E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ίγκεμποργκ Μπέουχελ: Λατρεύω τους Έλληνες, όλοι ξέρουμε τα παιχνίδια της Τουρκίας

Τι λέει η ίδια η Ολλανδή δημοσιογράφος μετά τον σάλο

Δημοσίευση 10/11/2021 | 21:54

«Η Ελλάδα είναι η χώρα των παιδιών μου» δηλώνει τώρα η Μπέουχελ - «Δεν ήταν ποτε παράνομος» υποστηρίζει για τον Αφγανό φιλοξενούμενό της

Εγκατεστημένη τα τελευταία 40 χρόνια στην Ελλάδα, ζώντας μόνιμα στην Ύδρα και μητέρα δύο παιδιών από γάμο της με Έλληνα, η Ολλανδή δημοσιογράφος, Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη χθεσινή -εθιμοτυπική- Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον ομόλογό του, Πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, στα πλαίσια της θεσμικής επίσκεψης του τελευταίου στην Αθήνα.

Στα 61 της χρόνια, η Ολλανδή δημοσιογράφος, που εργάζεται ως ανεξάρτητη ανταποκρίτρια ΜΜΕ της χώρας της, απευθύνθηκε προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, για να υποβάλει ερώτημα, ως είθισται στις διμερείς συνεντεύξεις Τύπου, εγκαλώντας, ωστόσο, δημόσια τον κ. Μητσοτάκη ότι κάνει «βάρβαρες επαναπροωθήσεις» μεταναστών, αλλά και πως ψεύδεται.

«Κατανοώ πως στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να θέτετε ευθέως ερωτήματα προς τους πολιτικούς. Σέβομαι απόλυτα αυτή την κουλτούρα. Αυτό που δεν θα δεχτώ είναι προσβολές, σε αυτή την αίθουσα, προς το πρόσωπό μου και προς τον ελληνικό λαό» της ανταπάντησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, με το πρωτοφανές περιστατικό να κάνει το γύρο του κόσμου, μέσα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του πλανήτη.

Δεν είναι η πρώτη φορά, ωστόσο, που η Ολλανδή δημοσιογράφος συγκεντρώνει τα ελληνικά φώτα της δημοσιότητας, καθώς πριν από λίγους μόλις μήνες, στις 13 Ιουνίου, συνελήφθη από τις ελληνικές Αρχές με την κατηγορία ότι «διευκόλυνε την παράνομη διαμονή αλλοδαπού στην Ελλάδα», όπως μετέδιδε σχετικά η «Guardian», αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης 12 μηνών και πρόστιμο 5.000 ετών, υπόθεση που εκκρεμεί δικαστικά, λόγω της πανδημίας.

Αιτία της σύλληψής της αποτέλεσε το γεγονός ότι η Μπέουχελ φιλοξενούσε στο σπίτι της, στην Ύδρα, τον «Φ»., έναν 23χρονο Αφγανό, που είχε αιτηθεί άσυλο στην Ελλάδα, δίχως ωστόσο το αίτημά του να έχει λάβει έγκριση. Η Ολλανδή δημοσιογράφος αφέθηκε τελικά ελεύθερη, αλλά η σύλληψή της, που ήρθε μετά από ανώνυμες καταγγελίες σχετικά με τη διαμονή του 23χρονου Αφγανού στο σπίτι της, απασχόλησε την κοινή γνώμη, φτάνοντας μέχρι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως περιέγραφε η ίδια, γνώρισε τον «Φ.», τον 23χρονο Αφγανό το 2018 σε δομή της Μαλακάσας, στο πλαίσιο ρεπορτάζ και αμέσως εντυπωσιάστηκε από την καλοσύνη και την ευγένειά του, ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική στην ελληνική διοίκηση για «γραφειοκρατικά εμπόδια» στην προσπάθεια του νεαρού Αφγανού να εξασφαλίσει άσυλο στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα είναι η χώρα των παιδιών μου. Λατρεύω τους Έλληνες» δηλώνει η Ολλανδή δημοσιογράφος, προσθέτοντας πως «ήμουν από τις πρώτες δημοσιογράφους που έγραψαν για την Τουρκία. Πήγα στην Τουρκία, έκανα τεράστια ρεπορτάζ». «Εάν ήμουν ανταποκρίτρια στην Τουρκία, θα πολεμούσα την τουρκική εξουσία μ' αυτό που κάνω», υποστηρίζει η Μπεουχέλ. «Αλλά αυτά τα ξέρω. Όλοι ξέρουμε ποια παιχνίδια παίζει η Τουρκία, ότι η Τουρκία είναι μία δικτατορία», σημειώνει. Ερωτηθείσα και για την υπόθεση του φιλοξενούμενού της, «δεν ήτανε ποτέ παράνομος» απάντησε η Ολλανδή δημοσιογράφος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν