E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βόλος: «Υπέγραψε να πεθάνει»

«Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ήταν ανένδοτος. Μπορείς να το πεις κι αυτοκτονία»

Δημοσίευση 5/11/2021 | 19:31

Βόλος: «Υπέγραψε να πεθάνει»

Ασθενής με κορονοϊό στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο του Βόλου αρνήθηκε να διασωληνωθεί με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, με τους συγγενείς του να κάνουν λόγο για αυτοκτονία, λέγοντας χαρακτηριστικά «υπέγραψε να πεθάνει».

Ο 55χρονος ασθενής που δεν είχε κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού, ενώ έδινε μάχη για τη ζωή του, υπέγραψε για να μη διασωληνωθεί. Οι γιατροί είχε ξεκαθαρίσει ότι θα πρέπει να τον διασωληνώσουν, όμως ο ίδιος είχε ήδη υπογράψει ένα χαρτί, που σύμφωνα με την κουνιάδα του, δεν άφηνε περιθώρια ούτε σε εισαγγελέα να παρέμβει.

«Κατέληξε. Δεν επιθυμούσε να διασωληνωθεί. Δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο, δεν ήταν εμβολιασμένος, πήγε σε λιπόθυμη κατάσταση που τον βρήκε ο άντρας μου και τον μετέφερε, μπήκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και τη δεύτερη ημέρα επιδεινώθηκε η κατάστασή του, χρειαζόταν να διασωληνωθεί, δεν διασωληνώθηκε με δική του θέληση. Υπέγραψε να μην διασωληνωθεί. Υπέγραψε να πεθάνει» αναφέρει συγγενής του θύματος.

Οι στενοί συγγενείς του απηύθυναν δραματικές εκκλήσεις για να τον μεταπείσουν, ωστόσο ήταν αδύνατον. «Δεν ήθελε, δεν, δεν, τον παρακαλούσαμε, στείλαμε ότι νοσηλεύτριες είχαμε μέσα στο νοσοκομείο του Βόλου να το κάνει για εμάς, για τα αδέρφια του, για την ανίψια του, του στέλναμε μήνυμα, δηλαδή ύστατη προσπάθεια, εμείς, να το κάνει για εμάς, μία χάρη τελευταία να μας κάνει μια χάρη, να διασωληνωθεί και την απέρριψε κι αυτή. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, όχι ήταν ανένδοτος. Μπορείς να το πεις κι αυτοκτονία».

«Υπέγραψε χαρτί ότι δε θέλει να μπει στη διαδικασία και η Εισαγγελία δεν μπορούσε να παρέμβει γιατί στην αρχή όταν μας πήρανε τηλέφωνο μας είπαν ότι αρνείται να διασωληνωθεί και θα ζητήσουμε την παρέμβαση Εισαγγελέα και θα διασωληνωθεί, και μετά μας παίρνουν και μας λένε έχει υπογράψει χαρτί άρνησης και δεν μπορεί να κάνει κάτι η Εισαγγελία» αναφέρει συγγενής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Ιόνια Οδό: Θανατηφόρο τροχαίο με νταλίκα – Ένας νεκρός και μία τραυματίας

E-Daily 2.TopNews 27.05.2026
Η σύγκρουση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, με το ΙΧ να μετατρέπεται σε άμορφη μάζα σιδερικών

Ποια είναι η μικρή Ήρα που έκλεψε την παράσταση στην παρουσίαση του νέου κόμματος Τσίπρα

E-Daily 2.TopNews 27.05.2026
Η 10χρονη παρέδωσε την ιδρυτική διακήρυξη της «ΕΛ.Α.Σ.»

Καλοκαίρι με φρένο: Οι μισοί Έλληνες κόβουν τις διακοπές και οι υπόλοιποι τις μικραίνουν

E-Daily 2.TopNews 27.05.2026
Περιορισμένος προϋπολογισμός, κοντινοί προορισμοί και επιστροφή στη λιτότητα σημαδεύουν τις διακοπές των Ελλήνων φέτος το καλοκαίρι.

«Απόβαση» εφορίας σε τουριστικές περιοχές με AI, tablet και drones ‑ «Θερινό σαφάρι» 50.000 ελέγχων

E-Daily 2.TopNews 27.05.2026
Στο «ραντάρ» εμπορικά καταστήματα, εστίαση, γραφεία ενοικίασης οχημάτων, παρκινγκ και τουριστικά καταλύματα.

Οι μωβ μέδουσες επέστρεψαν στις ελληνικές παραλίες: Πού εμφανίστηκαν και τι λένε οι επιστήμονες

E-Daily 2.TopNews 27.05.2026
Με πλωτά φράγματα απαντούν οι αρχές στο φαινόμενο που αναμένεται και φέτος εκτεταμένο

Στον «αέρα» η εκεχειρία: Γιατί οι ΗΠΑ εξαπέλυσαν νέες επιθέσεις στο Ιράν και πώς αντιδρά η Τεχεράνη

E-Daily 2.TopNews 27.05.2026
Πριν από τις αμερικανικές επιθέσεις σε στόχους στο νότιο Ιράν, η Τεχεράνη δήλωσε ότι μια συμφωνία με την Ουάσινγκτον δεν ήταν στον ορίζοντα

Παρασκευάς Αντζας: Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία ‑ Συντετριμμένοι πρώην συμπαίκτες και φίλοι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Παρασκευάς Αντζας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών

Βρήκαν τρεις όλμους στο διαμέρισμα που αγόρασαν στην Αγία Παρασκευή

Ελλάδα Χτες
Χρειάστηκε η επέμβαση του Στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια οι όλμοι από το διαμέρισμα στην Αγία Παρασκευή

Εμφανίστηκε άνδρας που υποστηρίζει ότι είναι ο Μπεν Νίνταμ – Το συγκινητικό βίντεο με AI που δείχνει πώς θα ήταν σήμερα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η οικογένεια του Μπεν Νίνταμ δημοσίευσε βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη που δείχνει πώς θα μπορούσε να είναι σήμερα, 35 χρόνια μετά την εξαφάνισή του στην Κω

Καύσωνας στη δυτική Ευρώπη: Νεκροί σε Γαλλία και Βρετανία ‑ Έκτακτα μέτρα και στην Ιταλία

Κόσμος Χτες
Οκτώ περιοχές στη δυτική Γαλλία τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού

Ιράν: 28χρονη γέννησε στη φυλακή και εκτελέστηκε για τη δολοφονία του συζύγου της

Κόσμος Χτες
Τι ανακοίνωσαν σήμερα δύο ΜΚΟ από το εξωτερικό