E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παγώνη: «Φρένο στα Χριστούγεννα»

Δύσκολη η κατάσταση ως τα τέλη Δεκεμβρίου

Δημοσίευση 15/11/2021 | 08:57

Παγώνη: «Φρένο στα Χριστούγεννα»

Εμπόλεμη χαρακτηρίζει την κατάσταση που επικρατεί στο ΕΣΥ η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά Ματίνα Παγώνη, η οποία τη Δευτέρα παρότρυνε τους ιδιώτες συναδέλφους της να πάρουν κι αυτοί από ένα «όπλο» και να συνδράμουν.

Για το ενδεχόμενο ακαταδίωκτου για την προστασία των ιδιωτών γιατρών από τις μηνύσεις, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μιλώντας στον Σκάι, σχολίασε ότι οι γιατροί του ΕΣΥ έχουν μείνει απ’ έξω -ακόμη και όταν σωστά θεσπίστηκε για τις δύο επιτροπές, και έτσι εδώ και δύο χρόνια βρίσκονται σε καθημερινές αντιπαραθέσεις με δικηγόρους έξω από τις μονάδες και τα τμήματα των νοσοκομείων.

Ντόμινο οι δείκτες – Ο ένας παρασύρει τον άλλο

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εξέφρασε τον προβληματισμό της για τους διψήφιους αριθμούς θανάτων των τελευταίων ημερών, καθώς μόνο χθες μόνο έχασαν τη ζωή τους από κορωνοϊό 80 άνθρωποι.

Εξήγησε ότι οι δείκτες της πανδημίας είναι σαν «ντόμινο» που παρασύρει τα πάντα και όταν ξεκινά ο ένας να ανεβαίνει, μετά ανεβαίνει και ο άλλος. Όταν ανεβαίνουν τα κρούσματα, είναι λογικό ένα ποσοστό από αυτούς να διασωληνωθεί και να πεθάνει, τόνισε η κ. Παγώνη.

Δύσκολη η κατάσταση έως τέλη Δεκεμβρίου

Η κ. Παγώνη εκτίμησε ότι η κατάσταση θα παραμείνει δύσκολη έως τα τέλη Δεκεμβρίου και πως καθώς τα περιστατικά της γρίπης θα αρχίσουν να αυξάνονται χρειάζεται να χτιστεί ένα τείχος ανοσίας για να είμαστε προετοιμασμένοι για τους επόμενους μήνες.

Ειδικά για τα Χριστούγεννα διερωτήθηκε πως μπορεί κάποιος να επιθυμεί ένα μεγάλο ρεβεγιόν με τόσα κρούσματα, θανάτους και διασωληνωμένους. Πρόσθεσε ότι από την εμπειρία των τελευταίων δύο χρόνων δεν χρειάζονται οι πολίτες κανέναν να τους υποδείξει πως πρέπει να γιορτάσουν, με λίγα άτομα και με μέτρα προστασίας.

Βαρεθήκαμε… Κουραστήκαμε

«Δεν μπορούμε. Βαρεθήκαμε. Κουραστήκαμε», πρόσθεσε η κ. Παγώνη συνέστησε προσοχή σε όλους και κυρίως να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να εμβολιαστούν ώστε να γυρίσουμε σελίδα και να πάμε μπροστά.

Κλέβουμε χώρο από τα non covid περιστατικά

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, μίλησε για τη δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας με 100% πληρότητα στα περισσότερα νοσοκομεία.

Έθεσε και το ζήτημα των non covid ασθενών λέγοντας ότι είναι τελείως άδικο να παίρνουμε συνέχεια χώρο τους ανήκει γιατί πρέπει να χειρουργηθούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό

Γιάννης Πλούταρχος: Ποινή 18 μηνών με αναστολή στην εμμονική του θαυμάστρια

Ελλάδα 18.11.2025
Είχε πάει προ ημερών στην πρεμιέρα του!