E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου

Τι είπε για τις ΜΕΘ

Δημοσίευση 14/11/2021 | 17:31

Κορωνοϊός: Εισαγγελική παρέμβαση μετά τις δηλώσεις Βασιλακόπουλου

Εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης δόθηκε από τη διευθύνουσα την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή τις δηλώσεις σε τηλεοπτικούς σταθμούς του καθηγητή της πνευμονολογίας Θεοδώρου Βασιλακόπουλου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Βασιλακόπουλος είχε κάνει λόγο για μη σωστή στελέχωση ΜΕΘ που είχαν δημιουργηθεί στο προηγούμενο κύμα πανδημίας του κορονοϊού με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνητότητα.

Τι είχε πει ο Βασιλακόπουλος

Σύμφωνα με όσα είπε ο καθηγητής πριν τρεις ημέρες στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, οι επίμαχες Μονάδες του Λαϊκού Νοσοκομείου, που πλέον δεν λειτουργούν, είχαν χαμηλή αποτελεσματικότητα λόγω μη επαρκούς υποδομής: “Αναπτύχθηκε ένα τμήμα, δεν είχε και την καλύτερη επιτυχία, αν πάρετε τα ποσοστά θνητότητας στο τμήμα θα απογοητευθείτε, δεν μπορώ να πω περισσότερα” είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του καθηγητή της Ιατρικής Σχολής Αθηνών “σήμερα όλες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως”.

Ωστόσο, όπως ανέφερε κατά την τηλεοπτική εμφάνιση του ο κ. Βασιλακόπουλος: “Πέρυσι την Άνοιξη μέσα στην κλινική κορονοϊού δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο. Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ μέτρια, επιεικής χαρακτηρισμός, αποτελέσματα”, είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βασιλακόπουλος επισημαίνοντας πως το όριο της δυνατότητας της χώρας για την δημιουργία ΜΕΘ με σωστά αποτελέσματα, θνητότητας και αποτελεσματικότητας, έχει ξεπεραστεί”.

Δείτε όσα είχε πει

Στόχος της προκαταρκτικής εξέτασης, που θα διενεργηθεί από Εισαγγελέα, είναι αρχικά να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών του Καθηγητή και εν συνεχεία να διερευνηθεί αν στην υπόθεση προκύπτει ενδεχόμενη διάπραξη αξιόποινων πράξεων ώστε να εντοπιστούν οι υπαίτιοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επίδομα παιδιού: Η ημερομηνία πληρωμής της δεύτερης δόσης

Ελλάδα 18.04.2026
Μέχρι τις 8 Μαΐου θα είναι ανοιχτή η πλατφόρμα για υποβολή αιτήσεων

Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη με νεογέννητο βρέφος ‑ Δίωξη για εμπορία ανθρώπων

Ελλάδα 18.04.2026
Συναγερμός στις Αρχές της Θεσσαλονίκης

Τι είναι ο αποφρακτικός ειλεός με τον οποίο διαγνώστηκε η Μαρέβα Γκραμπόφσκι‑Μητσοτάκη

Ελλάδα 18.04.2026
Πώς προκαλείται, τα συμπτώματα και η θεραπεία

Ουκρανία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε σούπερ μάρκετ στο Κίεβο

Κόσμος 18.04.2026
Τουλάχιστον 2 νεκροί και ο δράστης

Λιοσίων: Παράσυρση ανήλικης με εγκατάλειψη – Σε σοβαρή κατάσταση το κορίτσι

Ελλάδα 18.04.2026
Σε σοβαρή κατάσταση εισήχθη στο ΚΑΤ μια ανήλικη

Αίσιο τέλος για τον 7χρονο Βαγγέλη στη Θεσσαλονίκη που τον άρπαξε ο πατέρας του

Ελλάδα 18.04.2026
Ο ανήλικος εντοπίστηκε από τις Αρχές και είναι καλά στην υγεία του

Πρώτες βουτιές για τους Αθηναίους

Ελλάδα 18.04.2026
Σε ποιες περιοχές της χώρας «άγγιξε» τους 30°C ο υδράργυρος

Χειρουργείο για την Μαρέβα Γκραμπόφσκι‑Μητσοτάκη στον «Ευαγγελισμό» ‑ Είχε ειλεό

Ελλάδα 18.04.2026
Σε επέμβαση για ειλεό υπεβλήθη η Μαρέβα Γκραμπόφσκι - Μητσοτάκη

Πρωτομαγιά: Τι μέρα «πέφτει» φέτος ‑ Οι υπόλοιπες αργίες του 2026

Ελλάδα 18.04.2026
Τα επόμενα τριήμερα και οι ευκαιρίες για αποδράσεις μετά το Πάσχα

Καιρός: Προειδοποίηση Αρναούτογλου για σημαντική αλλαγή ‑ Πότε ξεκινά

Καιρός 18.04.2026
Συνεχίζεται η αστάθεια του καιρού με τον έμπειρο προγνώστη να προειδοποιεί για αλλαγή μέσα στην εβδομάδα

Ξεσπά για την υπόθεση Λαζαρίδη η καθαρίστρια που πλαστογράφησε το απολυτήριό της

Ελλάδα 18.04.2026
Οι πληγές του παρελθόντος φαίνεται να μην έχουν επουλωθεί πλήρως για την 60χρονη σήμερα γυναίκα

Αγρια επίθεση σε διαιτητή στη Ρόδο: Παίκτης σε τουρνουά μπάσκετ τον γρονθοκόπησε μετά από τεχνική ποινή

Αθλητικά Νέα 18.04.2026
Μήνυση και έντονες αντιδράσεις για το περιστατικό βίας