E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου

Τι είπε για τις ΜΕΘ

Δημοσίευση 14/11/2021 | 17:31

Κορωνοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης δόθηκε από τη διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή τις δηλώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς του καθηγητή της πνευμονολογίας Θεοδώρου Βασιλακόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλακόπουλος είχε κάνει λόγο για μη σωστή στελέχωση ΜΕΘ που είχαν δημιουργηθεί στο προηγούμενο κύμα πανδημίας του κορονοϊού με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνητότητα.

Τι είχε πει ο Βασιλακόπουλος

Σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής πριν τρεις ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, οι επίμαχες Μονάδες του Λαϊκού Νοσοκομείου, που πλέον δεν λειτουργούν, είχαν χαμηλή αποτελεσματικότητα λόγω μη επαρκούς υποδομής: “Αναπτύχθηκε ένα τμήμα, δεν είχε και την καλύτερη επιτυχία, αν πάρετε τα ποσοστά θνητότητας στο τμήμα θα απογοητευθείτε, δεν μπορώ να πω περισσότερα” είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών “σήμερα όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως”.

Ωστόσο, όπως ανέφερε κατά την τηλεοπτική εμφάνιση του ο κ. Βασιλακόπουλος: “Πέρυσι την Άνοιξη μέσα στην κλινική κορονοϊού δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο. Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ μέτρια, επιεικής χαρακτηρισμός, αποτελέσματα”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλακόπουλος επισημαίνοντας πως το όριο της δυνατότητας της χώρας για την δημιουργία ΜΕΘ με σωστά αποτελέσματα, θνητότητας και αποτελεσματικότητας, έχει ξεπεραστεί”.

Δείτε όσα είχε πει

Στόχος της προκαταρκτικής εξέτασης, που θα διενεργηθεί από Εισαγγελέα, είναι αρχικά να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών του Καθηγητή και εν συνεχεία να διερευνηθεί αν στην υπόθεση προκύπτει ενδεχόμενη διάπραξη αξιόποινων πράξεων ώστε να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αφρικανική σκόνη «σκεπάζει» την Ελλάδα: Ποιες περιοχές θα πληγούν περισσότερο και πότε θα υποχωρήσει

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Το φαινόμενο αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη 21 και Τετάρτη 22 Ιουλίου, με τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις στη δυτική και νότια Ελλάδα.

Ρόδος: Το σπαρακτικό μήνυμα του πατέρα του 19χρονου ΕΠΟΠ ‑ «Ήρθαμε, όμως εσύ έλειπες»

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Η οικογένεια του 19χρονου έφτασε στο νησί για το ταξίδι που σχεδίαζαν να κάνουν όλοι μαζί, πριν από τη μοιραία στρατιωτική εκπαίδευση

Καιρός: Μπουρίνι απόψε στη Βόρεια Ελλάδα – Στο «στόχαστρο» και η Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για σύντομο αλλά τοπικά έντονο πέρασμα καταιγίδων με απότομη ενίσχυση ανέμων και αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Φωτιά σε διαμέρισμα στον Πειραιά – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Ελλάδα 20.07.2026
Η φωτιά εκδηλώθηκε στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Καλλιγά – Αγνωστο αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Πρόστιμο 550 εκατ. ευρώ στην AliExpress από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παράνομα προϊόντα

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Η Κομισιόν διαπίστωσε ότι η πλατφόρμα απέτυχε να εντοπίσει και να αφαιρέσει έγκαιρα παράνομα, μη ασφαλή και απομιμητικά προϊόντα από τη διάθεσή της.

Ryanair: Τι αποκάλυψε ο CEO για το ατύχημα με το σπασμένο παράθυρο στην πτήση από Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Ο Μάικλ Ο`Λίρι δήλωσε ότι τα αρχικά ευρήματα παραπέμπουν σε «ζημιά από ξένο αντικείμενο» στον κινητήρα κατά την απογείωση από τη Θεσσαλονίκη.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή 71χρονη που παρασύρθηκε από τουριστικό λεωφορείο

Ελλάδα 20.07.2026
Το δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή - ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη.

Πέθανε ο Κέβιν Κίγκαν: Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου σε ηλικία 75 ετών

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Ο δις νικητής της Χρυσής Μπάλας είχε αποκαλύψει τον Ιούνιο ότι έπασχε από καρκίνο σταδίου 4.

Διανομέας φαγητού κέρδισε ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία της Κίνας

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Ο 56χρονος Ουάνγκ Τζιμπίνγκ έγραφε ποιήματα σε χαρτάκια ανάμεσα στις παραδόσεις και κέρδισε το Λογοτεχνικό Βραβείο Λου Σιν με τη συλλογή «Low Flight».

ΑΑΔΕ: Δήλωνε άστεγη και έμενε σε βίλα 280 τ.μ. με πισίνα!

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Τρεις συλλήψεις από τους ελεγκτές του ΔΕΟΣ - εντοπίστηκαν εικονικά τιμολόγια και συναλλαγές άνω των 40 εκατ. ευρώ.

Guardian: Τι κινδύνους κρύβει για τη Μεσσηνία η «Οδύσσεια» του Νόλαν;

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Η κινηματογραφική αίγλη που απέκτησε η Μεσσηνία, αφού επιλέχθηκε για τα γυρίσματα της νέας «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, έφερε τη Βοϊδοκοιλιά στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος

Νέοι αυστηροί κανόνες για τα πατίνια: Ποιοι δεν θα μπορούν πλέον να τα οδηγούν

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση περιορίζει τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών