E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεά Σάκκαρη στις 4 κορυφαίες τενίστριες του κόσμου

Γράφει ιστορία η Μαρία Σάκκαρη

Δημοσίευση 16/11/2021 | 08:20

Θεά Σάκκαρη στις 4 κορυφαίες τενίστριες του κόσμου

Συγκλονιστική Μαρία Σάκκαρη! Συνεχίζει να μας κάνει υπερήφανους στα πέρατα της Γης. Μετά από μία συγκλονιστική αναμέτρηση, η οποία διήρκεσε περίπου 3 ώρες (2 ώρες και 47 λεπτά για την ακρίβεια), η Ελληνίδα πρωταθλήτρια υπέταξε το Νο1 του ταμπλό (Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη), Αρίνα Σαμπαλένκα, επικράτησε 2-1 σετ (7-6, 6-7, 6-3) και προκρίθηκε στα ημιτελικά των WTA Finals!

Στους «4» του τουρνουά των κορυφαίων η Σάκκαρη (Νο6 στην παγκόσμια κατάταξη) θα αντιμετωπίσει την Ανέτ Κόνταβεϊτ (Εσθονία, Νο8).

Η συγκεκριμένη διοργάνωση περιλαμβάνει τις 8 κορυφαίες τενίστριες κάθε χρονιάς. Και η Σάκκαρη είναι στους «4». Μόνο και μόνο η συμμετοχή της στο τουρνουά της Γουαδαλαχάρα ήταν ιστορική. Ωστόσο, η πρόκριση στην επόμενη φάση κάνει ακόμη πιο σημαντική την επιτυχία της Μαρίας, η οποία γίνεται η πρώτη Ελληνίδα που θα αγωνιστεί στα ημιτελικά των WTA Finals!

Μυθική πρόκριση μετά από ένα χιτσκοκικό ματς. Αν και η Σάκκαρη βρισκόταν συνεχώς με την πλάτη στον τοίχο, πάντα έβρισκε τον τρόπο να τα φέρνει όλα τούμπα και να παίρνει το προβάδισμα με κατάθεση ψυχής.

Το πρώτο σετ ήταν το πιο συγκλονιστικό. Η Σαμπαλένκα έκανε break point σε όλα τα σερβίς της Σάκκαρη, είχε set point στο υπέρ της 5-4, αλλά η Ελληνίδα αθλήτρια πήγε το σετ στο tie break εκεί όπου επικράτησε 7-1.

Και το δεύτερο σετ πήγε σε tie break. Μέχρι το 3-3 οι δύο τενίστριες υπερασπίστηκαν το σερβίς τους. Η Σαμπαλένκα με break έκανε το 4-3 και με love service game προηγήθηκε με 5-3. Ωστόσο, η Σάκκαρη έσβησε τα δύο set point της Σαμπαλένκα, κράτησε το σερβίς της, μείωσε σε 5-4 και στο επόμενο game εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Λευκορωσίδας για το break και το 5-5!

Όλα λοιπόν κρίθηκαν για μία ακόμη φορά στο tie break. Εκεί με 8-6 η Σαμπαλένκα κατάφερε να πάει τον αγώνα σε τρίτο και τελευταίο σετ.

Η Σάκκαρη βρέθηκε να χάνει με 3-1, αλλά με μία μυθική ανατροπή έκανε το 4-3 και στη συνέχεια με ένα ακόμη break ολοκλήρωσε το σπουδαίο comeback για το τελικό 6-3 και 2-1 στα σετ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι λέει η κόρη του 89χρονου «πιστολέρο»: «Για μένα ήταν ένας ξένος από μικρή ‑ Χαλούσε πολλά λεφτά σε μάγια»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τι ανέφερε η κόρη του 89χρονου για την σχέση που διατηρούσαν

Rafale κατά ιρανικού drone Shaded: Το εντυπωσιακό βίντεο του γαλλικού υπουργείου Αμυνας

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τα γαλλικά μαχητικά συμμετέχουν στην αντιμετώπιση των drones Shahed του Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης στους ουρανούς της Μέσης Ανατολής

«Καμία υπερεργασία, πληρώθηκε κανονικά» λέει ο Αδωνις Γεωργιάδης για την ειδικευόμενη που εφημέρευε 5 συνεχόμενες ημέρες

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
«Μετακινήθηκε για 5 ημέρες στη Σάμο, όπου και φιλοξενήθηκε δωρεάν σε ένα καινούργιο διαμέρισμα» ανέφερε ο υπουργός Υγείας

Εύβοια: Με καφέ και μωβ μέδουσες γέμισε η θάλασσα και προκαλεί ανησυχία

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Εκατοντάδες μέδουσες έχουν κατακλύσει παραλίες στον Ευβοϊκό κόλπο

Φορολοταρία: Έγινε η κλήρωση για τις συναλλαγές Μαρτίου, δείτε εάν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Πραγματοποιήθηκε η φορολοταρία για τις συναλλαγές του Μαρτίου

Νίκαια: Βανάκι «λαμπάδιασε» τη στιγμή που κινούταν σε κεντρικό δρόμο

Ελλάδα 29.04.2026
Η πυροσβεστική αντέδρασε άμεσα και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

Η ανάρτηση Τραμπ με το όπλο στο χέρι: «Τέρμα ο καλός κύριος!»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος, μέσω ανάρτησής του στο Truth Social, προειδοποιεί το Ιράν «να βάλει μυαλό σύντομα»

Ο παιδικός έρωτας που κατέληξε σε οικογενειακή τραγωδία: Φριχτό τέλος για ζευγάρι σχεδόν δύο χρόνια μετά τον γάμο

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Οι Αρχές δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τα κίνητρα πίσω από το έγκλημα

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατηγορείται ο 89χρονος πιστολέρo: «Δεν είχα ανθρωποκτόνο πρόθεση»

Ελλάδα 29.04.2026
Ο ίδιος φέρεται να επιμένει πως η αγανάκτηση όπλισε το χέρι του

Η δίκη του αιώνα για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Έλον Μασκ στο εδώλιο κατά της OpenAI

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Η δίκη του Έλον Μασκ κατά του Σαμ Αλτμαν, του OpenAI και της Microsoft ξεκίνησε στην Καλιφόρνια, με τον ιδρυτή της Tesla να υποστηρίζει ότι το OpenAI πρόδωσε την αρχική μη κερδοσκοπική αποστολή του