E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεά Σάκκαρη στις 4 κορυφαίες τενίστριες του κόσμου

Γράφει ιστορία η Μαρία Σάκκαρη

Δημοσίευση 16/11/2021 | 08:20

Θεά Σάκκαρη στις 4 κορυφαίες τενίστριες του κόσμου

Συγκλονιστική Μαρία Σάκκαρη! Συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους στα πέρατα της Γης. Μετά από μία συγκλονιστική αναμέτρηση, η οποία διήρκεσε περίπου 3 ώρες (2 ώρες και 47 λεπτά για την ακρίβεια), η Ελληνίδα πρωταθλήτρια υπέταξε το Νο1 του ταμπλό (Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη), Αρίνα Σαμπαλένκα, επικράτησε 2-1 σετ (7-6, 6-7, 6-3) και προκρίθηκε στα ημιτελικά των WTA Finals!

Στους «4» του τουρνουά των κορυφαίων η Σάκκαρη (Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη) θα αντιμετωπίσει την Ανέτ Κόνταβεϊτ (Εσθονία, Νο8).

Η συγκεκριμένη διοργάνωση περιλαμβάνει τις 8 κορυφαίες τενίστριες κάθε χρονιάς. Και η Σάκκαρη είναι στους «4». Μόνο και μόνο η συμμετοχή της στο τουρνουά της Γουαδαλαχάρα ήταν ιστορική. Ωστόσο, η πρόκριση στην επόμενη φάση κάνει ακόμη πιο σημαντική την επιτυχία της Μαρίας, η οποία γίνεται η πρώτη Ελληνίδα που θα αγωνιστεί στα ημιτελικά των WTA Finals!

Μυθική πρόκριση μετά από ένα χιτσκοκικό ματς. Αν και η Σάκκαρη βρισκόταν συνεχώς με την πλάτη στον τοίχο, πάντα έβρισκε τον τρόπο να τα φέρνει όλα τούμπα και να παίρνει το προβάδισμα με κατάθεση ψυχής.

Το πρώτο σετ ήταν το πιο συγκλονιστικό. Η Σαμπαλένκα έκανε break point σε όλα τα σερβίς της Σάκκαρη, είχε set point στο υπέρ της 5-4, αλλά η Ελληνίδα αθλήτρια πήγε το σετ στο tie break εκεί όπου επικράτησε 7-1.

Και το δεύτερο σετ πήγε σε tie break. Μέχρι το 3-3 οι δύο τενίστριες υπερασπίστηκαν το σερβίς τους. Η Σαμπαλένκα με break έκανε το 4-3 και με love service game προηγήθηκε με 5-3. Ωστόσο, η Σάκκαρη έσβησε τα δύο set point της Σαμπαλένκα, κράτησε το σερβίς της, μείωσε σε 5-4 και στο επόμενο game εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Λευκορωσίδας για το break και το 5-5!

Όλα λοιπόν κρίθηκαν για μία ακόμη φορά στο tie break. Εκεί με 8-6 η Σαμπαλένκα κατάφερε να πάει τον αγώνα σε τρίτο και τελευταίο σετ.

Η Σάκκαρη βρέθηκε να χάνει με 3-1, αλλά με μία μυθική ανατροπή έκανε το 4-3 και στη συνέχεια με ένα ακόμη break ολοκλήρωσε το σπουδαίο comeback για το τελικό 6-3 και 2-1 στα σετ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς μπορεί η Ευρώπη να κρατήσει τα παιδιά μακριά από τα social media: Το παράδειγμα της Αυστραλίας

Tech + Science 09.02.2026
Τα «παραθυράκια», οι προκλήσεις για την Ελλάδα και τις άλλες χώρες

Δημοσκόπηση Interview: Πόσοι θα ψήφιζαν Ντε Γκρες, τον γιο του τέως βασιλιά της Ελλάδας

Πολιτική 09.02.2026
Πρώτη η ΝΔ με 17,9 μονάδες από τον δεύτερο

Ξυλοκόπησαν μέσα στο σπίτι του τον Γερμανό διαιτητή που έκανε πρόταση γάμου στον φίλο του σε αγώνα της Bundesliga

LGBTQI+ 09.02.2026
Ο διαιτητής ειδοποίησε τις αρχές για τις απειλές που δεχόταν, αλλά τον διαβεβαίωσαν ότι δεν υπήρχε άμεσος κίνδυνος

Πύλος: Ποινή φυλάκισης σε 25χρονο που ξυλοκόπησε κουρέα γιατί δεν του άρεσε το κούρεμα

Ελλάδα 09.02.2026
Ο δράστης της επίθεσης στην Πύλο κατηγορείται για επικίνδυνες σωματικές βλάβες

Ο «εμμονικός με το σeξ» Ασαντ κοιμόταν με συζύγους αξιωματούχων, που του τις «σύστηνε» πρώην δημοσιογράφος ερωμένη του

Κόσμος 09.02.2026
Σeξ, ίντριγκες, μυστηριώδεις θάνατοι και βιντεοπαιχνίδια, λίγο πριν την κατάρρευση του πρώην προέδρου

Τρομακτικές εικόνες στη Βραζιλία: Ποδοσφαιριστής κατέρρευσε την ώρα του αγώνα κι υπέστη σπασμούς

Αθλητικά Νέα 09.02.2026
«Πάγωσαν» στο θρυλικό Μαρακανά, όπου κατά τη διάρκεια του αγώνα της Φλαμένγκο με την Σαμπάιο Κορέα, ο Αλεξάντρε της δεύτερης κατέρρευσε κι υπέστη σπασμούς

Ιωάννινα: Φωτιά σε σπίτι στη Βρυσέλλα Φιλιατών ‑ Έχουν σημειωθεί υλικές ζημιές

Ελλάδα 09.02.2026
Την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά οι εργάτες που διαμένουν στο σπίτι απουσίαζαν, με αποτέλεσμα να μην κινδυνεύσει κανείς

Υπό αστυνομική προστασία ο Ζακ Λανγκ και η σύζυγός του μετά από απειλές στα social media

Κόσμος 09.02.2026
Οι απειλές έρχονται μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του πρώην υπουργού Πολιτισμού της Γαλλίας με τον Τζέφρι Επστάιν

Ενοχος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες ο ηθοποιός και σκηνοθέτης

Ελλάδα 09.02.2026
Του επιβλήθηκε ποινή τεσσάρων ετών με αναστολή στην έφεση