E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μπουρλά: Σε συνομιλίες με 90 χώρες η Pfizer για το χάπι

Mπορεί να αλλάξει τους «όρους του παιχνιδιού»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 6/11/2021 | 09:33

Μπουρλά: Σε συνομιλίες με 90 χώρες η Pfizer για το χάπι

Η φαρμακοβιομηχανία Pfizer βρίσκεται σε συνομιλίες με 90 χώρες για συμβάσεις προμηθειών για το πειραματικό της χάπι κατά της Covid-19, το οποίο φαίνεται να μειώνει κατά 89% τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου σε ασθενείς που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη ο πρόεδρος και γενικός της διευθυντής της εταιρείας, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο κ. Μπουρλά πρόσθεσε σύμφωνα με το Reuters ότι η Pfizer αναμένει να τιμολογήσει το φάρμακό της, που ονομάζεται Paxlovid, κοντά στην τιμή που η Merck & Co Inc όρισε για το υποψήφιο αντιιικό της φάρμακο κατά της Covid-19, το οποίο λαμβάνεται από το στόμα.

Η συμβατική τιμή για το χάπι της μολνοπιραβίρης της Merck κυμαίνεται στα 700 δολάρια για πενθήμερη θεραπευτική αγωγή.

Mπορεί να αλλάξει τους «όρους του παιχνιδιού»

Νωρίτερα, ο Άλμπερτ Μπουρλά -αναφερόμενος στο χάπι της Pfizer- έκανε λόγο για «εκπληκτικά νέα», τα οποία «εφόσον δοθεί η έγκριση από τις αρμόδιες αρχές, θα μπορούσαν να αλλάξουν του όρους του “παιχνιδιού”».

Πρόκειται για εξέλιξη που, όπως λέει ο κ. Μπουρλά, «μπορεί να διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην αλλαγή πορείας της πανδημίας, σώζοντας ζωές, μειώνοντας την σοβαρότητα των μολύνσεων από Covid και εξαλείφοντας ακόμη και 9 στις 10 νοσηλείες».

Σημειώνεται ότι, όπως ο ίδιος είπε σε συνέντευξή του στο CNBC, η Pfizer πρόκειται να καταθέσει τα στοιχεία της έρευνας στον FDA, προκειμένου να λάβει έγκριση, πριν από τις 25 Νοεμβρίου, δηλαδή τη φετινή Ημέρα των Ευχαριστιών στις ΗΠΑ.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή η Pfizer δημοσίευσε στοιχεία για το πειραματικό της χάπι κατά της Covid-19, το οποίο πιθανόν να αποτελέσει πρόκληση για τη μολνοπιραβίρη, το φάρμακο της Merck, το οποίο έχει ήδη λάβει έγκριση στη Βρετανία.

Παρόλο που το χάπι της Pfizer έδειξε να μειώνει κατά 89% τη νοσηλεία ή τον θάνατο από Covid-19 σε ασθενείς που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου, ενώ στην περίπτωση εκείνου της Merck το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 50%, «δεν μπορούμε ακόμη να συγκρίνουμε τα δύο φάρμακα μέχρι να γίνει πιο σαφές το προφίλ κινδύνου των ασθενών», σύμφωνα με τον αναλυτή του Bloomberg Σαμ Φαζέλι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επέτειος Πολυτεχνείου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ τη Δευτέρα (17/11) ‑ Η ανακοίνωση ΟΑΣΑ

Ελλάδα Χτες
Τροποποιήσεις στην κυκλοφορία λεωφορείων, τρόλεϊ και μετρό, με αφορμή τον εορτασμό της 52ης επετείου του Πολυτεχνείου

Τουρκικά F‑16 πέταξαν πάνω από την Πράσινη Γραμμή ‑ Παραβίασαν τον εναέριο χώρο της Κύπρου

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό έρχεται λίγες μόλις ώρες μετά τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων στα κατεχόμενα, με τις οποίες επαναλαμβάνεται το αφήγημα περί «δύο κρατών»

Ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά πεζοναυτών έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αϊτή

Κόσμος Χτες
Η επίθεση έρχεται σε μια περίοδο όπου περίπου το 90% της πρωτεύουσας βρίσκεται υπό τον έλεγχο ενόπλων ομάδων

Αυστραλία: Κλείνουν 69 σχολεία λόγω ύποπτης άμμου με ίνες αμιάντου

Κόσμος Χτες
Συνεργεία των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης πέρασαν το Σαββατοκύριακο ελέγχοντας σχολικά συγκροτήματα, καταγράφοντας κάθε σημείο όπου χρησιμοποιείται χρωματισμένη άμμος

Πέθανε ο σεναριογράφος του «The Simpsons» σε ηλικία 61 ετών

Κόσμος Χτες
Ύστερα από εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με όσα δήλωσε η αδελφή του

Αυτοκίνητο που μετέφερε παράνομους μετανάστες έπεσε σε χαράδρα στη Ροδόπη ‑ Ένας vεκρός

Ελλάδα Χτες
Από το Τμήμα Συνοριακής Σαπών, σχηματίστηκε δικογραφία για μεταφορά παράνομων στο εσωτερικό της χώρας

Πέθανε ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Σταμάτης

Ελλάδα Χτες
Ο Δημήτρης Σταμάτης έδινε μάχη πολλά χρόνια με σοβαρή ασθένεια

Βολοντίμιρ Ζελένσκι: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας έφτασε στην Αθήνα

Ελλάδα Χτες
Το μεσημέρι θα τον υποδεχτεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου

Ποιοι σταθμοί του Μετρό κλείνουν αύριο από τις 2 το μεσημέρι

Ελλάδα Χτες
Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς χωρίς να πραγματοποιούν στάση

Παραγουανός τερματοφύλακας προκαλεί Βραζιλιάνο πριν το πέναλτι και εκείνος τον… γελοιοποιεί με εκτέλεση «Πανένκα»

Αθλητικά Νέα Χτες
Μία από τις πιο εντυπωσιακές στιγμές του Παγκοσμίου Κυπέλλου U17 εκτυλίχθηκε στη φάση των «32»

Πρώην αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε μέσω τηλεφωνικών κλήσεων

Ελλάδα Χτες
Είχε υποστηρικτικό ρόλο στο ξέπλυμα χρήματος μελών του κυκλώματος, στο οποίο μετείχε ο αδελφός της