E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Τέλος το κομμωτήριο κατ’ οίκον

Τι ισχύει από εδώ και πέρα

Δημοσίευση 14/11/2021 | 10:23

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό: Τέλος το κομμωτήριο κατ’ οίκον

«Φρένο» στο κομμωτήριο… στο σπίτι -ένα φαινόμενο που αποτελεί κοινό μυστικό πως «άνθισε» στις καραντίνες του παρελθόντος για τον κορονοϊό– θέλει να βάλει η κυβέρνηση με βάση τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

Πέρα από τις αλλαγές στα σούπερ μάρκετ, προβλέπεται και πως η πώληση επαγγελματικών προϊόντων θα γίνεται πλέον μόνο με επαγγελματική ταυτότητα σε μία προσπάθεια να αποφευχθούν οι επισκέψεις στα σπίτια για λόγους δημόσιας υγείας (σ.σ. διαβάστε εδώ για τα νέα μέτρα αποφασίστηκαν νωρίτερα από ό, τι αρχικά υπολογιζόταν).

Τι αλλάζει με τα νέα μέτρα

Η προμήθεια επαγγελματικών ειδών κομμωτικής όπως προβλέπει σχετική τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης θα γίνεται από εδώ και στο εξής με επαγγελματική ταυτότητα και συγκεκριμένα, η πώλησή τους θα επιτρέπεται μόνο με την προϋπόθεση έκδοσης του προβλεπόμενου τιμολογίου και με την ταυτόχρονη επίδειξη επαγγελματικής ταυτότητας.

Η πώληση τους θα γίνεται αποκλειστικά από τα κομμωτήρια τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο με την κυβέρνηση να θέλει με αυτό τον τρόπο να καθησυχάσει τους επαγγελματίες του χώρου που διαμαρτύρονταν για πλήγμα στην εργασία τους μετά την επιβολή των νέων περιοριστικών μέτρων στην αγορά.

Με την απόφαση αυτή η κυβέρνηση φιλοδοξεί ότι θα περιοριστεί η παροχή υπηρεσιών κομμωτικής σε χώρους εκτός κομμωτηρίων ενώ παράλληλα προστατεύεται η δημόσια υγεία καθώς στους επαγγελματικούς χώρους εφαρμόζονται συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η απόφαση γνωστοποιήθηκε στους επαγγελματίες κατά τη συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι τους με την ηγεσία του υπ. Ανάπτυξης την περασμένη Δευτέρα.

Στη συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη με το Προεδρείο της Κλαδικής Ομοσπονδίας Καταστηματαρχών Κουρέων – Κομμωτών Ελλάδος ήταν παρόντες ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κ. Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου και ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ , κ. Γιώργος Καββαθάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανταϊός: «Ο χρόνος επώασης μπορεί να είναι ακόμη και 45 ημέρες» – Τι αναφέρουν ειδικοί

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Η μετάδοση του ιού γίνεται κυρίως από τρωκτικά

Τραγωδία στην Ξάνθη: Νεογέννητο βρέφος βρέθηκε νεκρό – Συνελήφθη η μητέρα

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Oι Αρχές έχουν στρέψει την προσοχή τους στην νεκροψία

Κεράσια από... χρυσάφι: Απαγορευτική πλέον η τιμή τους ‑ Πόσο κοστίζει το κιλό

E-Daily 3.Left 11.05.2026
Για πολλούς καταναλωτές οι τιμές των κερασιών θεωρούνται απαγορευτικές

Μετράει αντίστροφα η Καρυστιανού για το κόμμα της που θα στελεχώσει και με Έλληνες του εξωτερικού

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Στα τέλη του μήνα στη Θεσσαλονίκη η εκδήλωση για την ιδρυτική διακήρυξη του νέου πολιτικού φορέα - Κρατούν μυστικό το όνομα και το σύμβολο του κόμματος - Σε ποια δεξαμενή ψηφοφόρων στοχεύει

Θεσσαλονίκη: 48χρονος πρότεινε ανήθικες πράξεις σε 13χρονο και 14χρονο σε πάρκο

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Η σύλληψη έγινε την Παρασκευή - Σε πάρκο στην περιοχή της Τούμπας το περιστατικό

Νετανιάχου στο CBS: «Θέλουμε να απεξαρτήσουμε το Ισραήλ από τη στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ»

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Ο Νετανιάχου θέλει να απογαλακτίσει το Ισραήλ από την στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ, δήλωσε στο CBS

Οργισμένη απάντηση Τραμπ στην πρόταση του Ιράν

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Για «τέλος αυτοσυγκράτησης» μιλά η Τεχεράνη

Η Βόρεια Κορέα αλλάζει το Σύνταγμα της για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Αμεση πυρηνική επίθεση αν δολοφονηθεί»

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Σε αυτή την περίπτωση η Πιονγκγιάνγκ θα εξαπολύσει «αυτόματα και άμεσα πυρηνικό χτύπημα» - Φόβοι για να μη συμβεί αυτό που έγινε στο Ιράν

Χανταϊός: Επαναπατρίστηκε ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου ‑ Η κατάσταση της υγείας του

E-Daily 2.TopNews 11.05.2026
Σε αυστηρή καραντίνα 45 ημερών ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου MV Hondius.