E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Λάρισα: Τον σκότωσε με την τσιμπίδα για τα κάρβουνα του ναργιλέ

Αποκαλύψεις για τη δολοφονία ενός 22χρονου νεαρού, που δέχτηκε άγρια επίθεση

Δημοσίευση 16/11/2021 | 10:00

Λάρισα: Τον σκότωσε με την τσιμπίδα για τα κάρβουνα του ναργιλέ

Ένοχο έκρινε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου έναν 35χρονο από το Ιράκ για τη δολοφονία ενός 22χρονου από τη Συρία, μετά από συμπλοκή σε δομή φιλοξενίας μεταναστών στη Λάρισα στις 31 Οκτωβρίου 2020. Ο βασικός κατηγορούμενος 35 χρονών είναι κρατούμενος και κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενώ ο δεύτερος που κατηγορούνταν για οπλοφορία με ρόπαλο 28 χρονών, δεν παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο. Ο τρίτος, ηλικίας 38 χρονών κατηγορούνταν για συμπλοκή.

Το Δικαστήριο καταδίκασε τον πρώτο σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση 3 ετών και 9 μηνών και τους άλλους δύο κατηγορούμενους σε φυλάκιση 3 ετών. Ο πρώτος οδηγήθηκε ξανά στη φυλακή και ο άλλος κατηγορούμενος που βρέθηκε στο Δικαστήριο άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο κατηγορούμενος και οι δύο συνεργοί του, στις 31 Οκτωβρίου 2020 διαπληκτίστηκαν με τον άτυχο νεαρό για άγνωστη αιτία και κατά την διάρκεια της συμπλοκής που ξέσπασε μεταξύ τους ο 35χρονος Ιρακινός τον τραυμάτισε θανάσιμα στην καρδιά και ο κατηγορούμενος κατέθεσε ότι τον σκότωσε με τσιμπίδα για τα κάρβουνα του ναργιλέ, που δεν βρέθηκε όταν συνελήφθη από άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. την επόμενη μέρα.

Πιθανόν λόγω οικονομικής εκκρεμότητας που υπήρχε μεταξύ των δυο πλευρών, στις 31 Οκτωβρίου 2020, συνεπλάκησαν σε δομής φιλοξενίας μεταναστών στη Λάρισα 6 ή 7 άτομα Σύριοι και Ιρακινοί. Ο καυγάς φέρεται να ξεκίνησε από τον 3ο όροφο της δομής, όπου έμεναν οι κατηγορούμενοι, μετά τη συμπλοκή έφτασαν στον 1ο όροφο και στη συνέχεια στον ακάλυπτο χώρο και στην είσοδο της πολυκατοικίας, όπου έγινε η δολοφονία.

Το θύμα φέρεται να κρατούσε αλυσίδα ποδηλάτου και ο δράστης την τσιμπίδα για να κάρβουνα του ναργιλέ, με την οποία κάρφωσε στον θώρακα τον 22χρονο από τη Συρία. Η υπεράσπιση τόνισε ότι ο δράστης βρισκόταν σε άμυνα, δεν είχε προσχεδιάσει το έγκλημα και ήταν εν βρασμώ ψυχής. Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν οκτώ άτομα που ήταν Έλληνες που είδαν τι συνέβη, αστυνομικοί και ομοεθνής τους, ενώ στο Δικαστήριο δεν εμφανίστηκε κανένας μάρτυρας κατηγορίας.

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, η εισαγγελέας έδρας πρότεινε να απορριφθούν οι ισχυρισμοί περί άμυνας και βρασμώ ψυχής και ο κατηγορούμενος να καταδικαστεί σύμφωνα με το κατηγορητήριο. Τελικά το ΜΟΔ Βόλου αποφάσισε την καταδίκη του 35χρονου κατηγορούμενου για ανθρωποκτονία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος και για τη δεύτερη υπόθεση revenge ρorn

Ελλάδα 18.11.2025
Στον παρουσιαστή επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή