E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παρέμβαση εισαγγελέα για αντιεμβολιαστές μοναχούς στο Αγιο Όρος

Αποφασίστηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν τελείται το αδίκημα της «διασποράς ψευδών ειδήσεων»

Δημοσίευση 10/11/2021 | 21:21

Παρέμβαση εισαγγελέα για αντιεμβολιαστές μοναχούς στο Αγιο Όρος

Να ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις ζήτησε ο εισαγγελέας

Εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος αναφορικά με μοναχούς που επηρεάζουν ανθρώπους σ’ όλη τη χώρα ζητώντας τους να μην εμβολιαστούν. Αφορμή αποτέλεσαν οι σχετικές δηλώσεις του αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου, ηγούμενου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το GRTimes.gr, με εντολή του προϊσταμένου, ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν τελείται το αδίκημα της «διασποράς ψευδών ειδήσεων». Στο πλαίσιο της έρευνας θα ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις και θα αναζητηθούν επιβαρυντικά στοιχεία για τη στοιχειοθέτηση της κατηγορίας.

«Δεν μπορεί όταν κάποιοι έχουν ένα τρόπο έκφρασης να αμαυρώνεται ο αγώνας των υπολοίπων. Επικρατεί ένας φανατισμός σε κάποιους ανθρώπους που δείχνει ότι δεν είναι μόνο ιατρικό, αλλά έχει γίνει πνευματικό το ζήτημα. Αυτός ο φανατισμός, αυτή η οργή, αυτές οι κατάρες δηλώνουν φανατισμό, ένα πνεύμα τελείως αντίθετο από τον Χριστιανισμό. Γύρω μας μυρίζει θάνατος κι εκείνοι δεν το μυρίζουν, δεν θέλουν να το μυρίσουν, και παρασέρνουν κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ΜΜΕ ο ηγούμενος Βαρθολομαίος.

Ο αρχιμανδρίτης επισήμανε ότι ένα καθαρά ιατρικό θέμα έχει μετατραπεί, πλέον, σε πνευματικό, ενώ δεν μπορεί να λογίζεται ως τέτοιο ζήτημα. Κατήγγειλε ότι «συνειδητά κάποιοι καλόγεροι λένε ψέματα, χρησιμοποιώντας το όνομα του Αγιορείτη ή ακόμη και του Εσφιγμενίτου, άνθρωποι οι οποίοι είναι εκτός εκκλησίας, είναι σχισματικοί. Το μοναστήρι το δικό μας τελεί υπό κατάληψη. Και οι άνθρωποι αυτοί οι παράνομοι που ζουν μέσα, ενώ έχουν καταδικαστεί για την παραμονή τους μέσα στο χώρο της Μονής μας, παρόλα αυτά δρουν ανεξέλεγκτα βγαίνουν έξω. Τους έχουμε δει να πρωτοστατούν στα αντιεμβολιαστικά συλλαλητήρια, να χρησιμοποιούν το όνομα το δικό μας της Μονής Εσφιγμένου».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Άγιο Όρος δυο μοναχοί και άλλοι πέντε νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ μόνο το 40% από τους καλόγερους της μοναστικής πολιτείας έχει εμβολιαστεί.

Όπως μετέδωσαν πρόσφατα μέσα ενημέρωσης ο μοναχός από τη Σκήτη της Αγίας Άννας στο Άγιο Όρος που έχασε τη ζωή του από την covid 19 είχε εκφράσει την επιθυμία του να εμβολιαστεί, όμως δεν τον άφηνε ο γέροντάς του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ: Αεροδρόμιο θα πάρει το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ

Κόσμος 20.02.2026
Μετονομάζεται σε «Ντόναλντ Τραμπ» το αεροδρόμιο του Παλμ Μπιτς μετά από έγκριση των αρχών της Φλόριντα

Καισαριανή: Αυθεντικές οι φωτογραφίες σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού

Ελλάδα 20.02.2026
Προσύμφωνο του υπουργείου Πολιτισμού με τον συλλέκτη για την απόκτηση των 262 φωτογραφιών

Προσοχή: Ποιες υπηρεσίες του gov.gr θα «κατέβουν» αυτή την Κυριακή;

Ελλάδα 20.02.2026
Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, 09:00-13:00, η ΓΓΠΣΨΔ θα αναβαθμίσει τις υποδομές αυθεντικοποίησης χρηστών. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, ορισμένες υπηρεσίες του gov.gr δεν θα είναι προσωρινά διαθέσιμες

Γαλλία: Πολίτης έκανε «βαρκάδα» με καγιάκ σε πλημμυρισμένο εμπορικό κέντρο ‑ Βίντεο

Ελλάδα 20.02.2026
Η Γαλλία έχει σημειώσει μετεωρολογικό ρεκόρ με περισσότερες από 35 συνεχόμενες ημέρες βροχής

Ηλεία: Δις ισόβια και 13 χρόνια κάθειρξης για τον δολοφόνο και βιαστή της 11χρονης

Ελλάδα 20.02.2026
Ιδιαίτερη βαρύτητα είχε η μετατροπή της αρχικής κατηγορίας από απόπειρα βιασμού σε τετελεσμένο βιασμό, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση

Ξεκίνησε η έξοδος των εκδρομέων: Πληρότητες 100% στα λεωφορεία για Πάτρα ‑ Αυξημένα δρομολόγια

Ελλάδα 20.02.2026
Η κίνηση και στους δύο σταθμούς των ΚΤΕΛ είναι αυξημένη σε ποσοστό περίπου 20% σε σχέση με πέρυσι

Eλέφαντας στην Ταϊλάνδη εξαγριώθηκε όταν τον διέκοψαν κατά το ζευγάρωμα: Επιτέθηκε στον φροντιστή του και διέλυσε οχήματα

Κόσμος 20.02.2026
Ο 19χρονος αρσενικός ελέφαντας τραυμάτισε σοβαρά τον ιδιοκτήτη του και προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές - Χρειάστηκαν δύο ώρες για να δράσει το ηρεμιστικό

Τουρκία: 21χρονη χτυπήθηκε από λεωφορείο ενώ την κυνηγούσε αδέσποτος σκύλος, δίνει μάχη για τη ζωή της

Κόσμος 20.02.2026
Η φοιτήτρια Κενέτ Νεσιμπέλ Γκιούλ υπέστη τραύματα σε εσωτερικά όργανα και αρκετά κατάγματα

Κυνήγι στη «Ζώνη Θανάτου»: Οι νέες τακτικές μάχης των Ρώσων στον πόλεμο της Ουκρανίας ‑ Βίντεο

Κόσμος 20.02.2026
Νέες συνθήκες στο πεδίο της μάχης, όπου η ρομποτική και η ταχύτητα λήψης αποφάσεων παίζουν βασικό ρόλο

Ρούλα Πισπιρίγκου: Με μπαστούνι στο δικαστήριο

Ελλάδα 20.02.2026
Η Ρούλα Πισπιρίγκου νοσεί από σοβαρή ασθένεια

Σέρρες: Θρίλερ με τον θάνατο του Αγγελου ‑ Η ιατροδικαστική «έδειξε» χτυπήματα από πολλά άτομα

Ελλάδα 20.02.2026
Ο 17χρονος έπεσε νεκρός στο υπόγειο του σπιτιού του έπειτα από καβγά που είχε με έναν 16χρονο

Αυστρία: Ορειβάτης ένοχος για ανθρωποκτονία ‑ Η κοπέλα του πέθανε από το κρύο στην υψηλότερη κορυφή

Κόσμος 20.02.2026
Η κοπέλα του πέθανε από υποθερμία κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής στο βουνό Grossglockner, ύψος 3.798 μέτρων