E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου

Τι είπε για τις ΜΕΘ

Δημοσίευση 14/11/2021 | 17:31

Κορωνοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης δόθηκε από τη διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή τις δηλώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς του καθηγητή της πνευμονολογίας Θεοδώρου Βασιλακόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλακόπουλος είχε κάνει λόγο για μη σωστή στελέχωση ΜΕΘ που είχαν δημιουργηθεί στο προηγούμενο κύμα πανδημίας του κορονοϊού με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνητότητα.

Τι είχε πει ο Βασιλακόπουλος

Σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής πριν τρεις ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, οι επίμαχες Μονάδες του Λαϊκού Νοσοκομείου, που πλέον δεν λειτουργούν, είχαν χαμηλή αποτελεσματικότητα λόγω μη επαρκούς υποδομής: “Αναπτύχθηκε ένα τμήμα, δεν είχε και την καλύτερη επιτυχία, αν πάρετε τα ποσοστά θνητότητας στο τμήμα θα απογοητευθείτε, δεν μπορώ να πω περισσότερα” είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών “σήμερα όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως”.

Ωστόσο, όπως ανέφερε κατά την τηλεοπτική εμφάνιση του ο κ. Βασιλακόπουλος: “Πέρυσι την Άνοιξη μέσα στην κλινική κορονοϊού δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο. Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ μέτρια, επιεικής χαρακτηρισμός, αποτελέσματα”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλακόπουλος επισημαίνοντας πως το όριο της δυνατότητας της χώρας για την δημιουργία ΜΕΘ με σωστά αποτελέσματα, θνητότητας και αποτελεσματικότητας, έχει ξεπεραστεί”.

Δείτε όσα είχε πει

Στόχος της προκαταρκτικής εξέτασης, που θα διενεργηθεί από Εισαγγελέα, είναι αρχικά να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών του Καθηγητή και εν συνεχεία να διερευνηθεί αν στην υπόθεση προκύπτει ενδεχόμενη διάπραξη αξιόποινων πράξεων ώστε να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνεχίζεται και αύριο η απεργία των ταξί στην Αττική

Ελλάδα Χτες
Παρατείνεται μέχρι την Παρασκευή η απεργία των ταξί στην Αττική

Γαλλία: Δηλητηρίασε τις κόρες της και αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον άνδρα της

Κόσμος Χτες
Η 18χρονη κόρη της Μεϊλίς Ντομπόν πέθανε έπειτα από τη λήψη δεκαπλάσιας δόσης υπνωτικού

Σοκ στην Πάτρα: Αγρια επίθεση Ρομά κατά διανομέα ‑ Αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν

Ελλάδα Χτες
Τουλάχιστον τέσσερα άτομα επιτέθηκαν στον διανομέα ενώ οδηγούσε στην οδό Ιωνίας και Σμύρνης

Αγγλία: Η στιγμή που βρετανίδα δημοσιογράφος λιποθύμησε σε ζωντανή μετάδοση

Κόσμος Χτες
Η ίδια λίγο αργότερα με ανάρτηση της στο Instagram ανέφερε πως είναι «μια χαρά»

Σοκαριστική γυναικοκτονία στην Ιταλία: Γυναίκα ξυλοκοπήθηκε θανάσιμα από τον σύζυγό της

Κόσμος Χτες
Τον περασμένο Απρίλιο ο 50χρονος είχε επιτεθεί στη γυναίκα του με τσεκούρι σπάζοντας την πόρτα του υπνοδωματίου

Τελωνείο Προμαχώνα υπό «πολιορκία»: Οι Σερραίοι αγρότες στην πρώτη γραμμή – Βίντεο ντοκουμέντο

Ελλάδα Χτες
Οι αγρότες, αδυνατώντας να περάσουν από το μπλόκο στο 4ο χιλιόμετρο της οδόυ Σιδηροκάστρου-Προμαχώνα, στράφηκαν στην αναζήτηση εναλλακτικών περασμάτων μέσα από το βουνό

Πειραιάς: Ένας 16χρονος πίσω από τη σeξουαλική παρενόχληση σε πεζή

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για αλλοδαπό που διαμένει σε δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων - Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του

Διακοπή κυκλοφορίας σε τμήμα της μπλε γραμμής του Μετρό λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση

Ελλάδα Χτες
H κυκλοφορία διεξάγεται προσωρινά στο τμήμα Δημοτικό Θέατρο - Εθνική Αμυνα

Αδιανόητη τραγωδία: Τρεις νεαροί πνίγηκαν όταν το αυτοκίνητό τους βγήκε από τον δρόμο και έπεσε ανάποδα σε πισίνα

Κόσμος Χτες
Το δυστύχημα ήταν αποτέλεσμα μιας απίστευτης σειράς περιστάσεων λένε οι Αρχές

Συνελήφθη γνωστός TikToker στην Τρίπολη ‑ Χτυπούσε και έκλεβε ηλικιωμένους

Ελλάδα Χτες
Ο 22χρονος «διαφήμιζε» μέσα από τα social media το σώμα του και τις μαχητικές ικανότητές του

Η Βρετανία απαντά στον Πούτιν: «Σταμάτα την αιματοχυσία και τους λεονταρισμούς – Αν κηρύξεις πόλεμο είμαστε έτοιμοι»

Κόσμος Χτες
«Ειρωνεία του να μιλάει ο Ρώσος πρόεδρος για πολεμοχαρή συμπεριφορά από την πλευρά των Ευρωπαίων ηγετών» τονίζει το Λονδίνο