E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ioannina Science Festival 2021: Όλες οι πληροφορίες για τη φετινή διοργάνωση

Με την υποστήριξη του E-Daily.gr

3 ημέρες επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας, ομιλίες από κορυφαίους ερευνητές κι ακαδημαϊκούς, πειραματικές επιδείξεις, βιωματικά εργαστήρια, performances, celebrity science, ντοκιμαντέρ και δωρεάν παράλληλες δράσεις για κάθε ηλικία!

Δημοσίευση 16/11/2021 | 13:07

Ioannina Science Festival 2021: Όλες οι πληροφορίες για τη φετινή διοργάνωση

Είναι γεγονός πως τόσο το φυσικό περιβάλλον, όσο και η πλούσια ιστορία κι ερευνητική δραστηριότητα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων καθιστούν την ύπαρξη ενός τοπικού φεστιβάλ επιστήμης στην «πόλη των Ασημουργών», τα όμορφα Ιωάννινα επιτακτική ανάγκη. Πρωτοπόρο στην εισαγωγή των Φεστιβάλ Επιστήμης στην ψηφιακή εποχή, το Ioannina Science Festival (ISF)χάραξε ένα νέο δρόμο διεύρυνσης της απήχησης της επικοινωνίας και διάδοσης της επιστήμης, μέσα από τη διοργάνωση του πρώτου πανελλήνιας εμβέλειας, Science Weekend, με θέμα: «World Of Science». Σήμερα, συνεχίζει με αμείωτη αφοσίωση και πάθος για επιστήμη να καθηλώνει το κοινό με τις δράσεις του.

Με προτεραιότητα τη διατήρηση της υγείας όλων και κάτω από τις ασφαλέστερες συνθήκες, επανέρχεται δυναμικά, δια ζώσης, στις 16-18 Δεκεμβρίου, στο Π.Ε.Α.Κ.Ι., για να δημιουργήσει ένα κλίμα εποικοδομητικής συνάθροισης επιστημόνων, φοιτητών, ακολούθων της επιστήμης, επιχειρήσεων, ιδρυμάτων, ακαδημαϊκών, ερευνητικών κέντρων κ.λπ. Το θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι: «Eureka: Ο δρόμος προς την ανακάλυψη».

Η οργανωτική επιτροπή θεωρεί ότι το φετινό φεστιβάλ φαντάζει πιο απαραίτητο από ποτέ, καθώς υπάρχει μια αυξανόμενη ανάγκη για αξιόπιστες επιστημονικές πληροφορίες. Το φεστιβάλ θα περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα θεμάτων, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών τομέων ενδιαφέροντος, οι οποίες ξεκινούν από τις επιστήμες του περιβάλλοντος, την επίδραση του ανθρώπου σε αυτό και φτάνουν έως και το διάστημα.

Το ISF21 θα περιλαμβάνει μια σειρά ζωντανών συναρπαστικών ομιλιών, συζητήσεων σε πάνελ, performances και πειραματικών επιδείξεων, εκθέσεων, ντοκιμαντέρ, διαγωνισμών, συμμετοχικών βιωματικών εργαστηρίων είτε για παιδιά είτε για ενήλικες λάτρεις της επιστήμης, celebrity science, και άλλες καινοτόμες εξωτερικές παράλληλες δράσεις, με αέρα…Χριστουγέννων κι όχι μόνο!

Η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ απευθύνει πρόσκληση, προς κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει στο ΙSF21, για υποβολή προτάσεων, πρωτίστως προσανατολισμένες στις παρακάτω επιστημονικές περιοχές:

COVID-19|Εκπαίδευση STEM|Ανακαλύψεις & Εφευρέσεις|Φυσικό Περιβάλλον|Μηχανική|Διάστημα|Χλωρίδα & Πανίδα|Παράδοση & Τέχνη| Ρομποτική

Παράλληλα, ένα ευρύ φάσμα θεμάτων επιλεγμένων και από άλλες θετικές και ανθρωπιστικές επιστήμες θα παρουσιάζονται με εύληπτο, ελκυστικό και διαδραστικό τρόπο από τους σημαντικότερους και πλέον καταξιωμένους εκπροσώπους του ακαδημαϊκού, ερευνητικού, εκπαιδευτικού χώρου. Αυτός άλλωστε είναι και ο βασικός στόχος του Φεστιβάλ επιστήμης και καινοτομίας, Ιoannina Science Festival.

Τo Ioannina Science Festival οργανώνουν ο εκπαιδευτικός οργανισμό

«Επιστήμη Επικοινωνία – SciCo» και το Π.Ε.Α.Κ.Ι., σε συνεργασία με πλήθος      ακαδημαϊκών,  ερευνητικών φορέων και εκπαιδευτικών οργανισμών. Το φεστιβάλ διεξάγεται με την υποστήριξη Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Κλείνοντας, επειδή χωρίς τη δική σας συμμετοχή δε νοείται φεστιβάλ, σας δίνεται η δυνατότητα να παρουσιάσετε κάποια δική σας δράση, διαδικτυακά ή ζωντανά, στη διάρκεια του φεστιβάλ, υποβάλλοντας αίτηση εδώ

Παράλληλα, «τρέχουν» κι οι αιτήσεις εθελοντών, καθώς και οι αιτήσεις για να θέσετε υποψηφιότητα σε διαγωνισμό επικοινωνίας της επιστήμης “Next Top Scientist”, που θα διενεργηθεί στα πλαίσια του φεστιβάλ!

Για περισσότερες πληροφορίες:

Website: https://ioannina-science-festival.com/

Facebook: https://www.facebook.com/ioanninasciencefestival Twitter: https://twitter.com/ioanninascience?lang=el

Instagram: https://www.instagram.com/ioannina_science_festival/ LinkedIn:https://www.linkedin.com/in/ioannina-science-festival-815 ba5223/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1oO-jRaSVEnzWYyPduBZ-Q

Μείνετε συντονισμένοι, γιατί έρχονται συναρπαστικές εξελίξεις, με την προπώληση των εισιτηρίων, να ξεκινά σύντομα!Ελάτε να αναφωνήσουμε όλοι μαζί: «Εύρηκα»

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Margarita MAYnia στα TGI FRIDAYS™: Ο αγαπημένος θεσμός επιστρέφει!

Wellness 16.05.2024
Με αέρα από το Μεξικό για μια μηνιαία φιέστα γεύσης και διασκέδασης!

Thessaloniki Street Food Festival 2024 ‑ Πρόγραμμα live stage

Better life 14.05.2024
Επιστρέφει τον Μάιο στη ΔΕΘ!

Μετράμε αντίστροφα για το 2ο Hoppy Festival!

Wellness 02.05.2024
Δείτε το συνολικό πρόγραμμα και τις απαραίτητες πληροφορίες

Εξάμηνο AI course για marketeers λανσάρει η Sherpa Society

Εκπαίδευση 01.05.2024
Με εισηγητή τον Vincent Sider, AI Lead Course Director στο Chartered Institute of Marketing

Η 3αλφα παρουσιάζει τα «Έτοιμα Σπιτικά»

Wellness 01.05.2024
Νέα σειρά έτοιμων προς κατανάλωση γευμάτων από τη 3αλφα

Η μπύρα Mythos στηρίζει έμπρακτα την προσβάσιμη διασκέδαση, με εξειδικευμένα σεμινάρια για επαγγελματίες HORECA σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Δράσεις 01.05.2024
Μέσα από ειδικές εκπαιδεύσεις σε συνεργασία με τον ΣΚΕΠ και την Black Light, ο Mythos συνεχίζει να κάνει τη χαρά προσβάσιμη σε όλους!