E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου

Τι είπε για τις ΜΕΘ

Δημοσίευση 14/11/2021 | 17:31

Κορωνοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης δόθηκε από τη διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή τις δηλώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς του καθηγητή της πνευμονολογίας Θεοδώρου Βασιλακόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλακόπουλος είχε κάνει λόγο για μη σωστή στελέχωση ΜΕΘ που είχαν δημιουργηθεί στο προηγούμενο κύμα πανδημίας του κορονοϊού με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνητότητα.

Τι είχε πει ο Βασιλακόπουλος

Σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής πριν τρεις ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, οι επίμαχες Μονάδες του Λαϊκού Νοσοκομείου, που πλέον δεν λειτουργούν, είχαν χαμηλή αποτελεσματικότητα λόγω μη επαρκούς υποδομής: “Αναπτύχθηκε ένα τμήμα, δεν είχε και την καλύτερη επιτυχία, αν πάρετε τα ποσοστά θνητότητας στο τμήμα θα απογοητευθείτε, δεν μπορώ να πω περισσότερα” είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών “σήμερα όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως”.

Ωστόσο, όπως ανέφερε κατά την τηλεοπτική εμφάνιση του ο κ. Βασιλακόπουλος: “Πέρυσι την Άνοιξη μέσα στην κλινική κορονοϊού δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο. Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ μέτρια, επιεικής χαρακτηρισμός, αποτελέσματα”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλακόπουλος επισημαίνοντας πως το όριο της δυνατότητας της χώρας για την δημιουργία ΜΕΘ με σωστά αποτελέσματα, θνητότητας και αποτελεσματικότητας, έχει ξεπεραστεί”.

Δείτε όσα είχε πει

Στόχος της προκαταρκτικής εξέτασης, που θα διενεργηθεί από Εισαγγελέα, είναι αρχικά να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών του Καθηγητή και εν συνεχεία να διερευνηθεί αν στην υπόθεση προκύπτει ενδεχόμενη διάπραξη αξιόποινων πράξεων ώστε να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πυρκαγιά στα Βασιλικά του δήμου Θέρμης – Ενεργοποιήθηκε το 112

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Στην περιοχή της φωτιάς εντοπίζονται διάσπαρτες κατοικίες

Τραγωδία στον Πειραιά: O ιατροδικαστής μιλά για αναθυμιάσεις από κλιματισμό και κινητήρα

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Ο πατέρας του 28χρονου ανακάλυψε τα δύο νεαρά άτομα νεκρά - Εικόνες και βίντεο από το σημείο

Μέσι εκτός προπόνησης πριν τον ημιτελικό: Τι συμβαίνει με τον αρχηγό της Αργεντινής;

E-Daily 3.Left 14.07.2026
Ο Λιονέλ Μέσι απουσίασε από την προπόνηση της Δευτέρας ενόψει του ημιτελικού Μουντιάλ με την Αγγλία, αν και τα πρώτα μηνύματα εμφανίζονται καθησυχαστικά για τη συμμετοχή του.

Φωτιά σε διαμέρισμα στα Ανω Πατήσια: Πόσες δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η φωτιά εκδηλώθηκε σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου πολυκατοικίας στη συμβολή της λεωφόρου Ηρακλείου με την οδό Λασκαράτου.

Τι προβλέπει το νέο προσχέδιο για το Κυπριακό που διέρρευσε λίγες μέρες πριν την επέτειο της εισβολής

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Η βρετανική Independent αποκάλυψε προσχέδιο που απομακρύνεται από το κλασικό ομοσπονδιακό μοντέλο, με «δημιουργική ασάφεια» που αφήνει κάθε πλευρά να ερμηνεύει τη λύση διαφορετικά.

Δεν πυροβόλησα στον αέρα αλλά προς τον τοίχο για εκφοβισμό, είπε ο ένας αστυνομικός που προφυλακίστηκαν για τον θάνατο του 20χρονου στο Αργος

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
«Δεν είχα πρόθεση να τον τραυματίσω» υποστήριξε ο ένας αστυνομικός - Για πυροβολισμό στον αέρα επέμεινε ο δεύτερος αστυνομικός

Μακάβρια ανακάλυψη στον Πειραιά: Βρέθηκαν νεκροί μέσα σε αυτοκίνητο σε γκαράζ

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Δύο νέοι άνθρωποι, 28 και 27 ετών, εντοπίστηκαν νεκροί σε σταθμευμένο όχημα σε γκαράζ κατοικίας στην οδό Μήλου στον Πειραιά, με τα αίτια θανάτου να παραμένουν αδιευκρίνιστα.

Γιατί οι Γάλλοι φοβούνται την εθνική τους γιορτή – Τι έχει συμβεί κάθε φορά που έρχεται η 14η Ιουλίου

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Από την Πτώση της Βαστίλης έως την τρομοκρατική επίθεση στη Νίκαια, η 14η Ιουλίου είναι μια ημερομηνία-σταθμός γεμάτη αίμα και ιστορία.

Φοιτητικά ενοίκια 2026: Ποιες περιοχές της Αθήνας έχουν εκτοξευθεί και πού μπορείς να βρεις κάτι οικονομικό

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Κέντρο και Ζωγράφου καταγράφουν τις υψηλότερες τιμές ενοικίων στην Αθήνα, με studio να φτάνουν τα 440 ευρώ, καθώς η έλλειψη μικρών διαμερισμάτων πιέζει χιλιάδες φοιτητικές οικογένειες.

Απίστευτο θαύμα στους Καταρράκτες του Νιαγάρα: Έπεσε από 52 μέτρα και επέζησε – Το συγκλονιστικό βίντεο

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Ένα εξαιρετικά σπάνιο περιστατικό επιβίωσης κατέγραψαν οι αρχές του Καναδά, με τον τραυματία να διακομίζεται σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Απολογούνται σήμερα οι δύο 42χρονοι για τον εμπρησμό στη Marfin, οι φωτογραφίες που οδήγησαν στην ταυτοποίηση

Ελλάδα 14.07.2026
Την ίδια ώρα, ενώπιον της βρετανικής Δικαιοσύνης οδηγείται σήμερα και η 46χρονη που κατηγορείται για συμμετοχή στον φονικό εμπρησμό

Έφυγε από τη ζωή αγαπημένος μουσικός της ελληνικής ροκ σκηνής – Ποιος ήταν ο Γιώργος Λαγογιάννης

E-Daily 2.TopNews 14.07.2026
Ο 47χρονος πληκτράδες και session μουσικός έδωσε μια σύντομη μάχη με τον καρκίνο και άφησε την τελευταία του πνοή στον ύπνο του.