E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εφιαλτικές εικόνες από τη Ρουμανία: Βάζουν τους ασθενείς Covid στα αυτοκίνητα με οξυγόνο γιατί δεν έχουν κλίνες

Εχει 500 νεκρούς την ημέρα

Δημοσίευση 4/11/2021 | 10:19

Εφιαλτικές εικόνες από τη Ρουμανία: Βάζουν τους ασθενείς Covid στα αυτοκίνητα με οξυγόνο γιατί δεν έχουν κλίνες

Στην δίνη της πανδημίας βρίσκεται η Ρουμανία η οποία χτυπιέται ανελέητα από τον κορωνοϊό με τα κρούσματα να ανεβαίνουν διαρκώς και τα νοσοκομεία να δέχονται πίεση άνευ προηγουμένου, την ώρα που η χώρα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις όσον αφορά στην εμβολιαστική κάλυψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στις 2 Νοεμβρίου πέθαναν από κορωνοϊό 591 άνθρωποι, ενώ γενικώς ο μέσος όρος νεκρών ημερησίως κινείται κοντά στους 500!

Τα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) δίνουν στην τελευταία στη λίστα, Βουλγαρία ποσοστό εμβολιασμένων - τουλάχιστον με μία δόση, επί του πληθυσμού στο 23.8% και στην αμέσως επόμενη, Ρουμανία, 36,5%. Με αυτά τα πολύ χαμηλά ποσοστά εμβολιασμένων και τις ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό και υποδομές η Ρουμανία μετρά εκατοντάδες νεκρούς κάθε μέρα.

Χαρακτηριστική της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα είναι η εικόνα που έρχεται από την πόλης Μπουζάου, βορειότερα του Βουκουρεστίου στο νοτιοανατολικό άκρο της χώρας όπου τα νοσοκομεία έχουν τέτοια πληρότητα που οι γιατροί έφτασαν στο σημείο, μην έχοντας άλλες κλίνες, να αφήνουν τους ασθενείς μέσα στα αυτοκίνητά τους στο πάρκινγκ προκειμένου να μπορούν να τους παρέχουν οξυγόνο.

«Έχουμε κάποιον από χθες, από τη 01:00 στο αυτοκίνητο, και η νοσοκόμα μας εξήγησε πώς να χρησιμοποιήσουμε το σωλήνα οξυγόνου, γιατί έχουν πολύ κόσμο και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Πολύ μεγάλη πίεση, υπάρχουν δύο νοσοκόμες για 70 ασθενείς», λέει συγγενής ασθενούς στο ρουμανικό δίκτυο Stirile Pro TV.

Οι γιατροί περιγράφουν μία εικόνα δραματική λέγοντας πως πολλοί από τους ασθενείς Covid στο πάρκινγκ είναι ανεμβολίαστοι και φτάνουν στο νοσοκομείο πολύ αργά, ακόμη και μια εβδομάδα μετά τα πρώτα συμπτώματα. Ορισμένοι από αυτούς έχουν κορεσμό οξυγόνου μόνο 50%, και οι πνεύμονές τους έχουν υποστεί σοβαρή βλάβη.

Ο διευθυντής του νοσοκομείου δε μιλώντας για την επιλογή του αυτή, να βρίσκονται οι ασθενείς στο πάρκινγκ, λέει πως βρήκε καλύτερη την επιλογή των αυτοκινήτων γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε οι ασθενείς να βρίσκονται μέσα στο κρύο σε σκηνές. «Ακόμα και στα ιδιωτικά αυτοκίνητα υπάρχουν ασθενείς στους οποίους πρέπει να μεταφέρουμε σωλήνες οξυγόνου για να αναπνέουν κανονικά. Κάποιοι δε θέλουν να κάθονται σε σημεία όπου έχουμε οξυγόνο, νιώθοντας πιο άνετα ή ψυχικά καλύτερα στα προσωπικά αυτοκίνητα», λέει χαρακτηριστικά.

Η αυλή του νοσοκομείου είναι επίσης γεμάτη ασθενοφόρα. Το μεσημέρι της Τετάρτης υπήρχαν 11 λεωφορεία που έφερναν ασθενείς. Από την άλλη, άλλοι 150 άνθρωποι από το Μπουζάου περιμένουν να υποβληθούν σε εξετάσεις στο σπίτι.

Δείτε βίντεο:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σάκκαρη: Αγριος καυγάς με την Πουτίντσεβα μετά το τέλος του αγώνα

Αθλητικά Νέα 22.06.2025
Η Μαρία Σάκκαρη και η Γιούλια Πουτίντσεβα είχαν έντονο λεκτικό επεισόδιο στο τέλος του αγώνα τους στο Μπαντ Χόμπουργκ

Διπλή δoλoφovία στη Μεσσηνία: 61χρονος σκότωσε τους γονείς του με ψαλίδι

Ελλάδα 22.06.2025
Γείτονες άκουσαν φωνές από το σπίτι και ειδοποίησαν την Αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο και συνέλαβε τον άνδρα

Τρομοκρατική επίθεση σε Ορθόδοξη Εκκλησία στη Συρία – Αναφορές για πολλούς νεκρούς

Κόσμος 22.06.2025
Βoμβιστής αυτoκτovίας ανατινάχθηκε σε εκκλησία στη Δαμασκό

Ολοκληρώθηκε το έκτακτο ΚΥΣΕΑ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Ελλάδα 22.06.2025
H Κυβέρνηση εκφράζει έντονη ανησυχία για τις εξελίξεις και παράλληλα επαναλαμβάνει την πάγια θέση της Ελλάδας ότι το Ιράν δεν πρέπει να αποκτήσει πυρηνικά όπλα

Καιρός: Αφρικανικός καύσωνας από την Τετάρτη με 40αρια – Ποιες περιοχές θα «λιώσουν»

Καιρός 22.06.2025
Μετά το δροσερό διάλειμμα, αναμένεται σημαντική άνοδος της θερμοκρασίας

Ιράν: Αποφάσισε να κλείσει τα Στενά του Ορμούζ ‑ Συναγερμός στο διεθνές εμπόριο

Κόσμος 22.06.2025
Από τα Στενά του Ορμούζ διέρχεται περίπου το 20% της παγκόσμιας ζήτησης πετρελαίου και φυσικού αερίου

Bομβα Παπαπέτρου: Σταματάει το μπάσκετ σε ηλικία 31 ετών

Αθλητικά Νέα 22.06.2025
Δείτε την ανάρτησή του

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η φωτιά στη Χίο

Ελλάδα 22.06.2025
Εκκενώνονται χωριά - Δίνονται μάχες σπίτι με σπίτι

Βίντεο με αμερικανική υπερβόμβα να χτυπά πυρηνική εγκατάσταση

Κόσμος 22.06.2025
Παγκόσμιο σοκ από το χτύπημα των ΗΠΑ στο Ιράν

Πέθανε ο Τζακ Μπετς, ο ηθοποιός του «Spider‑Man» και βετεράνος των spaghetti western

Κόσμος 22.06.2025
Ο ηθοποιός έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 19 Ιουνίου σε ηλικία 96 ετών

Ισραήλ: Τουλάχιστον 86 τραυματίες από την ιρανική πυραυλική επίθεση σε Τελ Αβίβ και Χάιφα

Κόσμος 22.06.2025
Με βομβαρδισμούς στο δυτικό Ιράν απάντησαν οι Ισραηλινοί