E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυξάνεται η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος

Δείτε πόσα χρήματα δικαιούμαστε

Δημοσίευση 9/11/2021 | 09:31

Αυξάνεται η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος

Νέα αύξηση της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος, η τρίτη κατά σειρά μέσα σε 80 ημέρες, ανακοινώνεται σήμερα με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η ενίσχυση θα ανέλθει από τα 18 ευρώ στα 27 ευρώ.

Η επιδότηση τον Σεπτέμβριο ήταν της τάξης των 9 ευρώ για καταναλώσεις μέχρι 300 κιλοβατώρες τον μήνα, τον Οκτώβριο είχε αποφασιστεί να είναι στα 18 ευρώ, ενώ για τον Νοέμβριο θα οριστεί υψηλότερη ενίσχυση στα 27 ευρώ.

Η καινούργια επιχορήγηση έρχεται ενόψει του δεύτερου μεγάλου κύματος ανατιμήσεων που θα χτυπήσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και θα αφορά στις καταναλώσεις του Νοεμβρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέση τιμή χονδρεμπορικής ηλεκτρικής ενέργειας για τον Οκτώβριο έκλεισε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, στα 198,32 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Είναι υψηλότερη σχεδόν 50%, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό Οκτώβριο η ανατίμηση είναι 320% (47,22 ευρώ ανά μεγαβατώρα).

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση κάθε μήνα θα παρεμβαίνει ανάλογα με το πως διαμορφώνονται οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας τον προηγούμενο μήνα. Κατά τον ίδιο η ενίσχυση θα είναι οριζόντια σε όλα τα νοικοκυριά, για όλους τους καταναλωτές.

Στο τραπέζι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πέσει και το ενδεχόμενο αναστολής πληρωμών ρυθμιζόμενων χρεώσεων στους λογαριασμούς ρεύματος επιχειρήσεων και βιομηχανιών μέσης τάσης. Το ίδιο εξετάζεται και για τους ευάλωτους καταναλωτές, δηλαδή νοικοκυριά που εντάσσονται στην κατηγορία των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπερχείλιση φρεατίου λόγω της κακοκαιρίας στην Καλλιθέα – Η απάντηση του Δήμου

Ελλάδα 05.12.2025
Το γεγονός κατέγραψαν πολίτες σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα

Εγκρίθηκε η Νομική του πανεπιστημίου Λευκωσίας UNIC Athens ‑ Ποιες κόπηκαν

Ελλάδα 05.12.2025
Με ένα ναι και δύο όχι από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των Νομικών Σχολών των μη κρατικών πανεπιστημίων

Γιάννης Σμαραγδής: Τιμήθηκε στη Νέα Υόρκη όπου έκανε παγκόσμια πρεμιέρα η ταινία του, «Καποδίστριας»

Ελλάδα 05.12.2025
Στο Museum of the Moving Image στην Αστόρια έγινε η πρώτη παγκόσμια προβολή της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή, «Καποδίστριας»

Κακοκαιρία Byron: Αυτοκίνητα επέπλεαν σε δρόμους στον Αλιμο, απίστευτο βίντεο

Ελλάδα 05.12.2025
Bίντεο που αναρτήθηκαν στα social media ανέδειξαν το μέγεθος των προβλημάτων

Κακοκαιρία Byron: Έγκυος εγκλωβίστηκε σε πλημμυρισμένο σπίτι στη Νέα Πέραμο

Ελλάδα 05.12.2025
Εγκλωβισμένοι οι κάτοικοι στη Νέα Πέραμο από το νερό

Kακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Καιρός 05.12.2025
Διαδοχικά κύματα ισχυρών καταιγίδων εξακολουθούν να προκαλούν σημαντικά προβλήματα

Ξανά στο προσκήνιο ο θάνατος της «Ανθρώπινης Barbie»: Η οικογένεια μιλά για δολοφονία μετά την ιατροδικαστική εξέταση

Κόσμος 05.12.2025
Οι γονείς της influencer από το Βραζιλία και το Γραφείο του Εισαγγελέα υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία δείχνουν ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

Ανεστάλη η απεργία των ταξί λόγω της κακοκαιρίας Byron ‑ Κανονικά στους δρόμους

Ελλάδα 05.12.2025
Αποφασισμένο να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις το ΣΑΤΑ, τι λέει σε ανακοίνωσή του

Μαρουσάκης: Πού στρέφεται τώρα η κακοκαιρία Byron

Καιρός 05.12.2025
Δύσκολη μέρα με καταιγίδες και κίνδυνο για νέες πλημμύρες

Διαγραφές φοιτητών: Απεργία‑αποχή κήρυξαν οι υπάλληλοι των ΑΕΙ ‑ «Δεν είναι η δουλειά μας να διαγράφουμε τα παιδιά»

Ελλάδα 05.12.2025
Σοβαρή αναστάτωση έρχεται στα δημόσια πανεπιστήμια λόγω της διαγραφής φοιτητών