E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ίγκεμποργκ Μπέουχελ: Λατρεύω τους Έλληνες, όλοι ξέρουμε τα παιχνίδια της Τουρκίας

Τι λέει η ίδια η Ολλανδή δημοσιογράφος μετά τον σάλο

Δημοσίευση 10/11/2021 | 21:54

«Η Ελλάδα είναι η χώρα των παιδιών μου» δηλώνει τώρα η Μπέουχελ - «Δεν ήταν ποτε παράνομος» υποστηρίζει για τον Αφγανό φιλοξενούμενό της

Εγκατεστημένη τα τελευταία 40 χρόνια στην Ελλάδα, ζώντας μόνιμα στην Ύδρα και μητέρα δύο παιδιών από γάμο της με Έλληνα, η Ολλανδή δημοσιογράφος, Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τη χθεσινή -εθιμοτυπική- Συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον ομόλογό του, Πρωθυπουργό της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, στα πλαίσια της θεσμικής επίσκεψης του τελευταίου στην Αθήνα.

Στα 61 της χρόνια, η Ολλανδή δημοσιογράφος, που εργάζεται ως ανεξάρτητη ανταποκρίτρια ΜΜΕ της χώρας της, απευθύνθηκε προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, για να υποβάλει ερώτημα, ως είθισται στις διμερείς συνεντεύξεις Τύπου, εγκαλώντας, ωστόσο, δημόσια τον κ. Μητσοτάκη ότι κάνει «βάρβαρες επαναπροωθήσεις» μεταναστών, αλλά και πως ψεύδεται.

«Κατανοώ πως στην Ολλανδία έχετε την κουλτούρα να θέτετε ευθέως ερωτήματα προς τους πολιτικούς. Σέβομαι απόλυτα αυτή την κουλτούρα. Αυτό που δεν θα δεχτώ είναι προσβολές, σε αυτή την αίθουσα, προς το πρόσωπό μου και προς τον ελληνικό λαό» της ανταπάντησε ο Έλληνας Πρωθυπουργός, με το πρωτοφανές περιστατικό να κάνει το γύρο του κόσμου, μέσα από τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά δίκτυα του πλανήτη.

Δεν είναι η πρώτη φορά, ωστόσο, που η Ολλανδή δημοσιογράφος συγκεντρώνει τα ελληνικά φώτα της δημοσιότητας, καθώς πριν από λίγους μόλις μήνες, στις 13 Ιουνίου, συνελήφθη από τις ελληνικές Αρχές με την κατηγορία ότι «διευκόλυνε την παράνομη διαμονή αλλοδαπού στην Ελλάδα», όπως μετέδιδε σχετικά η «Guardian», αντιμετωπίζοντας ποινή φυλάκισης 12 μηνών και πρόστιμο 5.000 ετών, υπόθεση που εκκρεμεί δικαστικά, λόγω της πανδημίας.

Αιτία της σύλληψής της αποτέλεσε το γεγονός ότι η Μπέουχελ φιλοξενούσε στο σπίτι της, στην Ύδρα, τον «Φ»., έναν 23χρονο Αφγανό, που είχε αιτηθεί άσυλο στην Ελλάδα, δίχως ωστόσο το αίτημά του να έχει λάβει έγκριση. Η Ολλανδή δημοσιογράφος αφέθηκε τελικά ελεύθερη, αλλά η σύλληψή της, που ήρθε μετά από ανώνυμες καταγγελίες σχετικά με τη διαμονή του 23χρονου Αφγανού στο σπίτι της, απασχόλησε την κοινή γνώμη, φτάνοντας μέχρι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως περιέγραφε η ίδια, γνώρισε τον «Φ.», τον 23χρονο Αφγανό το 2018 σε δομή της Μαλακάσας, στο πλαίσιο ρεπορτάζ και αμέσως εντυπωσιάστηκε από την καλοσύνη και την ευγένειά του, ασκώντας παράλληλα έντονη κριτική στην ελληνική διοίκηση για «γραφειοκρατικά εμπόδια» στην προσπάθεια του νεαρού Αφγανού να εξασφαλίσει άσυλο στην Ελλάδα.

«Η Ελλάδα είναι η χώρα των παιδιών μου. Λατρεύω τους Έλληνες» δηλώνει η Ολλανδή δημοσιογράφος, προσθέτοντας πως «ήμουν από τις πρώτες δημοσιογράφους που έγραψαν για την Τουρκία. Πήγα στην Τουρκία, έκανα τεράστια ρεπορτάζ». «Εάν ήμουν ανταποκρίτρια στην Τουρκία, θα πολεμούσα την τουρκική εξουσία μ' αυτό που κάνω», υποστηρίζει η Μπεουχέλ. «Αλλά αυτά τα ξέρω. Όλοι ξέρουμε ποια παιχνίδια παίζει η Τουρκία, ότι η Τουρκία είναι μία δικτατορία», σημειώνει. Ερωτηθείσα και για την υπόθεση του φιλοξενούμενού της, «δεν ήτανε ποτέ παράνομος» απάντησε η Ολλανδή δημοσιογράφος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Φωτιά στη Μυτιλήνη ‑ Ήχησε το 112

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι ήχησε και το 112 στα κινητά των κατοίκων, ζητώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα

Ζωολογικός κήπος κλείδωσε λιοντάρια και αρκούδες στα κλουβιά τους για να μην δραπετεύσουν στις πλημμύρες που σάρωσαν την Κίνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Τρία λιοντάρια πνίγηκαν ενώ περισσότερα από 100 ζώα αγνοούνται -  Η οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων χαρακτήρισε «εξωφρενική» την πράξη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 15χρονη έχασε τη ζωή της σε σύγκρουση μοτοσικλέτας με απορριμματοφόρο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο πατέρας της ανήλικης ήταν ο οδηγός της μοτοσικλέτας που ενεπλάκη στο μοιραίο τροχαίο

Marfin: Το ανώνυμο email που άνοιξε ξανά τον φάκελο της υπόθεσης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η αντιπαραβολή των στοιχείων έδειξε κοινά χαρακτηριστικά των υπόπτων με τους δράστες της εμπρηστικής επίθεσης

Νέος κανόνας από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αυτοκίνητα που δεν θα αρέσει σε πολλούς οδηγούς

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει μία από τις κύριες αιτίες τροχαίων ατυχημάτων στις ευρωπαϊκές οδούς

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

Ελλάδα 10.07.2026
Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων