E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίσκοπος παραιτήθηκε για να ζήσει με μια συγγραφέα «σατανικών» μυθιστορημάτων

«Κρέμασε» τα ράσα του για τα μάτια μιας 38χρονης σεξολόγου

Δημοσίευση 7/11/2021 | 13:18

Επίσκοπος παραιτήθηκε για να ζήσει με μια συγγραφέα «σατανικών» μυθιστορημάτων

Όταν ο Ισπανός επίσκοπος Χαβιέ Νοβέλ παραιτήθηκε πριν ένα μήνα, επικαλούμενος «προσωπικούς λόγους», η Ισπανική Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία ανακοίνωση την αποπομπή του από το σώμα του κλήρου χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις.

Πέρασαν περίπου τέσσερις εβδομάδες και τελικά τα ισπανικά ΜΜΕ κατάφεραν να βρουν την αιτία «του κακού»: ο έρωτάς του 52χρονου για μια γυναίκα. Και όχι ο απλός ο έρωτας, αλλά εκείνος απέναντι σε μια γυναίκα με, φαινομενικά, εκ διαμέτρου αντίθετες θρησκευτικές αντιλήψεις από τον ίδιο.

Ο Νοβέλ, επίσκοπος της Σολσόνα στην Καταλονία, ήταν ένας εξαιρετικά συντηρητικός ιερωμένος ο οποίος στήριζε την λεγόμενη «θεραπεία μεταστροφής για ομοφυλόφιλους» και πραγματοποιούσε πλείστους εξορκισμούς σε δήθεν δαιμονισμένους.

Όταν όμως βρέθηκε, άγνωστο πως, στο δρόμο του, η 38χρονη ψυχολόγος Σίλβια Καμπαγιόλ, διαζευγμένη και μητέρα δύο παιδιών, δεν το πολυσκέφτηκε: «κρέμασε» τα ράσα του και πήγε να ζήσει μαζί της.

Η Καμπαγιόλ, βέβαια, εκτός από ψυχολόγος και σεξολόγος, είναι και κάτι ακόμη: γράφει ερωτικά μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας με μια αρκετά γενναία δόση Σατανισμού, αναφέρει το εκτενές ρεπορτάζ του BBC.

Οι χαρακτήρες των βιβλίων της είναι άνθρωποι που τους έχει κυριεύσει ο Σατανάς, όπως λόγου χάρη στο τελευταίο μυθιστόρημά της με τίτλο «The Hell in Gabriel’s lust» [Η κόλαση της λαγνείας του Γαβριήλ], το οποίο αναφέρεται σε «φυλακές, ψυχοπάθεια, θρησκευτικές σέκτες και διαθέτει μπόλικες σεξουαλικές σκηνές που θα έκαναν ακόμη και τον πιο προοδευτικό αναγνώστη να κοκκινίσει.

Σε ένα άλλο βιβλίο της, την τριλογία «Amnesia», στην περίληψη του οπισθόφυλλου υπόσχεται στον αναγνώστη της «ένα ταξίδι στον σαδισμό, την τρέλα και τον πόθο και έναν αγώνα μεταξύ του καλού και του κακού, του Θεού και του Σατανά».

Το «αστέρι» που έγινε «μαύρο πρόβατο»

Ο Νοβέλ εθεωρείτο ένα μεγάλο «αστέρι» στις τάξεις της Καθολικής Εκκλησίας στην Ισπανία καθώς το 2010 σε ηλικία μόλις 41 ετών, έγινε ο νεότερος επίσκοπος στην χώρα.

Όμως, η ανέλιξή του σταμάτησε απότομα το 2013, όταν επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας εξελέγη ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος αποδείχτηκε πιο ανοιχτόμυαλος σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, Πάπα Βενέδικτο και ως εκ τούτου, «έβαλε πάγο» σε αρκετούς ιερωμένους με υπερσυντηρητικές απόψεις όπως ο Νοβέλ που χαρακτήριζε την ευθανασία και την άμβλωση ως «γενοκτονία».

Πάντως, το «μαύρο πρόβατο» της ισπανικής εκκλησίας έχει ήδη προχωρήσει με την ζωή του: το ζευγάρι ζει ήδη μαζί στην πόλη Μανρέσα, 50 χιλιόμετρα μακριά από την Σολσόνα, ενώ ο πρώην επίσκοπος βρίσκεται αυτή την στιγμή προς αναζήτηση εργασίας στην περιοχή της Βαρκελώνης ως γεωπόνος, που είναι το αντικείμενο των σπουδών του.

Πάντως, συμπερασματικά, τα ισπανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η συγκεκριμένη υπόθεση φέρνει ξανά στο προσκήνιο το θέμα της αγαμίας εντός των κόλπων της Εκκλησίας και κατά πόσο αυτό είναι εφικτό να αλλάξει, προς το συμφέρον όλων των εμπλεκομένων μερών.

Η περίπτωση του ιερέα Ρικάρντο Τσεκομπέλι

Η περίπτωση του ισπανού επισκόπου δεν είναι η πρώτη όπου ένας ιερέας… αμάρτησε για τα μάτια μιας γυναίκας, καθώς προ μηνών έγινε το ίδιο πράγμα και στην επισκοπή του Τόντι στην κεντρική Ιταλία.

Ο ντον Ρικάρντο Τσεκομπέλι, ιερέας της επισκοπής, ζήτησε από τον ανώτερό του στο τέλος της λειτουργίας να «κρεμάσει» το ιερατικό του ένδυμα.

