E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη σύλληψη του 34χρονου για συμμετοχή στον ISIS

O κατηγορούμενος φέρεται να έχει κατονομάσει και άλλα πρόσωπα ως εμπλεκόμενα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/11/2021 | 15:45

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη σύλληψη του 34χρονου για συμμετοχή στον ISIS

Ο 34χρονος Ιρακινός είχε τεθεί υπό παρακολούθηση και είχε συλληφθεί στις 4 Οκτωβρίου από άνδρες τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κατόπιν πληροφοριών της ΕΥΠ αλλά και ξένων μυστικών υπηρεσιών

Στα χέρια ειδικού εφέτη ανακριτή περνάει η δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά τη πρόσφατη σύλληψη 34χρονου Ιρακινού για συμμετοχή στον ISIS. Η συγκεκριμένη υπόθεση που τώρα ερευνάται από την 21η πρώτη τακτική ανακρίτρια Αθηνών, λόγω της σοβαρότητάς της και της εξαιρετικής φύσης της ακόμα και για λόγους εθνικής ασφάλειας, θα ερευνηθεί από εμπειρότερο δικαστικό λειτουργό, όπως αποφάσισε η Ολομέλεια Εφετών της Αθήνας. Την εξέλιξη αυτή, φαίνεται πως δρομολογεί το γεγονός ότι ο 34χρονος φέρεται να κατονόμασε στις αρχές και άλλα πρόσωπα που ενδέχεται να εμπλέκονται σε βραχίονες του Ισλαμικού Κράτους και δεν αποκλείεται αυτά να έχουν περάσει στην Ευρώπη.

Ο 34χρονος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση και είχε συλληφθεί στις 4 Οκτωβρίου από άνδρες τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κατόπιν πληροφοριών της ΕΥΠ αλλά και ξένων μυστικών υπηρεσιών. Κατά πληροφορίες, στις διωκτικές αρχές είχαν φτάσει αναφορές από μυστικές υπηρεσίες του εξωτερικού σύμφωνα με τις οποίες ο συλληφθείς από το 2014 έως το 2015 είχε στρατολογηθεί στον ISIS. Μάλιστα, ο 34χρονος εμφανίζεται σε βίντεο που είχε αναρτηθεί στο επίσημο κανάλι της αμερικανικής εφημερίδας New York Times από το 2014 και το οποίο βρίσκεται στα χέρια των αρχών, να κρατά Καλάσνικοφ και να εξυμνεί τη δράση του ISIS, ευρισκόμενος σε περιοχή της Συρίας.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 34χρονος είχε μπει παράνομα στη χώρα μας το 2018 μαζί με τη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του από τη Λέσβο. Από εκεί ήρθε στην Αθήνα όπου και εγκαταστάθηκε και βρήκε εργασία. Μάλιστα, είχε υποβάλει δυο φορές αίτημα για άσυλο και καθώς αυτά είχαν απορριφθεί είχε προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, ζητώντας άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους. Η απόφαση αυτή δεν είχε εκδοθεί μέχρι τη σύλληψή του και έτσι ο 34χρονος παρέμενε στην Ελλάδα.

Εφέτης ανακριτής

Ωστόσο, μετά τις πληροφορίες που θέλουν τον κατηγορούμενο να έχει κατονομάσει και άλλα πρόσωπα ως εμπλεκόμενα στον ISIS, αποφασίστηκε η σχετική, εν εξελίξει, έρευνα να αναβαθμιστεί και η δικογραφία να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή. Έχει προηγηθεί σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, κατόπιν της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, η οποία και αποφάσισε την ανάθεση της υπόθεση, που αξιολογήθηκε ως ιδιαιτέρως σοβαρή ακόμα και για λόγους εθνικής ασφάλειας, στην Εφέτη Ιωάννα Στρατσιάνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός – Πάφος 0‑0: Πρεμιέρα με γκέλα, χωρίς λύση στο αριθμητικό πλεονέκτημα

Αθλητικά Νέα 17.09.2025
Δείτε τις καλύτερες φάσεις του αγώνας

Ολυμπιακός – Πάφος 0‑0: Πρεμιέρα με γκέλα στο Champions League

Αθλητικά Νέα 17.09.2025
Με 10 από νωρίς οι Κύπριοι

Πολωνία: Διεκδικεί 1,3 τρισ. ευρώ πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία

Κόσμος 17.09.2025
Το θέμα έχει λήξει λέει το Βερολίνο

«Έξω τα εκτρώματα από την Πινακοθήκη»: Νέα συγκέντρωση μετά από κάλεσμα του πρώην βουλευτή Νικόλαου Παπαδόπουλου

Ελλάδα 17.09.2025
Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονται για την επιστροφή των έργων που είχαν βανδαλιστεί αλλά στοχοποίησαν και τους ΛΟΑΤΚΙ, τα εμβόλια, και τους μετανάστες

Παναθηναϊκός – Athens Kallithea 1‑0: «Χρυσός» Ντέσερς και restart στη Λεωφόρο

Αθλητικά Νέα 17.09.2025
Γκολ του Σίριλ Ντέσερς στο 30’, υπηρεσιακός ο Δημήτρης Κοροπούλης, πολλές φάσεις εκατέρωθεν και πέναλτι που ακυρώθηκε μετά από VAR.

Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 4‑1: Θρίαμβος στη Λιβαδειά και βαρύ «κάζο» στην πρεμιέρα του Κυπέλλου

Αθλητικά Νέα 17.09.2025
Με εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο, ο Λεβαδειακός διέλυσε τον ΠΑΟΚ (4-1) στην πρεμιέρα της League Phase

Αυτοκίνητο έπεσε στην πύλη του γραφείου του FBI στο Πίτσμπουργκ

Κόσμος 17.09.2025
Πρώην στρατιωτικός ο ύποπτος, στοχευμένη επίθεση το περιστατικό

«Η Γάζα είναι η “γη της επαγγελίας” για το real estate»: Συζητήσεις Ισραηλινών Αμερικανών για τον διαμοιρασμό του θύλακα

Κόσμος 17.09.2025
Υπάρχει «μια κτηματομεσιτική ευκαιρία» στη Γάζα που «αυτοχρηματοδοτείται» και έχει «ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς», αναφέρουν τα εβραϊκά ΜΜΕ

ΓΣΕΕ: 24ωρη απεργία την 1η Οκτωβρίου

Ελλάδα 17.09.2025
Δεκτή η εισήγηση της Εκτελεστικής Επιτροπής για την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής απεργίας από τη ΓΣΕΕ