E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το FBI δυσκολεύεται να προσλάβει χάκερ λόγω... μαριχουάνας

Ο λόγος και η χαλάρωση

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 18/11/2021 | 00:14

Το FBI δυσκολεύεται να προσλάβει χάκερ λόγω... μαριχουάνας
Photo by Soumil Kumar from Pexels

Οι χάκερς συνήθως συνδέονται με διαδικτυακά εγκλήματα, όπως η κλοπή πληροφοριών ή η διακοπή λειτουργίας συστημάτων, αλλά δεν υπάρχει τίποτα εκ φύσεως εγκληματικό στο hacking των υπολογιστών. Σύμφωνα με το Webroot, ένας χάκερ είναι εκείνος που «χρησιμοποιεί τους υπολογιστές ή τις τεχνικές του ικανότητες για να ξεπεράσει κάποιο πρόβλημα ή πρόκληση».

Μερικοί χάκερ αναφέρονται στον εαυτό τους ως «white hat hackers», που είναι οι χάκερ που ανακαλύπτουν ψεγάδια κυβερνοασφάλειας για να τα φτιάξουν, αντί να τα εκμεταλλευτούν.

Το FBI χρειάζεται τέτοιου είδους ειδικούς ώστε να μπορούν να σταματήσουν τις δραστηριότητες από τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο. Είναι άλλωστε και από τις πρώτες προτεραιότητες της υπηρεσίας. Ωστόσο το FBI έχει έναν κανόνα που δυσκολεύει αρκετά την εύρεση χάκερ προς πρόσληψη.

Όποιος θέλει να εργαστεί για το FBI θα πρέπει να μην έχει κάνει χρήση μαριχουάνας για τα τελευταία τρία χρόνια. Για πιο σκληρά ναρκωτικά, το χρονικό όριο ανεβαίνει στα 10 χρόνια.

Όπως αναφέρει το New York Daily News, αυτός ο κανόνας «πληγώνει» το FBI στην αναζήτηση χάκερ. Πολλοί άλλοι οργανισμοί είναι πρόθυμοι να ξεπεράσουν αυτόν τον κανόνα αν ο υποψήφιος είναι όσο ικανός θέλουν. Αλλα οι κανόνες του FBI είναι πιο αυστηροί. Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός καλών υποψηφίων εξαιρούνται κάνοντας την κυβερνοασφάλεια του κράτους πιο ευάλωτη.

Τα τελευταία χρόνια βέβαια υπάρχει μεγάλη συζήτηση γύρω από το θέμα. Το 2014, όπως αναφέρει το The Atlantic, ο τότε διοικητής του FBI James Comey, ρωτήθηκε για το τι έπρεπε να κάνει ένας υποψήφιος που είχε κάνει χρήση μαριχουάνας αν ήθελε να κάνει αίτηση. Εκείνος απάντησε, «να προχωρήσει και να κάνει αίτηση», παραδεχόμενος ότι «πρέπει να προσλάβω μεγάλο αριθμό ικανών ανθρώπων για να αντιμετωπίσουν τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και κάποιοι από αυτούς καπνίζουν χόρτο στον δρόμο για την συνέντευξη».

Τότε ο Comey δούλευε για τον πρόεδρο Ομπάμα. Το 2017, ο Τραμπ τον απέλυσε. Παρολ’ αυτά από το 2020, η μαριχουάνα είναι νόμιμη σε 15 πολιτείες και στην Washington D.C., ενώ είναι εντελώς παράνομη μόνο σε έξι πολιτείες. Σύμφωνα με ένα άρθρο του 2019 από το The Register, τα τεστ μπορούν να δείξουν μόνο αν κάποιος έχει κάνει χρήση τους τελευταίους τρείς μήνες, οπότε είναι στο χέρι του υποψηφίου να αποκαλύψει αν έχει κάνει χρήση τα προηγούμενα τρία χρόνια. Τα απροειδοποιητα τεστ προφανώς σημαίνουν ότι δεν θα μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις χρήση αν προσληφθείς, οπότε ίσως το παρελθόν να είναι απλά παρελθόν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι έψαχναν αυτοί οι άντρες κάτω από τους δρόμους της Νέας Υόρκης; Το μυστήριο περιστατικό που ερευνά η αστυνομία

E-Daily 3.Left 04.06.2026
Μυστήριο με ομάδες ανδρών που βγήκαν από φρεάτια στο Μπρούκλιν

Το πιο μισητό άγαλμα της Κίνας ‑ Γιατί οι επισκέπτες ...φτύνουν εδώ και 800 χρόνια τον Qin Hui

E-Daily 1.Hero 04.06.2026
Πώς ένας πολιτικός έγινε σύμβολο προδοσίας για οκτώ αιώνες

Η 7χρονη Σοφία από τον Πόρο κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης στο σκάκι

E-Daily 3.Left 04.06.2026
Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η καθημερινότητά της περιλαμβάνει εντατική προπόνηση

Η «Μαύρη Χήρα» που εξαφάνιζε τους μνηστήρες της: Η serial killer που ίσως σκηνοθέτησε τον ίδιο της τον θάνατο

E-Daily 3.Left 04.06.2026
Υποσχόταν έρωτα και γάμο σε εύπορους άνδρες, αλλά πίσω από τις αγγελίες κρυβόταν μία από τις πιο σκοτεινές υποθέσεις στην ιστορία του εγκλήματος

Η αίρεση που σόκαρε την Ελλάδα στα χρόνια του `80 και η επέμβαση της Δικαιοσύνης

E-Daily 3.Left 04.06.2026
Ξυρισμένα κεφάλια, κοινόβια, κατηγορίες για προσηλυτισμό - μια υπόθεση που συντάραξε κοινωνία, Τύπο και δικαστήρια

Η γυναίκα που άλλαξε τους Ολυμπιακούς Αγώνες – Της είπαν ότι δεν ανήκει στον αθλητισμό

E-Daily 3.Left Χτες
Η Αλις Κόουτσμαν έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα με χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, νικώντας τον ρατσισμό, τις απαγορεύσεις και μια κοινωνία που αρνούνταν να δει γυναίκες στον αθλητισμό

Ο δημιουργός του Πίτερ Παν και το τραύμα που τον στοίχειωσε για πάντα – Η ιστορία που σχεδόν κανείς δεν ξέρει

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Τζέιμς Μάθιου Μπάρι έχασε τον αδελφό του όταν ήταν μόλις έξι χρονών και μεταμόρφωσε εκείνο τον πόνο σε ένα από τα πιο αγαπητά λογοτεχνικά έργα όλων των εποχών. Η μεγαλύτερη όμως πράξη του ήρθε πολλά χρόνια μετά.

Το Βατικανό έκρυβε ένα μυστικό 400 χρόνων και το ΑI κατάφερε να το διαβάσει

E-Daily 3.Left Χτες
Ένα χειρόγραφο 400 ετών «μίλησε» ξανά χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη