E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θάνατος Έλληνα στη Γερμανία: «Δεν μας αφήνουν να τον κηδέψουμε»

«Θέλω να μάθω τι έγινε εκείνες τις δύο ώρες στο αστυνομικό τμήμα» λέει η αδερφή του

Δημοσίευση 9/11/2021 | 18:26

Θάνατος Έλληνα στη Γερμανία: «Δεν μας αφήνουν να τον κηδέψουμε»

Τη θλίψη της και την αγανάκτησή της για τις συνθήκες θανάτου του 25χρονου Έλληνα ομογενή, που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση σε αστυνομικό τμήμα του Βούπερταλ της Γερμανίας, εκφράζει η αδελφή του.

«Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να εκφραστώ, κυρίως τηλεφωνικά ίσως και ζωντανά. Είμαι η Μαρία και αυτή τη στιγμή που σας μιλώ, νιώθω απόγνωση και αγανάκτηση» λέει εμφανώς φορτισμένη συναισθηματικά η αδερφή του 25χρονου μιλώντας στο Tlive.

«Προσπαθώ να πάρω κάποιες απαντήσεις και δεν μπορώ να βρω άκρη. Σας ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση. Τόσες ημέρες δεν μας έχουν αφήσει να τον δούμε τον αδελφό μου, να τον κηδέψουμε. Βρίσκεται σε ένα ψυγείο μόνος του χωρίς να μπορούμε να του πούμε ένα τελευταίο αντίο. Νιώθω τα χέρια μου δεμένα και δεν έχω από κάπου να πιαστώ. Θέλω να μάθω τι πραγματικά έγινε» λέει η γυναίκα σχεδόν κλαίγοντας.

Στη συνέχεια, θέτει μια σειρά αναπάντητων ερωτημάτων σχετικά με την υπόθεση θανάτου του αδελφού της. «Θέλω να μάθω τι έγινε εκείνες τις δύο ώρες στο αστυνομικό τμήμα από την στιγμή που μας χώρισαν μέχρι τη στιγμή που έφυγε; Εφόσον βγήκε 3 Νοεμβρίου το πόρισμα γιατί δεν τον άφησαν ελεύθερο; Γιατί μου είπανε μόνο ότι δεν υπήρχαν εξωτερικά χτυπήματα; Γιατί το δελτίο Τύπου να ενημερώσει τα ΜΜΕ έξι ημέρες μετά και έμεινε τόσες ημέρες κρυφό το περιστατικό; Γιατί δεν τον πήγαν μαζί μου στο νοσοκομείο; Πού είναι η μπλούζα και το παντελόνι του αδελφού μου; Γιατί δεν μας αφήνουν να τον δούμε;» λέει με τρεμάμενη φωνή η αδελφή του.

Η εκδοχή της αστυνομίας για τον θάνατο του 25χρονου Έλληνα ομογενή

Η Αστυνομική Διεύθυνση του Βούπερταλ ανακοίνωσε χθες πως ο 25χρονος Γ.Ζ. βρισκόταν σε ταξί μαζί με την 34χρονη αδερφή του, μέσα στο οποίο διαπληκτίστηκε και μάλιστα χειροδίκησε σε βάρος της, με αποτέλεσμα να την τραυματίσει. Η διαμάχη τους μεταφέρθηκε από το όχημα του ΤΑΧΙ στο δρόμο. Ο οδηγός του ταξί ειδοποίησε την αστυνομία για το συμβάν και επιτόπου έσπευσε αστυνομική περίπολος. Κατά την καταγραφή του συμβάντος, επετέθη σε μία αστυνομικό, την οποία έριξε στο έδαφος.

Ένας δεύτερος αστυνομικός προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, αλλά ο 25χρονος πρόβαλε αντίσταση στη σύλληψή του, τραυματίζοντας ελαφρά δύο αστυνομικούς. Κλήθηκαν προς ενίσχυση και άλλοι αστυνομικοί, με τη βοήθεια των οποίων ο 25χρονος συνελήφθη και προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα.

Εκεί υποβλήθηκε σε λήψη αιματολογικού δείγματος, εξαιτίας σοβαρών ενδείξεων ότι βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών ουσιών. Κατά τη διάρκεια της λήψης του δείγματος από τον γιατρό, ο 25χρονος έχασε τις αισθήσεις του. Ο γιατρός που πραγματοποιούσε την εξέταση αλλά και ο γιατρός πρώτων βοηθειών που εκλήθη προσπάθησαν να τον επαναφέρουν, χωρίς αποτέλεσμα. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ότι ο θάνατός του προήλθε από υποκείμενη ασθένειά του σε συνδυασμό με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και απέκλεισε ευθύνη τρίτου ή τη βία ως αιτία του θανάτου του. Αδιευκρίνιστο παραμένει, γιατί η αστυνομία του Βούπερταλ κοινοποίησε την υπόθεση μετά από παρέλευση μίας σχεδόν εβδομάδας.

Η Αστυνομική Διεύθυνση της πόλης Χάγκεν διεξάγει έρευνα για τα ακριβή αίτια του 25χρονου Γ. Ζ. Η έρευνα, όπως διευκρινίζεται, δεν στρέφεται εναντίον των αστυνομικών που συνέλαβαν τον 25χρονο.

Η Εισαγγελία του Βούπερταλ αναζητά ένα άγνωστο ακόμη άτομο, που φέρεται να προμήθευσε τον Γ.Ζ. με ναρκωτικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Κόσμος Χτες
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Κόσμος Χτες
Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Κόσμος Χτες
Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Ελλάδα Χτες
Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Κόσμος Χτες
Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ελλάδα Χτες
Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Κόσμος Χτες
Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Ελλάδα Χτες
Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα

Κόσμος Χτες
Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία