E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κανένα κενό κρεβάτι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη ‑ Πάνω από 88% πληρότητα στην Αττική

Οι εντατικές σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα γέμισαν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/11/2021 | 21:00

Κανένα κενό κρεβάτι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη ‑ Πάνω από 88% πληρότητα στην Αττική

Εικόνες συμφόρησης επικρατούν σε πολλές ΜΕΘ της χώρας, με τους γιατρούς να μιλούν για κόλαση και πόλεμο, τη στιγμή που εκφράζουν φόβο μη γίνουμε Ρουμανία.

Ασθενείς κατέγραψαν εικόνες από τη χθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ όπου οι διάδρομοι γέμισαν με ράντζα προκειμένου να αντιμετωπιστούν non covid περιστατικά.

«Είχαμε πόλεμο, η νύχτα ήταν κόλαση. Σε όλες τις κλινικές έχουμε βάλει 13 με 15 ράντζα στους διαδρόμους. Δεν υπάρχει χώρος να καθίσει σε μια καρέκλα ένας συνοδός», δήλωσε στο Mega ο Γιάννης Πλαγιαννάκος, αντιπρόεδρος σωματείου εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΝ.

Το ΕΣΥ εκπέμπει σήμα κινδύνου, καθώς 3.500 είναι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορωνοϊό. Η πληρότητα στις ΜΕΘ της επικράτειας ξεπερνά το 88%, ενώ κανένα κενό κρεβάτι δεν υπάρχει στη Θεσσαλονίκη.

«Κινδυνεύουμε να γίνουμε Ρουμανία»

Δραματική ήταν η κατάσταση τη νύχτα και στο νοσοκομείου Παπανικολάου. Ο διευθυντής της εντατικής Νίκος Καπραβέλος εκπέμπει σήμα κινδύνου και προειδοποιεί ότι στα νοσοκομεία της πόλης θα αναγκαστούν να νοσηλεύουν ασθενείς στο πάρκινγκ του νοσοκομείου όπως έγινε στη Ρουμανία.

«105 προσελεύσεις σήμερα στο Νοσοκομείο μας και άλλοι τόσοι φύγανε γιατί δεν μπορέσαμε να τους εξυπηρετήσουμε. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε και εμείς θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε στο πάρκινγκ ασθενείς δε θα έχουμε άλλες κλίνες όπως η Ρουμανία», προσέθεσε.

Κρεβάτια στις εντατικές της Θεσααλονίκης δεν υπάρχουν, ενώ τέσσερις είναι οι διασωληνωμένοι εκτός εντατικής στο Παπανικολάου, δύο στο ΑΧΕΠΑ, τέσσερις στο Ιπποκράτειο και πέντε στο Παπαγεωργίου. Οι γιατροί έχουν ξεπεράσει τα όριά τους και προσπαθούν να διαχειριστούν ασθενείς.

Οι εντατικές σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα γέμισαν. Δεν υπάρχει κανένα κρεβάτι κενό στις εντατικές των νοσοκομείων Σερρών, Γιαννιτσών, Κατερίνης, Βέροιας, Χαλκιδικής, Πτολεμαΐδας και Κοζάνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυστρία: Ορειβάτης ένοχος για ανθρωποκτονία ‑ Η κοπέλα του πέθανε από το κρύο στην υψηλότερη κορυφή

Κόσμος 20.02.2026
Η κοπέλα του πέθανε από υποθερμία κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής στο βουνό Grossglockner, ύψος 3.798 μέτρων

Λιποθυμικό επεισόδιο σε δικαστήριο: Κατέρρευσε ο καθηγητής που κατηγορείται για σχέσεις με ανήλικες

Ελλάδα 20.02.2026
«Όταν υπάρχουν τέτοιου είδους συμπεριφορές, τέτοιου είδους κατηγορίες, ένας άνθρωπος μπορεί να λυγίσει», δήλωσε ο δικηγόρος του καθηγητή

Ελένη Γλύκατζη‑Αρβελέρ: Στη Μητρόπολη Αθηνών η σορός της για το τελευταίο αντίο

Ελλάδα 20.02.2026
Στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης έφτασε η σορός της Αρβελέρ, άρχισε το λαϊκό προσκύνημα πριν την εξόδιο ακολουθία.

Ντόναλντ Τραμπ: Διατάζει άνοιγμα των φακέλων για τα UFO

Κόσμος 20.02.2026
Αποκαλύψεις για εξωγήινους;

Σε σοκ η Βρετανία από την «άνευ προηγουμένου» σύλληψη του Αντριου – Η εικόνα του στο πίσω κάθισμα που περνά στην ιστορία

Κόσμος 20.02.2026
Ειδικός περιέγραψε τα γεγονότα της Πέμπτης ως τον «χειρότερο εφιάλτη»

Τουρκία: Χειροπέδες σε δημοσιογράφο της Deutsche Welle – Κατηγορείται για «προσβολή» του Ερντογάν

Κόσμος 20.02.2026
Στο στόχαστρο έρευνας για «διασπορά ψευδών ειδήσεων»

Επίδομα Πάσχα 2026: Ποιοι θα πάρουν 250 ευρώ – Όλα τα κριτήρια

Οικονομία 20.02.2026
Οι τελικές ανακοινώσεις αναμένονται μετά την επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος

Grey’s Anatomy: Πέθανε ο Έρικ Ντέιν στα 53 του χρόνια μετά από μάχη με τη νόσο ALS

Κόσμος 20.02.2026
«Πάλεψε με θάρρος», αναφέρει η οικογένειά του

Κορυφαία φετινή επίδοση στον κόσμο και πρωτιά για Καραλή στη Γαλλία

Αθλητικά Νέα 20.02.2026
Πέρασε τα 6 μέτρα στο Λιεβέν, βίντεο

Νέο πλάνο ελέγχων από την ΑΑΔΕ πριν το τέλος του 2026: Ποιες υποθέσεις μπαίνουν πρώτες στη λίστα

Οικονομία 20.02.2026
Πώς γίνεται η επιλογή με αυτοματοποιημένη μοριοδότηση και ανάλυση κινδύνου