E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη σύλληψη του 34χρονου για συμμετοχή στον ISIS

O κατηγορούμενος φέρεται να έχει κατονομάσει και άλλα πρόσωπα ως εμπλεκόμενα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 5/11/2021 | 15:45

Ραγδαίες εξελίξεις μετά τη σύλληψη του 34χρονου για συμμετοχή στον ISIS

Ο 34χρονος Ιρακινός είχε τεθεί υπό παρακολούθηση και είχε συλληφθεί στις 4 Οκτωβρίου από άνδρες τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κατόπιν πληροφοριών της ΕΥΠ αλλά και ξένων μυστικών υπηρεσιών

Στα χέρια ειδικού εφέτη ανακριτή περνάει η δικογραφία που είχε σχηματιστεί μετά τη πρόσφατη σύλληψη 34χρονου Ιρακινού για συμμετοχή στον ISIS. Η συγκεκριμένη υπόθεση που τώρα ερευνάται από την 21η πρώτη τακτική ανακρίτρια Αθηνών, λόγω της σοβαρότητάς της και της εξαιρετικής φύσης της ακόμα και για λόγους εθνικής ασφάλειας, θα ερευνηθεί από εμπειρότερο δικαστικό λειτουργό, όπως αποφάσισε η Ολομέλεια Εφετών της Αθήνας. Την εξέλιξη αυτή, φαίνεται πως δρομολογεί το γεγονός ότι ο 34χρονος φέρεται να κατονόμασε στις αρχές και άλλα πρόσωπα που ενδέχεται να εμπλέκονται σε βραχίονες του Ισλαμικού Κράτους και δεν αποκλείεται αυτά να έχουν περάσει στην Ευρώπη.

Ο 34χρονος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση και είχε συλληφθεί στις 4 Οκτωβρίου από άνδρες τις Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, κατόπιν πληροφοριών της ΕΥΠ αλλά και ξένων μυστικών υπηρεσιών. Κατά πληροφορίες, στις διωκτικές αρχές είχαν φτάσει αναφορές από μυστικές υπηρεσίες του εξωτερικού σύμφωνα με τις οποίες ο συλληφθείς από το 2014 έως το 2015 είχε στρατολογηθεί στον ISIS. Μάλιστα, ο 34χρονος εμφανίζεται σε βίντεο που είχε αναρτηθεί στο επίσημο κανάλι της αμερικανικής εφημερίδας New York Times από το 2014 και το οποίο βρίσκεται στα χέρια των αρχών, να κρατά Καλάσνικοφ και να εξυμνεί τη δράση του ISIS, ευρισκόμενος σε περιοχή της Συρίας.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 34χρονος είχε μπει παράνομα στη χώρα μας το 2018 μαζί με τη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του από τη Λέσβο. Από εκεί ήρθε στην Αθήνα όπου και εγκαταστάθηκε και βρήκε εργασία. Μάλιστα, είχε υποβάλει δυο φορές αίτημα για άσυλο και καθώς αυτά είχαν απορριφθεί είχε προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο, ζητώντας άσυλο για ανθρωπιστικούς λόγους. Η απόφαση αυτή δεν είχε εκδοθεί μέχρι τη σύλληψή του και έτσι ο 34χρονος παρέμενε στην Ελλάδα.

Εφέτης ανακριτής

Ωστόσο, μετά τις πληροφορίες που θέλουν τον κατηγορούμενο να έχει κατονομάσει και άλλα πρόσωπα ως εμπλεκόμενα στον ISIS, αποφασίστηκε η σχετική, εν εξελίξει, έρευνα να αναβαθμιστεί και η δικογραφία να ανατεθεί σε ειδικό εφέτη ανακριτή. Έχει προηγηθεί σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, κατόπιν της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, η οποία και αποφάσισε την ανάθεση της υπόθεση, που αξιολογήθηκε ως ιδιαιτέρως σοβαρή ακόμα και για λόγους εθνικής ασφάλειας, στην Εφέτη Ιωάννα Στρατσιάνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Αθωώθηκε πατέρας που κοιμήθηκε δίπλα στην 9χρονη κόρη του – Τον είχε μηνύσει η πρώην σύζυγός του

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Καταπέλτης ο δικηγόρος για την εργαλειοποίηση των παιδιών

«Έφυγε» ο άνθρωπος που συνέδεσε τις Μικρές Κυκλάδες – Θλίψη για τον Γιάννη Σκοπελίτη

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Βαθιά συγκίνηση στην Αμοργό και ακύρωση εκδήλωσης

Χαλκιδική: Ένοχοι και οι 4 κατηγορούμενοι για τον θάνατο του 19χρονου σε λούνα παρκ

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Το τραγικό δυστύχημα είχε σημειωθεί το 2024 στο Πευκοχώρι

Οι ΗΠΑ μπλοκάρουν την πρόσβαση αλλοδαπών στα δύο κορυφαία μοντέλα AI της Anthropic

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Η αμερικανική κυβέρνηση διέταξε την Anthropic να αναστείλει την πρόσβαση στα μοντέλα Fable 5 και Mythos 5, επικαλούμενη λόγους εθνικής ασφάλειας - Αφορά κυβερνήσεις, εταιρείες ακόμη και τους χρήστες

Πατέρας δικάστηκε και αθωώθηκε γιατί αποκοιμήθηκε δίπλα στην 9χρονη κόρη του, τον κατήγγειλε η πρώην σύζυγός του

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πατρών τον απάλλαξε από την κατηγορία της ενδοοικογενειακής προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας – Τι υποστήριξε η υπεράσπιση

Διευθυντής εστιατορίου σώζει κοριτσάκι που κρέμεται από το μπαλκόνι

E-Daily 3.Left 13.06.2026
Αγνωστο πώς το παιδί βρέθηκε να κρέμεται στο κενό

Αγοράκι έκανε τρύπα σε ένα από τα πιο γνωστά έργα του Ρενέ Μαγκρίτ

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Ένα απρόσμενο περιστατικό σε μουσείο της Ιερουσαλήμ

Κλειστές οι πόρτες των ΑΕΙ για 9 στα 10 παιδιά από χαμηλά στρώματα

E-Daily 2.TopNews 13.06.2026
Η έκθεση του ΙΟΒΕ αποκαλύπτει πώς η παραπαιδεία, οι «καλές» σχολές και οι χαμηλοί μισθοί συντηρούν τις κοινωνικοοικονομικές ανισότητες στην Ελλάδα

Ανω Λιόσια: Λεωφορείο έπεσε σε κολώνα ρεύματος – Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες

Ελλάδα 13.06.2026
Τα αίτια του ατυχήματος δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά και διερευνώνται

Νέα κτηνωδία στην Κοζάνη: Νεκρή αρκούδα από πυροβολισμούς στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα 13.06.2026
Το άτυχο ζώο βρέθηκε νεκρό έχοντας δεχθεί πυροβολισμούς στον λαιμό και την πλάτη