E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θλίψη για τον θάνατο του 41χρονου εργοδηγού στις ράγες του ΗΣΑΠ

Το «αντίο» της ομάδας του

Δημοσίευση 16/11/2021 | 14:20

Θλίψη για τον θάνατο του 41χρονου εργοδηγού στις ράγες του ΗΣΑΠ

Σοκαρισμένο παραμένει το πανελλήνιο από το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στο ύψος του σταθμού του Αγίου Νικολάου στις γραμμές του ΗΣΑΠ μετά από βλάβη σε μηχάνημα που χρησιμοποιούσε αυστριακό συνεργείο για εργασίες λείανσης των γραμμών. Νεκρός από το τραγικό συμβάν έπεσε ένας 41χρονος εργοδηγός .

Πρόκειται για τον Πέτρο Γιάμαλη, ο οποίος μαζί με δύο ακόμη συναδέλφους του, προκειμένου να γλιτώσουν τη σύγκρουση με διερχόμενο συρμό, πήδηξαν από το μηχάνημα που επέβαιναν. Αποτέλεσμα ο θανάσιμος τραυματισμός του 41χρονου εργοδηγού, υπαλλήλου επιδομής των Σταθερών Συγκοινωνιών, καθώς και ο ελαφρύς τραυματισμός των δύο ακόμη εργαζομένων, αλλά και ενός υπαλλήλου της ΣΤΑΣΥ και ενός της αυστριακής εταιρείας που εκτελούσε το έργο.

Σε ανάρτησή του στα social media ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής εξέφρασε τη θλίψη του για το τραγικό περιστατικό και τόνισε ότι η ΣΤΑΣΥ και οι Αρχές ερευνούν με υπευθυνότητα τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.

Το «αντίο» του Ιωνικού στον άτυχο εργοδηγό

Συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι δεν μπορούν να διανοηθούν πως «έφυγε» έτσι άδικα από τη ζωή, εν ώρα εργασίας ο 41χρονος εργοδηγός. Νωρίτερα ο Ιωνικός Νίκαιας αποχαιρέτησε με μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον Πέτρο Γιάμαλη, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους τους του άτυχου 41χρονου.

«Καλό ταξίδι Πέτρο! Ολόκληρη η οικογένεια του Ιωνικού βρίσκεται σοκαρισμένη από το τραγικό γεγονός του δυστυχήματος του φιλάθλου της ομάδας μας Πέτρου Γιάμαλη. Είναι από τις στιγμές που ότι κι αν γράψουμε θα είναι λίγο. Κρίμα και άδικο! Υπήρξες ένας υπέροχος άνθρωπος, ένας αγνός και ανιδιοτελής φίλαθλος του Ιωνικού. Καλό παράδεισο Πέτρο και ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει… Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του», αναφέρεται στην ανακοίνωση του συλλόγου.


Ο 41χρονος ήταν εργοδηγός επί 16 χρόνια, ενώ οι συνάδελφοί του που παραμένουν συγκλονισμένοι από το χαμό του κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο που είχε πάθος με τη δουλειά του.

Πώς έγινε το δυστύχημα στις ράγες του ΗΣΑΠ

Όπως ανέφερε μιλώντας στο iefimerida.gr ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων λειτουργίας Μετρό Αθηνών, Σπύρος Ρεβύθης, «το θέμα ήταν ότι σε αυτή την ανεξέλεγκτη κούρσα θανάτου δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο παρά να πηδήξουν. Εάν έμεναν μέσα, με τη σύγκρουση θα είχαμε πολύ περισσότερους νεκρούς. Θέλουμε να διερευνηθούν τα αίτιά του. Είμαστε συντετριμμένοι».

Το εργατικό δυστύχημα έγινε κατά τη διάρκεια εργασιών λείανσης, την ώρα που το σύστημα ήταν κλειστό. Οι εργασίες αυτές πραγματοποιούνται με συγκεκριμένο τύπο λοκομοτίβας, ένα «τρένο» τριών βαγονιών το οποίο λειαίνει τις γραμμές. Παρόμοιες εργασίες γίνονται τόσο στις γραμμές του μετρό όσο και του τραμ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τις εργασίες είχε αναλάβει εργολαβικά η γερμανική Schweerbau GMBH & CO KG, η οποία είχε φέρει και τη λοκομοτίβα -που δεν ανήκε στη ΣΤΑΣΥ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΕΝΦΙΑ: Μείωση 50% το 2026 και πλήρης κατάργηση σε μικρούς οικισμούς από το 2027

Οικονομία 02.02.2026
Πλήρη απαλλαγή από το 2027 σε ακριτικές και παραμεθόριες περιοχές, για να μείνουν οι κάτοικοι στην περιφέρεια.

Απορριμματοφόρο στην Ξάνθη βούλιαξε από καθίζηση στον δρόμο έσπασε αγωγό και τα νερά έφτασαν μέχρι τον πρώτο όροφο πολυκατοικίας

Ελλάδα 02.02.2026
Λόγω του ατυχήματος ο δρόμος έκλεισε για λόγους ασφαλείας ενώ το απορριμματοφόρο απομακρύνθηκε με τη βοήθεια οχήματος του Στρατού

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες

Καιρός 02.02.2026
Τι αναφέρει το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ

Θρήνος στην Κρήτη για τον 33χρονο Γιάννη που χάθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό

Ελλάδα 02.02.2026
Ο Γιάννης επέστρεψε στη Βοστώνη το 2015 και εργαζόταν ως επαγγελματίας ψαράς

Ιστορική αλλαγή στη Γαλλία: Τέλος στο «σeξουαλικό καθήκον» – Τι ισχύει στην Ελλάδα

Κόσμος Χτες
Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει «συζυγική εξαίρεση»

Η πόλη που γέμισε πατάτες: Το απίθανο ρεκόρ που έφερε δωρεάν διανομή

Ελλάδα Χτες
Πατάτες για όλους: Το αγροτικό ρεκόρ που έκανε την ευρωπαϊκή πόλη ένα απέραντο πανέρι

Πυρκαγιά στα τρένα: Διακόπηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Σίνδος – Θεσσαλονίκη

Ελλάδα Χτες
71 επιβάτες παραμένουν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Σίνδου - Αναμένονται σημαντικές καθυστερήσεις

Κινηματογραφική ληστεία στην Κατερίνη με λεία κοσμήματα αξίας 300.000 ευρώ – Έκλεψαν και το αυτοκίνητο του θύματος

Ελλάδα Χτες
Ο κοσμηματοπώλης, κατά την προσπάθειά του να σταματήσει τους ληστές τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Κραν Μοντανά: Έφηβος υπέκυψε στα τραύματά του – Στους 41 οι νεκροί

Κόσμος Χτες
Έφηβος πέθανε από τους τραυματισμούς λόγω της φωτιάς που προκλήθηκε σε μπαρ της Ελβετίας

Θρίλερ στη Νέα Πέραμο: Ανδρας εντοπίστηκε νεκρός σε ρέμα

Ελλάδα Χτες
Τη σορό του άνδρα εντόπισε περιπατητής που ειδοποίησε τις Αρχές