E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίδομα θέρμανσης: Δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις σε λιγότερο από μια μέρα

Οι δικαιούχοι μπορούν μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις στο MyΘέρμανση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 16/11/2021 | 20:18

Επίδομα θέρμανσης: Δεκάδες χιλιάδες αιτήσεις σε λιγότερο από μια μέρα

Εξαιρετικά μεγάλος είναι ο αριθμός των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί μέσω σε λιγότερες από 24 ώρες για το επίδομα θέρμανσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα myΘέρμανση, η οποία άνοιξε το βράδυ της Δευτέρας (15/11).

Σύμφωνα με πληροφορίες του imerisia.gr, μέχρι τις 4 το απόγευμα της Τρίτης στην πλατφόρμα είχαν υποβληθεί 115.000 αιτήσεις, γεγονός που αποδεικνύει το τεράστιο ενδιαφέρον των νοικοκυριών να λάβουν το σχετικό επίδομα, αφού η ανησυχία για την απογείωση των τιμών καθημερινά αυξάνεται, οπότε και οι δικαιούχοι σπεύδουν να προλάβουν τις σχετικές πληρωμές.

Ο αριθμός των αιτήσεων δείχνει ότι κατά μέσο όρο υποβάλλονται 112 αιτήσεις το λεπτό ή 6.740 αιτήσεις την ώρα.

Θυμίζουμε ότι οι δικαιούχοι μπορούν μέχρι και τις 15 Δεκεμβρίου να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις, ώστε να λάβουν το επίδομα θέρμανσης.

Μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου τα νοικοκυριά που είχαν λάβει επίδομα θέρμανσης τη σεζόν 2020/2021 θα λάβουν ως προκαταβολή το ποσό που είχαν εισπράξει με την προϋπόθεση να υποβάλουν αίτηση έως τις 30 Νοεμβρίου 2021 στην πλατφόρμα myθέρμανση, η οποία άνοιξε αργά χθες το βράδυ.

Τα νοικοκυριά που θα λάβουν για πρώτη φορά επίδομα θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση έως τις 15 Δεκεμβρίου 2021 στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Ανάλογα με το χρόνο κατάθεσης των τιμολογίων το επίδομα θα καταβληθεί σε τρεις δόσεις με την πρώτη να πιστώνεται στους τραπεζικούς λογαριασμούς έως τις 30 Δεκεμβρίου 2021, τη δεύτερη έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 και την τρίτη έως 29 Απριλίου 2022.

Οι νέοι δικαιούχοι που προέκυψαν είτε από την διεύρυνση των κριτηρίων, εισοδηματικών και περιουσιακών, είτε λόγω της χορήγησης του επιδόματος σε νέες κατηγορίες πολιτών που χρησιμοποιούν άλλες μορφές θέρμανσης, όπως φυσικό αέριο, τηλεθέρμανση ή καυσόξυλα (σε περιοχές με πάνω από 2.500 κατοίκους και κάτω από 3.500 κατοίκους που πέρυσι δεν περιλαμβανόταν στον κατάλογο των δικαιούχων), θα λάβουν την προκαταβολή έως το τέλος Δεκεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι και αυτοί θα κάνουν την αίτηση έως το τέλος Νοεμβρίου.

Πώς υπολογίζεται το ποσό του επιδόματος θέρμανσης

Το νέο ποσό που θα λάβουν οι δικαιούχοι υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας τη βάση υπολογισμού του επιδόματος που πλέον είναι στα 300 ευρώ με τις βαθμοημέρες της κάθε περιοχής που αποτελούν έναν συντελεστή που κυμαίνεται από 0,12 έως 1,62 ανάλογα με το ψύχος. Στο τελικό ποσό προσαυξάνεται και το επίδομα για κάθε τέκνο.

Για παράδειγμα, η Αθήνα έχει συντελεστή βαθμοημέρας 0,43. Πολλαπλασιάζοντάς το επί 300 που είναι η βάση υπολογισμού το επίδομα για έναν άγαμο υπολογίζεται στα 129 ευρώ. Προσθέτοντας το 20% του επιδόματος για κάθε τέκνο ο καθένας μπορεί να υπολογίσει την εφετινή επιδότηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καιρός: Τι αλλάζει στη θερμοκρασία την επόμενη εβδομάδα ‑ Τι δείχνουν οι χάρτες GFS και ECMWF

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Έντονη ζέστη έως τις αρχές της εβδομάδας και απότομη πτώση της θερμοκρασίας από τα μέσα της - τα μοντέλα συγκλίνουν.

Τσίπρας: Δεν κατανοώ τους τζάμπα μάγκες αριστερούς που διαμαρτύρονται χωρίς να αναλαμβάνουν κυβερνητική ευθύνη

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ μίλησε σε διαδικτυακή συνάντηση με μέλη του κόμματος, αφήνοντας αιχμές κατά του ΚΚΕ και παρουσιάζοντας τους τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος.

Σοκάρει η αναφορά Ρούμπιο στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα: «Πέθανε επειδή η κόρη της τόλμησε να είναι υποψήφια»

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ανέφερε την υπόθεση της 72χρονης από την Ελλάδα σε διάσκεψη με εκπροσώπους από πάνω από 60 χώρες στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο Γιάννης Ραγκούσης αποχαιρέτησε τον ΣΥΡΙΖΑ με μια μόνο λέξη

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο Γιάννης Ραγκούσης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με έναν λακωνικό αποχαιρετισμό.

Θύελλα αντιδράσεων: Σερβιτόρος μπήκε στη θάλασσα για να εξυπηρετήσει πελάτες

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Βίντεο από παραλία της Πάρου ξαναανοίγει τη συζήτηση για την αξιοπρέπεια των εργαζομένων στον τουρισμό.

Σάλος στις ΗΠΑ: Σχολική αστυνομικός έκανε σeξ με συνάδελφό της μέσα σε γυμνάσιο την ώρα των μαθημάτων

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η 37χρονη σχολική αστυνομικός του Νάσβιλ παραιτήθηκε αφού παραδέχθηκε τουλάχιστον τέσσερις εpωτικές συναντήσεις με συνάδελφό της εντός σχολείου, ενώ μαθητές και εκπαιδευτικοί βρίσκονταν στους διαδρόμους.

Καταδικασμένη νεοναζίστρια τρανς στη Γερμανία μεταφέρθηκε τελικά σε ανδρικές φυλακές

E-Daily 3.Left 17.07.2026
Η 55χρονη Μάρλα-Σβένια Λίμπιχ εκδόθηκε από την Τσεχία και οδηγήθηκε αρχικά σε γυναικεία φυλακή της Σαξονίας, για να μεταφερθεί αργότερα σε ανδρικό σωφρονιστικό κατάστημα.

Εφάπαξ: Ποιοι θα δουν αυξήσεις από το 2027 και τι αλλάζει στον υπολογισμό

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η κυβέρνηση σχεδιάζει ενιαίο σύστημα υπολογισμού εφάπαξ από το 2027, για να περιοριστούν οι μεγάλες ανισότητες μεταξύ παλαιών και νέων συνταξιούχων.

Βόμβες Τραμπ για την Κίνα: «Επιχείρησε να επηρεάσει τις αμερικανικές εκλογές του 2020 – Έκλεψε στοιχεία ψηφοφόρων»

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος κατηγόρησε το Πεκίνο για κλοπή δεδομένων 220 εκατομμυρίων ψηφοφόρων και παρέμβαση στις εκλογές, ανακοινώνοντας αποχαρακτηρισμό διαβαθμισμένων εγγράφων.

Τροχαίο στη Χαλκιδική: Ποια είναι η κατάσταση της 7χρονης που παλεύει μόνη της στη ΜΕΘ

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η μικρή κόρη της οικογένειας που αποδεκατίστηκε στο τροχαίο με το βυτιοφόρο παραμένει διασωληνωμένη στο Ιπποκράτειο, χωρίς κανέναν συγγενή στο πλευρό της.

Κατασχεμένοι τραπεζικοί λογαριασμοί: Ποιοι μπορούν να τους ξεμπλοκάρουν τώρα μέσω ΑΑΔΕ

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Η ΑΑΔΕ ενεργοποιεί ψηφιακή διαδικασία άρσης κατάσχεσης τραπεζικών λογαριασμών για οφειλέτες που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια.

Τραγωδία στο Περού: Τουλάχιστον 14 νεκροί μετά από πτώση μίνι βαν σε γκρεμό

E-Daily 2.TopNews 17.07.2026
Το δυστύχημα έγινε σε γκρεμό στο βόρειο Περού, ανάμεσα στα θύματα και παιδί.