E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ίγκεμποργκ Μπέουχελ: Λατρεύω τους Έλληνες, όλοι ξέρουμε τα παιχνίδια της Τουρκίας

Τι λέει η ίδια η Ολλανδή δημοσιογράφος μετά τον σάλο

Δημοσίευση 10/11/2021 | 21:54

«Η Ελλάδα είναι η χώρα των παιδιών μου» δηλώνει τώρα η Μπέουχελ - «Δεν ήταν ποτε παράνομος» υποστηρίζει για τον Αφγανό φιλοξενούμενό της

Εγκατεστημένη τα τελευταία 40 χρόνια στην Ελλάδα, ζώντας μόνιμα στην Ύδρα και μητέρα δύο παιδιών από γάμο της με Έλληνα, η Ολλανδή δημοσιογράφος, Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη χθεσινή -εθιμοτυπική- Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον ομόλογό του, Πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, στα πλαίσια της θεσμικής επίσκεψης του τελευταίου στην Αθήνα.

Στα 61 της χρόνια, η Ολλανδή δημοσιογράφος, που εργάζεται ως ανεξάρτητη ανταποκρίτρια ΜΜΕ της χώρας της, απευθύνθηκε προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, για να υποβάλει ερώτημα, ως είθισται στις διμερείς συνεντεύξεις Τύπου, εγκαλώντας, ωστόσο, δημόσια τον κ. Μητσοτάκη ότι κάνει «βάρβαρες επαναπροωθήσεις» μεταναστών, αλλά και πως ψεύδεται.

«Κατανοώ πως στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να θέτετε ευθέως ερωτήματα προς τους πολιτικούς. Σέβομαι απόλυτα αυτή την κουλτούρα. Αυτό που δεν θα δεχτώ είναι προσβολές, σε αυτή την αίθουσα, προς το πρόσωπό μου και προς τον ελληνικό λαό» της ανταπάντησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, με το πρωτοφανές περιστατικό να κάνει το γύρο του κόσμου, μέσα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του πλανήτη.

Δεν είναι η πρώτη φορά, ωστόσο, που η Ολλανδή δημοσιογράφος συγκεντρώνει τα ελληνικά φώτα της δημοσιότητας, καθώς πριν από λίγους μόλις μήνες, στις 13 Ιουνίου, συνελήφθη από τις ελληνικές Αρχές με την κατηγορία ότι «διευκόλυνε την παράνομη διαμονή αλλοδαπού στην Ελλάδα», όπως μετέδιδε σχετικά η «Guardian», αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης 12 μηνών και πρόστιμο 5.000 ετών, υπόθεση που εκκρεμεί δικαστικά, λόγω της πανδημίας.

Αιτία της σύλληψής της αποτέλεσε το γεγονός ότι η Μπέουχελ φιλοξενούσε στο σπίτι της, στην Ύδρα, τον «Φ»., έναν 23χρονο Αφγανό, που είχε αιτηθεί άσυλο στην Ελλάδα, δίχως ωστόσο το αίτημά του να έχει λάβει έγκριση. Η Ολλανδή δημοσιογράφος αφέθηκε τελικά ελεύθερη, αλλά η σύλληψή της, που ήρθε μετά από ανώνυμες καταγγελίες σχετικά με τη διαμονή του 23χρονου Αφγανού στο σπίτι της, απασχόλησε την κοινή γνώμη, φτάνοντας μέχρι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως περιέγραφε η ίδια, γνώρισε τον «Φ.», τον 23χρονο Αφγανό το 2018 σε δομή της Μαλακάσας, στο πλαίσιο ρεπορτάζ και αμέσως εντυπωσιάστηκε από την καλοσύνη και την ευγένειά του, ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική στην ελληνική διοίκηση για «γραφειοκρατικά εμπόδια» στην προσπάθεια του νεαρού Αφγανού να εξασφαλίσει άσυλο στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα είναι η χώρα των παιδιών μου. Λατρεύω τους Έλληνες» δηλώνει η Ολλανδή δημοσιογράφος, προσθέτοντας πως «ήμουν από τις πρώτες δημοσιογράφους που έγραψαν για την Τουρκία. Πήγα στην Τουρκία, έκανα τεράστια ρεπορτάζ». «Εάν ήμουν ανταποκρίτρια στην Τουρκία, θα πολεμούσα την τουρκική εξουσία μ' αυτό που κάνω», υποστηρίζει η Μπεουχέλ. «Αλλά αυτά τα ξέρω. Όλοι ξέρουμε ποια παιχνίδια παίζει η Τουρκία, ότι η Τουρκία είναι μία δικτατορία», σημειώνει. Ερωτηθείσα και για την υπόθεση του φιλοξενούμενού της, «δεν ήτανε ποτέ παράνομος» απάντησε η Ολλανδή δημοσιογράφος.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σαντορίνη: Στο όριο της «ασφυξίας» το πιο «ινσταγκραμικό» νησί της Ελλάδας λέει το AFP

Ελλάδα Χτες
Περίπου το 1/5 του νησιού καταλαμβάνεται πλέον από κτίρια

Συνελήφθη στο Τέξας ο «Ελ Μάγιο»: Πολύτεκνος, πρώην αγρότης που έγινε ένας από τους πιο ισχυρούς βαρόνους ναρκωτικών

Κόσμος Χτες
Ποιος είναι ο Ισμαήλ Σαμπάδα Γκαρσία, ο 76χρονος Μεξικανός βαρόνος, πρώην αγρότης και πατέρας επτά παιδιών

Τουρίστρια κατήγγειλε ότι τη βίασαν σε τουαλέτα στο Ηράκλειο

Ελλάδα Χτες
Ο φερόμενος ως δράστης έχει συλληφθεί - Την κατήγγειλε για ψευδή μήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση

Ολυμπιακοί Αγώνες: Απειλές για βόμβα σε σιδηροδρομικό σταθμό και εστιατόριο

Κόσμος Χτες
Ενώ σε λίγες ώρες είναι προγραμματισμένη η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Βρετανοί τουρίστες «ξέμειναν» σε άδειο ξενοδοχείο στην Τουρκία, εξαιτίας τoυ σφάλματος της Crowdstrike

Κόσμος Χτες
Ξόδεψαν εκατοντάδες ευρώ σε φαγητό και έχασαν μέρες από την εργασία τους, αλλά το ταξιδιωτικό πρακτορείο ήταν «άφαντο»

Γιατί η gay εφαρμογή γνωριμιών Grindr δεν λειτουργεί στο Ολυμπιακό Χωριό του Παρισιού;

LGBTQI+ Χτες
Το Grindr μπλοκάρει τη λειτουργία εξερεύνησης γύρω από το Ολυμπιακό χωριό του Παρισιού

Παύλος Πολάκης: Παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Χτες
«Δεν ξέρω να έχει κινηθεί διαδικασία διαγραφής μου από το κόμμα»

Κατέθεσε αίτηση πτώχευσης η ιστορική οινοποιία Τσάνταλη

Οικονομία Χτες
H αίτηση πτώχευσης κατατέθηκε χθες 25/7 και καταχωρήθηκε σήμερα 26/7

Αρεσε στο Κρεμλίνο η ατάκα Τραμπ για ρωσική «πολεμική μηχανή» που έχει νικήσει Ναπολέοντα και Χίτλερ

Κόσμος Χτες
Η Μόσχα θα εξετάσει πώς θα απαντήσει στην απόφαση της ΕΕ για μεταβίβαση 1,5 εκατ. στην Ουκρανία από τα «παγωμένα» ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

Χάος στα τρένα σε Παρίσι και Λονδίνο – Η Eurostar καλεί τους επιβάτες να μην ταξιδέψουν σήμερα

Κόσμος Χτες
Επί του παρόντος, η πλειονότητα των τρένων Eurostar μεταξύ Λονδίνου και Παρισιού εξακολουθεί να εκτελεί δρομολόγια