E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στο τραπέζι

Οι έκτακτες συνθήκες οδηγούν σε έκτακτες λύσεις

Δημοσίευση 5/11/2021 | 08:15

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στο τραπέζι

Οι έκτακτες συνθήκες οδηγούν σε έκτακτες λύσεις. Όπως διεφάνη και στο θέμα της εκκλησίας, η δυναμική της πανδημίας είναι ο οδηγός για αναπροσαρμογή των αποφάσεων, όπου και όταν απαιτείται. Μετά την έξαρση κρουσμάτων εντείνεται η ανησυχία για πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Αττική.

Η φρενήρης άνοδος του ιικού φορτίου, σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις των ειδικών για έκρηξη των κρουσμάτων ως και 10.000 ημερησίως, σύντομα, φέρνουν στο τραπέζι συζητήσεις για αναπροσαρμογή του μείγματος των περιοριστικών μέτρων.

Η ανησυχία δεν επικεντρώνεται πλέον μόνο στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, αλλά και στην Αττική, τον πολυπληθέστερο νομό της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο 24ωρο συζητείται έντονα στους κόλπους των επιστημόνων, οι οποίοι και κάνουν τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση, επαναφορά μέτρων που γνωρίσαμε τις εποχές της καραντίνας, και που αν υιοθετηθούν, επηρεάζουν συνολικά τον πληθυσμό, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Συγκριμένα έχει ανοίξει συζήτηση για επαναφορά της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τη 1 τα μεσάνυχτα, στις επιβαρυμένες περιοχές. Το σκεπτικό είναι ότι η διασπορά του ιού είναι ανησυχητικά μεγάλη στους χώρους εστίασης και διασκέδασης, δηλαδή σε μπαρ – εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει και plan B για να αποσυμφορηθεί η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με συνέργειες και με τον ιδιωτικό τομέα, οι “μαύρες” προβλέψεις των ειδικών, αναγκάζουν κυβέρνηση και επιστήμονες να επαναξιολογούν συνεχώς τη στρατηγική.

Το παρασκήνιο της απόφασης για νέα μέτρα στην Εκκλησία

Τρανή απόδειξη της… “ευελιξίας” ως αναγκαστική λύση στην προσπάθεια για αναχαίτιση της πανδημίας, είναι η κίνηση της Εκκλησίας να πάρει τα ηνία στα χέρια της, όσον αφορά στον έλεγχο για την είσοδο των πιστών στους ναούς.

Μετά από επικοινωνία του Μαξίμου με την ιεραρχία της Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυνος έδωσε εντολή να βγει εγκύκλιος, με την οποία γίνεται σαφές ότι οι πιστοί πρέπει να φέρουν μαζί τους rapid ή μοριακό test για την είσοδο τους στην εκκλησία, ενώ προτρέπονται σε εμβολιασμό. Παράλληλα τονίζεται η υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr). Ο έλεγχος για τήρηση των μέτρων θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

«Ύστερα από επικοινωνία του γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας, – μετά τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο Mega – η Ιεραρχία της Εκκλησίας ανταποκρίθηκε αμέσως και προχώρησε στην έκδοση εγκυκλίου για την τήρηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν σε ό,τι αφορά τους ναούς» δηλώνουν με έμφαση κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές αναγνωρίζουν ότι στην πράξη δεν είναι καθόλου εύκολη η εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης της Ιεραρχίας της Ελλάδας, ωστόσο έχει, όπως επισημαίνουν, ισχυρό συμβολισμό, «διότι συνιστά ξεκάθαρη αναγνώριση του προβλήματος και εντός “του οίκου του Θεού” από την Εκκλησία και κατά συνέπεια αποτελεί ισχυρό μήνυμα προς το ανεμβολίαστο ποίμνιο να σπεύσουν προς εμβολιασμό».

Είχε προηγηθεί κύμα αντιδράσεων τόσο κατά της εκκλησίας, όσο και κατά της κυβέρνησης για την εξαίρεση των ναών από τα νέα περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο, και η Εκκλησία η οποία αποδεδειγμένα έχει βάλει “πλάτη” στη μάχη κατά της πανδημίας, με αυτή την κίνηση ματ, έβαλε φρένο σε όσους στο όνομα του “Θεού” παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημόσια υγεία και αρνούνται να εμβολιαστούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2026: Το BBC συνδέει το “Ferto” του Akyla με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Διθυραμβικά σχόλια συνεχίζει να συγκεντρώνει η ελληνική συμμετοχή

Πάτρα: Συναγερμός για διασπορά φυματίωσης – Δεκάδες κρούσματα σε εργάτες γης από το Νεπάλ

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Δύσκολος πληθυσμός, κρύβονται και δεν συμμορφώνονται»

Ισόβια κάθειρξη στον δράστη της δολοφονίας 34χρονου έξω από κλαμπ στις Σέρρες το 2025

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το φονικό επεισόδιο ξεκίνησε έπειτα από καβγά

Χανταϊός στο κρουαζιερόπλοιο: Ανατροπή με το «σημείο μηδέν» ‑ Δεν μεταδόθηκε από χωματερή

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νέα δεδομένα για το «σημείο μηδέν» του χανταϊού

Ο ουρανός πάνω από την Αλάσκα τρελάθηκε, και ο δορυφόρος της NASA κατέγραψε κάθε δευτερόλεπτο

E-Daily 3.Left Χτες
Δορυφόρος της NASA κατέγραψε μια εντυπωσιακή σειρά ατμοσφαιρικών φαινομένων πάνω από τον Κόλπο της Αλάσκας

Καταναλωτικά δάνεια: Πλαφόν στο κόστος και τέλος στις υπερβολικές χρεώσεις έως 100.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νέο πλαφόν σε καταναλωτικά δάνεια έως 100.000 ευρώ περιορίζει το κόστος αποπληρωμής, ενισχύει τη διαφάνεια και προστατεύει δανειολήπτες από υπερβολικές χρεώσεις, επιβάλλοντας σαφή όρια και ενημέρωση

Μαρινάκης για Τσίπρα: Περιφερόμενος κίνδυνος για τη χώρα, έκλεισε τις τράπεζες και τώρα θέλει να τις εξυγιάνει

Ελλάδα Χτες
Νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός είχε ζητήσει την επιβολή «πατριωτικής εισφοράς» σε τράπεζες και επιχειρήσεις

Drone στη Λευκάδα: Εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη τα εκρηκτικά

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το θαλάσσιο drone εντόπισαν δύο ψαράδες στη θαλάσσια περιοχή της Βασιλικής

Νέος συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο: Πάνω από 100 ασθενείς από νοροϊό στην Καραϊβική

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το πλοίο αυτή τη στιγμή πλέει ανοιχτά των βόρειων ακτών της Δομινικανής Δημοκρατίας και έχει προγραμματιστεί να προσεγγίσει το Nassau, την πρωτεύουσα των Μπαχάμες

Απίστευτο περιστατικό στο αεροδρόμιο του Ντένβερ: Αεροπλάνο χτύπησε άνθρωπο που περπατούσε τον διάδρομο προσγείωσης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η πτήση ακυρώθηκε καθώς αμέσως μετά πήρε φωτιά ο κινητήρας του αεροπλάνου και οι επιβάτες το εγκατέλειψαν χρησιμοποιώντας τις τσουλήθρες για προληπτικούς λόγους

Μήνυμα Πούτιν προς ΝΑΤΟ: «Η Ρωσία πάντα ήταν και θα είναι νικήτρια»

Κόσμος Χτες
Οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία