E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λάρισα: Τον σκότωσε με την τσιμπίδα για τα κάρβουνα του ναργιλέ

Αποκαλύψεις για τη δολοφονία ενός 22χρονου νεαρού, που δέχτηκε άγρια επίθεση

Δημοσίευση 16/11/2021 | 10:00

Λάρισα: Τον σκότωσε με την τσιμπίδα για τα κάρβουνα του ναργιλέ

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου έναν 35χρονο από το Ιράκ για τη δολοφονία ενός 22χρονου από τη Συρία, μετά από συμπλοκή σε δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Λάρισα στις 31 Οκτωβρίου 2020. Ο βασικός κατηγορούμενος 35 χρονών είναι κρατούμενος και κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ ο δεύτερος που κατηγορούνταν για οπλοφορία με ρόπαλο 28 χρονών, δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο. Ο τρίτος, ηλικίας 38 χρονών κατηγορούνταν για συμπλοκή.

Το Δικαστήριο καταδίκασε τον πρώτο σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 3 ετών και 9 μηνών και τους άλλους δύο κατηγορούμενους σε φυλάκιση 3 ετών. Ο πρώτος οδηγήθηκε ξανά στη φυλακή και ο άλλος κατηγορούμενος που βρέθηκε στο Δικαστήριο άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο κατηγορούμενος και οι δύο συνεργοί του, στις 31 Οκτωβρίου 2020 διαπληκτίστηκαν με τον άτυχο νεαρό για άγνωστη αιτία και κατά την διάρκεια της συμπλοκής που ξέσπασε μεταξύ τους ο 35χρονος Ιρακινός τον τραυμάτισε θανάσιμα στην καρδιά και ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι τον σκότωσε με τσιμπίδα για τα κάρβουνα του ναργιλέ, που δεν βρέθηκε όταν συνελήφθη από άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. την επόμενη μέρα.

Πιθανόν λόγω οικονομικής εκκρεμότητας που υπήρχε μεταξύ των δυο πλευρών, στις 31 Οκτωβρίου 2020, συνεπλάκησαν σε δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Λάρισα 6 ή 7 άτομα Σύριοι και Ιρακινοί. Ο καυγάς φέρεται να ξεκίνησε από τον 3ο όροφο της δομής, όπου έμεναν οι κατηγορούμενοι, μετά τη συμπλοκή έφτασαν στον 1ο όροφο και στη συνέχεια στον ακάλυπτο χώρο και στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου έγινε η δολοφονία.

Το θύμα φέρεται να κρατούσε αλυσίδα ποδηλάτου και ο δράστης την τσιμπίδα για να κάρβουνα του ναργιλέ, με την οποία κάρφωσε στον θώρακα τον 22χρονο από τη Συρία. Η υπεράσπιση τόνισε ότι ο δράστης βρισκόταν σε άμυνα, δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα και ήταν εν βρασμώ ψυχής. Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν οκτώ άτομα που ήταν Έλληνες που είδαν τι συνέβη, αστυνομικοί και ομοεθνής τους, ενώ στο Δικαστήριο δεν εμφανίστηκε κανένας μάρτυρας κατηγορίας.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, η εισαγγελέας έδρας πρότεινε να απορριφθούν οι ισχυρισμοί περί άμυνας και βρασμώ ψυχής και ο κατηγορούμενος να καταδικαστεί σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Τελικά το ΜΟΔ Βόλου αποφάσισε την καταδίκη του 35χρονου κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνελήφθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι με την κατηγορία ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Κόσμος 07.05.2024
Αναζητούσαν εκτελεστές μεταξύ των σωματοφυλάκων του Ουκρανού προέδρου

Δημήτρης Κόκοτας: 40 ημέρες στην εντατική – Όλα τα νεότερα για την εξέλιξη της υγείας του

Ελλάδα 07.05.2024
«Ανοιγοκλείνει τα μάτια του, αντιδρά στα ερεθίσματα αλλά χρειάζεται ακόμα μηχανική υποστήριξη»

«Δεν κουνιόταν, τα μάτια του ήταν ανοιχτά»: Σε σοκ οι γονείς του νεκρού βρέφους – Τραγωδία δίχως τέλος στη Θήβα

Ελλάδα 07.05.2024
Οι γονείς, πληγωμένοι από τον πόνο, αναμένουν απαντήσεις σχετικά με το πώς έχασαν το μωρό τους

Ουρές χιλιομέτρων για τους εκδρομείς του Πάσχα που επιστρέφουν ‑ Σε ποια σημεία έχουμε μποτιλιάρισμα

Ελλάδα 07.05.2024
Η επιστροφή αναμένεται να κορυφωθεί το απόγευμα προς το βράδυ

Οι ισραηλινές αρχές απαγόρευσαν την πρόσβαση του ΟΗΕ στο σημείο διέλευσης της Ράφας – Πάνω από 600.000 παιδιά στην περιοχή

Κόσμος 07.05.2024
Πρόκειται για τη βασική οδό που ακολουθούν οι αποστολές που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια

Αχαΐα: Ανατίναξαν ΑΤΜ σε σούπερ μάρκετ στην Οβρυά

Ελλάδα 07.05.2024
Αρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό και εξαφανίστηκαν

Με αυτοκίνητα, ΚΤΕΛ και πλοία επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα

Ελλάδα 07.05.2024
Υπολογίζεται πως είχαν φύγει πάνω από 700.000 ΙΧ

Γάζα: Η Χαμάς δηλώνει ότι δέχεται τους όρους για κατάπαυση πυρός

Κόσμος Χτες
Ο Χανίγιε ενημέρωσε τον πρωθυπουργό του Κατάρ και τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Αιγύπτου για την αποδοχή της πρότασής τους