E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Το FBI δυσκολεύεται να προσλάβει χάκερ λόγω... μαριχουάνας

Ο λόγος και η χαλάρωση

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 18/11/2021 | 00:14

Το FBI δυσκολεύεται να προσλάβει χάκερ λόγω... μαριχουάνας
Photo by Soumil Kumar from Pexels

Οι χάκερς συνήθως συνδέονται με διαδικτυακά εγκλήματα, όπως η κλοπή πληροφοριών ή η διακοπή λειτουργίας συστημάτων, αλλά δεν υπάρχει τίποτα εκ φύσεως εγκληματικό στο hacking των υπολογιστών. Σύμφωνα με το Webroot, ένας χάκερ είναι εκείνος που «χρησιμοποιεί τους υπολογιστές ή τις τεχνικές του ικανότητες για να ξεπεράσει κάποιο πρόβλημα ή πρόκληση».

Μερικοί χάκερ αναφέρονται στον εαυτό τους ως «white hat hackers», που είναι οι χάκερ που ανακαλύπτουν ψεγάδια κυβερνοασφάλειας για να τα φτιάξουν, αντί να τα εκμεταλλευτούν.

Το FBI χρειάζεται τέτοιου είδους ειδικούς ώστε να μπορούν να σταματήσουν τις δραστηριότητες από τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο. Είναι άλλωστε και από τις πρώτες προτεραιότητες της υπηρεσίας. Ωστόσο το FBI έχει έναν κανόνα που δυσκολεύει αρκετά την εύρεση χάκερ προς πρόσληψη.

Όποιος θέλει να εργαστεί για το FBI θα πρέπει να μην έχει κάνει χρήση μαριχουάνας για τα τελευταία τρία χρόνια. Για πιο σκληρά ναρκωτικά, το χρονικό όριο ανεβαίνει στα 10 χρόνια.

Όπως αναφέρει το New York Daily News, αυτός ο κανόνας «πληγώνει» το FBI στην αναζήτηση χάκερ. Πολλοί άλλοι οργανισμοί είναι πρόθυμοι να ξεπεράσουν αυτόν τον κανόνα αν ο υποψήφιος είναι όσο ικανός θέλουν. Αλλα οι κανόνες του FBI είναι πιο αυστηροί. Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός καλών υποψηφίων εξαιρούνται κάνοντας την κυβερνοασφάλεια του κράτους πιο ευάλωτη.

Τα τελευταία χρόνια βέβαια υπάρχει μεγάλη συζήτηση γύρω από το θέμα. Το 2014, όπως αναφέρει το The Atlantic, ο τότε διοικητής του FBI James Comey, ρωτήθηκε για το τι έπρεπε να κάνει ένας υποψήφιος που είχε κάνει χρήση μαριχουάνας αν ήθελε να κάνει αίτηση. Εκείνος απάντησε, «να προχωρήσει και να κάνει αίτηση», παραδεχόμενος ότι «πρέπει να προσλάβω μεγάλο αριθμό ικανών ανθρώπων για να αντιμετωπίσουν τα εγκλήματα στον κυβερνοχώρο και κάποιοι από αυτούς καπνίζουν χόρτο στον δρόμο για την συνέντευξη».

Τότε ο Comey δούλευε για τον πρόεδρο Ομπάμα. Το 2017, ο Τραμπ τον απέλυσε. Παρολ’ αυτά από το 2020, η μαριχουάνα είναι νόμιμη σε 15 πολιτείες και στην Washington D.C., ενώ είναι εντελώς παράνομη μόνο σε έξι πολιτείες. Σύμφωνα με ένα άρθρο του 2019 από το The Register, τα τεστ μπορούν να δείξουν μόνο αν κάποιος έχει κάνει χρήση τους τελευταίους τρείς μήνες, οπότε είναι στο χέρι του υποψηφίου να αποκαλύψει αν έχει κάνει χρήση τα προηγούμενα τρία χρόνια. Τα απροειδοποιητα τεστ προφανώς σημαίνουν ότι δεν θα μπορείς να συνεχίσεις να κάνεις χρήση αν προσληφθείς, οπότε ίσως το παρελθόν να είναι απλά παρελθόν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Ελληνοαμερικανός που προκάλεσε τον Μουσολίνι σε μονομαχία μέχρι θανάτου – Η άγνωστη ιστορία ενός απίστευτου θάρρους

E-Daily 3.Left Χτες
Το 1931, όταν ο Μπενίτο Μουσολίνι βρισκόταν στο απόγειο της ισχύος του, ένας Έλληνας της Αμερικής έκανε κάτι που έμοιαζε αδιανόητο.

Ο μεγαλύτερος μύθος για τα ψάρια, καταρρίπτεται

E-Daily 3.Left Χτες
Mήπως τελικά όσα ξέραμε ήταν ένα ψέμα;

Δύο Ελληνίδες έκαναν την Ευρώπη να μιλά γι` αυτές – Χρυσό και ασημένιο στο Ευρωπαϊκό Κ18

E-Daily 3.Left Χτες
Με δύο σπουδαία μετάλλια και εμφανίσεις που άφησαν το στίγμα τους στη διοργάνωση, οι νεαρές Ελληνίδες αθλήτριες απέδειξαν πως η νέα γενιά του ελληνικού στίβου έχει όλα τα εφόδια για να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη.

Έριξαν 2 εκατ. λάστιχα στον ωκεανό για «καλό σκοπό»: 50 χρόνια μετά ζουν μια οικολογική καταστροφή

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο τεχνητός ύφαλος Όσμπορν ανοιχτά του Φορτ Λόντερντεϊλ, που υποτίθεται ότι θα εμπλούτιζε τη θαλάσσια ζωή, κατέστρεψε φυσικούς κοραλλιογενείς υφάλους και η απομάκρυνση των ελαστικών συνεχίζεται ακόμα.

Αλέξης Σταμάτης: Η μάχη με το αλκοόλ που σημάδεψε τη ζωή του και η διάσημη μητέρα του

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο καταξιωμένος λογοτέχνης έφυγε από τη ζωή στα 67 του χρόνια, αφήνοντας πίσω του 34 βιβλία και μια ζωή γεμάτη αγώνες και τέχνη.

Τι θησαυρούς έκρυβε η άγνωστη βιβλιοθήκη της Marilyn Monroe

E-Daily 3.Left Προχτές
Η προσωπική της βιβλιοθήκη ανέτρεπε την εικόνα που είχε κατασκευάσει για εκείνη η βιομηχανία του θεάματος

Πώς η ρωσική GRU χακάρει κάμερες σπιτιών σε 13 χώρες ‑ ανάμεσά τους και η Ελλάδα

E-Daily 3.Left Προχτές
Κοινότυπα passwords και παλιό λογισμικό ανοίγουν «κερκόπορτες» στους Ρώσους χάκερ, ενώ η συμμορία ransomware Κόντι γνώριζε ακόμα και το χρώμα εσωρούχων διάσημων προσωπικοτήτων.