E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Δραματική η κατάσταση στην Τουρκία: Κλειδώνουν το βρεφικό γάλα στα σούπερ μάρκετ

Απελπισμένοι οι πολίτες ξεσπούν σε κλάματα

Δημοσίευση 12/11/2021 | 09:59

Δραματική η κατάσταση στην Τουρκία: Κλειδώνουν το βρεφικό γάλα στα σούπερ μάρκετ

Τις πληγές μετρούν οι πολίτες της Τουρκίας με την οικονομική κατάσταση όσο περνάει ο καιρός να γίνεται ακόμη χειρότερη. Η αξία της τουρκικής λίρας υποχωρεί συνεχώς και ο βασικός μισθός μειώνεται.

Όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής (12/11) ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, το δολάριο άγγιξε τις 10 λίρες και ενώ ο βασικός μισθός παλιά είχε φθάσει και τα 450 με 460 ευρώ τώρα έχει μειωθεί στα 250 ευρώ. «Το 50% των εργαζομένων στην Τουρκία λαμβάνει βασικό μισθό, όταν έχουν τρία, τέσσερα ή περισσότερα παιδιά στην οικογένεια κι αυτό το πρόβλημα εντείνεται με το προσφυγικό» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι το πως η αξία της τουρκικής λίρας βυθίζεται καθημερινά καθώς μέσα στο έτος υποτίμηση άγγιξε το 25%, και από Νοέμβριο σε Νοέμβριο ήταν του 35%. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν παίρνει πρωτοβουλίες, αντίθετα μειώνει τα επιτόκια ενώ πρέπει να αυξηθούν με τον Τούρκο πρόεδρο να έχει ήδη αλλάξει 4 διοικητές.

«Κλειδώνουν το βρεφικό γάλα στα σούπερμαρκετ»

Σε καταγγελία αναφορικά με την κατάσταση στα σούπερμαρκετ προέβη ο βουλευτής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Τσετίν Αρίκ. Όπως τόνισε ακόμα και το βρεφικό γάλα κλειδώνεται στα σουπερμάρκετ κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί παρότι η Τουρκία έχει ξαναπεράσει οικονομικές δυσκολίες. «Αυτό το κλειδί είναι η ντροπή της κυβέρνησής σας» επεσήμανε ο Αρίκ.

«Αποκλείεται να επιβιώσουμε με το βασικό μισθό. Το φυσικό αέριο 500 λίρες, βάλε ρεύμα 250 λίρες, νερό, ίντερνετ κινητό. Φτάνουμε στο σημείο δίχως να φάμε να έχουμε έλλειμμα. Έχουμε δυο παιδιά, πάνες. Όχι δεν γίνεται. Και 6.000 και 7.000 λίρες να δώσουν βασικό μισθό είναι να κάθεσαι σπίτι να βλέπεις τηλεόραση» είπε από την πλευρά του ένας Τούρκος πολίτης.

«Έχω γιο στη Β’ Λυκείου. Είναι μέρες που δεν μπορώ να δώσω στο γιο μου χαρτζιλίκι 10 λίρες. Δεν μπορώ να δώσω αυτά που ζητάνε τα παιδιά μου» δήλωσε μιλώντας δακρυσμένος σε δημοσιογράφο ένας άλλος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καύσιμα: Αναλυτικά η λίστα με τους 5 πιο ακριβούς και τους 5 πιο φθηνούς νομούς της χώρας

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Δείτε αν ο νομός σας βρίσκεται στη λίστα με τις υψηλότερες τιμές

Μίσιγκαν: Νεκρός 14χρονος από πυροβολισμούς έξω από σχολείο στο Μίσιγκαν

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Δύο άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα αγόρι μόλις 14 ετών, έχασαν τη ζωή τους

Θεσσαλονίκη: Επεισοδιακή σύλληψη 28χρονου μετά από καταγγελία της συζύγου του για βιασμό

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Ο συλληφθείς επιχείρησε να διαφύγει από τους αστυνομικούς αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς με το όχημά του

Θεσσαλονίκη: Διπλή επίθεση σε μίνι μάρκετ τα ξημερώματα – Συνελήφθη 31χρονος

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Ο 31χρονος λήστεψε με σουγιά κατάστημα ψιλικών και λίγη ώρα αργότερα επιχείρησε νέα ληστεία

Σοκαριστικά πλάνα: Ανδρας εμφανίζεται στα επείγοντα με τεράστιο μαχαίρι καρφωμένο στο κεφάλι του

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Βρέθηκε στα επείγοντα του νοσοκομείου και περίμενε υπομονετικά τη σειρά του

Ο αρχηγός του στρατού της Ουγκάντα ξαναχτυπά: Αντίχριστοι και διαβολικοί οι Τούρκοι

E-Daily 3.Left 07.05.2026
Καμία αμφιβολία ότι έχουμε σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο

Πρόστιμα έως 6.000 ευρώ μέσω εφορίας και νέο κυνηγητό για τους ανυπότακτους

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Πώς θα βεβαιώνονται πλέον τα πρόστιμα για όσους αποφεύγουν την κατάταξη

Ηλεκτρικά πατίνια: Μαζικοί έλεγχοι της Τροχαίας – Σύλληψη οδηγού που έτρεχε με 72χλμ/ώρα

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
397 έλεγχοι το προηγούμενου τριήμερο - 158 οι παραβάσεις για μη χρήση κράνους

Αλεξανδρούπολη: Γνωστός επιχειρηματίας βρέθηκε νεκρός στο λιμάνι

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Ο θάνατός του δεν προήλθε από τραύματα της ανατροπής από την «γουρούνα»

Γερμανός τουρίστας πήρε αποζημίωση 986,70 ευρώ επειδή δεν έβρισκε ξαπλώστρα στην Κω

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Περνούσε περίπου 20 λεπτά κάθε πρωί αναζητώντας χώρο για να χαλαρώσει, όμως όλες οι θέσεις ήταν ήδη «καπαρωμένες»

Βίντεο: Το πρώτο ρομπότ Βουδιστής μοναχός στη Νότια Κορέα

E-Daily 2.TopNews 07.05.2026
Επιστήμη και θρησκεία γίνονται ένα