E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Τέλος το κομμωτήριο κατ’ οίκον

Τι ισχύει από εδώ και πέρα

Δημοσίευση 14/11/2021 | 10:23

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Τέλος το κομμωτήριο κατ’ οίκον

«Φρένο» στο κομμωτήριο… στο σπίτι -ένα φαινόμενο που αποτελεί κοινό μυστικό πως «άνθισε» στις καραντίνες του παρελθόντος για τον κορονοϊό– θέλει να βάλει η κυβέρνηση με βάση τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Πέρα από τις αλλαγές στα σούπερ μάρκετ, προβλέπεται και πως η πώληση επαγγελματικών προϊόντων θα γίνεται πλέον μόνο με επαγγελματική ταυτότητα σε μία προσπάθεια να αποφευχθούν οι επισκέψεις στα σπίτια για λόγους δημόσιας υγείας (σ.σ. διαβάστε εδώ για τα νέα μέτρα αποφασίστηκαν νωρίτερα από ό, τι αρχικά υπολογιζόταν).

Τι αλλάζει με τα νέα μέτρα

Η προμήθεια επαγγελματικών ειδών κομμωτικής όπως προβλέπει σχετική τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης θα γίνεται από εδώ και στο εξής με επαγγελματική ταυτότητα και συγκεκριμένα, η πώλησή τους θα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

Η πώληση τους θα γίνεται αποκλειστικά από τα κομμωτήρια τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο με την κυβέρνηση να θέλει με αυτό τον τρόπο να καθησυχάσει τους επαγγελματίες του χώρου που διαμαρτύρονταν για πλήγμα στην εργασία τους μετά την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων στην αγορά.

Με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση φιλοδοξεί ότι θα περιοριστεί η παροχή υπηρεσιών κομμωτικής σε χώρους εκτός κομμωτηρίων ενώ παράλληλα προστατεύεται η δημόσια υγεία καθώς στους επαγγελματικούς χώρους εφαρμόζονται συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η απόφαση γνωστοποιήθηκε στους επαγγελματίες κατά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι τους με την ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης την περασμένη Δευτέρα.

Στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη με το Προεδρείο της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών Ελλάδος ήταν παρόντες ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ , κ. Γιώργος Καββαθάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Youth Pass 2026: Λίγες ημέρες ακόμα για τις αιτήσεις ‑ Ποιοι το δικαιούνται και τι καλύπτει

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Αναλυτικός οδηγός για το Youth Pass 2026 – Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο της πλατφόρμας

Απίστευτο τροχαίο στον Καναδά: Μηχανή εκτοξεύτηκε και κατέληξε να κρέμεται από φανάρι μετά από σύγκρουση

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Σοβαρά τραυματίστηκε ο οδηγός της μοτοσικλέτας, χωρίς να κινδυνεύει η ζωή του

Κρήτη: Παρέσυρε εσκεμμένα την σύζυγο του με το αυτοκίνητο, ενώ είχε μέσα τα ανήλικα παιδιά τους

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Στο ΠαΓΝΗ νοσηλεύεται η 27χρονη, αντιμέτωπος με δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας ο σύζυγος

Επίδομα ανεργίας: Πώς μπορεί να φτάσει έως και τα 1.295 ευρώ ‑ Όλες οι αλλαγές

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Το επίδομα ανεργίας υπολογίζεται με βάση τις αποδοχές, τα έτη ασφάλισης και την οικογενειακή κατάσταση

Αλεξάνδρας: Οδηγός μπήκε και κινούνταν στο αντίθετο ρεύμα

E-Daily 2.TopNews 10.05.2026
Όταν ο οδηγός του οχήματος αντιλήφθηκε το λάθος έκανε όπισθεν και κατευθύνθηκε στο σωστό ρεύμα κυκλοφορίας

Πάτρα: Ανδρας βγήκε με όπλο στον δρόμο και άρχισε να πυροβολεί

Ελλάδα 10.05.2026
Στο σπίτι του δράστη βρέθηκαν δύο κυνηγετικά όπλα

Επιστροφή φόρου 2026: Πότε θα πιστωθεί ‑ Πώς γίνεται η δήλωση IBAN στο myAADE 2026

Οικονομία 10.05.2026
Πώς θα δείτε εάν δικαιούστε επιστροφή φόρου μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης

Καμένα Βούρλα: Βυθίστηκε σκάφος με τρεις επιβάτες ‑ Σώθηκαν από το λιμενικό

Ελλάδα 10.05.2026
Εξέπεμψαν σήμα κινδύνου με καπνογόνο οι επιβαίνοντες του σκάφους

BBC για χανταϊό: «Υπάρχει Έλληνας στο Hondius» ‑ Εκκενώνεται στην Τενερίφη το πλοίο

Ελλάδα 10.05.2026
Οι επιβάτες απομακρύνονται σταδιακά από το πλοίο με μικρές λέμβους και μεταφέρονται στην ακτή υπό αυστηρό υγειονομικό έλεγχο