E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

1.000.000 ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν σε 3 μήνες στην Ελλάδα

Εφιαλτικές οι εκτιμήσεις ειδικών

Δημοσίευση 4/11/2021 | 11:17

1.000.000 ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν σε 3 μήνες στην Ελλάδα
Photo by Polina Tankilevitch from Pexels

Τρομακτικά είναι τα στοιχεία για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Χθες (3/11) ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 6.150 κρούσματα κορονοϊού και 49 νέους θανάτους, ενώ στους 431 ανέρχονται οι διασωληνωμένοι στην Ελλάδα. Ειδικοί περιμένουν ακόμη και 1.000 ανεμβολίαστους να μολύνονται σε τρεις μήνες.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκο, το Ιπποκράτειο στη Θεσσαλονίκη, που εφημέρευε χθες, Τετάρτη, θύμιζε νοσοκομείο εμπόλεμης ζώνης.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, εισήχθησαν 56 ασθενείς με κορωνοϊό. Στις τρεις τελευταίες εφημερίες παρατηρείται αύξηση σε κάθε εφημερία 20% στις εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό. Η ΜΕΘ 15 κλινών έιναι γεμάτη και 5 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι προσωρινά στα χειρουργεία σε λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

Η ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ 15 κλινών είναι γεμάτη και 6 διασωληνωμένοι βρίσκονται σε θαλάμους. Η ΜΕΘ 23 κλινών του «Παπαγεωργίου» είναι επίσης γεμάτη και 5 διασωληνωμένοι ασθενείς σε προσωρινή ΜΑΦ σε λίστα αναμονής. Η ΜΕΘ 30 κλινών του «Παπανικολάου» επίσης γεμάτη και οι ανάγκες πολλαπλάσιες. Αδειάζει κρεβάτι και την ίδια στιγμή γεμίζει. Στον «Άγιο Παύλο» δόθηκαν 7 κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό και γέμισαν αμέσως. Στον «Άγιο Δημήτριο» οι 7 κλίνες ΜΕΘ γεμάτες.

«Σε 3 μήνες θα μολυνθούν 1 εκατ. ανεμβολίαστοι»

Ο καθηγητής πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης εκτίμησε χθες ότι κοντά στο ένα εκατομμύριο ανεμβολίαστοι θα μολυνθούν στους επόμενους τρεις μήνες.

Σχολιάζοντας την εκτίμηση αυτή, ο καθηγητής Φαρμακολογίας Ευάγγελος Μανωλόπουλος δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ πως «οι προβλέψεις που κάνει ο κύριος Τζανάκης συνήθως πέφτουν μέσα, όπως και ο κύριος Σαρηγιάννης και μας έχουν βοηθήσει πάρα πολύ στο να αντιληφθούμε προς τα πού πάνε τα πράγματα, άρα δεν έχω κανένα λόγο να τον αμφισβητήσω».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «φαίνεται από τη δυναμική που έχει αποκτήσει και πάλι η πανδημία ότι πάμε προς μεγάλα νούμερα και σε κρούσματα και σε διασωληνωμένους. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα μειωθεί η τάση στους νεκρούς τους επόμενους δυο με τρεις μήνες», πρόσθεσε ο κ. Μανωλόπουλος.

Η τρίτη δόση θα βοηθήσει τους εμβολιασμένους να αποφύγουν κρούσματα και αυτό το 10% να μην εξελιχθεί σε ΜΕΘ και σε θανάτους, συμπλήρωσε. «Πρέπει να γίνει η τρίτη δόση. Βασικό πρόβλημα παραμένουν όμως οι ανεβολίαστοι», σημείωσε ο καθηγητής Φαρμακολογίας.

«Η λύση δεν είναι το lockdown»

Από την πλευρά της, η καθηγήτρια Παθολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου δήλωσε επίσης στον ΣΚΑΪ πως «η λύση δεν είναι το lockdown». «Το θέμα είναι πώς διαχειριστούμε τα άτομα που δεν πιστεύουν στον εμβολιασμό. Πρέπει να τους χειριστούμε ήρεμα χωρίς διάθεση τσακωμού», τόνισε.

