 80 χιλιόμετρα από το Παρίσι, ο Κλοντ Μονέ δεν ζωγράφισε απλώς τη φύση, τη δημιούργησε από την αρχή