E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυξάνεται η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος

Δείτε πόσα χρήματα δικαιούμαστε

Δημοσίευση 9/11/2021 | 09:31

Αυξάνεται η επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος

Νέα αύξηση της επιδότησης των λογαριασμών ρεύματος, η τρίτη κατά σειρά μέσα σε 80 ημέρες, ανακοινώνεται σήμερα με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως η ενίσχυση θα ανέλθει από τα 18 ευρώ στα 27 ευρώ.

Η επιδότηση τον Σεπτέμβριο ήταν της τάξης των 9 ευρώ για καταναλώσεις μέχρι 300 κιλοβατώρες τον μήνα, τον Οκτώβριο είχε αποφασιστεί να είναι στα 18 ευρώ, ενώ για τον Νοέμβριο θα οριστεί υψηλότερη ενίσχυση στα 27 ευρώ.

Η καινούργια επιχορήγηση έρχεται ενόψει του δεύτερου μεγάλου κύματος ανατιμήσεων που θα χτυπήσει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και θα αφορά στις καταναλώσεις του Νοεμβρίου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η μέση τιμή χονδρεμπορικής ηλεκτρικής ενέργειας για τον Οκτώβριο έκλεισε, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας, στα 198,32 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Είναι υψηλότερη σχεδόν 50%, ενώ σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό Οκτώβριο η ανατίμηση είναι 320% (47,22 ευρώ ανά μεγαβατώρα).

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας έχει δηλώσει ότι η κυβέρνηση κάθε μήνα θα παρεμβαίνει ανάλογα με το πως διαμορφώνονται οι τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας τον προηγούμενο μήνα. Κατά τον ίδιο η ενίσχυση θα είναι οριζόντια σε όλα τα νοικοκυριά, για όλους τους καταναλωτές.

Στο τραπέζι, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει πέσει και το ενδεχόμενο αναστολής πληρωμών ρυθμιζόμενων χρεώσεων στους λογαριασμούς ρεύματος επιχειρήσεων και βιομηχανιών μέσης τάσης. Το ίδιο εξετάζεται και για τους ευάλωτους καταναλωτές, δηλαδή νοικοκυριά που εντάσσονται στην κατηγορία των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Ρουβίκωνας»: Μπορεί να έσπασαν λάθος επιχείρηση, όμως... πλήρωσαν τη ζημιά

Ελλάδα Χτες
Aναλαμβάνοντας δημόσια την ευθύνη για το περιστατικό

Φρικτός θάνατος για 21χρονη βασίλισσα ομορφιάς

Κόσμος Χτες
Αν και κατόρθωσε να ειδοποιήσει τις πρώτες βοήθειες, κατέληξε λίγο αργότερα

Κάρτα Καυσαερίων: Έρχονται αλλαγές ‑ Από πού θα εκδίδεται, τα πρόστιμα αν δεν την βγάλετε

Ελλάδα Χτες
Με το άρθρο 7 του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών τροποποιείται το πλαίσιο χορήγησης της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων

Βιολάντα: Κατασκευαστικό λάθος φαίνεται να προκάλεσε τη φονική έκρηξη

Ελλάδα Χτες
Εξασθενεί το σενάριο της κακοκαιρίας «Ντάνιελ» ως αίτιο της διάβρωσης - Αποκάλυψαν τρία σημεία διαρροής προπανίου κοντά στο υπόγειο

Καρυστιανού: «Δεν μίλησα για εισβολείς» – «Οι ζωές των μεταναστών ίδιες με αυτές που κόπηκαν στα Τέμπη»

Ελλάδα Χτες
Υποστήριξε πως η Ελλάδα έχει γίνει «επί πληρωμή αποθήκη ψυχών»

Λέσβος: Τα «κομμένα» 37 λεπτά της κάμερας που γεννούν νέα ερωτήματα για τον θάνατο του λιμενικού

Ελλάδα Χτες
Ανάλυση καρέ-καρέ με τη συνδρομή τεχνητής νοημοσύνης

Ταξί: Σε απεργία διαρκείας προσανατολίζονται οι οδηγοί ‑ Η αιτία «πολέμου»

Ελλάδα Χτες
Στις νέες διατάξεις δεν αντιδρούν πλέον μόνον οι ταξιτζήδες της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης

Xάος τα ξημερώματα στο ΑΠΘ: Επεισόδια έξω από την Πολυτεχνική Σχολή ‑ Δεκάδες προσαγωγές

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 210 προσαγωγές έγιναν, μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα έξω από τον χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.