«Η καρδιά μου είναι ερωτευμένη, αν και δεν είχα ποτέ την δυνατότητα να προδώσω τους όρκους που έχω δώσει. Θα δοκιμάσω να ζήσω αυτό τον έρωτα», είπε ο ντον Ρικάρντο στον προϊστάμενό του επίσκοπο Γκουαλτιέρο Σιτζισμόντι και μάλιστα μπροστά σε δεκάδες πιστούς, στη λειτουργία που έγινε τον περασμένο Μάιο στην μικρή αυτή ιταλική πόλη.

Ο ιερέας, όπως αναμενόταν, απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του και μετά από λίγες ημέρες έγινε ξανά λαϊκός.

«Εκφράζω πραγματικά όλη μου την ευγνωμοσύνη στο ντον Ρικάρντο για τις ειλικρινείς υπηρεσίες που μου προσέφερε μέχρι σήμερα. Και πριν από οτιδήποτε άλλο του απευθύνω τις ειλικρινέστερες ευχές μου η επιλογή αυτή, που έγινε με πλήρη ελευθερία, όπως μου είπε ο ίδιος, να του εξασφαλίσει ειρήνη και γαλήνη», δήλωσε ο επίσκοπος, τονίζοντας ότι είναι «ευτυχισμένος με την επιλογή του αυτή και πως βασανιζόταν εδώ και καιρό μέσα του».

Ο ντον Ρικάρντο εξήγησε ότι η επιλογή ήταν δύσκολη γι’ αυτόν που αγαπά και σέβεται την Εκκλησία. «Δεν μπορώ να συνεχίσω να είναι συνεπής, διαφανής και σωστός μαζί της, όπως υπήρξα μέχρι σήμερα», εξηγεί στην ανακοίνωση.

Οπως γράφει η Corriere della Sera, όλος ο κόσμος το ήξερε σε αυτήν την κωμόπολη κοντά στην Περούτζια. «Κυκλοφορούσε η πληροφορία ότι ο ντον Ρικάρντο εθεάθη με μία γυναίκα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αννα Βίσση – Χριστίνα Πολίτη: Τέλος στη φιλία τους μετά από 30 χρόνια; Tο unfollow στο Instagram

Tabloid 06.04.2026
«Οι δύο γυναίκες δεν ανταλλάσσουν ούτε γεια», αποκάλυψε η Τίνα Μεσσαροπούλου

Αρης Μουγκοπέτρος: «Χρωστάω σε όποιον μιλάει ελληνικά»

Tabloid 06.04.2026
Η εξομολόγηση για την κροτίδα, τα χρέη και τη δικαστική διαμάχη

Βαρύ πένθος για τη Λίνα Σακκά

Tabloid 06.04.2026
Η γνωστή ηθοποιός μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους τη μεγάλη απώλεια που βιώνει

1% Club: Ποια ήταν η ερώτηση που μάντεψε σωστά μόλις 1 στους 100 Έλληνες;

TV Buzz 06.04.2026
Το δεύτερο επεισόδιο του 1% Club προβλήθηκε το βράδυ της Κυριακής

Απόστολος Γκλέτσος: «Αν πω ότι επιστρέφω στην πολιτική, ας βγει όλη η Ελλάδα να με φτύνει»

Tabloid 06.04.2026
Ο Απόστολος Γκλέτσος, καλεσμένος χθες (6/4) στο Ψυχαγωγία Κυριακάτικα, απάντησε στο αν θα επιστρέψει στην πολιτική και αν είχε κάνει ποτέ ως δήμαρχος ρουσφέτι.

Viral στις ΗΠΑ το βίντεο με την κίνηση ενός 68χρονου ντελιβερά που του έφερε φιλοδωρήματα $40.000

Παράξενα 06.04.2026
Η ιστορία ξεκίνησε όταν ο Νταν Σίμπσον σταμάτησε σε μίνι μάρκετ για να αγοράσει αναψυκτικό για τον πελάτη που είχε κάνει παραγγελία μια πίτσα επειδή η πιτσαρία δεν είχε

Δύσκολες ώρες για τη Λίνα Σακκά

Tabloid Χτες
Μια βαθιά συγκινητική ανάρτηση δημοσίευσε η Λίνα Σακκά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, με αφορμή την απώλεια ενός πολύ αγαπημένου της ανθρώπου

Τα Φιλαράκια: Η αποκάλυψη της Λίζα Κούντροου για τον ρόλο της Φίμπι

Tabloid Χτες
«Δεν ήταν χαζούλα, όπως πίστευαν όλοι», τόνισε σε νέα συνέντευξή της

Κατερίνα Καινούργιου: Η πρώτη ανάρτηση της από το μαιευτήριο μετά τη γέννηση της κόρης της

Tabloid Χτες
H γνωστή παρουσιάστρια πραγματοποίησε την πρώτη της ανάρτηση από το μαιευτήριο, επιλέγοντας να μοιραστεί τη χαρά της με τους διαδικτυακούς της φίλους μέσα από ένα Instagram story

Σοφία Αλιμπέρτη: Η on air έκπληξη στον Good Job Nicky ‑ «Είμαι έτοιμη να βάλω τα κλάματα»

Tabloid Χτες
«Είμαι περήφανη για τον άνθρωπο που είναι ο γιος μου» είπε, μεταξύ άλλων, η παρουσιάστρια

Χάρης Ρώμας: «Υπάρχει μια ιδέα να γίνει το “Κωνσταντίνου και Ελένης»

Tabloid Χτες
Σε μια αποκάλυψη που δεν περιμέναμε και σίγουρα θα χαροποιήσει πολλούς τηλεθεατές προχώρησε ο Χάρης Ρώμας