E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δραματική η κατάσταση στην Τουρκία: Κλειδώνουν το βρεφικό γάλα στα σούπερ μάρκετ

Απελπισμένοι οι πολίτες ξεσπούν σε κλάματα

Δημοσίευση 12/11/2021 | 09:59

Δραματική η κατάσταση στην Τουρκία: Κλειδώνουν το βρεφικό γάλα στα σούπερ μάρκετ

Τις πληγές μετρούν οι πολίτες της Τουρκίας με την οικονομική κατάσταση όσο περνάει ο καιρός να γίνεται ακόμη χειρότερη. Η αξία της τουρκικής λίρας υποχωρεί συνεχώς και ο βασικός μισθός μειώνεται.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής (12/11) ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, το δολάριο άγγιξε τις 10 λίρες και ενώ ο βασικός μισθός παλιά είχε φθάσει και τα 450 με 460 ευρώ τώρα έχει μειωθεί στα 250 ευρώ. «Το 50% των εργαζομένων στην Τουρκία λαμβάνει βασικό μισθό, όταν έχουν τρία, τέσσερα ή περισσότερα παιδιά στην οικογένεια κι αυτό το πρόβλημα εντείνεται με το προσφυγικό» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το πως η αξία της τουρκικής λίρας βυθίζεται καθημερινά καθώς μέσα στο έτος υποτίμηση άγγιξε το 25%, και από Νοέμβριο σε Νοέμβριο ήταν του 35%. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν παίρνει πρωτοβουλίες, αντίθετα μειώνει τα επιτόκια ενώ πρέπει να αυξηθούν με τον Τούρκο πρόεδρο να έχει ήδη αλλάξει 4 διοικητές.

«Κλειδώνουν το βρεφικό γάλα στα σούπερμαρκετ»

Σε καταγγελία αναφορικά με την κατάσταση στα σούπερμαρκετ προέβη ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Τσετίν Αρίκ. Όπως τόνισε ακόμα και το βρεφικό γάλα κλειδώνεται στα σουπερμάρκετ κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί παρότι η Τουρκία έχει ξαναπεράσει οικονομικές δυσκολίες. «Αυτό το κλειδί είναι η ντροπή της κυβέρνησής σας» επεσήμανε ο Αρίκ.

«Αποκλείεται να επιβιώσουμε με το βασικό μισθό. Το φυσικό αέριο 500 λίρες, βάλε ρεύμα 250 λίρες, νερό, ίντερνετ κινητό. Φτάνουμε στο σημείο δίχως να φάμε να έχουμε έλλειμμα. Έχουμε δυο παιδιά, πάνες. Όχι δεν γίνεται. Και 6.000 και 7.000 λίρες να δώσουν βασικό μισθό είναι να κάθεσαι σπίτι να βλέπεις τηλεόραση» είπε από την πλευρά του ένας Τούρκος πολίτης.

«Έχω γιο στη Β’ Λυκείου. Είναι μέρες που δεν μπορώ να δώσω στο γιο μου χαρτζιλίκι 10 λίρες. Δεν μπορώ να δώσω αυτά που ζητάνε τα παιδιά μου» δήλωσε μιλώντας δακρυσμένος σε δημοσιογράφο ένας άλλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουντιάλ 2026: Ποιος αποφάσισε μόνος του να ακυρώσει την κόκκινη του Μπαλογκάν και γιατί προκάλεσε σάλο

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η απόφαση για την άρση της αποβολής του Αμερικανού επιθετικού ελήφθη αποκλειστικά από τον πρόεδρο της πειθαρχικής επιτροπής της FIFA, χωρίς να συμμετάσχουν τα υπόλοιπα 17 μέλη.

Σαμ Νιλ: Τι αποκάλυψε η οικογένειά του για τον αιφνίδιο θάνατό του σε ηλικία 78 ετών

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο διάσημος ηθοποιός του «Jurassic Park» έφυγε από τη ζωή στο Σίδνεϊ, λίγους μήνες αφότου είχε ανακοινώσει ότι είχε νικήσει τον καρκίνο.

Εικόνες αποκάλυψης στην Κίνα: Ο τυφώνας Μπάβι βύθισε πόλεις κάτω από δύο μέτρα νερού, δρόμοι έγιναν ποτάμια

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Κόκκινος συναγερμός για πλημμύρες, αποκλεισμένοι κάτοικοι, ακυρώσεις δρομολογίων και κλειστά σχολεία σε πολλές επαρχίες

Μαρουσάκης: Τι λέει για τον καύσωνα που πλησιάζει και πού θα φτάσει η θερμοκρασία

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Ο μετεωρολόγος εξήγησε τι να περιμένουμε τις επόμενες μέρες και γιατί δεν πρέπει να ανησυχούμε για ακραίες θερμοκρασίες.

Τα 400+1 πρόσωπα του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΛΑΣ

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Δείτε όλα τα ονόματα

Δημοσκόπηση GPO Ιουλίου: Ποιο κόμμα βρίσκεται στην κορυφή και ποιο «βουλιάζει» στα ποσοστά

Πολιτική 13.07.2026
Η ΝΔ διατηρεί μεγάλο προβάδισμα με 25,7%, ενώ η ακρίβεια αναδεικνύεται ως το κυρίαρχο εκλογικό κριτήριο για σχεδόν 7 στους 10 πολίτες.

Ιστορική κατάρρευση τις γεννήσεις στην Ελλάδα ‑ Ποσοστό έκπληξη

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η οικονομική αστάθεια, η στεγαστική κρίση και η μαζική μετανάστευση επιτάχυναν τη δημογραφική συρρίκνωση της χώρας, σύμφωνα με ανάλυση του ΙΔΕΜ.

Το Ψηφιακό Ευρώ έρχεται και η Ελλάδα έχει λόγο ‑ μάθε τι ετοιμάζουν για τα λεφτά μας!

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Η Task Force για το Ψηφιακό Ευρώ αποκτά ελληνική παρουσία, καθώς αναδεικνύεται το πλαίσιο λειτουργίας και εποπτείας του νέου ψηφιακού νομίσματος.

Σύγχρονο σκλαβοπάζαρο στην Ηλεία: Δημοσίευμα για βαν‑ποpνεία και trafficking

E-Daily 2.TopNews 13.07.2026
Βαλκάνιοι μαστροποί με έδρα την Πάτρα εξωθούν αλλοδαπές και γυναίκες Ρομά στην πορνεία σε υπαίθριες περιοχές της Ηλείας, έναντι μόλις 10-20 ευρώ.

Αρχαιολογική ανακάλυψη: Τάφος 3.000 ετών κοντά στο Λούξορ με την επιγραφή Paser

E-Daily 3.Left 13.07.2026
Ολλανδική αρχαιολογική αποστολή του Πανεπιστημίου του Λέιντεν αποκάλυψε στη νεκρόπολη Σέιχ Αμπντ ελ-Κούρνα τάφο της περιόδου των Ραμεσίδων με επιγραφές που φέρουν το όνομα «Πασέρ».

Κατολίσθηση στον Μύρτο Κεφαλονιάς: Τι είπε ο Λέκκας για τον κίνδυνο και ποια έκτακτα μέτρα ελήφθησαν

Ελλάδα 13.07.2026
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ προειδοποιεί ότι δεν αποκλείονται μεγαλύτερες κατολισθήσεις και ανακοινώνει αυστηρά μέτρα προστασίας για τους λουόμενους.