E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βόλος: «Υπέγραψε να πεθάνει»

«Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, ήταν ανένδοτος. Μπορείς να το πεις κι αυτοκτονία»

Δημοσίευση 5/11/2021 | 19:31

Βόλος: «Υπέγραψε να πεθάνει»

Ασθενής με κορονοϊό στο Αχιλλοπούλειο νοσοκομείο του Βόλου αρνήθηκε να διασωληνωθεί με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, με τους συγγενείς του να κάνουν λόγο για αυτοκτονία, λέγοντας χαρακτηριστικά «υπέγραψε να πεθάνει».

Ο 55χρονος ασθενής που δεν είχε κάνει το εμβόλιο του κορονοϊού, ενώ έδινε μάχη για τη ζωή του, υπέγραψε για να μη διασωληνωθεί. Οι γιατροί είχε ξεκαθαρίσει ότι θα πρέπει να τον διασωληνώσουν, όμως ο ίδιος είχε ήδη υπογράψει ένα χαρτί, που σύμφωνα με την κουνιάδα του, δεν άφηνε περιθώρια ούτε σε εισαγγελέα να παρέμβει.

«Κατέληξε. Δεν επιθυμούσε να διασωληνωθεί. Δεν ήθελε να πάει στο νοσοκομείο, δεν ήταν εμβολιασμένος, πήγε σε λιπόθυμη κατάσταση που τον βρήκε ο άντρας μου και τον μετέφερε, μπήκε σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και τη δεύτερη ημέρα επιδεινώθηκε η κατάστασή του, χρειαζόταν να διασωληνωθεί, δεν διασωληνώθηκε με δική του θέληση. Υπέγραψε να μην διασωληνωθεί. Υπέγραψε να πεθάνει» αναφέρει συγγενής του θύματος.

Οι στενοί συγγενείς του απηύθυναν δραματικές εκκλήσεις για να τον μεταπείσουν, ωστόσο ήταν αδύνατον. «Δεν ήθελε, δεν, δεν, τον παρακαλούσαμε, στείλαμε ότι νοσηλεύτριες είχαμε μέσα στο νοσοκομείο του Βόλου να το κάνει για εμάς, για τα αδέρφια του, για την ανίψια του, του στέλναμε μήνυμα, δηλαδή ύστατη προσπάθεια, εμείς, να το κάνει για εμάς, μία χάρη τελευταία να μας κάνει μια χάρη, να διασωληνωθεί και την απέρριψε κι αυτή. Καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, όχι ήταν ανένδοτος. Μπορείς να το πεις κι αυτοκτονία».

«Υπέγραψε χαρτί ότι δε θέλει να μπει στη διαδικασία και η Εισαγγελία δεν μπορούσε να παρέμβει γιατί στην αρχή όταν μας πήρανε τηλέφωνο μας είπαν ότι αρνείται να διασωληνωθεί και θα ζητήσουμε την παρέμβαση Εισαγγελέα και θα διασωληνωθεί, και μετά μας παίρνουν και μας λένε έχει υπογράψει χαρτί άρνησης και δεν μπορεί να κάνει κάτι η Εισαγγελία» αναφέρει συγγενής.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ταξί: Νέα 48ωρη απεργία ‑ Πότε θα πραγματοποιηθεί

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση του ΣΑΤΑ

Χάνεις χρήματα αν δεν το κάνεις! 27.000 δεν δήλωσαν ΙΒΑΝ για την επιστροφή ενοικίου

Οικονομία Χτες
Πιστώθηκαν κατά μέσο όρο 203 ευρώ σε κάθε δικαιούχο

Τέξας: Ζηλιάρα γυμνάστρια έριξε βαράκι 11 κιλών στο κεφάλι της ερωτiκής αντιπάλου της

Κόσμος Χτες
Της επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι, καθώς και χρηματική εγγύηση

Σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου εκπαιδευτικών μέσα σε σχολείο

Ελλάδα Χτες
Σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου εκπαιδευτικών μέσα σε σχολείο

Στη Βάρη το νέο ίχνος της 16χρονης Λόρας ‑ Πού επικεντρώνονται οι έρευνες

Ελλάδα Χτες
Νέες μαρτυρίες αναφέρουν ότι η ανήλικη δεχόταν έντονη ψυχολογική πίεση στο οικογενειακό της περιβάλλον, στοιχείο που εξετάζεται στο πλαίσιο της έρευνας

Λιβυή: Ομαδικός τάφος μεταναστών ‑ Ήταν κρατούμενοι σε αγρόκτημα και είχαν υποστεί βασανιστήρια

Κόσμος Χτες
Φωτογραφίες και ένα βίντεο κυκλοφόρησαν ευρέως σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε τοπικά μέσα ενημέρωσης

Δένδιας: Οι 4 φρεγάτες θα είναι οι ισχυρότερες στον πλανήτη ‑ Τι είπε για τον πύραυλο ELSA

Πολιτική Χτες
«Θα δημιουργηθούν οι ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις στην ιστορία του ελληνισμού», είπε ο υπουργός

«Νομίζεις ότι είστε απόγονοι του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη αλλά δεν είστε» ‑ Παραλήρημα Ράμα εναντίον Έλληνα δημοσιογράφου

Ελλάδα Χτες
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έφτασε να πει ότι το Μαυροβούνιο των 13.810 τετραγωνικών χιλιομέτρων και των 623.000 κατοίκων «είναι η μεγαλύτερη και σημαντικότερη χώρα της περιοχής»

Δείτε βίντεο: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο της Ουτρέχτης, πληροφορίες για τραυματίες

Κόσμος Χτες
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί, άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό σε 10, δεν είναι σαφές σε τι κατάσταση βρίσκονται - Αγνωστα για την ώρα τα αίτια

Σέρρες: Παραιτήθηκε από την υπεράσπιση του 15χρονου ο δικηγόρος του Μανώλης Βονικάκης

Ελλάδα Χτες
Τα νέα δεδομένα καθιστούν ανέφικτη τη συνεργασία μας

Με κόκκινο μάτι ο Μακρόν στην επιθεώρηση του στρατεύματος

Κόσμος Χτες
Πείτε ότι είναι το «Eye of the Tiger», αστειεύτηκε