E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δείτε πόσα κερδίζουν το δευτερόλεπτο η Pfizer, η BioNTech και η Moderna από τα εμβόλια

Αστρονομικά ποσά

Δημοσίευση 16/11/2021 | 08:52

Δείτε πόσα κερδίζουν το δευτερόλεπτο η Pfizer, η BioNTech και η Moderna από τα εμβόλια

H Pfizer, η BioNTech και η Moderna καταγράφουν συνολικά κέρδη 65.000 δολαρίων το λεπτό χάρη στα εμβόλιά τους κατά της covid-19, σύμφωνα με έκθεση της People’s Vaccine Alliance, η οποία προωθεί την πιο ίση κατανομή των εμβολίων στον κόσμο.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες συγκέντρωσαν τα χρήματα αυτά πουλώντας τη μεγάλη πλειονότητα των εμβολίων τους στις πλούσιες χώρες, εις βάρος των λιγότερο ανεπτυγμένων χωρών, όπου το ποσοστό εμβολιασμού κατά της covid-19 παραμένει μικρό, καταγγέλλει η οργάνωση.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, που βασίζονται στα επίσημα οικονομικά στοιχεία που έχουν δημοσιεύσει οι εταιρείες, η Pfizer, η BioNTech και η Moderna θα έχουν φέτος κέρδη προ φόρων 34 δισεκατομμυρία δολάρια, δηλαδή περισσότερα από 1.000 δολάρια το δευτερόλεπτο, 65.000 δολάρια το λεπτό ή 93,5 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.

Αντίθετα η AstraZeneca και η Johnson & Johnson πουλούν τα εμβόλιά τους σε τιμή κόστους.

«Είναι ανήθικο μερικές εταιρείες να κερδίζουν κάθε ώρα εκατομμύρια δολάρια, την ώρα που μόνο το 2% των ανθρώπων που ζουν σε χώρες με μικρό εισόδημα έχει εμβολιαστεί πλήρως κατά της covid-19», κατήγγειλε η Μάαζα Σεγιούμ του γραφείου για την Αφρική της People’s Vaccine Alliance και της African Alliance.

Η οργάνωση επικρίνει εξάλλου τις τρεις αυτές φαρμακευτικές εταιρείες ότι, παρά τα 8 δισεκ. δολάρια δημόσιας χρηματοδότησης που έχουν λάβει, έχουν απορρίψει όλες τις εκκλήσεις να μεταφέρουν την τεχνολογία παρασκευής των εμβολίων σε χώρες με μικρό εισόδημα μέσω του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, «ένα μέτρο το οποίο θα μπορούσε να αυξήσει την παγκόσμια προσφορά, να μειώσει τις τιμές και να σώσει εκατομμύρια ζωές».

Η People’s Vaccine Alliance, η οποία διαθέτει 80 μέλη ανάμεσά τους η Oxfam και η υπηρεσία του ΟΗΕ για το AIDS (UNAIDS), καλεί τις φαρμακευτικές εταιρείες να άρουν αμέσως τις πατέντες των εμβολίων κατά της covid-19.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι οπαδοί της Παρί τίμησαν τη μνήμη της κόρης του Λουίς Ενρίκε με ένα συγκλονιστικό πανό

Αθλητικά Νέα 01.06.2025
Συγκίνηση στο Παρίσι: Οι φίλοι της Παρί Σεν Ζερμέν τίμησαν τη μικρή Σάνα, την αδικοχαμένη κόρη του Λουίς Ενρίκε

Η Παρί διέλυσε την Ίντερ με 5‑0 και κατακτά για πρώτη φορά το Champions League

Αθλητικά Νέα Χτες
Μια εκπληκτική Παρί Σεν Ζερμέν διέλυσε την Ίντερ με 5-0 στον τελικό του Champions League στο Μόναχο

Ηρακλής: Ολοταχώς για sold out το «Ιβανώφειο», έφυγαν ήδη 1.000 εισιτήρια διαρκείας

Αθλητικά Νέα Χτες
Η έδρα του Ηρακλή θα είναι κατάμεστη, τη νέα αγωνιστική σεζόν

Πένθος στην Ίντερ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος Πελεγκρίνι πριν τον τελικό του Champions League

Αθλητικά Νέα Χτες
Με μαύρα περιβραχιόνια θα παραταχθούν οι «νερατζούρι»

Θεσσαλονίκη: Το κρησφύγετο του Τούρκου μαφιόζου που πυροβόλησε στελέχη της ΕΥΠ

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθη σε χωριό του ορεινού όγκου της Ροδόπης

Hellenic Train: Επανέρχονται τα δρομολόγια στον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της Hellenic Train για την επανέναρξη των δρομολογίων στον Οδοντωτό Σιδηρόδρομο (Διακοπτό – Καλάβρυτα).

Απαγορεύεται η πώληση καπνού και αλκοόλ στους ανήλικους

Ελλάδα Χτες
Με ταυτότητα θα αγοράζουν οι ενήλικοι

Πέθανε η Valerie Mahaffey: Θλίψη για την απώλεια της αγαπημένης ηθοποιού

Πολιτισμός Χτες
Η τελευταία της εμφάνιση ήταν στην ταινία The 8th Day, που κυκλοφόρησε μόλις τον Μάρτιο

Στα άκρα η Αμερική για τη συμμετοχή τρανς αθλήτριας σε σχολικούς αγώνες

Κόσμος Χτες
«Το παιδί μου δεν είναι απειλή, είναι φως» απαντά η μητέρα της στον Τραμπ

Κρήτη: Τι έγραφε στο σημείωμα που άφησε ο 87χρονος προτού σκοτώσει την καρκινοπαθή σύζυγό του στο Ρέθυμνο

Ελλάδα Χτες
Αφότου σιγουρεύτηκε πως ο εγγονός του είχε φύγει από το νοσοκομείο, στη συνέχεια κλείδωσε τον γιο του στο μπαλκόνι και προχώρησε στην πράξη που είχε αποφασίσει