E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων

Βορίδης: Όχι σε lockdown και ας το πει η επιτροπή

Δημοσίευση 9/11/2021 | 11:39

Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων

Με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο το κυβερνητικό επιτελείο «ξορκίζει» το ενδεχόμενο lockdown ή άλλων οριζόντιων περιοριστικών μέτρων, λόγω της αύξηση των ημερησίων κρουσμάτων και της πίεσης στο ΕΣΥ από τις νοσηλείες -κατά κύριο λόγο ανεμβολίαστων συμπολιτών μας.

Κυβερνητικά στελέχη μιλώντας σε τηλεοπτικές εμφανίσεις τους ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν μέτρα που θα περιορίσουν τις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες, κυρίως λόγω του γεγονός πως είναι διαθέσιμο το εμβόλιο το οποίο και έχει αξιοποιήσει η πλειοψηφία των πολιτών.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, τόνισε σε κάθε τόνο πως όχι μόνο δεν θα υπάρξει lockdown αλλά δεν πρόκειται ούτε να κλείσουν τα σχολεία όπως διέρρευσαν κάποιοι στα social media. Σε συνέχεια των δηλώσεών του ήρθε και ανάρτηση από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως η οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση περί αναστολής της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Δείτε την ανάρτησή της στο Twitter:

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ήταν κατηγορηματικός ξεκαθαρίζοντας πως ακόμη κι αν η επιτροπή των ειδικών εισηγείτο γενικό lockdown η κυβέρνηση θα πει «όχι», καθότι υπάρχει το εμβόλιο. «Η συντριπτική πλειοψηφία δε θα υποστεί καταστροφικές συνέπειες σε επίπεδο οικονομικό, δημοσιονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, ελευθεριών γιατί κάποιοι, ενώ έχουν τη λύση, επιλεγούν να μην τη χρησιμοποιούν. Πλέον η επιτροπή απάντα όταν της τίθενται ερωτήματα…».

Δείτε όσα δήλωσε ο Μάκης Βορίδης:

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια όσων είπε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με φορείς της εστίασης και του εμπορίου. Ευχαριστώντας αρχικά τους επαγγελματίες για την προσπάθεια που κάνουν για την τήρηση των μλετρων τους δεσμεύθηκε πως στην κυβέρνηση δεν υπάρχει σκέψη για μλετρα περιορισμού. Θα ξαναπώ ότι η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν. Οι εμβολιασμένοι δεν θα στερηθούν τις ελευθερίες τους και όποιοι ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προστατευτούν. Για να συμβούν, όμως, όλα αυτά ταυτόχρονα εκτός από την αστυνόμευση χρειάζεται προφανώς και συνεργασία και φαίνεται ότι με κύριο όπλο την πειθώ αυτήν την κατακτάμε», τόνισε στην έναρξη της σύσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα έλεγα ότι από ένα σημείο και πέρα γινόμαστε εμείς οι ίδιοι οι αστυνόμοι της υγείας μας κι εσείς οι προστάτες της υγείας των υπαλλήλων και των πελατών σας. Παράλληλα πιστεύω ότι έτσι υπερασπίζεστε και τη φήμη των επιχειρήσεων σας, γιατί θα ήταν ολέθριο από μία αμέλεια να στιγματιστούν ως εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού. Σε καμία περίπτωση μία μικρή αναστάτωση που δέχομαι ότι υπάρχει στη δουλειά σας δεν μπορεί να συγκριθεί με το όφελος που προσφέρει στην αγορά και στη χώρα η τήρηση των υγειονομικών μέτρων και βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί και με την απόφασή μας να παραμείνουμε ανοιχτοί και να μείνουν ανοιχτές οι οικονομικές δραστηριότητες όλο αυτό το διάστημα με τους κανόνες που έχουμε θεσπίσει», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θάνατος γυναίκας στο κέντρο της Αθήνας: Bίντεο ντοκουμέντο από τις φωνές της

Ελλάδα 17.04.2026
Η αστυνομία προήγαγε έναν 45χρονο Ιταλό

Στο αυτόφωρο μητέρα ανηλίκου για τον βανδαλισμό του σχολείου στη Γλυφάδα

Ελλάδα 17.04.2026
Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε μητέρα ανηλίκου, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, μετά τον βανδαλισμό και τη λεηλασία σχολικού συγκροτήματος στη Γλυφάδα.

Τίνα Μεσσαροπούλου: Η πρώτη ανάρτηση για τον Γιώργο Μυλωνάκη μέσα από το νοσοκομείο

Tabloid 17.04.2026
Δεν έχει φύγει λεπτό από το πλευρό του συζύγου της

Τραμπ: «Νομίζω πως είμαστε πολύ κοντά σε μια συμφωνία με το Ιράν»

Κόσμος 17.04.2026
«Νομίζω θα έχουμε και μια συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου», πρόσθεσε

Πάτρα: 13χρονος κατήγγειλε ότι ο πατέρας του τον χτυπούσε για να δουλεύει

Ελλάδα 17.04.2026
«Δεν είναι κανονικό για ένα παιδί να κάνει αυτό που κάνω εγώ. Οταν γυρίζουμε σπίτι ο πατέρας μου με χτυπάει πολύ»

Nέο θρίλερ με νεκρή γυναίκα στο κέντρο της Αθήνας ‑ Η γνωριμία στο Ίντερνετ, η συνάντηση και ο καυγάς

Ελλάδα 17.04.2026
Προσήχθη ένας ύποπτος - «Baby open, I’m sorry, come back», φώναζε εκείνη

Ράπερ συνελήφθη για τη δολοφονία 14χρονης ‑ Πώς τον έπιασαν

Κόσμος 17.04.2026
Η υπόθεση ξεκίνησε να ερευνάται τον περασμένο Σεπτέμβριο

Νέα Φιλαδέλφεια: Είδαν σε «ζωντανή μετάδοση» τη διάρρηξη του σπιτιού τους

Ελλάδα 17.04.2026
Oι ιδιοκτήτες παρακολουθούσαν ανήμποροι τη δράση «θηλυκής συμμορίας» αποτελούμενης από τρεις γυναίκες

Κεφαλονιά: Για 77 λεπτά πάλευε η Μυρτώ να μείνει στη ζωή

Ελλάδα 17.04.2026
Συγκλονίζει η περιγραφή του διασώστη

Market Pass 2026: Πότε αναμένονται οι πληρωμές ‑ Οι δικαιούχοι

Οικονομία Χτες
Η επιδότηση θα δοθεί μέσω ψηφιακών voucher - Τι ισχύει για τα ανδρομικά