E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Δε σε προσέλαβα για να είσαι άσχημη»

Η Σάλμα Χάγιεκ μιλά για το μπούλινγκ που υπέστη από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν

Δημοσίευση 7/11/2021 | 11:55

«Δε σε προσέλαβα για να είσαι άσχημη»

Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξή της στον Guardian, η Σάλμα Χάγιεκ έφερε στο φως ένα από τα διάφορα περιστατικά μπούλινγκ που βίωσε από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν.

Η ηθοποιός μίλησε για τις εμπειρίες της με τον καταδικασμένο για βιασμούς παραγωγό ταινιών, σημειώνοντας πως ο Γουάινστιν «δεν είναι ο μοναδικός άνδρας που επιβεβαιώνεται από την ιδέα ότι μπορεί να καταστρέψει τις γυναίκες».

Όπως αποκάλυψε η Μεξικανή ηθοποιός, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Φρίντα» την έπαιρνε τηλέφωνο και την επέπληττε για την εμφάνισή της.

Ερωτηθείσα αν κανονικοποιεί τον εκφοβισμό του ως τρόπο να τον αντιμετωπίσει, η σταρ του Χόλιγουντ, απάντησε: «Σε ένα βαθμό. Οκ, μετά έτρεμα και με έθλιβε όλο αυτό, αλλά το αντιμετώπιζα και λίγο σαν καρτούν».

Η 55χρονη είπε ότι ενώ γύριζε την ταινία «Φρίντα» για τη ζωή της διάσημης Μεξικανής ζωγράφου του 2002, την οποία και υποδυόταν, ο Γουάινστιν – παραγωγός της ταινίας – θα της τηλεφωνούσε και θα της επιτίθετο επειδή «φαίνονταν άσχημη».

«Όταν με έπαιρνε τηλέφωνο στα γυρίσματα της (ταινίας) Φρίντα, φώναζε “Γιατί έχεις μονόφρυδο και μουστάκι; Δε σε προσέλαβα για να είσαι άσχημη”, απλώς απαντούσα “Μα καλά, δεν έχεις δει φωτογραφία της Φρίντα Κάλο;”. Αν ένας άνδρας υποδυόταν τον Σιρανό ντε Μπερζεράκ, δε θα τον ρωτούσε “Τι τρέχει με τη μύτη σου;”».

Το 2017, η λατίνα ηθοποιός, έγραψε ένα άρθρο για τους New York Times στο οποίο εξήγησε πώς ο Γουάινστιν την παρενοχλούσε σeξουαλικά για χρόνια. Σε αυτό, έγραψε ότι πιστεύει ότι ο Γουάινστιν δεν της επιτέθηκε ποτέ επειδή ήταν φίλη με ανθρώπους όπως ο Ρόμπερτ Ροντρίγκεζ, ο Τζορτζ Κλούνεϊ και ο Κουέντιν Ταραντίνο.

«Επίσης, ήμουν πολύ δυνατή», πρόσθεσε. «Δεν με είδε ποτέ αδύναμη. Δεν είναι ότι δεν φοβάμαι, αλλά δεν πρόκειται να το δείξω. Μπορώ μάλιστα να γίνω σχεδόν εκφοβιστική με την ήρεμη δύναμη μου».

Δεν ήταν «ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος» που της έκανε μπούλινγκ ή την παρενόχλησε, αποκαλώντας το θέμα στο Χόλιγουντ «συστηματικό».

Η Σάλμα Χάγιεκ σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν «κρατά κακία» και «πιστεύει ότι οι άνθρωποι μπορούν να αλλάξουν».

Το 2020, ο Χάρβεϊ Γουάινστιν καταδικάστηκε σε 23 χρόνια φυλάκιση αφού καταδικάστηκε για βιασμό και εγκληματικές σeξουαλικές πράξεις

«Γενικά! Είμαστε κορίτσια! … Οπότε μαθαίνεις να είσαι γενναία. Δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει», είπε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δάκρυσε ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μιλώντας για τη Μάρω Κοντού: «Ήταν σύμβολο της παιδικής μας ηλικίας»

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, μετά την παράστασή του στην Ηγουμενίτσα, απευθύνθηκε στους θεατές με δάκρυα στα μάτια και πρότεινε να αποχαιρετήσουν όλοι μαζί τη μεγάλη ηθοποιό τραγουδώντας.

