E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Οι Καλαματιανοί μείωσαν μάσκες και αντισηπτικά και το `ριξαν στα viagra

Τι δείχνουν οι πωλήσεις στα φαρμακεία της Καλαμάτας

Δημοσίευση 12/11/2021 | 08:27

Οι Καλαματιανοί μείωσαν μάσκες και αντισηπτικά και το `ριξαν στα viagra

Αλλαγές και διακυμάνσεις παρατηρούνται στα φαρμακεία της Καλαμάτας από τη στιγμή που ξεκίνησε η πανδημία.

Σταδιακά μειώθηκε η καταναλωτική μανία των περισσοτέρων σε ό,τι έχει να κάνει με τις μάσκες και τα αντισηπτικά, ενώ με κάποια χρονικά διαλείμματα την τιμητική τους συνεχίζουν να έχουν οι βιταμίνες μιας και συνδέονται άρρηκτα με τη θωράκιση του ανοσοποιητικού.

Παράλληλα, η πανδημία και η παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι λόγω των lockdown δημιούργησε, όπως φαίνεται, κάποιες νέες ανάγκες στο ανδρικό κοινό, επιβεβαιώνοντας έρευνα Ιατρικής Σχολής του Pittsburgh των ΗΠΑ.

Περιορισμένη ζήτηση στις μάσκες και τα αντισηπτικά

Οπως ανέφερε στην εφημερίδα «Ελευθερία» ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Παύλος Μπουζιάνης, η κατανάλωση σε μάσκες και αντισηπτικά έχει μειωθεί κατά πολύ πλέον στα φαρμακεία, μιας και αυτά πωλούνται παντού.

«Ιδίως η χρήση των αντισηπτικών έχει περιορισθεί από τον κόσμο σε μεγάλο βαθμό, ενώ το γεγονός πως η νομοθεσία έχει υποχρεώσει να υπάρχουν σχεδόν παντού σχετικά μπουκαλάκια, συντελεί ώστε να μην έχουν ζήτηση όπως στην αρχή της πανδημίας. Σε ό,τι έχει να κάνει με τις μάσκες, έχει μειωθεί η κατανάλωση σε υφασμάτινες, με τις μάσκες μιας χρήσης αλλά και τις FFP2 να έχουν περισσότερο την τιμητική τους. Με την παραγωγή βέβαια να έχει εξελιχθεί, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο κάποιοι πελάτες να μην δείχνουν ενδιαφέρον για το είδος της μάσκας, αλλά για το χρώμα, ώστε να ταιριάζει στιλιστικά με το υπόλοιπο ντύσιμο» τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, σύμφωνα με τον ίδιο, ένα μικρό ποσοστό ηλικιωμένων κυρίως ανθρώπων επιλέγει να φοράει τη μάσκα μιας χρήσης για μεγάλο χρονικό διάστημα, μη μπορώντας να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα της αντικατάστασης άμεσα. «Η σύσταση για τις μάσκες μιας χρήσης είναι να εφαρμόζονται το πολύ μια μέρα, μετά καλό είναι για την προστασία του καθενός να αντικαθίστανται, μιας και πλέον το κόστος τους είναι πολύ χαμηλό» σημείωσε.

Τι ισχύει με τις βιταμίνες

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις πωλήσεις βιταμινών εν μέσω πανδημίας, ο Παύλος Μπουζιάνης είπε τα εξής: «Στην αρχή της πανδημίας οι βιταμίνες στην κυριολεξία εξαφανίστηκαν από τα ράφια λόγω του γενικότερου πανικού εκείνο το διάστημα. Η ζήτηση αφορούσε τις C, D και τον ψευδάργυρο, βιταμίνες που ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού, ενώ ζήτηση είχαν και οι πολυβιταμίνες. Στη συνέχεια, άρχισαν να μπαίνουν στην αγορά και άλλες εταιρείες και να παράγονται καινούργια προϊόντα που καλύπτουν τις προαναφερόμενες βιταμίνες, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των καταναλωτών. Υστερα, παρατηρήθηκε μια κάμψη στη ζήτηση, ενώ από τη στιγμή που πλέον έχουμε και την εποχική γρίπη που δεν είχαμε πέρυσι, αλλά και με τα κρούσματα το τελευταίο διάστημα να έχουν πάρει πάλι την ανιούσα, είναι λογικό ο κόσμος να στρέφεται εκ νέου στις βιταμίνες. Η έξαρση της εποχικής γρίπης συνδέεται με τη χαλάρωση της εφαρμογής της μάσκας σε στιγμές συνωστισμού».

