E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έρχεται βαρυχειμωνιά: Χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο

Υπό το μηδέν η θερμοκρασία σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Δημοσίευση 12/11/2021 | 11:53

Έρχεται βαρυχειμωνιά: Χιόνια ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο
Pixabay

Ο καιρός άρχισε να δείχνει τα… δόντια του τα τελευταία 24ωρα. Σε λίγες μέρες η βαρυχειμωνιά θα «χτυπήσει» για τα καλά τη χώρα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Για χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα μέσα στην επόμενη εβδομάδα προειδοποίησε ο μετεωρολόγος.

Σύμφωνα με την πρόγνωσή του μια οργανωμένη κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα στα μέσα της άλλης εβδομάδας και ενδέχεται να έχουμε και χιόνια ακόμη σε χαμηλά υψόμετρα στη Βόρεια Ελλάδα.

“Πλέον ο χειμώνας αρχίζει σιγά-σιγά να κάνει αισθητή την παρουσία του” τόνισε ο μετεωρολόγος. «Όσο θα πηγαίνουμε προς τη 17η Νοεμβρίου, θα αρχίσει να πέφτει και η θερμοκρασία. Άρα από τα μέσα της άλλης εβδομάδας έρχεται βαρυχειμωνιά με χιόνια πιθανόν και σε χαμηλά υψόμετρα προς την βόρεια Ελλάδα», υπογράμμισε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Υπό το μηδέν η θερμοκρασία σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας

Αρνητικές θερμοκρασίες κατέγραψαν και σήμερα το πρωί οι σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Η απολύτως ελάχιστη θερμοκρασία του πρωινού σημειώθηκε στο Νευροκόπι (-3,4 βαθμοί Κελσίου) και ακολούθησαν η Κοιλάδα Κοζάνης (-3,2), το Περιθώρι Νευροκοπίου (-3,1), το Βαρικό Φλώρινας (-2,9), το Μεσόβουνο Κοζάνης (-2,8) και το Παρανέστι Δράμας (-2,8).

Η πρόγνωση για σήμερα
Νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται σήμερα Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2021. Θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή. Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο με σταδιακή εξασθένηση.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά τόπους θα είναι πυκνότερες αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών υπάρχει για την Εύβοια, την Ανατολική Στερεά και τα ορεινά της Κρήτης έως το μεσημέρι και στη συνέχεια για τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο και τη Δυτική Κρήτη. Η ορατότητα στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 2 έως 17, στη Θεσσαλία από 4 έως 16, στην Ήπειρο από 5 έως 19, στην Ανατολική Στερεά από 4 έως 16, στη Δυτική Στερεά από 7 έως 18, στην Πελοπόννησο από 8 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 18, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 6 έως 18, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 20, στις Κυκλάδες από 11 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 12 έως 21 και στην Κρήτη από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Σημειώνεται ότι στις νησιωτικές περιοχές και κατά τόπους στην Ανατολική Στερεά η ελάχιστη αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και κατά τόπους έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το πρωί. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ και τοπικά στο Πατραϊκό έως 5 μποφόρ όμως από το πρωί έως το απόγευμα θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα είναι πυκνότερες. Πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών υπάρχει για τα βόρεια του νομού έως το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το πρωί. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις που θα εναλλάσσονται με διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η ορατότητα προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δικαστική διαμάχη για έργο του Βαν Γκογκ: Στο στόχαστρο Met και Ίδρυμα Γουλανδρή

Ελλάδα 03.11.2025
Οι κληρονόμοι Εβραϊκής οικογένειας ζητούν την επιστροφή του έργου «Η συγκομιδή της ελιάς», υποστηρίζοντας ότι λεηλατήθηκε από τους ναζί και αγοράστηκε χωρίς επαρκή έλεγχο προέλευσης

Ουαλία: Τρένο με 130 επιβαίνοντες εκτροχιάστηκε στην Κιούμπρια

Κόσμος 03.11.2025
Σοβαρό σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ουαλία, με τρένο να εκτροχιάζεται στην Κιούμπρια

IRIS: Παράταση ενός μήνα και υποχρεωτική εφαρμογή από 1η Δεκεμβρίου

Οικονομία 03.11.2025
Τι αλλάζει για τις επιχειρήσεις

Διαθήκες: Από σήμερα αλλάζει σελίδα το Κληρονομικό Δίκαιο μετά από 80 χρόνια

Κόσμος 03.11.2025
Oι συμβολαιογράφοι παίρνουν τη σκυτάλη

Η αστυνομία έκανε έφοδο σε νυχτερινό κέντρο στην Ουκρανία λόγω ρωσικού τραγουδιού!

Κόσμος 03.11.2025
Το περιστατικό στην Οδησσό όπου κατοικούν σε μεγάλο βαθμό ρωσόφωνοι ενισχύει την ευρύτερη καταστολή της ρωσικής γλώσσας από το Κίεβο

Ψηφιακή κάρτα εργασίας σε νέους κλάδους από σήμερα ‑ Τι αλλάζει

Ελλάδα 03.11.2025
Σχεδόν 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι και τουλάχιστον 280.000 επιχειρήσεις θα λειτουργούν υπό το νέο καθεστώς καταγραφής ωραρίου

Αλκης Καμπανός: Ξεκινά στο Εφετείο η δίκη των 12 για τη δολοφονία

Ελλάδα 03.11.2025
Από μηδενική βάση η διαδικασία και χωρίς το Δικαστήριο να δεσμεύεται από την ετυμηγορία του πρώτου βαθμού - Αυστηρότερες ποινές ζητά ο εισαγγελέας

Τέλη Κυκλοφορίας 2026: Μέχρι 31 Δεκέμβριου η εξόφληση – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί

Auto + Moto 03.11.2025
Τα ποσά παραμένουν σταθερά στην πλατφόρμα myCAR, χωρίς αυξήσεις, ενώ τα πρόστιμα για όσους καθυστερήσουν να τα πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ξεκινούν από 25% και φτάνουν έως και 100% του ποσού

Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ενόψει της δίκης για τη δολοφονία Καμπανού

Ελλάδα 03.11.2025
Στο εδώλιο σήμερα θα καθίσουν ξανά οι δώδεκα νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ που μετά την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου επέστρεψαν στις φυλακές

Η υπερπανσέληνος του Νοεμβρίου θα είναι η μεγαλύτερη του 2025 ‑ Έρχεται το «φεγγάρι του κάστορα»

Tech + Science 03.11.2025
Η Υπερπανσέληνος του Οκτωβρίου θα είναι ορατή για σχεδόν τρεις ημέρες

Tραμπ: «Δεν θα ξεκινήσουμε πόλεμο με τη Βενεζουέλα, αλλά οι μέρες του Μαδούρο είναι μετρημένες»

Κόσμος 03.11.2025
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποβάθμισε την πιθανότητα ενός πολέμου των ΗΠΑ με τη Βενεζουέλα, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι οι μέρες του Νικολάς Μαδούρο ως προέδρου της χώρας είναι μετρημένες.