Πώς αποχαιρέτησαν τον Λορέντζο Καριέρε οι «Φίλοι για Πάντα» ‑ δείτε τι έγραψε ο Γιώργος Ελεύθερας

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο Γιώργος Ελεύθερας δημοσίευσε συγκινητικό αποχαιρετιστήριο μήνυμα για τον αδικοχαμένο συνεργάτη και φίλο του, συνοδεύοντάς το με απόσπασμα από παλιό video clip τους.

Η Κάρα Ντελεβίν γίνεται η πρώτη λεσβία στο εξώφυλλο του Playboy

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Η διάσημη top model και ηθοποιός γράφει ιστορία με την εμφάνισή της στο εξώφυλλο του Playboy, μιλώντας ανοιχτά για τη σεξουαλικότητα και την ελευθερία της.

Λορέντζο Καριέρε: Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του κουμπάρου του και το «άλλα σχέδια είχαμε» της Έλενας Κατραβά

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο κουμπάρος του Γιάννης Κουτράκης αποχαιρέτησε τον Λορέντζο Καριέρε με μια συγκινητική ανάρτηση, αναφερόμενος και στην Έλενα Κατραβά που του είπε «άλλα σχέδια είχαμε».

Τάσος Αρνιακός: Το καρφί για τον Ant1 ‑ Γιατί έφυγε

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο γνωστός μετεωρολόγος μίλησε στην εκπομπή «Καλύτερα αργά» για τις συνθήκες εργασίας του στον ΑΝΤ1 και τον ελάχιστο χρόνο που του δινόταν για την πρόγνωση καιρού.

Αλέξης Γεωργούλης: Ποια γυναίκα του άλλαξε τη ζωή και πόσο καιρό του πήρε να το ξεπεράσει

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για έναν χωρισμό που τον σημάδεψε βαθιά

Κατερίνα Παπουτσάκη: Τι αποκάλυψε για το διαζύγιό της και ποιοι φόβοι της τελικά επιβεβαιώθηκαν

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Η ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τον χωρισμό της από τον Παναγιώτη Πιλαφά

Τι έγραψε ο κουμπάρος του για τον αποχαιρετισμό που «έγινε χίλια κομμάτια»

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο Γιάννης Κουτράκης αποχαιρέτησε με συγκινητική ανάρτηση τον Λορέντζο Καριέρε, ενώ η σύζυγός του Έλενα Κατραβά άφησε άφωνους με τα λόγια της.

Η Σίντνεϊ Σουίνι ξεπακετάρει τη νέα της συλλογή εσωρούχων ‑ δείτε τι αποκάλυψε

Social 16.07.2026
Η ηθοποιός παρουσίασε το πρώτο κουτί της εταιρείας εσωρούχων Syrn που έχει ιδρύσει, σε ένα βίντεο που εντυπωσίασε εκατομμύρια followers.

Ο Αργεντίνος σπίκερ που έγινε viral: Ξέσπασε μετά το 2‑1 του Μαρτίνεζ και φώναζε «αυτό είναι η Αργεντινή»

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Ο Πάμπλο Γκιράλτ έγινε διάσημος μετά το ξέσπασμα και τα... γαλλικά στην πρώτη από τις μεγάλες ανατροπές της Αργεντινής στο Μουντιάλ κόντρα στην Αίγυπτο

Ποια ήταν η τελευταία επιθυμία της Μάρως Κοντού που ραγίζει καρδιές

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Η κηδεία της αγαπημένης ηθοποιού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Ιουλίου στο Α` Νεκροταφείο Αθηνών

Carré Otis και Mickey Rourke: Ο έρωτας που μετατράπηκε σε εφιάλτη

E-Daily 3.Left 16.07.2026
Η παγίδα πίσω από το πάθος της