E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κανένα κενό κρεβάτι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη ‑ Πάνω από 88% πληρότητα στην Αττική

Οι εντατικές σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα γέμισαν

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/11/2021 | 21:00

Κανένα κενό κρεβάτι ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη ‑ Πάνω από 88% πληρότητα στην Αττική

Εικόνες συμφόρησης επικρατούν σε πολλές ΜΕΘ της χώρας, με τους γιατρούς να μιλούν για κόλαση και πόλεμο, τη στιγμή που εκφράζουν φόβο μη γίνουμε Ρουμανία.

Ασθενείς κατέγραψαν εικόνες από τη χθεσινή εφημερία στο νοσοκομείο ΑΤΤΙΚΟΝ όπου οι διάδρομοι γέμισαν με ράντζα προκειμένου να αντιμετωπιστούν non covid περιστατικά.

«Είχαμε πόλεμο, η νύχτα ήταν κόλαση. Σε όλες τις κλινικές έχουμε βάλει 13 με 15 ράντζα στους διαδρόμους. Δεν υπάρχει χώρος να καθίσει σε μια καρέκλα ένας συνοδός», δήλωσε στο Mega ο Γιάννης Πλαγιαννάκος, αντιπρόεδρος σωματείου εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΝ.

Το ΕΣΥ εκπέμπει σήμα κινδύνου, καθώς 3.500 είναι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς με κορωνοϊό. Η πληρότητα στις ΜΕΘ της επικράτειας ξεπερνά το 88%, ενώ κανένα κενό κρεβάτι δεν υπάρχει στη Θεσσαλονίκη.

«Κινδυνεύουμε να γίνουμε Ρουμανία»

Δραματική ήταν η κατάσταση τη νύχτα και στο νοσοκομείου Παπανικολάου. Ο διευθυντής της εντατικής Νίκος Καπραβέλος εκπέμπει σήμα κινδύνου και προειδοποιεί ότι στα νοσοκομεία της πόλης θα αναγκαστούν να νοσηλεύουν ασθενείς στο πάρκινγκ του νοσοκομείου όπως έγινε στη Ρουμανία.

«105 προσελεύσεις σήμερα στο Νοσοκομείο μας και άλλοι τόσοι φύγανε γιατί δεν μπορέσαμε να τους εξυπηρετήσουμε. Εάν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση τότε και εμείς θα φτάσουμε στο σημείο να έχουμε στο πάρκινγκ ασθενείς δε θα έχουμε άλλες κλίνες όπως η Ρουμανία», προσέθεσε.

Κρεβάτια στις εντατικές της Θεσααλονίκης δεν υπάρχουν, ενώ τέσσερις είναι οι διασωληνωμένοι εκτός εντατικής στο Παπανικολάου, δύο στο ΑΧΕΠΑ, τέσσερις στο Ιπποκράτειο και πέντε στο Παπαγεωργίου. Οι γιατροί έχουν ξεπεράσει τα όριά τους και προσπαθούν να διαχειριστούν ασθενείς.

Οι εντατικές σε ολόκληρη τη βόρεια Ελλάδα γέμισαν. Δεν υπάρχει κανένα κρεβάτι κενό στις εντατικές των νοσοκομείων Σερρών, Γιαννιτσών, Κατερίνης, Βέροιας, Χαλκιδικής, Πτολεμαΐδας και Κοζάνης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πύραυλοι και drones του Ιράν χτύπησαν αεροδρόμιο στο Αζερμπαϊτζάν

Κόσμος 05.03.2026
Εκρήξεις ακούστηκαν στην Ντόχα και τη Μανάμα

Χτύπησαν αμερικανικό πετρελαιοφόρο οι Φρουροί της Επανάστασης, σύμφωνα με Ιρανικά ΜΜΕ

Κόσμος 05.03.2026
Το IRGC είχε δηλώσει προηγουμένως ότι διατηρεί τον πλήρη έλεγχο των Στενών του Ορμούζ και ότι το έχει κλείσει για τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου

Επαναπατρίστηκαν οι πρώτοι 162 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί σε Ισραήλ, ΗΑΕ και Ομάν

Ελλάδα 05.03.2026
Με ειδική πτήση της Aegean και οδικώς ο απεγκλωβισμός τους

Αγιος Παντελεήμονας: Δύο συλλήψεις ανηλίκων για την επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο μαθητή

Ελλάδα 05.03.2026
Σε βίντεο ντοκουμέντο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης έχει καταγραφεί η στιγμή που οι δράστες σπεύδουν να εξαφανιστούν από το σημείο μετά την επίθεση

Θρίλερ με 28χρονο γιο Ουκρανού μαφιόζου στο Μπαλί

Κόσμος 05.03.2026
Η απαγωγή, το μήνυμα στους γονείς του και ένα αποκεφαλισμένο πτώμα

Το Ιράν αρνείται την εκτόξευση πυραύλου προς την Τουρκία

Κόσμος 05.03.2026
«Σεβόμαστε την εθνική της κυριαρχία»

Το Ιράν απειλεί τις ΗΠΑ ότι «θα μετανιώσουν πικρά» για τη βύθιση της φρεγάτας στη Σρι Λάνκα

Κόσμος 05.03.2026
Ανάρτηση στο Χ έκανε το πρωί της Πέμπτος ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν

Κατέβασαν ταχύτητα οι αγοραπωλησίες ακινήτων

Οικονομία 05.03.2026
Σταθερά σε ανοδική τροχιά οι γονικές παροχές

Νέα παραλλαγή του ιού της γρίπης με αυξημένη μεταδοτικότητα – Τι δείχνουν τα πρώτα δεδομένα

Κόσμος 05.03.2026
Καταγράφεται ήδη σε αρκετές χώρες της Ευρώπης και της Ασίας