E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρόταση ‑ βόμβα: «Να μην μπορούν να μπουν πουθενά οι ανεμβολίαστοι»

Εφιαλτική πρόβλεψη για τον Δεκέμβριο

Δημοσίευση 10/11/2021 | 08:29

Πρόταση ‑ βόμβα: «Να μην μπορούν να μπουν πουθενά οι ανεμβολίαστοι»

Τρομάζουν οι δείκτες της πανδημίας, με το ένα «μαύρο» ρεκόρ να διαδέχεται το άλλο, την ώρα που τα νοσοκομεία της χώρας έχουν ήδη ξεπεράσει τα όριά τους, εκπέμποντας αγωνιώδες σήμα κινδύνου.

Μετά το χθεσινό σοκ με τις 8.613 νέες μολύνσεις, αλλά και τις δυσοίωνες προβλέψεις για περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες, κυβέρνηση και ειδικοί αναζητούν λύσεις ώστε να περιοριστεί η διασπορά αλλά και να πειστούν όλοι να εμβολιαστούν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο διευθυντής στη Β΄ ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου Νίκος Καπραβέλος, μιλώντας το πρωί στο MEGA, τόνισε πως πρέπει να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο σε κάποιες κατηγορίες που έρχονται σε άμεση επικοινωνία με πολύ κόσμο.

Πρόταση – βόμβα από Καπραβέλο

«Να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα στην ανθρώπινη δραστηριότητα, να περιοριστεί η κινητικότητα των ανεμβολίαστων, να μην μπορούν να μπουν πουθενά. Αν δε θέλουμε να δούμε ανθρώπους να νοσηλεύονται στα πάρκινγκ των νοσοκομείων, δεν υπάρχει άλλη λύση. Θα γίνει επέκταση, θα γίνουν ολόκληρα νοσοκομεία Covid, σε βάρος των υπολοίπων νοσημάτων. Αυτό είναι ανήθικο», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, προβληματισμός προκύπτει από τα στοιχεία που φέρνει στο φως το MEGA σύμφωνα με τα οποία εχθές, στις 19.30 το απόγευμα, σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, 73 συμπολίτες μας νοσηλεύονταν σε κοινό θάλαμο νοσηλείας ή ράντζο περιμένοντας προκειμένου να μπουν σε ΜΕΘ.

Στη λίστα αναμονής υπάρχουν και άνθρωποι που περιμένουν για ένα κρεβάτι σε ΜΕΘ από την 01/11.

Σημειώνεται ότι στη λίστα δεν περιλαμβάνονται αποκλειστικά ασθενείς με Covid αλλά και από άλλα νοσήματα.

Εκ των 73 συμπολιτών μας που βρίσκονται στη λίστα αναμονής, οι 50 είναι στην Αττική.

«Βλέπαμε το κακό να έρχεται»

«Δεν μπορούμε να προσφέρουμε την ίδια φροντίδα εκτός ΜΕΘ. Οι υγειονομικές ανάγκες αυτή τη στιγμή είναι πολύ μεγαλύτερες από τις δυνατότητες που έχει το σύστημα υγείας. Το φωνάζαμε από τον Αύγουστο, αυξήσαμε τη διαθεσιμότητα κλινών ΜΕΘ, βλέπαμε το κακό να έρχεται και είχαμε προειδοποιήσει», σχολίασε ο κ. Καπραβέλος.

«Ήρθαν στη Θεσσαλονίκη 4 εντατικολόγοι από την Αθήνα για να βοηθήσουν»

«Ήρθαν 4 εντατικολόγοι από την Αθήνα για να βοηθήσουν. Ταυτόχρονα τρέχει και η προκήρυξη δέκα θέσεων για το Παπανικολάου, για εντατικολόγους. Στην προηγούμενη εφημερία έξι ασθενείς ήταν στα χειρουργεία και σε κοινούς θαλάμους διασωληνωμένοι με άμεσο μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή τους. Χθες καταφέραμε με μαραθώνιο αγώνα να τους βάλουμε σε ΜΕΘ. Προέχει να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Η πανδημία χάθηκε στην κοινότητα. Όσο και να αυξήσουμε τις δυνατότητες ενός συστήματος υγείας, κανένα σύστημα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το 50% των πολιτών να είναι ανεμβολίαστο», αποκάλυψε ο ίδιος.

