E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων

Βορίδης: Όχι σε lockdown και ας το πει η επιτροπή

Δημοσίευση 9/11/2021 | 11:39

Κεραμέως: Καμία συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων

Με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο το κυβερνητικό επιτελείο «ξορκίζει» το ενδεχόμενο lockdown ή άλλων οριζόντιων περιοριστικών μέτρων, λόγω της αύξηση των ημερησίων κρουσμάτων και της πίεσης στο ΕΣΥ από τις νοσηλείες -κατά κύριο λόγο ανεμβολίαστων συμπολιτών μας.

Κυβερνητικά στελέχη μιλώντας σε τηλεοπτικές εμφανίσεις τους ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν μέτρα που θα περιορίσουν τις οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες, κυρίως λόγω του γεγονός πως είναι διαθέσιμο το εμβόλιο το οποίο και έχει αξιοποιήσει η πλειοψηφία των πολιτών.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, τόνισε σε κάθε τόνο πως όχι μόνο δεν θα υπάρξει lockdown αλλά δεν πρόκειται ούτε να κλείσουν τα σχολεία όπως διέρρευσαν κάποιοι στα social media. Σε συνέχεια των δηλώσεών του ήρθε και ανάρτηση από την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως η οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση περί αναστολής της λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Δείτε την ανάρτησή της στο Twitter:

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ήταν κατηγορηματικός ξεκαθαρίζοντας πως ακόμη κι αν η επιτροπή των ειδικών εισηγείτο γενικό lockdown η κυβέρνηση θα πει «όχι», καθότι υπάρχει το εμβόλιο. «Η συντριπτική πλειοψηφία δε θα υποστεί καταστροφικές συνέπειες σε επίπεδο οικονομικό, δημοσιονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό, ελευθεριών γιατί κάποιοι, ενώ έχουν τη λύση, επιλεγούν να μην τη χρησιμοποιούν. Πλέον η επιτροπή απάντα όταν της τίθενται ερωτήματα…».

Δείτε όσα δήλωσε ο Μάκης Βορίδης:

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε συνέχεια όσων είπε χθες ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με φορείς της εστίασης και του εμπορίου. Ευχαριστώντας αρχικά τους επαγγελματίες για την προσπάθεια που κάνουν για την τήρηση των μλετρων τους δεσμεύθηκε πως στην κυβέρνηση δεν υπάρχει σκέψη για μλετρα περιορισμού. Θα ξαναπώ ότι η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν. Οι εμβολιασμένοι δεν θα στερηθούν τις ελευθερίες τους και όποιοι ακόμα δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προστατευτούν. Για να συμβούν, όμως, όλα αυτά ταυτόχρονα εκτός από την αστυνόμευση χρειάζεται προφανώς και συνεργασία και φαίνεται ότι με κύριο όπλο την πειθώ αυτήν την κατακτάμε», τόνισε στην έναρξη της σύσκεψης ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα έλεγα ότι από ένα σημείο και πέρα γινόμαστε εμείς οι ίδιοι οι αστυνόμοι της υγείας μας κι εσείς οι προστάτες της υγείας των υπαλλήλων και των πελατών σας. Παράλληλα πιστεύω ότι έτσι υπερασπίζεστε και τη φήμη των επιχειρήσεων σας, γιατί θα ήταν ολέθριο από μία αμέλεια να στιγματιστούν ως εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού. Σε καμία περίπτωση μία μικρή αναστάτωση που δέχομαι ότι υπάρχει στη δουλειά σας δεν μπορεί να συγκριθεί με το όφελος που προσφέρει στην αγορά και στη χώρα η τήρηση των υγειονομικών μέτρων και βέβαια δεν μπορεί να συγκριθεί και με την απόφασή μας να παραμείνουμε ανοιχτοί και να μείνουν ανοιχτές οι οικονομικές δραστηριότητες όλο αυτό το διάστημα με τους κανόνες που έχουμε θεσπίσει», ανέφερε ο Πρωθυπουργός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οι Κούρδοι ετοιμάζονται με τη βοήθεια Μοσάντ και CIA για χερσαία επίθεση στο Ιράν, τι τους έχουν υποσχεθεί

Κόσμος 05.03.2026
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Axios, η ιδέα να αξιοποιηθεί η παρουσία των Κούρδων ξεκίνησε από τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου

Νέος συναγερμός στην Κύπρο: Ηχούν ξανά σειρήνες στο Ακρωτήρι

Ελλάδα 05.03.2026
«Παρακαλείστε να παραμείνετε εντός των οικιών σας και να παραμείνετε στη θέση σας μέχρι νεότερης επίσημης ενημέρωσης»

Super League: Το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου σύμφωνα με τον υπερυπολογιστή

Αθλητικά Νέα 05.03.2026
Αυτά τα ποσοστά αναμένεται να αλλάξουν μετά το ντέρμπι της Κυριακής

Αλλάζει η ώρα τον Μάρτιο: Η Κυριακή που θα πάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά

Ελλάδα 05.03.2026
Η χειμερινή ώρα θα επιστρέψει ξανά την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2026

H Ισπανία στέλνει τελικά φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού της στην Κύπρο

Κόσμος 05.03.2026
Η φρεγάτα θα πραγματοποιήσει αποστολές «προστασίας και αντιαεροπορικής άμυνας»

Τουρκικό ΥΠΕΞ για Patriot στην Κάρπαθο: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στα νησιά του Αιγαίου»

Ελλάδα 05.03.2026
«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ανοικτό προς συζήτηση σχετικά με το αντικειμενικό νομικό καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, τα οποία έχουν τεθεί υπό μη στρατιωτικό καθεστώς»

Πύραυλοι και drones του Ιράν χτύπησαν αεροδρόμιο στο Αζερμπαϊτζάν

Κόσμος 05.03.2026
Εκρήξεις ακούστηκαν στην Ντόχα και τη Μανάμα

Χτύπησαν αμερικανικό πετρελαιοφόρο οι Φρουροί της Επανάστασης, σύμφωνα με Ιρανικά ΜΜΕ

Κόσμος 05.03.2026
Το IRGC είχε δηλώσει προηγουμένως ότι διατηρεί τον πλήρη έλεγχο των Στενών του Ορμούζ και ότι το έχει κλείσει για τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου

Επαναπατρίστηκαν οι πρώτοι 162 Έλληνες που είχαν εγκλωβιστεί σε Ισραήλ, ΗΑΕ και Ομάν

Ελλάδα 05.03.2026
Με ειδική πτήση της Aegean και οδικώς ο απεγκλωβισμός τους

Αγιος Παντελεήμονας: Δύο συλλήψεις ανηλίκων για την επίθεση με μαχαίρι σε 17χρονο μαθητή

Ελλάδα 05.03.2026
Σε βίντεο ντοκουμέντο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης έχει καταγραφεί η στιγμή που οι δράστες σπεύδουν να εξαφανιστούν από το σημείο μετά την επίθεση

Θρίλερ με 28χρονο γιο Ουκρανού μαφιόζου στο Μπαλί

Κόσμος 05.03.2026
Η απαγωγή, το μήνυμα στους γονείς του και ένα αποκεφαλισμένο πτώμα

Το Ιράν αρνείται την εκτόξευση πυραύλου προς την Τουρκία

Κόσμος 05.03.2026
«Σεβόμαστε την εθνική της κυριαρχία»