E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχεται βαρυχειμωνιά: Χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο

Υπό το μηδέν η θερμοκρασία σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Δημοσίευση 12/11/2021 | 11:53

Έρχεται βαρυχειμωνιά: Χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο
Pixabay

Ο καιρός άρχισε να δείχνει τα… δόντια του τα τελευταία 24ωρα. Σε λίγες μέρες η βαρυχειμωνιά θα «χτυπήσει» για τα καλά τη χώρα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Για χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα μέσα στην επόμενη εβδομάδα προειδοποίησε ο μετεωρολόγος.

Σύμφωνα με την πρόγνωσή του μια οργανωμένη κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα στα μέσα της άλλης εβδομάδας και ενδέχεται να έχουμε και χιόνια ακόμη σε χαμηλά υψόμετρα στη Βόρεια Ελλάδα.

“Πλέον ο χειμώνας αρχίζει σιγά-σιγά να κάνει αισθητή την παρουσία του” τόνισε ο μετεωρολόγος. «Όσο θα πηγαίνουμε προς τη 17η Νοεμβρίου, θα αρχίσει να πέφτει και η θερμοκρασία. Άρα από τα μέσα της άλλης εβδομάδας έρχεται βαρυχειμωνιά με χιόνια πιθανόν και σε χαμηλά υψόμετρα προς την βόρεια Ελλάδα», υπογράμμισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Υπό το μηδέν η θερμοκρασία σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Αρνητικές θερμοκρασίες κατέγραψαν και σήμερα το πρωί οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η απολύτως ελάχιστη θερμοκρασία του πρωινού σημειώθηκε στο Νευροκόπι (-3,4 βαθμοί Κελσίου) και ακολούθησαν η Κοιλάδα Κοζάνης (-3,2), το Περιθώρι Νευροκοπίου (-3,1), το Βαρικό Φλώρινας (-2,9), το Μεσόβουνο Κοζάνης (-2,8) και το Παρανέστι Δράμας (-2,8).

Η πρόγνωση για σήμερα
Νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται σήμερα Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών υπάρχει για την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και τα ορεινά της Κρήτης έως το μεσημέρι και στη συνέχεια για τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη. Η ορατότητα στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 17, στη Θεσσαλία από 4 έως 16, στην Ήπειρο από 5 έως 19, στην Ανατολική Στερεά από 4 έως 16, στη Δυτική Στερεά από 7 έως 18, στην Πελοπόννησο από 8 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 18, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 18, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 20, στις Κυκλάδες από 11 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 21 και στην Κρήτη από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι στις νησιωτικές περιοχές και κατά τόπους στην Ανατολική Στερεά η ελάχιστη αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και κατά τόπους έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το πρωί. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και τοπικά στο Πατραϊκό έως 5 μποφόρ όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών υπάρχει για τα βόρεια του νομού έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το πρωί. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δολοφόνησε τον γείτονά του όταν πήγε να του γκρεμίσει το σπίτι με εκσκαφέα: Αθωώθηκε από το δικαστήριο

Κόσμος 05.12.2025
Το τραγικό περιστατικό στην Ιταλία είχε σημειωθεί ενώ η οικογένεια του 54χρονου δολοφόνου, Σάντρο Μουνιάι, έτρωγε παραδοσιακά εδέσματα, παραμονή των Θεοφανίων

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Κρήτη και Αντικύθηρα

Ελλάδα 05.12.2025
Το εστιακό βάθος είναι στα 23,9 χιλιόμετρα

Μετρό Θεσσαλονίκης: Επαναλειτουργεί τη Δευτέρα η βασική γραμμή

Ελλάδα 05.12.2025
Το ωράριο για την εορταστική περίοδο

Ορειβάτης άφησε τη σύντροφό του στο ψηλότερο βουνό της Αυστρίας για να φέρει βοήθεια και αυτή πέθανε από το κρύο

Κόσμος 05.12.2025
Ο άνδρας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης για ανθρωποκτονία από βαριά αμέλεια

60.000 αφρικανικοί πιγκουίνοι πέθαναν από ασιτία καθώς τα αποθέματα σαρδέλας καταρρέουν

Tech + Science 05.12.2025
Το 2024, το είδος κατατάχθηκε επισήμως «κρισίμως κινδυνεύον», με λιγότερα από 10.000 ζευγάρια σε αναπαραγωγική ηλικία

Συναγερμός για τους «τιμωρούς των παιδόφιλων» στη Θεσσαλονίκη – Οι τρεις ενέδρες και οι ξυλοδαρμοί

Ελλάδα 05.12.2025
Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεση τους οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ τους οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πίσω από τους ξυλοδαρμούς βρίσκονται άτομα που έχουν αναλάβει το ρόλο των τιμωρών των παιδόφιλων

Τελεσίγραφο των ΗΠΑ στην ΕΕ: Αναλάβετε την πλειονότητα των δαπανών για το ΝΑΤΟ έως το 2027

Κόσμος 05.12.2025
Αν η προθεσμία δεν τηρηθεί, η Ουάσινγκτον μπορεί να σταματήσει να συμμετέχει σε ορισμένους μηχανισμούς συντονισμού άμυνας του ΝΑΤΟ

Κακοκαιρία Byron: «Βούλιαξε» η Λάρισα ‑ Θύμισαν «Βενετία» τα Μεσάγγαλα

Ελλάδα 05.12.2025
Εικόνες χάους στη Λάρισα με το σφοδρό σφυροκόπημα της κακοκαιρίας Byron

Κατηγορούμενος που δικαζόταν για ενδοοικογενειακή βία πέθανε στην Ευελπίδων πριν ακούσει την απόφαση του δικαστηρίου

Ελλάδα 05.12.2025
Κατέρρευσε σε διακοπή της δίκης και δεν υπήρξε χρόνος ούτε καν να χρησιμοποιηθεί απινιδωτής που υπάρχει στα δικαστήρια

Υπερχείλιση φρεατίου λόγω της κακοκαιρίας στην Καλλιθέα – Η απάντηση του Δήμου

Ελλάδα 05.12.2025
Το γεγονός κατέγραψαν πολίτες σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα

Εγκρίθηκε η Νομική του πανεπιστημίου Λευκωσίας UNIC Athens ‑ Ποιες κόπηκαν

Ελλάδα 05.12.2025
Με ένα ναι και δύο όχι από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των Νομικών Σχολών των μη κρατικών πανεπιστημίων