E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μίνα Γκάγκα για ανεμβολίαστους: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για rapid test στα σούπερ μάρκετ

«Αυτή τη στιγμή πάντως δεν είναι στο τραπέζι περισσότερα μέτρα», είπε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα

Δημοσίευση 16/11/2021 | 12:41

Μίνα Γκάγκα για ανεμβολίαστους: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για rapid test στα σούπερ μάρκετ

Το ενδεχόμενο για τη διενέργεια rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ άφησε ανοιχτό η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, αν και σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι στο τραπέζι η λήψη κι άλλων μέτρων.

«Παρακολουθούμε τα κρούσματα καθημερινά. Η σύσταση είναι να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερες επαφές. Το αν θα προχωρήσουμε σε περισσότερα μέτρα, είναι κάτι που πρέπει να συζητήσουμε με την Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. Αυτή τη στιγμή πάντως δεν είναι στο τραπέζι περισσότερα μέτρα», τόνισε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ερωτηθείσα σχετικά με το αν εξετάζεται η χρήση διπλής μάσκας, ανέφερε ότι «δεν έχει κανένα νόημα να φορέσουμε διπλή χειρουργική μάσκα, εκτός αν είναι υφασμάτινη. Αν θέλουμε μεγαλύτερη προστασία, πρέπει να φοράμε μάσκα FFP2».

Σε ό,τι αφορά στα rapid test για την προσέλευση στα σούπερ μάρκετ, τόνισε ότι «είναι ένα μέτρο που μπορεί να συζητηθεί, αλλά μέχρι τώρα η επιδημιολογική επιτήρηση δεν έχει δείξει ότι η επιμόλυνση γίνεται μέσα στα σούπερ μάρκετ, αλλά σε χώρους που δεν τηρούνται μέτρα, σε συγκεντρώσεις με πολύ κόσμο, πάρτι, γάμους κλπ».

Σχετικά με την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, η κυρία Γκάγκα δήλωσε ότι προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι καταγράφονται 6.000-7.000 κρούσματα την ημέρα και ότι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία ξεπερνούν τις 400 κάποιες ημέρες, ωστόσο εξέφρασε την αισιοδοξία ότι δε θα δούμε περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων.

«Το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να εμβολιαστούμε, είτε με την πρώτη είτε με την τρίτη δόση. Αυτό που βλέπουμε διεθνώς είναι ότι ο εμβολιασμός σώζει ζωές», αν και παραδέχτηκε ότι στα νοσοκομεία νοσηλεύονται και εμβολιασμένοι.

«Το ¼ των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες μπορεί να είναι εμβολιασμένοι κι ένα ποσοστό 10%-15%, μπορεί και 20% σε κάποιες μονάδες, είναι διασωληνωμένοι. Αλλά το πολύ να είναι 1 στους 5. Το εμβόλιο προστατεύει και από θάνατο. Οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί έχουν από 13 έως 20 φορές λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε ότι κανένα φάρμακο δεν είναι εξίσου αποδοτικό με το εμβόλιο. «Υπάρχουν φάρμακα που μπορούμε να δώσουμε σαν πρόληψη σε ασθενείς που είναι θετικοί στον κορωνοϊό και ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Μπορούμε να δώσουμε για παράδειγμα ένα μονοκλωνικό αντίσωμα σε 100 άτομα που έχουν θετικοποιηθεί και που είναι υψηλού κινδύνου και αντί να πάνε πέντε σε ΜΕΘ να πάει ένας», κατέληξε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος 18.08.2025
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα 18.08.2025
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος 18.08.2025
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science 18.08.2025
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα 18.08.2025
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος 18.08.2025
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος 18.08.2025
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα 18.08.2025
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα 18.08.2025
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα 18.08.2025
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο