E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Astroworld: Μήνυση από θεατή σε Travis Scott και Drake για την τραγωδία στο φεστιβάλ του Τέξας

Τεράστιο είναι το σοκ από το θάνατο 8 ανθρώπων - 25 άτομα νοσηλεύονται ακόμα

Δημοσίευση 8/11/2021 | 14:36

Astroworld: Μήνυση από θεατή σε Travis Scott και Drake για την τραγωδία στο φεστιβάλ του Τέξας

Τεράστιο είναι το σοκ από το θάνατο 8 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί 14 ετών, και τον τραυματισμό δεκάδων άλλων στο φεστιβάλ Astroworld στο Τέξας, κατά τη διάρκεια του live set του ράπερ Travis Scott. Ένας θεατής του φεστιβάλ μήνυσε τον Travis Scott και τον Drake ζητώντας περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια, υποστηρίζοντας ότι οι ράπερ «παρακίνησαν το πλήθος» που τον άφησε «βαριά τραυματισμένο» και άλλους οκτώ νεκρούς.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, ο 23χρονος Kristian Paredes, από το Όστιν του Τέξας, υπέβαλε την καταγγελία την Κυριακή 7/11 κατηγορώντας τους ράπερ, τη Live Nation Entertainment Inc. και τη Harris County Sports and Convention Corporation για αμέλεια.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο special guest Drake «ανέβηκε στη σκηνή δίπλα στον Travis Scott και βοήθησε να ξεσηκώσει το πλήθος». Κατηγορεί τον Drake ότι συνέχισε να παίζει με τον Travis Scott «καθώς το πλήθος βγήκε εκτός ελέγχου και το χάος συνεχιζόταν».

Ο νεαρός τώρα ζητά πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια για τα σωματικά του τραύματα, μερικά από τα οποία ισχυρίζεται ότι είναι μόνιμα, καθώς και για την κάλυψη ιατρικών εξόδων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο σε συναυλία του Scott

Ο Scott, ο οποίος είπε ότι ήταν «συντετριμμένος» με τους θανάτους και δεν μπορούσε «να φανταστεί κάτι τέτοιο», έχει καταδικαστεί δύο φορές επειδή ενθάρρυνε τους θαυμαστές να πηδήξουν τις μπάρες ασφαλείας και να ορμήσουν στη σκηνή σε προηγούμενες συναυλίες.

Ο 23χρονος τραυματίες λέει ότι βρισκόταν στο μπροστινό μέρος του τμήματος με τη γενική είσοδο του κοινού στο οποίο υπήρχε ένα μεταλλικό φράγμα που τον χώριζε από το τμήμα VIP. Λέει ότι ένιωσε μια «μεγάλη ώθηση» καθώς τελείωσε η αντίστροφη μέτρηση για την συναυλία του Travis Scott.

Το πλήθος έγινε χαοτικό και άρχισε μια ταραχή αφήνοντας οκτώ νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου του Kristian Paredes», αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά.

«Πολλοί παρακάλεσαν τους φρουρούς ασφαλείας που προσλήφθηκαν από τη Live Nation Entertainment για βοήθεια, αλλά αγνοήθηκαν», λέει.

Σοκάρουν τα βίντεο με τις στιγμές αγωνίας

Σκηνές από όσα εκτυλίχθηκαν την τραγική βραδιά έχουν κατακλύσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με βίντεο τα οποία δείχνουν θεατές της συναυλίας αναίσθητους ενώ ο ράπερ συνέχιζε την ερμηνεία του.

Τα βίντεο που κυκλοφορούν στο Twitter δείχνουν τους θαυμαστές να εκλιπαρούν τον ράπερ να σταματήσει στη συναυλία και να φωνάζουν «σταμάτα το σόου», καθώς άνθρωποι βρέθηκαν να έχουν ποδοπατηθεί από άλλους θεατές που έσπασαν τα μέτρα ασφαλείας.

«Οι θαυμαστές φώναζαν στους ανθρώπους της παραγωγής γύρω μας, λέγοντας “σταματήστε τη συναυλία, άνθρωποι πεθαίνουν”. Κανείς δεν άκουσε», είπε στο Rolling Stone η νοσοκόμα και παρευρισκόμενη στη συναυλία Madeline Eskins.

«Ήταν σίγουρα υπερπλήρης ο χώρος. Ήταν τρελό, ειλικρινά. Ήξερα ότι είχε πάρα πολύ κόσμο – απλώς γινόταν όλο και χειρότερο καθώς πλησίαζα τον Travis Scott που ερμήνευε, γινόταν όλο και πιο γεμάτος, πιο γεμάτος, πιο γεμάτος».

