E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχεται βαρυχειμωνιά: Χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο

Υπό το μηδέν η θερμοκρασία σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Δημοσίευση 12/11/2021 | 11:53

Έρχεται βαρυχειμωνιά: Χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο
Pixabay

Ο καιρός άρχισε να δείχνει τα… δόντια του τα τελευταία 24ωρα. Σε λίγες μέρες η βαρυχειμωνιά θα «χτυπήσει» για τα καλά τη χώρα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Για χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα μέσα στην επόμενη εβδομάδα προειδοποίησε ο μετεωρολόγος.

Σύμφωνα με την πρόγνωσή του μια οργανωμένη κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα στα μέσα της άλλης εβδομάδας και ενδέχεται να έχουμε και χιόνια ακόμη σε χαμηλά υψόμετρα στη Βόρεια Ελλάδα.

“Πλέον ο χειμώνας αρχίζει σιγά-σιγά να κάνει αισθητή την παρουσία του” τόνισε ο μετεωρολόγος. «Όσο θα πηγαίνουμε προς τη 17η Νοεμβρίου, θα αρχίσει να πέφτει και η θερμοκρασία. Άρα από τα μέσα της άλλης εβδομάδας έρχεται βαρυχειμωνιά με χιόνια πιθανόν και σε χαμηλά υψόμετρα προς την βόρεια Ελλάδα», υπογράμμισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Υπό το μηδέν η θερμοκρασία σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Αρνητικές θερμοκρασίες κατέγραψαν και σήμερα το πρωί οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η απολύτως ελάχιστη θερμοκρασία του πρωινού σημειώθηκε στο Νευροκόπι (-3,4 βαθμοί Κελσίου) και ακολούθησαν η Κοιλάδα Κοζάνης (-3,2), το Περιθώρι Νευροκοπίου (-3,1), το Βαρικό Φλώρινας (-2,9), το Μεσόβουνο Κοζάνης (-2,8) και το Παρανέστι Δράμας (-2,8).

Η πρόγνωση για σήμερα
Νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται σήμερα Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών υπάρχει για την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και τα ορεινά της Κρήτης έως το μεσημέρι και στη συνέχεια για τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη. Η ορατότητα στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 17, στη Θεσσαλία από 4 έως 16, στην Ήπειρο από 5 έως 19, στην Ανατολική Στερεά από 4 έως 16, στη Δυτική Στερεά από 7 έως 18, στην Πελοπόννησο από 8 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 18, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 18, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 20, στις Κυκλάδες από 11 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 21 και στην Κρήτη από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι στις νησιωτικές περιοχές και κατά τόπους στην Ανατολική Στερεά η ελάχιστη αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και κατά τόπους έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το πρωί. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και τοπικά στο Πατραϊκό έως 5 μποφόρ όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών υπάρχει για τα βόρεια του νομού έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το πρωί. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Κατέρρευσε μεσοτοιχία σε αυλή κατοικίας – Ένας τραυματίας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις

Ταϊλάνδη: Συνελήφθη Βρετανίδα που φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα τον σύντροφό της

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Βρετανίδα υποστήριξε ότι ο σύντροφός της είχε αυτοτραυματιστεί, κάτι που δεν μπορούσε να διασταυρωθεί

Θρίλερ στη Χαλκιδική: 13χρονος τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά σε θαλάσσιο πάρκο

E-Daily 2.TopNews Χτες
13χρονος υπήκοος Ρουμανίας τραυματίστηκε σε θαλάσσιο πάρκο του Αγίου Νικολάου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής: Ήχησε το 112 για εκκένωση περιοχών – Kοντά σε σπίτια οι φλόγες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Για την κατάσβεση από αέρος επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα

Ζελένσκι ειρωνεύεται τη Μόσχα: Αν ελέγχουν την Κονταντίνοφκα, τότε ο Πούτιν δεν θα είχε πρόβλημα να με συναντήσει εκεί

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Αν η Κονταντίνοφκα βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο, τότε ίσως ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν να μην είχε κανένα πρόβλημα να με συναντήσει εκεί», δήλωσε ο Ζελένσκι

Καιρός: Έρχεται και νέα επιδείνωση του καιρού για 48 ώρες ‑ Προειδοποίηση Αρναούτογλου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βροχές σήμερα σε όλη τη χώρα ωστόσο θα έρθει και νέα κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Το μοναδικό ηφαίστειο στη Γη που εκτοξεύει μικροσκοπικούς κρυστάλλους χρυσού ‑ 80 gr κάθε μέρα

E-Daily 3.Left Χτες
Περισσότερες από τρεις δεκαετίες αργότερα οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ακριβώς πώς σχηματίζονται οι κρύσταλλοι χρυσού στο όρος Έρεβος

Η Μαρία Σάκκαρη έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, έχασε 2‑0 από την Παολίνι και αποχαιρέτισε το Wimbledon

Αθλητικά Νέα Χτες
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει την Ιταλίδα αντίπαλο της η οποία επικράτησε με 6-1, 6-2 και προκρίθηκε στους 16 του λονδρέζικου open

Τι ήταν η Συμφωνία Plaza και γιατί δημιουργεί «ρήγμα» στις σχέσεις Ευρώπης‑Κίνας

E-Daily 3.Left Χτες
Για το Πεκίνο, οι σημερινές εμπορικές αντιπαραθέσεις με τη Δύση θυμίζουν έντονα την αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιαπωνίας πριν από τέσσερις δεκαετίες.