E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βόλος: «Υπέγραψε να πεθάνει»

«Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ήταν ανένδοτος. Μπορείς να το πεις κι αυτοκτονία»

Δημοσίευση 5/11/2021 | 19:31

Βόλος: «Υπέγραψε να πεθάνει»

Ασθενής με κορονοϊό στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο του Βόλου αρνήθηκε να διασωληνωθεί με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, με τους συγγενείς του να κάνουν λόγο για αυτοκτονία, λέγοντας χαρακτηριστικά «υπέγραψε να πεθάνει».

Ο 55χρονος ασθενής που δεν είχε κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού, ενώ έδινε μάχη για τη ζωή του, υπέγραψε για να μη διασωληνωθεί. Οι γιατροί είχε ξεκαθαρίσει ότι θα πρέπει να τον διασωληνώσουν, όμως ο ίδιος είχε ήδη υπογράψει ένα χαρτί, που σύμφωνα με την κουνιάδα του, δεν άφηνε περιθώρια ούτε σε εισαγγελέα να παρέμβει.

«Κατέληξε. Δεν επιθυμούσε να διασωληνωθεί. Δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο, δεν ήταν εμβολιασμένος, πήγε σε λιπόθυμη κατάσταση που τον βρήκε ο άντρας μου και τον μετέφερε, μπήκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και τη δεύτερη ημέρα επιδεινώθηκε η κατάστασή του, χρειαζόταν να διασωληνωθεί, δεν διασωληνώθηκε με δική του θέληση. Υπέγραψε να μην διασωληνωθεί. Υπέγραψε να πεθάνει» αναφέρει συγγενής του θύματος.

Οι στενοί συγγενείς του απηύθυναν δραματικές εκκλήσεις για να τον μεταπείσουν, ωστόσο ήταν αδύνατον. «Δεν ήθελε, δεν, δεν, τον παρακαλούσαμε, στείλαμε ότι νοσηλεύτριες είχαμε μέσα στο νοσοκομείο του Βόλου να το κάνει για εμάς, για τα αδέρφια του, για την ανίψια του, του στέλναμε μήνυμα, δηλαδή ύστατη προσπάθεια, εμείς, να το κάνει για εμάς, μία χάρη τελευταία να μας κάνει μια χάρη, να διασωληνωθεί και την απέρριψε κι αυτή. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, όχι ήταν ανένδοτος. Μπορείς να το πεις κι αυτοκτονία».

«Υπέγραψε χαρτί ότι δε θέλει να μπει στη διαδικασία και η Εισαγγελία δεν μπορούσε να παρέμβει γιατί στην αρχή όταν μας πήρανε τηλέφωνο μας είπαν ότι αρνείται να διασωληνωθεί και θα ζητήσουμε την παρέμβαση Εισαγγελέα και θα διασωληνωθεί, και μετά μας παίρνουν και μας λένε έχει υπογράψει χαρτί άρνησης και δεν μπορεί να κάνει κάτι η Εισαγγελία» αναφέρει συγγενής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός – Βίρτους Μπολόνια: Ο Φουρνιέ φόρεσε μπλούζα με το πρόσωπο του Μπαρτζώκα στο ΣΕΦ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Γάλλος σταρ στήριξε τον προπονητή του με αυτήν την κίνηση

Ο Τραμπ διέγραψε από τον λογαριασμό του το βίντεο που δείχνει τους Ομπάμα ως πιθήκους: «Υπάλληλος το ανέβασε κατά λάθος»

Κόσμος Χτες
Νωρίτερα, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, έκανε λόγο για «ψευτοαγανάκτηση» έπειτα από κατηγορίες για ρατσισμό που προκάλεσε βίντεο

Η απόφαση που θα μπορούσε να φέρει τον Μέσι εκτός εθνικής Αργεντινής

Αθλητικά Νέα Χτες
Η απόφαση συνδέεται άμεσα με το νομικό πλαίσιο της λεγόμενης «patria potestad», που ισχύει στην Αργεντινή έως τα 18 έτη

Ανήλικος έβαλε φωτιά στον κολλητό του, ενώ οι φίλοι του γελούσαν και τον βιντεοσκοπούσαν

Κόσμος Χτες
Το θύμα έκρυψε αρχικά την αλήθεια από τους γονείς του, αλλά το βίντεο αποκάλυψε την αλήθεια

Κορωπί: Αστυνομικός έσωσε ηλικιωμένους φτιάχνοντας σκοινί από σεντόνια ‑ «Δεν σε αφήνω»

Ελλάδα Χτες
Η περιγραφή του άνδρα που γλύτωσε από τα ορμητικά νερά

Καλαμάτα: Οργή με διαφημιστικό σποτ για το καρναβάλι ‑ «Κατάπτυστο για το γυναικείο φύλο»

Ελλάδα Χτες
«Δεν υπάρχει λόγος να το κατεβάσουμε» απαντά ο πρόεδρος της καρναβαλικής επιτροπής Καλαμάτας

Μητέρα στον Βόλο κατηγορείται για εμπλοκή σε υπόθεση παιδικής ποpνογραφίας με θύμα την ανήλικη κόρη της

Ελλάδα Χτες
Η γυναίκα οδηγήθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης και ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα

Ο Κακούσης παραιτείται από τη δημοσιογραφία για όσο εμπλέκεται στην υπόθεση Παναγόπουλου και δηλώνει αθώος

Ελλάδα Χτες
Ο ίδιος με ανάρτησή του γνωστοποιεί ότι δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του και πως όλες οι συναλλαγές που είχε με το ΙΝΕ ΓΣΕΕ είχαν νόμιμη αιτία

Τσικνοπέμπτη: Πότε δεν θα γίνεται ντελίβερι ‑ Απεργούν διανομείς

Ελλάδα Χτες
24ωρη απεργία έχουν προκηρύξει οι εργαζόμενοι διανομείς στην efood για την Τσικνοπέμπτη - Ποιοι θα συμμετάσχουν