E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παρέμβαση εισαγγελέα για αντιεμβολιαστές μοναχούς στο Αγιο Όρος

Αποφασίστηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν τελείται το αδίκημα της «διασποράς ψευδών ειδήσεων»

Δημοσίευση 10/11/2021 | 21:21

Παρέμβαση εισαγγελέα για αντιεμβολιαστές μοναχούς στο Αγιο Όρος

Να ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις ζήτησε ο εισαγγελέας

Εντολή για έρευνα έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος αναφορικά με μοναχούς που επηρεάζουν ανθρώπους σ’ όλη τη χώρα ζητώντας τους να μην εμβολιαστούν. Αφορμή αποτέλεσαν οι σχετικές δηλώσεις του αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίου, ηγούμενου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους ο οποίος ζήτησε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το GRTimes.gr, με εντολή του προϊσταμένου, ο εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διακριβωθεί αν τελείται το αδίκημα της «διασποράς ψευδών ειδήσεων». Στο πλαίσιο της έρευνας θα ληφθούν μαρτυρικές καταθέσεις και θα αναζητηθούν επιβαρυντικά στοιχεία για τη στοιχειοθέτηση της κατηγορίας.

«Δεν μπορεί όταν κάποιοι έχουν ένα τρόπο έκφρασης να αμαυρώνεται ο αγώνας των υπολοίπων. Επικρατεί ένας φανατισμός σε κάποιους ανθρώπους που δείχνει ότι δεν είναι μόνο ιατρικό, αλλά έχει γίνει πνευματικό το ζήτημα. Αυτός ο φανατισμός, αυτή η οργή, αυτές οι κατάρες δηλώνουν φανατισμό, ένα πνεύμα τελείως αντίθετο από τον Χριστιανισμό. Γύρω μας μυρίζει θάνατος κι εκείνοι δεν το μυρίζουν, δεν θέλουν να το μυρίσουν, και παρασέρνουν κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ΜΜΕ ο ηγούμενος Βαρθολομαίος.

Ο αρχιμανδρίτης επισήμανε ότι ένα καθαρά ιατρικό θέμα έχει μετατραπεί, πλέον, σε πνευματικό, ενώ δεν μπορεί να λογίζεται ως τέτοιο ζήτημα. Κατήγγειλε ότι «συνειδητά κάποιοι καλόγεροι λένε ψέματα, χρησιμοποιώντας το όνομα του Αγιορείτη ή ακόμη και του Εσφιγμενίτου, άνθρωποι οι οποίοι είναι εκτός εκκλησίας, είναι σχισματικοί. Το μοναστήρι το δικό μας τελεί υπό κατάληψη. Και οι άνθρωποι αυτοί οι παράνομοι που ζουν μέσα, ενώ έχουν καταδικαστεί για την παραμονή τους μέσα στο χώρο της Μονής μας, παρόλα αυτά δρουν ανεξέλεγκτα βγαίνουν έξω. Τους έχουμε δει να πρωτοστατούν στα αντιεμβολιαστικά συλλαλητήρια, να χρησιμοποιούν το όνομα το δικό μας της Μονής Εσφιγμένου».

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τις τελευταίες 10 ημέρες έχουν χάσει τη ζωή τους στο Άγιο Όρος δυο μοναχοί και άλλοι πέντε νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ μόνο το 40% από τους καλόγερους της μοναστικής πολιτείας έχει εμβολιαστεί.

Όπως μετέδωσαν πρόσφατα μέσα ενημέρωσης ο μοναχός από τη Σκήτη της Αγίας Άννας στο Άγιο Όρος που έχασε τη ζωή του από την covid 19 είχε εκφράσει την επιθυμία του να εμβολιαστεί, όμως δεν τον άφηνε ο γέροντάς του.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πέθανε ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα 04.01.2026
Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος ύστερα από έμφραγμα

Υπέστη έμφραγμα ο Γιώργος Παπαδάκης

Ελλάδα 04.01.2026
Μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο Λαϊκό

Αγρότες από όλη την Ελλάδα κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις ‑ Σχέδια για 48ωρους αποκλεισμούς δρόμων

Ελλάδα 04.01.2026
«Οι δρόμοι δεν είναι δικοί τους, είναι δικοί μας. Τους πληρώνουμε με τη δουλειά και τους φόρους μας» διαμηνύουν

Προβλήματα στο FIR Αθηνών: Ξεκινούν και πάλι οι αφίξεις στα ελληνικά αεροδρόμια

Ελλάδα 04.01.2026
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων με μεταθέσεις σε άλλες ημερομηνίες

Κώστας Γκίνης: Με το σταυρό στο στόμα βρέθηκε νεκρός ο διοικητής της Πυροσβεστικής Πορόιας

Ελλάδα 04.01.2026
Τραγικό φινάλε στην εξαφάνιση του 45χρονου άνδρα

Παράλυση στα ελληνικά αεροδρόμια ‑ Τι ισχύει για τις αποζημιώσεις των επιβατών

Ελλάδα 04.01.2026
Πολλοί επιβάτες να ταλαιπωρούνται και να αναζητούν διευκρινίσεις για τα δικαιώματά τους

Απίστευτο: Πόνταρε 30.000 δολάρια στην πτώση του Μαδούρο και έγινε πλούσιος

Κόσμος 04.01.2026
Το «χρυσό» ποντάρισμα για την πτώση του καθεστώς Μαδούρο

Ο «Αϊνστάιν της Wall Street» αποκαλύπτει το μυστικό για να γίνετε πλούσιοι

Κόσμος 04.01.2026
Η συμβουλή του ανθρώπου που ζει τη Wall Street εδώ και 40 χρόνια

ΥΠΑ: Προβλήματα στις επικοινωνίες του FIR Αθηνών ‑ Έχει εκδοθεί NOTAM

Ελλάδα 04.01.2026
Για την απόλυτη διατήρηση της ασφάλειας των πτήσεων, προς το παρόν εξυπηρετείται μόνο μέρος των υπερπτήσεων

Κοκτέιλ γρίπης και ιώσεων: Υπερδιπλασιάστηκαν οι εισαγωγές στα νοσοκομεία

Ελλάδα 04.01.2026
Μεγάλο ποσοστό των εισαγωγών αφορά πολίτες με επιβαρυμένη κλινική εικόνα

Επίθεση ΗΠΑ στη Βενεζουέλα: Σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στη δήλωση Μητσοτάκη ‑ «Δουλική στάση»

Πολιτική 04.01.2026
ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά καταγγέλλουν «σιωπή», «υποκρισία» και «δουλική στάση», κάνοντας λόγο για υπονόμευση της διεθνούς νομιμότητας και επικίνδυνα διπλά μέτρα και σταθμά