E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κανένα κενό κρεβάτι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη ‑ Πάνω από 88% πληρότητα στην Αττική

Οι εντατικές σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα γέμισαν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/11/2021 | 21:00

Κανένα κενό κρεβάτι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη ‑ Πάνω από 88% πληρότητα στην Αττική

Εικόνες συμφόρησης επικρατούν σε πολλές ΜΕΘ της χώρας, με τους γιατρούς να μιλούν για κόλαση και πόλεμο, τη στιγμή που εκφράζουν φόβο μη γίνουμε Ρουμανία.

Ασθενείς κατέγραψαν εικόνες από τη χθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ όπου οι διάδρομοι γέμισαν με ράντζα προκειμένου να αντιμετωπιστούν non covid περιστατικά.

«Είχαμε πόλεμο, η νύχτα ήταν κόλαση. Σε όλες τις κλινικές έχουμε βάλει 13 με 15 ράντζα στους διαδρόμους. Δεν υπάρχει χώρος να καθίσει σε μια καρέκλα ένας συνοδός», δήλωσε στο Mega ο Γιάννης Πλαγιαννάκος, αντιπρόεδρος σωματείου εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΝ.

Το ΕΣΥ εκπέμπει σήμα κινδύνου, καθώς 3.500 είναι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορωνοϊό. Η πληρότητα στις ΜΕΘ της επικράτειας ξεπερνά το 88%, ενώ κανένα κενό κρεβάτι δεν υπάρχει στη Θεσσαλονίκη.

«Κινδυνεύουμε να γίνουμε Ρουμανία»

Δραματική ήταν η κατάσταση τη νύχτα και στο νοσοκομείου Παπανικολάου. Ο διευθυντής της εντατικής Νίκος Καπραβέλος εκπέμπει σήμα κινδύνου και προειδοποιεί ότι στα νοσοκομεία της πόλης θα αναγκαστούν να νοσηλεύουν ασθενείς στο πάρκινγκ του νοσοκομείου όπως έγινε στη Ρουμανία.

«105 προσελεύσεις σήμερα στο Νοσοκομείο μας και άλλοι τόσοι φύγανε γιατί δεν μπορέσαμε να τους εξυπηρετήσουμε. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε και εμείς θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε στο πάρκινγκ ασθενείς δε θα έχουμε άλλες κλίνες όπως η Ρουμανία», προσέθεσε.

Κρεβάτια στις εντατικές της Θεσααλονίκης δεν υπάρχουν, ενώ τέσσερις είναι οι διασωληνωμένοι εκτός εντατικής στο Παπανικολάου, δύο στο ΑΧΕΠΑ, τέσσερις στο Ιπποκράτειο και πέντε στο Παπαγεωργίου. Οι γιατροί έχουν ξεπεράσει τα όριά τους και προσπαθούν να διαχειριστούν ασθενείς.

Οι εντατικές σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα γέμισαν. Δεν υπάρχει κανένα κρεβάτι κενό στις εντατικές των νοσοκομείων Σερρών, Γιαννιτσών, Κατερίνης, Βέροιας, Χαλκιδικής, Πτολεμαΐδας και Κοζάνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ενεργειακό «σοκ» από τον πόλεμο στον Περσικό Κόλπο: Αυξήσεις σε βενζίνη και diesel

Οικονομία 07.03.2026
Φόβοι ότι το πετρέλαιο θα ξεπεράσει τα 100 δολάρια

Δύο αδέρφια βασάνιζαν τη μητέρα τους, την άφησαν να πεθάνει, έκρυψαν το θάνατό της και έπαιρναν δάνεια στο όνομά της

Κόσμος 07.03.2026
Η άτυχη γυναίκα είχε εξαφανιστεί από το 2022 και το έγκλημα αποκαλύφθηκε το 2026 - Πώς οι γιοι κατάφεραν να αποπροσανατολίσουν τις αρχές

Ο Λευτέρης Πετρούνιας ασημένιος στον τελικό των κρίκων στο Παγκόσμιο Κύπελλο στο Μπακού

Αθλητικά Νέα 07.03.2026
«Ο Λευτέρης Πετρούνιας για άλλη μια φορά γέμισε όλους τους Έλληνες με υπερηφάνεια»

Έφυγε από τη ζωή ο ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης

Ελλάδα 07.03.2026
Το τελευταίο διάστημα αντιμετώπιζε σοβαρά θέματα υγείας

Συνωστισμός και εγκλωβισμένοι επιβάτες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι μετά την αναστολή πτήσεων, δείτε βίντεο

Κόσμος 07.03.2026
Βίντεο που έστειλε Έλληνας εγκλωβισμένος ταξιδιώτης δείχνει πλήθος ανθρώπων συγκεντρωμένων στους χώρους του αεροδρομίου, αναμένοντας ενημέρωση για τις πτήσεις επαναπατρισμού

Σοκ στην Τρίπολη: Νεκρή αστυνομικός μετά από πυροβολισμό μέσα στο σπίτι της

Ελλάδα 07.03.2026
Η γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη εξέπνευσε στο νοσοκομείο στην Τρίπολη, ενώ ο σύζυγός της - επίσης ένστολος - φέρεται να μην είχε άδεια οπλοφορίας.

Ο Πεζεσκιάν απαντά στον Τραμπ για παράδοση άνευ όρων: Ένα όνειρο που θα πάρετε στον τάφο σας

Κόσμος 07.03.2026
Ο πρόεδρος του Ιράν κάλεσε τους Ιρανούς να αφήσουν στην άκρη τις εσωτερικές διαφωνίες και να ενωθούν για την υπεράσπιση της χώρας

Μετά το Κατάρ κλείνει κάνουλες και το Κουβέιτ: Το ντόμινο από τους μεγάλους παραγωγούς θα εκτοξεύσει το πετρέλαιο

Οικονομία Χτες
Τα πρώτα σημάδια περικοπών και ο κορεσμός των αποθηκών δίνουν ώθηση στις τιμές του πετρελαίου

Οι χρήστες του ChatGPT το «ξεφορτώνονται» μαζικά: Οι απεγκαταστάσεις της εφαρμογής αυξήθηκαν κατά 295% σε μία μόνο ημέρα

Tech + Science Χτες
Χάνει χρήστες το ChatGPT ή είναι η έξαρση στις απεγκαταστάσεις μια βραχυπρόθεσμη αντίδραση; Τα σενάρια της «μαζικής φυγής»

Εντυπωσιακό βίντεο από τον απόπλου της φρεγάτας Κίμων από Λιμένα Λεμεσού

Ελλάδα Χτες
Οι δυνατότητες της φρεγάτας «Κίμων»