E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παρέμβαση εισαγγελέα για αντιεμβολιαστές μοναχούς στο Αγιο Όρος

Αποφασίστηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν τελείται το αδίκημα της «διασποράς ψευδών ειδήσεων»

Δημοσίευση 10/11/2021 | 21:21

Παρέμβαση εισαγγελέα για αντιεμβολιαστές μοναχούς στο Αγιο Όρος

Να ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις ζήτησε ο εισαγγελέας

Εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος αναφορικά με μοναχούς που επηρεάζουν ανθρώπους σ’ όλη τη χώρα ζητώντας τους να μην εμβολιαστούν. Αφορμή αποτέλεσαν οι σχετικές δηλώσεις του αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου, ηγούμενου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το GRTimes.gr, με εντολή του προϊσταμένου, ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν τελείται το αδίκημα της «διασποράς ψευδών ειδήσεων». Στο πλαίσιο της έρευνας θα ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις και θα αναζητηθούν επιβαρυντικά στοιχεία για τη στοιχειοθέτηση της κατηγορίας.

«Δεν μπορεί όταν κάποιοι έχουν ένα τρόπο έκφρασης να αμαυρώνεται ο αγώνας των υπολοίπων. Επικρατεί ένας φανατισμός σε κάποιους ανθρώπους που δείχνει ότι δεν είναι μόνο ιατρικό, αλλά έχει γίνει πνευματικό το ζήτημα. Αυτός ο φανατισμός, αυτή η οργή, αυτές οι κατάρες δηλώνουν φανατισμό, ένα πνεύμα τελείως αντίθετο από τον Χριστιανισμό. Γύρω μας μυρίζει θάνατος κι εκείνοι δεν το μυρίζουν, δεν θέλουν να το μυρίσουν, και παρασέρνουν κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ΜΜΕ ο ηγούμενος Βαρθολομαίος.

Ο αρχιμανδρίτης επισήμανε ότι ένα καθαρά ιατρικό θέμα έχει μετατραπεί, πλέον, σε πνευματικό, ενώ δεν μπορεί να λογίζεται ως τέτοιο ζήτημα. Κατήγγειλε ότι «συνειδητά κάποιοι καλόγεροι λένε ψέματα, χρησιμοποιώντας το όνομα του Αγιορείτη ή ακόμη και του Εσφιγμενίτου, άνθρωποι οι οποίοι είναι εκτός εκκλησίας, είναι σχισματικοί. Το μοναστήρι το δικό μας τελεί υπό κατάληψη. Και οι άνθρωποι αυτοί οι παράνομοι που ζουν μέσα, ενώ έχουν καταδικαστεί για την παραμονή τους μέσα στο χώρο της Μονής μας, παρόλα αυτά δρουν ανεξέλεγκτα βγαίνουν έξω. Τους έχουμε δει να πρωτοστατούν στα αντιεμβολιαστικά συλλαλητήρια, να χρησιμοποιούν το όνομα το δικό μας της Μονής Εσφιγμένου».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Άγιο Όρος δυο μοναχοί και άλλοι πέντε νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ μόνο το 40% από τους καλόγερους της μοναστικής πολιτείας έχει εμβολιαστεί.

Όπως μετέδωσαν πρόσφατα μέσα ενημέρωσης ο μοναχός από τη Σκήτη της Αγίας Άννας στο Άγιο Όρος που έχασε τη ζωή του από την covid 19 είχε εκφράσει την επιθυμία του να εμβολιαστεί, όμως δεν τον άφηνε ο γέροντάς του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Μεγάλης κλίμακας συσκότιση»‑ Η Βόρεια Κορέα δοκίμασε ηλεκτρομαγνητικά όπλα και βόμβες άνθρακα

Κόσμος 09.04.2026
Πολύ ανησυχητικό το δημοσίευμα του Bloomberg για τις δραστηριότητες της Βόρειας Κορέας

Υπουργός Αμυνας Ισραήλ: Η Χεζμπολάχ εκλιπαρεί για κατάπαυση πυρός

Κόσμος 09.04.2026
200 νεκροί κατά τις χθεσινές επιθέσεις

Fuel Pass: «Έσπασε» το φράγμα του ενός εκατομμυρίου αιτήσεων ‑ Συνεχίζονται οι αιτήσεις

Ελλάδα 09.04.2026
Από Μεγάλη Παρασκευή η πλατφόρμα θα δέχεται αιτήσεις χωρίς τη ρύθμιση για το ΑΦΜ

Πρόεδρος Ιράν: Παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο Λίβανο

Κόσμος 09.04.2026
Μήνυμα του προέδρου του Ιράν - «Δεν θα εγκαταλείψουμε ποτέ το Λίβανο»

Ισραήλ: Σκότωσε τον ανηψιό του ηγέτη της Χεζμπολάχ του Λιβάνου ‑ Ποιος ήταν ο Αλί Γιουσούφ Χάρσι

Κόσμος 09.04.2026
Το Ισραήλ ανακοίνωσε οτι σκότωσε τον ανιψιό και προσωπικό σύμβουλο του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Αλί Γιουσούφ Χάρσι, σε νυχτερινές επιδρομές στον Λίβανο

Πάστορας κατηγορείται για ανθρωποκτονία μετά τον πνιγμό άνδρα κατά τη διάρκεια βάπτισης

Κόσμος 09.04.2026
Η 48χρονη πάστορας Σέριλ Μπάρτλεϊ κατηγορείται ότι είχε ευθύνη για τον θάνατο του Ρόμπερτ Σμιθ

Γονείς λιμοκτόνησαν τα 6 παιδιά τους ‑ Τα ανάγκαζαν να τρώνε μούχλα, ζωύφια και σκυλοτροφή

Κόσμος 09.04.2026
Οι ξυλοδαρμοί των παιδιών ξεκίνησαν από την ηλικία των τριών μηνών - Τα παιδιά απομακρύνθηκαν, ενώ το ζευγάρι αντιμετωπίζει βαρύτατες κατηγορίες

Fuel Pass: Η επιβεβαίωση που χρειάζεται να κάνετε για να είναι πιο γρήγορη η διαδικασία της αίτησης

Ελλάδα 09.04.2026
Έχουν εκδοθεί ήδη πάνω από 950.000 αιτήσεις για Fuel Pass - Θα ξεπεράσουν σήμερα το 1 εκατομμύριο

Βούλα: Εντόπισαν 12χρονη, μόνη της σε λεωφορείο – Είπε πως την κακοποιούσαν οι γονείς της

Ελλάδα 09.04.2026
Η μητέρα της 12χρονης συνελήφθη το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης

Αμπελόκηποι: Νεκρός άνδρας που έπεσε από τον πέμπτο όροφο σε ακάλυπτο πολυκατοικίας

Ελλάδα 09.04.2026
Τον άνδρα εντόπισαν περίοικοι οι οποίοι ενημέρωσαν την αστυνομία

Ανω κάτω πόλη 1,5 εκατ. κατοίκων για τον «δραπέτη» λύκο ‑ Έκλεισε σχολείο για ασφάλεια

Κόσμος 09.04.2026
Έως το πρωί της Πέμπτης παρά την εκτεταμένη επιχείρηση παρέμενε ασύλληπτος

Γιάννης Κουσαθανάς: Στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής στο θαλάσσιο σκι

Αθλητικά Νέα 09.04.2026
Ο Κουσαθανάς είχε μια δυναμική εμφάνιση που χαρακτηρίστηκε από σθένος και τεχνική ακρίβεια