«Επιτατική ανάγκη να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού»

«Δεν έχουμε το τείχος ανοσίας, και θέλουμε την ανθρώπινη δραστηριότητα να είναι ανοιχτή, ενώ η πολιτεία δε θέλει να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών. Μία είναι η λύση, το να χρησιμοποιήσουμε το όπλο που έχουμε στα χέρια μας για να έχουμε ελεύθερη την ανθρώπινη δραστηριότητα. Πλέον είναι επιτακτική ανάγκη να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού. Είναι ανήθικο να επεκτείνεις τη διαθεσιμότητα κλινών Covid σε βάρος άλλων νοσημάτων. Τα άλλα νοσήματα δεν επέλεξαν τη νόσο τους, τους βρήκε», τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

«Να μην μπορούν να μπουν πουθενά οι ανεμβολίαστοι»

«Να γίνει υποχρεωτικό το εμβόλιο σε κάποιες κατηγορίες που έρχονται σε άμεση επικοινωνία με πολύ κόσμο. Να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα στην ανθρώπινη δραστηριότητα, να περιοριστεί η κινητικότητα των ανεμβολίαστων, να μην μπορούν να μπουν πουθενά. Αν δε θέλουμε να δούμε ανθρώπους να νοσηλεύονται στα πάρκινγκ των νοσοκομείων, δεν υπάρχει άλλη λύση. Θα γίνει επέκταση, θα γίνουν ολόκληρα νοσοκομεία Covid, σε βάρος των υπολοίπων νοσημάτων. Αυτό είναι ανήθικο», σημείωσε ο ίδιος κλείνοντας.

Εφιαλτική πρόβλεψη για τον Δεκέμβριο

Εν τω μεταξύ, τρόμο προκαλούν τα όσα είπε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ειδικά για τις διασωληνώσεις και τους θανάτους από κοροναϊό.

Ο καθηγητής, με βάση τα ολοένα αυξανόμενα κρούσματα που καταγράφονται σε καθημερινή βάση, εκτίμησε πως δεν αποκλείεται στα μέσα Δεκεμβρίου να φτάσουμε τους 800 διασωληνωμένους και τους 100 νεκρούς ημερησίως.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέες ταυτότητες: Τι θα συμβεί αν δεν έχετε εκδώσει μέχρι τις 3 Αυγούστου

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Λήγει η προθεσμία που θα επιτρέπονται οι παλιές ταυτότητες στα ταξίδια

Αργος: Στον ανακριτή οι δύο αστυνομικοί που πυροβόλησαν στο κεφάλι τον 20χρονο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Οι αστυνομικοί ισχυρίζονται ότι πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό και ο τραυματισμός προήλθε από εξοστρακισμό, ενώ εκκρεμεί η βαλλιστική εξέταση για επιβεβαίωση.

Μυστήριο γύρω από τον θάνατο Βραζιλιάνας influencer στο Ντουμπάι – Έπεσε από τον 27ο όροφο

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Είχε χτίσει μεγάλο κοινό στο διαδίκτυο χάρη στο ταξιδιωτικό περιεχόμενο και τον πολυτελή τρόπο ζωής που παρουσίαζε στις αναρτήσεις της

Ρόδος: Πέθανε το 10 μηνών βρέφος που είχε πνιγεί από τροφή και είχε μεταφερθεί στην Αθήνα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Το βρέφος κατέληξε στις 4:30 τα ξημερώματα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από το ιατρικό προσωπικό

Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς το 2010

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Έχουν συλληφθεί δύο 42χρονοι - Αναζητείται ακόμη μία γυναίκα, 46 ετών - Σε εξέλιξη επιχείρηση της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος (ΔΑΟΕ)

Μητσοτάκης: Σε συνεννόηση με τα διυλιστήρια έρχεται μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη και 5 στο diesel

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Πρόκεται για την πρώτη φορά που κυβέρνηση παρεμβαίνει στα διυλιστήρια για μείωση στις τιμές των καυσίμων

Θεσσαλονίκη: Τρόμος στη πτήση ‑ Έσπασε παράθυρο, τραυματίστηκε επιβάτης

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Ο τραυματίας επιβάτης συγκρατήθηκε από τη ζώνη ασφαλείας και τους διπλανούς του, αποφεύγοντας πτώση εκτός αεροπλάνου.

«Μην το κάνεις»: Το δραματικό βίντεο για να μην πέσει γυναίκα από γέφυρα στο Μπρούκλιν

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Η γυναίκα έμεινε στη γέφυρα για πάνω από μια ώρα, μέχρι ένας αστυνομικός να την αγκαλιάσει και να την απομακρύνει

Συνελήφθη στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης 60χρονος που έκανε παράνομα χειρουργεία σε ζώα

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Στην κατοικία του, εντοπίστηκαν ιατρικά εργαλεία, καθώς και τραπέζι χειρουργείου

Αγρια δολοφονία 43χρονης στην Ιρλανδία: Την βρήκε ξυλοκοπημένη η 13χρονη κόρη της, ύποπτος ο 28χρονος μετανάστης σύντροφός της

E-Daily 2.TopNews 10.07.2026
Η Τζέιμι Κάρνεϊ είχε γνωρίσει τον Αχμάντ Αλσακέρ σε πορεία υπέρ της Παλαιστίνης

WSJ: Το Ισραήλ ενημέρωσε τις ΗΠΑ για νέο ιρανικό σχέδιο δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ

Κόσμος 10.07.2026
«Θέλουν να εξοντώσουν τον ηγέτη των ΗΠΑ, εμένα», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Αγκυρα - Αγνωστες οι πληροφορίες που παρέδωσε η Μοσάντ στις ΗΠΑ