E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στο τραπέζι

Οι έκτακτες συνθήκες οδηγούν σε έκτακτες λύσεις

Δημοσίευση 5/11/2021 | 08:15

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα στο τραπέζι

Οι έκτακτες συνθήκες οδηγούν σε έκτακτες λύσεις. Όπως διεφάνη και στο θέμα της εκκλησίας, η δυναμική της πανδημίας είναι ο οδηγός για αναπροσαρμογή των αποφάσεων, όπου και όταν απαιτείται. Μετά την έξαρση κρουσμάτων εντείνεται η ανησυχία για πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και η Αττική.

Η φρενήρης άνοδος του ιικού φορτίου, σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις των ειδικών για έκρηξη των κρουσμάτων ως και 10.000 ημερησίως, σύντομα, φέρνουν στο τραπέζι συζητήσεις για αναπροσαρμογή του μείγματος των περιοριστικών μέτρων.

Η ανησυχία δεν επικεντρώνεται πλέον μόνο στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία, αλλά και στην Αττική, τον πολυπληθέστερο νομό της χώρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο 24ωρο συζητείται έντονα στους κόλπους των επιστημόνων, οι οποίοι και κάνουν τις εισηγήσεις στην κυβέρνηση, επαναφορά μέτρων που γνωρίσαμε τις εποχές της καραντίνας, και που αν υιοθετηθούν, επηρεάζουν συνολικά τον πληθυσμό, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Συγκριμένα έχει ανοίξει συζήτηση για επαναφορά της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τη 1 τα μεσάνυχτα, στις επιβαρυμένες περιοχές. Το σκεπτικό είναι ότι η διασπορά του ιού είναι ανησυχητικά μεγάλη στους χώρους εστίασης και διασκέδασης, δηλαδή σε μπαρ – εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει και plan B για να αποσυμφορηθεί η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, με συνέργειες και με τον ιδιωτικό τομέα, οι “μαύρες” προβλέψεις των ειδικών, αναγκάζουν κυβέρνηση και επιστήμονες να επαναξιολογούν συνεχώς τη στρατηγική.

Το παρασκήνιο της απόφασης για νέα μέτρα στην Εκκλησία

Τρανή απόδειξη της… “ευελιξίας” ως αναγκαστική λύση στην προσπάθεια για αναχαίτιση της πανδημίας, είναι η κίνηση της Εκκλησίας να πάρει τα ηνία στα χέρια της, όσον αφορά στον έλεγχο για την είσοδο των πιστών στους ναούς.

Μετά από επικοινωνία του Μαξίμου με την ιεραρχία της Εκκλησίας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυνος έδωσε εντολή να βγει εγκύκλιος, με την οποία γίνεται σαφές ότι οι πιστοί πρέπει να φέρουν μαζί τους rapid ή μοριακό test για την είσοδο τους στην εκκλησία, ενώ προτρέπονται σε εμβολιασμό. Παράλληλα τονίζεται η υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr). Ο έλεγχος για τήρηση των μέτρων θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

«Ύστερα από επικοινωνία του γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας, – μετά τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο Mega – η Ιεραρχία της Εκκλησίας ανταποκρίθηκε αμέσως και προχώρησε στην έκδοση εγκυκλίου για την τήρηση των μέτρων που ανακοινώθηκαν σε ό,τι αφορά τους ναούς» δηλώνουν με έμφαση κυβερνητικές πηγές.

Οι ίδιες πηγές αναγνωρίζουν ότι στην πράξη δεν είναι καθόλου εύκολη η εφαρμογή της συγκεκριμένης απόφασης της Ιεραρχίας της Ελλάδας, ωστόσο έχει, όπως επισημαίνουν, ισχυρό συμβολισμό, «διότι συνιστά ξεκάθαρη αναγνώριση του προβλήματος και εντός “του οίκου του Θεού” από την Εκκλησία και κατά συνέπεια αποτελεί ισχυρό μήνυμα προς το ανεμβολίαστο ποίμνιο να σπεύσουν προς εμβολιασμό».

Είχε προηγηθεί κύμα αντιδράσεων τόσο κατά της εκκλησίας, όσο και κατά της κυβέρνησης για την εξαίρεση των ναών από τα νέα περιοριστικά μέτρα. Ωστόσο, και η Εκκλησία η οποία αποδεδειγμένα έχει βάλει “πλάτη” στη μάχη κατά της πανδημίας, με αυτή την κίνηση ματ, έβαλε φρένο σε όσους στο όνομα του “Θεού” παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με τη δημόσια υγεία και αρνούνται να εμβολιαστούν.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μαρούσι: Κατέρρευσε μεσοτοιχία σε αυλή κατοικίας – Ένας τραυματίας

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις

Ταϊλάνδη: Συνελήφθη Βρετανίδα που φέρεται να μαχαίρωσε θανάσιμα τον σύντροφό της

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Η Βρετανίδα υποστήριξε ότι ο σύντροφός της είχε αυτοτραυματιστεί, κάτι που δεν μπορούσε να διασταυρωθεί

Θρίλερ στη Χαλκιδική: 13χρονος τουρίστας τραυματίστηκε σοβαρά σε θαλάσσιο πάρκο

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
13χρονος υπήκοος Ρουμανίας τραυματίστηκε σε θαλάσσιο πάρκο του Αγίου Νικολάου και διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Φωτιά στη Νέα Καλλικράτεια της Χαλκιδικής: Ήχησε το 112 για εκκένωση περιοχών – Kοντά σε σπίτια οι φλόγες

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Για την κατάσβεση από αέρος επιχειρούν περιοδικά 5 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα

Ζελένσκι ειρωνεύεται τη Μόσχα: Αν ελέγχουν την Κονταντίνοφκα, τότε ο Πούτιν δεν θα είχε πρόβλημα να με συναντήσει εκεί

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
«Αν η Κονταντίνοφκα βρισκόταν υπό ρωσικό έλεγχο, τότε ίσως ο (Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν να μην είχε κανένα πρόβλημα να με συναντήσει εκεί», δήλωσε ο Ζελένσκι

Καιρός: Έρχεται και νέα επιδείνωση του καιρού για 48 ώρες ‑ Προειδοποίηση Αρναούτογλου

E-Daily 2.TopNews 04.07.2026
Βροχές σήμερα σε όλη τη χώρα ωστόσο θα έρθει και νέα κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Το μοναδικό ηφαίστειο στη Γη που εκτοξεύει μικροσκοπικούς κρυστάλλους χρυσού ‑ 80 gr κάθε μέρα

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Περισσότερες από τρεις δεκαετίες αργότερα οι επιστήμονες εξακολουθούν να μην γνωρίζουν ακριβώς πώς σχηματίζονται οι κρύσταλλοι χρυσού στο όρος Έρεβος

Η Μαρία Σάκκαρη έμεινε μακριά από τον καλό της εαυτό, έχασε 2‑0 από την Παολίνι και αποχαιρέτισε το Wimbledon

Αθλητικά Νέα 04.07.2026
Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να απειλήσει την Ιταλίδα αντίπαλο της η οποία επικράτησε με 6-1, 6-2 και προκρίθηκε στους 16 του λονδρέζικου open

Τι ήταν η Συμφωνία Plaza και γιατί δημιουργεί «ρήγμα» στις σχέσεις Ευρώπης‑Κίνας

E-Daily 3.Left 04.07.2026
Για το Πεκίνο, οι σημερινές εμπορικές αντιπαραθέσεις με τη Δύση θυμίζουν έντονα την αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ιαπωνίας πριν από τέσσερις δεκαετίες.