Αύξηση στην κατανάλωση… viagra

Το περασμένο διάστημα, μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Pittsburgh, τα ευρήματα της οποίας δημοσίευσε το περιοδικό «Journal of Internal Medicine», έκανε λόγο για «απογείωση» στις πωλήσεις των φαρμάκων για τη στύση, λόγω της παρατεταμένης παραμονής στο σπίτι.

«Η σeξουαλική ζωή των ανθρώπων συνδέεται με τον ψυχοκοινωνικό ιστό της κοινωνίας», είχε δηλώσει ο ανώτερος συγγραφέας της μελέτης Benjamin Davies, MD, καθηγητής Ουρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Pittsburgh.

«Είδαμε μια τεράστια αύξηση στις πωλήσεις φαρμάκων στυτικής δυσλειτουργίας για καθημερινή χρήση, κάτι που υποδηλώνει ότι μερικοί άνθρωποι έκαναν πιο αυθόρμητο σeξ από ποτέ. Με τους συντρόφους τους στο σπίτι, ήθελαν να είναι πάντα έτοιμοι» είχε εξηγήσει. Σε μια ανασκόπηση των δεδομένων από τις Εθνικές Προοπτικές Πωλήσεων των ΗΠΑ, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πωλήσεις φαρμάκων καθημερινής χρήσης για τη στυτική δυσλειτουργία αυξήθηκαν μετά τον Μάρτιο του 2020, οπότε ξεκίνησαν τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Την αυξητική αυτή ροή στα εν λόγω χάπια επιβεβαίωσε σε ό,τι έχει να κάνει με την Καλαμάτα, ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας. «Πράγματι από το ξέσπασμα της πανδημίας και έπειτα παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση σε αυτή την κατηγορία φαρμάκων. Η κατανάλωση δεν είχε να κάνει μόνο με μεγαλύτερες ηλικίες, όπως συνήθως παρατηρείται, αλλά δυστυχώς και με μικρότερες. Οι πιο νέοι άνδρες τη σήμερον ημέρα έχουν άγχος λόγω της πίεσης που δέχονται από τη γενικότερη κρίση των τελευταίων χρόνων.

Η σeξουαλική πράξη προϋποθέτει ηρεμία και ξεκούραση για να γίνει σωστά. Ιδιαίτερα το 2020, όταν άρχισε το lockdown στις αρχές της άνοιξης, είδαμε σαφώς μεγαλύτερη αύξηση» υπογράμμισε, λέγοντας στη συνέχεια τα ακόλουθα: «Τα βοηθήματα αυτά δεν ανήκουν στην κατηγορία των φαρμάκων, όπου για να τα πάρει κάποιος πρέπει υποχρεωτικά να έχει συνταγή, όπως είναι οι αντιβιώσεις ή τα ηρεμιστικά. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι πελάτες έχουν κάποια σχετική συνταγή από το γιατρό, που ενδεχομένως μπορεί να τους έχει γράψει για τη στυτική δυσλειτουργία, ή απλά τους έχει προταθεί από κάποιο φίλο τους. Στη συνέχεια, εφόσον μένουν ικανοποιημένοι συνεχίζουν τις αγορές μόνοι τους σε σταθερό ρυθμό. Οι φαρμακοποιοί από την πλευρά τους, όταν βλέπουν ανθρώπους που είναι μιας προχωρημένης ηλικίας ρωτούν διακριτικά αν έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας, ώστε να μην υπάρξει κάποια αντένδειξη».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Απελαθήκαμε από το Ισραήλ» λένε Έλληνες συνδικαλιστές

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τι αναφέρει η Γιώτα Λαζαροπούλου που απελάθηκε από το Ισραήλ μαζί με άλλους συνδικαλιστές ενώ επιχειρούσαν να φτάσουν στη Ραμάλα. Η απάντηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Ημαθία: Τι συνέβη σε σούπερ μάρκετ εν ώρα λειτουργίας ‑ «Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τμήμα οροφής κατέρρευσε πάνω από τα ταμεία καταστήματος στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό πελάτη και την έντονη αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων.

ΗΠΑ ‑ Ιράν: Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος συνομιλιών

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρώτος γύρος των τεχνικών συνομιλιών στο Μπούργκενστοκ ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν τέσσερις ώρες, με την ιρανική αντιπροσωπεία να υποβάλλει διαμαρτυρία για τις απειλές Τραμπ.

Σε «κόκκινο συναγερμό» η Γαλλία λόγω καύσωνα ‑ Κλείνουν σχολεία, απαγορεύεται το αλκοόλ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κύμα “σφοδρού καύσωνα διαρκείας” πλήττει τη Γαλλία με τις Αρχές να λαμβάνουν έκτακτα μέτρα για την προστασία των πολιτών. Επηρεάζεται και ο ιστορικός θεσμός “Fête de la Musique”.

Κύπρος: Νεκρός ο 22χρονος φοιτητής που είχε απαχθεί ‑ Συνελήφθη συνομήλικος που υπέδειξε τον τόπο ταφής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τα τελευταία βήματα του φοιτητή, τα μηνύματα λύτρων και η σύλληψη του υπόπτου

Κορωπί: Ανήλικος ποδηλάτης χτύπησε σε διερχόμενο αυτοκίνητο – Βίντεο ντοκουμέντο

Ελλάδα Χτες
Το παιδί στάθηκε εξαιρετικά τυχερό παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης

Θρίλερ στη Λήμνο: Τουρίστες ανακάλυψαν ανθρώπινο κρανίο και οστά στη θαλάσσια περιοχή του Φαναρακίου

Ελλάδα Χτες
Τα οστά που περισυλλέχθηκαν παρελήφθησαν από άνδρες του Λιμενικού Μούδρου και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Λήμνου

Τα πρώτα ευρήματα από τη σορό της Σταυρούλας: Είχε δύο μαχαιριές στο στήθος, την έδεσε και την φίμωσε ο Σκοπιανός

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το σημείο που ήταν θαμμένη το υπέδειξε ο καθ` ομολογίαν δολοφόνος της - Αύριο η ιατροδικαστική εξέταση

Ανησυχία για τον Ροντ Στιούαρτ: Σταμάτησε συναυλία για να πάρει οξυγόνο μετά από λιποθυμική τάση

Κόσμος Χτες
Είχε ακυρώσει σειρά εμφανίσεων λόγω προβλημάτων υγείας μόλις λίγες εβδομάδες πριν

Μεγαλώνει η «επανάσταση των φλαμίνγκο» στην Αλβανία: Δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους των Τιράνων ενάντια στην επένδυση Κούσνερ

Κόσμος Χτες
Η μεγαλύτερη κινητοποίηση των τελευταίων εβδομάδων συγκέντρωσε δεκάδες χιλιάδες πολίτες, που αντιδρούν στην κατασκευή πολυτελούς τουριστικού συγκροτήματος κοντά σε προστατευόμενο υγροβιότοπο

Αγγελόκαστρο Αγρινίου: Μυστήριο με 70χρονο που βρέθηκε νεκρός και χωρίς ρούχα στην άκρη του δρόμου – Πού στρέφονται οι έρευνες

Ελλάδα Χτες
Το πόρισμα του ιατροδικαστή αναμένεται να φωτίσει τις συνθήκες θανάτου

Βρέφος επτά μηνών στην Πάτρα με τραύματα στο κεφάλι και κάταγμα μηρού – Ενδείξεις κακοποίησης

Ελλάδα Χτες
Οι θεράποντες ιατροί κρίνουν τους τραυματισμούς του βρέφους ασυμβίβαστους με τυχαίο ατύχημα