Η γυναίκα ανέφερε ότι αν και δεν φταίνε για την τραγωδία, το ιατρικό προσωπικό της εκδήλωσης ήταν προφανώς απροετοίμαστο και άπειρο. «Μερικοί από αυτό το ιατρικό προσωπικό είχαν ελάχιστη έως καθόλου εμπειρία με παροχή πρώτων βοηθειών. Δεν ήξεραν πώς να ελέγξουν τον σφυγμό και την καρωτίδα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντιδράσεις για το κλείσιμο του ελληνικού προγράμματος της Deutsche Welle ‑ «Πλήγμα για τη Δημοκρατία»

Ελλάδα 22.02.2026
Η ζημιά είναι δυσανάλογη σε σχέση με το δημοσιονομικό όφελος, επισημαίνουν φορείς

Φωτιά στα Σπάτα σε αποθηκευτικό χώρο καταστήματος αθλητικών ειδών

Ελλάδα 22.02.2026
Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής στο σημείο

Πατρινό Καρναβάλι: 50.000 καρναβαλιστές στους δρόμους – Δείτε τη μεγάλη παρέλαση


LIVE Ελλάδα 22.02.2026
Η πόλη της Πάτρας έχει κατακλυστεί από μεγάλο αριθμό επισκεπτών που ζουν από κοντά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις

Ντόναλντ Τραμπ: Πράκτορες σκότωσαν ένοπλο άνδρα που προσπάθησε να μπει στην έπαυλή του στο Μαρ α Λάγκο

Κόσμος 22.02.2026
Ο άνδρας κρατούσε κυνηγετικό όπλο και μπιτόνι με βενζίνη κατά την «εισβολή του» στο Μαρ α Λάγκο, όπου τον εξουδετέρωσαν οι πράκτορες της Μυστικής Υπηρεσίας

Τουρκία: Διάσωση 80χρονης που είχε εγκλωβιστεί ανάμεσα σε βράχους

Κόσμος 22.02.2026
Η γιαγιά από την Αττάλεια βρέθηκε ζωντανή από τα σωστικά συνεργεία έπειτα από 24 ώρες ερευνών

Καλύτερα τα νέα για τη λίμνη του Μόρνου μετά τις βροχές

Ελλάδα 22.02.2026
Η «υγρή» χρονιά βελτιώνει τα αποθέματα, αλλά η στάθμη παραμένει 26% κάτω από τον μέσο όρο – Τι δείχνουν τα στοιχεία για τα νησιά και την κλιματική αλλαγή

Καθαρά Δευτέρα: Στα 22 ευρώ τα καλαμαράκια, πάνω από 3,30 η λαγάνα

Ελλάδα 22.02.2026
Οι ώρες λειτουργίας για Βαρβάκειο και Ρέντη

Σοβαρό ατύχημα με κροτίδα στην Πτολεμαΐδα: 17χρονος κινδυνεύει με ακρωτηριασμό

Ελλάδα 22.02.2026
Ο ανήλικος κινδυνεύει να χάσει τρία δάχτυλα - Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή

NFL: Νεκρός ο 25χρονος παίκτης Rondale Moore ‑ Βρέθηκε σε γκαράζ

Αθλητικά Νέα 22.02.2026
Τι μεταφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Σε κλινική η Σάρα Φέργκιουσον μετά την δημοσιοποίηση των e‑mails του Επστάιν

Κόσμος 22.02.2026
Η Σάρα Φέργκιουσον κατέφυγε μυστικά στην παγκοσμίου φήμης κλινική Paracelsus Recovery Clinic στη Ζυρίχη της Ελβετίας, όπου το κόστος διαμονής ανέρχεται στις 13.000 λίρες την ημέρα

Τατόι: «Με δάγκωσε και μου έσκισε τα ρούχα» – Η συγκλονιστική περιγραφή άνδρα που δέχτηκε επίθεση από λύκο

Ελλάδα 22.02.2026
Ανάμεσα στο Κρυονέρι και στο Τατόι, ένας κάτοικος της περιοχής βγήκε για τρέξιμο στις 8:30 το πρωί και περιέγραψε πώς βρέθηκε αντιμέτωπος με λύκο στην Πάρνηθα

Η Αθήνα κορυφώνει τις αποκριάτικες εκδηλώσεις της: Παρέλαση, μουσική και ξεφάντωμα σε Σύνταγμα, Ερμού και Κοτζιά

Ελλάδα 22.02.2026
Η μεγάλη παρέλαση ξεκινά από την πλατεία Συντάγματος και καταλήγει στην πλατεία Κοτζιά, όπου στις 7 μ.μ. θα «ξεδιπλωθεί» το αποκριάτικο πάρτι με τη ζωντανή μουσική