E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δραματική η κατάσταση στην Τουρκία: Κλειδώνουν το βρεφικό γάλα στα σούπερ μάρκετ

Απελπισμένοι οι πολίτες ξεσπούν σε κλάματα

Δημοσίευση 12/11/2021 | 09:59

Δραματική η κατάσταση στην Τουρκία: Κλειδώνουν το βρεφικό γάλα στα σούπερ μάρκετ

Τις πληγές μετρούν οι πολίτες της Τουρκίας με την οικονομική κατάσταση όσο περνάει ο καιρός να γίνεται ακόμη χειρότερη. Η αξία της τουρκικής λίρας υποχωρεί συνεχώς και ο βασικός μισθός μειώνεται.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής (12/11) ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, το δολάριο άγγιξε τις 10 λίρες και ενώ ο βασικός μισθός παλιά είχε φθάσει και τα 450 με 460 ευρώ τώρα έχει μειωθεί στα 250 ευρώ. «Το 50% των εργαζομένων στην Τουρκία λαμβάνει βασικό μισθό, όταν έχουν τρία, τέσσερα ή περισσότερα παιδιά στην οικογένεια κι αυτό το πρόβλημα εντείνεται με το προσφυγικό» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το πως η αξία της τουρκικής λίρας βυθίζεται καθημερινά καθώς μέσα στο έτος υποτίμηση άγγιξε το 25%, και από Νοέμβριο σε Νοέμβριο ήταν του 35%. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν παίρνει πρωτοβουλίες, αντίθετα μειώνει τα επιτόκια ενώ πρέπει να αυξηθούν με τον Τούρκο πρόεδρο να έχει ήδη αλλάξει 4 διοικητές.

«Κλειδώνουν το βρεφικό γάλα στα σούπερμαρκετ»

Σε καταγγελία αναφορικά με την κατάσταση στα σούπερμαρκετ προέβη ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Τσετίν Αρίκ. Όπως τόνισε ακόμα και το βρεφικό γάλα κλειδώνεται στα σουπερμάρκετ κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί παρότι η Τουρκία έχει ξαναπεράσει οικονομικές δυσκολίες. «Αυτό το κλειδί είναι η ντροπή της κυβέρνησής σας» επεσήμανε ο Αρίκ.

«Αποκλείεται να επιβιώσουμε με το βασικό μισθό. Το φυσικό αέριο 500 λίρες, βάλε ρεύμα 250 λίρες, νερό, ίντερνετ κινητό. Φτάνουμε στο σημείο δίχως να φάμε να έχουμε έλλειμμα. Έχουμε δυο παιδιά, πάνες. Όχι δεν γίνεται. Και 6.000 και 7.000 λίρες να δώσουν βασικό μισθό είναι να κάθεσαι σπίτι να βλέπεις τηλεόραση» είπε από την πλευρά του ένας Τούρκος πολίτης.

«Έχω γιο στη Β’ Λυκείου. Είναι μέρες που δεν μπορώ να δώσω στο γιο μου χαρτζιλίκι 10 λίρες. Δεν μπορώ να δώσω αυτά που ζητάνε τα παιδιά μου» δήλωσε μιλώντας δακρυσμένος σε δημοσιογράφο ένας άλλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Η Λόρα είναι στην Αθήνα»: Ο λόγος που δεν ταξιδεύουν οι γονείς της στην πρωτεύουσα

Ελλάδα 17.01.2026
Για ένατη συνεχόμενη ημέρα παραμένει αγνοούμενη η 16χρονη

Τρεις Ιεράρχες 2026: Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Ελλάδα 17.01.2026
Μαθητές και εκπαιδευτικοί θα λάβουν μέρος στον εκκλησιασμό.

Απίστευτο περιστατικό στους Αγ. Αναργύρους: Ρομά έκλεψε οστά και ζητούσε λύτρα για να τα επιστρέψει

Ελλάδα 17.01.2026
Το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Αγίων Αναργύρων έχει αναλάβει την προανάκριση.

Ολλανδία: Πρόσφυγες βίαζαν και κακοποιούσαν φοιτητές επί χρόνια

Κόσμος 17.01.2026
Οι φοιτητές καταγγέλλουν ότι η αστυνομία αδιαφόρησε

Μηνύσεις κατά παντός υπεύθυνου για το βίντεο με τα «γαλλικά», προανήγγειλε ο Ανεστίδης

Ελλάδα 17.01.2026
Με μηνύσεις ετοιμάζεται να απαντήσει ο αγροτοσυνδικαλιστής Κώστας Ανεστίδης

Πιθανό ένα νέο black out στο FIR Αθηνών! Καμπανάκι κινδύνου από τον πρόεδρο των αεροελεγκτών

Ελλάδα 17.01.2026
Tο σύστημα είναι τόσο παλιό που δεν εγγυάται κάποιος τη λειτουργία του

Ψυχρή «εισβολή» από σήμερα – «Βουτιά» 8 βαθμών – Τα ύψη των χιονοπτώσεων

Καιρός 17.01.2026
Ραγδαία είναι η αλλαγή που θα παρουσιάσει από σήμερα, Σάββατο 17 Ιανουαρίου ο καιρός.

Μετά τον Κλοπ, η Ρεάλ θέλει και τον Χάαλαντ! Στα 200 εκατ. ευρώ η «χρηματιστηριακή» αξία του Νορβηγού!

Αθλητικά Νέα Χτες
Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Φλορεντίνο Πέρεθ θέλει να φέρει στη «βασίλισσα» τους Γιούργκεν Κλοπ και Έρλινγκ Χάαλαντ το προσεχές καλοκαίρι.