Πρέβεζα: Απομάκρυναν βόμβα ενός τόνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από το κέντρο της πόλης
Η βόμβα ερρίφθη κατά την διάρκεια βομβαρδισμού της πόλης από ιταλικό αεροπλάνο
Δημοσίευση 4/11/2021 | 21:59

Μεγάλη επιχείρηση του Στρατιωτικού Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής
Βόμβα βάρους ενός τόνου που χρονολογείται από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου απομακρύνθηκε σήμερα Πέμπτη από το κέντρο της Πρέβεζας, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση του Στρατιωτικού Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ), της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.
Η βόμβα που ερρίφθη κατά την διάρκεια βομβαρδισμού της πόλης από ιταλικό αεροπλάνο, εντοπίστηκε «έπειτα από πληροφορίες που μας παρείχε κάτοικος της περιοχής, ο οποίος έζησε τα γεγονότα και γνώριζε» είπε στο GRTimes o αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του δήμου Πρέβεζας, Κωνσταντίνος Ακρίβης.
«Με τη σειρά μας, καλέσαμε το ΤΕΝΞ του Στρατού, το οποίο βρήκε το βλήμα αεροπορικής επιδρομής σε βάθος τεσσάρων – πέντε μέτρων, το σήκωσε με ιμάντες και στη συνέχεια το μετέφερε στα Γιάννενα, ενώ παράλληλα ακολουθήσαμε όλες τις υποδείξεις ασφαλούς απομάκρυνσης» πρόσθεσε ο κ. Ακρίβης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά το διάστημα του πολέμου έγιναν περισσότερες από 100 αεροπορικές επιδρομές στην πόλη της Πρέβεζας, αφήνοντας πίσω νεκρούς, τραυματίες, αλλά και πολλές ζημιές σε κτίρια.
Μάλιστα, ένα από τα κτίρια που επλήγησαν από τους βομβαρδισμούς ήταν το Οθωμανικό τέμενος Εσκί Τζαμί, στο οποίο στεγαζόταν το Αρχαιολογικό Μουσείο Πρέβεζας.
Κλειστά τα σχολεία αύριο στην Αττική, με απόφαση της Περιφέρειας
Έρχονται νέες μειώσεις φόρων: Οι βασικές μεταρρυθμίσεις για το 2026
Λωρίδα της Γάζας: Το Ισραήλ δίνει εντολή εκκένωσης για πρώτη φορά μετά την έναρξη της εκεχειρίας
Ελλάδα: Έχει τον μεγαλύτερο πληθωρισμό κρεάτων στην ευρωζώνη
Red Code για την Αττική και άλλες τέσσερις περιφέρειες ενόψει της κακοκαιρίας
ΕΚΤΑΚΤΟ Καιρός 20.01.2026