Αναφορικά με τις Εκκλησίες, η κ. Γιαμερέλλου επισήμανε ότι τα μέτρα δεν είναι μόνο αν μπήκες στην εκκλησία και έχεις κάνει αντιγονικό τεστ.

«Ψάλτες, ιερείς, επίτροποι πρέπει να κάνουν δυο φορές τη βδομάδα το αντιγονικό. Είναι υποχρεωμένοι εδώ και ένα χρόνο και το κόστος καλύπτει η εκκλησία. Όταν ο ιερέας έχει βάλει σωστά τις αποστάσεις και αερίζεται ο χώρος δεν κινδυνεύεις»

«Τα επιστημονικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα: Όπου υπάρχει κόσμος που δεν ελέγχεται και υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν ανεμβολίαστοι είναι χώρος μετάδοσης του ιού», τόνισε ο κ. Μανωλόπουλος. Και πρόσθεσε : «Να μην μετατρέψουμε τις εικόνες σε φορείς μετάδοσης του ιού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανταϊός στην Ισπανία: Δεύτερος θετικός επιβάτης του MV Hondius εντοπίστηκε

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το νέο κρούσμα είναι ο δεύτερος θετικός στον χανταϊό ανάμεσα στους 14 Ισπανούς που κατέβηκαν από το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο

Coming out ακροδεξιού βουλευτή: Γκέι και σε σχέση με μουσουλμάνο μετανάστη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ξέσπασε σε λυγμούς, μιλώντας στο βήμα της Βουλής

Πάρος: Ταλαιπωρία για 30 επιβάτες – Ο καταπέλτης του SUPERRUNNER JET χτύπησε στη δέστρα της προβλήτας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το πλοίο εκτελούσε δρομολόγιο από Ραφήνα με τελικό προορισμό τη Νάξο – Απαγορεύτηκε ο απόπλους

Η παγκόσμια πρωτεύουσα της εμπορίας ανθρώπων: Κορίτσια 11 ετών πωλούνται και βιάζονται επί 20 ώρες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Με την υπόσχεση μιας καλύτερης ζωής, φτωχά κορίτσια παρασύρονται σε μια κόλαση σεξουαλικής δουλείας και κακοποίησης

Σταύρος Φλώρος: Η πορεία της υγείας του και τι είπε ο πατέρας του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρώην παίκτης του Survivor ενημέρωσε τους followers του για τα επόμενα βήματα της ανάρρωσής του

Σουηδία: Κάθειρξη 10 ετών ζητά η εισαγγελία για άνδρα που εκμεταλλευόταν τη σύζυγό του σε κύκλωμα σεξουαλικής κακοποίησης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 62χρονος κατηγορείται ότι υποχρέωνε τη γυναίκα του να συνευρίσκεται με περίπου 120 άνδρες έναντι χρημάτων

Οπλισμένα τουρκικά F‑16 και ελληνικά μαχητικά σε εμπλοκή στο Αιγαίο – 10 παραβιάσεις εναέριου χώρου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν 10 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο

Κίνα: Βίντεο‑ντοκουμέντο από την ισχυρή έκρηξη σε ανθρακωρυχείο ‑ Τουλάχιστον 82 νεκροί

Κόσμος Χτες
Με ρομπότ ψάχνουν για επιζώντες οι Κινέζοι διασώστες

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Νεκροί ένας 18χρονος και ένας 16χρονος

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το δίκυκλο όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο νέοι εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε κολώνα φωτισμού, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό τους

Επίδομα 1.000 ευρώ: Οι δικαιούχοι και τα κριτήρια ένταξης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μόνιμο και διευρυμένο πλέον το επίδομα

Οι πλούσιοι Κινέζοι χάνουν 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια μέρα

Κόσμος Χτες
Η Κίνα επιβάλλει πολύ αυστηρούς περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων

Χανιά: Θρίλερ με την 25χρονη μητέρα της 3χρονης ‑ Έχουν δηλωθεί 2 γεννήσεις και τα παιδιά αγνοούνται

Ελλάδα Χτες
Θολό τοπίο με τα παιδιά της 25χρονης, φέρεται να έχει γεννήσει έξι - Στο νοσοκομείο είναι τα τέσσερα