E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πατέρας στο Αφγανιστάν πούλησε την 9χρονη κόρη του για νύφη σε 55χρονο παρακαλώντας τον «να μην την χτυπάει»

«Ο πατέρας μου με πούλησε επειδή δεν είχαμε ψωμί, ρύζι και αλεύρι. Με πούλησε σε έναν μεγάλο άντρα»

Δημοσίευση 3/11/2021 | 08:29

Πατέρας στο Αφγανιστάν πούλησε την 9χρονη κόρη του για νύφη σε 55χρονο παρακαλώντας τον «να μην την χτυπάει»

Τη στιγμή που η οικονομία του Αφγανιστάν βρίσκεται σε περιδήνηση, με τη φτώχεια να έχει αυξηθεί δραματικά και το κυμα μετανάστασης να γίνεται πιο ισχυρό, η είδηση ότι πατέρας πούλησε το εννέα ετών κοριτσάκι του ως νύφη σε 55χρονο, προκαλεί αποτροπιασμό και κάνει τον γύρο του κόσμου. Το χαμόγελο και η αθωότητα της Παρουάνα Μαλίκ έσβησαν για πάντα, το παιχνίδι με τις φίλες της έληξε βίαια, τα ζωηρά καστανά της μάτια είναι πια παραδομένα στη θλίψη. Ο φόβος και ο πόνος έχουν επισκιάσει τα πάντα, ενώ στο πρόσωπο της εννιάχρονης καθρεπτίζεται η οδύνη.

Τα λόγια του κοριτσιού, στις 22 Οκτωβρίου, στο CNN, πρόδιδαν τον τρόμο της μικρής που αποκάλυψε ότι φοβόταν τον 55χρονο, ενώ όπως είπε ζει καθημερινά με τον εφιάλτη της κακοποίησης. «Ο πατέρας μου με πούλησε επειδή δεν είχαμε ψωμί, ρύζι και αλεύρι. Με πούλησε σε έναν μεγάλο άντρα», δήλωσε η μικρή με μεγάλη στενοχώρια.

Δεν είναι λίγες, την ίδια ώρα, οι οικογένειες στο Αφγανιστάν που πλήττονται από την οικονομική ανέχεια, μη μπορώντας να εξασφαλίσουν ούτε τα βασικά, όπως το φαγητό.

«Αυτή είναι η νύφη σου, σε παρακαλώ να μην την χτυπάς», είπε στον γαμπρό ο πατέρας της 9χρονης καθώς με δάκρυα στα μάτια παρέδιδε την ανυπεράσπιστη κόρη του στον 55χρονο έναντι 2.200 δολαρίων, ένα ποσό που, όπως ο ίδιος δήλωσε στο CNN, θα βοηθήσει την οικογένεια να ανταποκριθεί στις ανάγκες της για λίγους μήνες.

Η πώληση της μικρής Αφγανής στον 55χρονο Κόρμπακ από τον πατέρα της Αμπντούλ έγινε στις 24 Οκτωβρίου, ενώ όπως ο ίδιος ο πατέρας της αποκάλυψε, πριν μερικούς μήνες είχε «παντρέψει» και την 12χρονη αδελφή της Παρουάνα.

Η πείνα είναι που σπρώχνει αρκετές οικογένειες στο Αφγανιστάν να πουλήσουν τις ανήλικες κόρες τους για λίγα χρήματα, ειδικότερα, τώρα που μπαίνει ο χειμώνας και οι ανάγκες μεγαλώνουν. Η οικογένεια της 9χρονης νύφης ζει σε καταυλισμό στο Μπαντγκίς, στο βορειοδυτικό Αφγανιστάν, εδώ και τέσσερα χρόνια. «Είμαστε οκτώ μέλη στην οικογένεια. Έπρεπε να την πουλήσω για να ζήσουν οι υπόλοιποι», δήλωσε στο CNN ο πατέρας της «νύφης» συγκινημένος και είπε πως τη νύχτα δεν κοιμάται από τις τύψεις.

Όσο για την 9χρονη, μέχρι την τελευταία στιγμή παρακαλούσε τους γονείς της να αλλάξουν γνώμη, ήθελε να συνεχίσει το σχολείο και να γίνει δασκάλα, αλλά μετά την λιτή γαμήλια τελετή στην φτωχική καλύβα της οικογένειας ο 55χρονος την άρπαξε από το χέρι και την έσπρωξε προς το αυτοκίνητό του... Πάντως, ο ίδιος μιλώντας στο CNN ανέφερε πως ήδη έχει σύζυγο, δεν περιέγραψε την αγορά της 9χρονης ως γάμο και υποστήριξε ότι θα την προσέχει σαν παιδί του.

Οξεία επισιτιστική ανασφάλεια για τον μισό πληθυσμό στο Αφγανιστάν

Μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν στις 15 Αυγούστου, οι ιστορίες, όπως αυτή της 9χρονης Παρουάνα, έχουν αυξηθεί. Αν και ο γάμος σε παιδιά κάτω των 15 ετών απαγορεύεται στην χώρα, τα παιδιά - νύφες ήταν πάντα ένα συχνό φαινόμενο στις φτωχές αγροτικές περιοχές.

«Μέρα με τη μέρα ο αριθμός των οικογενειών που πουλούν τα παιδιά τους αυξάνεται», δήλωσε στο CNN ο Μοχάμαντ Νάιεμ Νάζεμ, ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Μπαντγκίς. «Λόγω της έλλειψης φαγητού και εργασίας οι οικογένειες αισθάνονται πως αυτό είναι που πρέπει να κάνουν», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο μισός πληθυσμός του Αφγανιστάν αντιμετωπίζει οξεία επισιτιστική ανασφάλεια, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΟΗΕ ενώ περισσότερα από τρία εκατομμύρια παιδιά κάτω των 5 ετών θα βρεθούν αντιμέτωπα με οξύ υποσιτισμό τους επόμενους μήνες. Στο μεταξύ, οι τιμές των βασικών αγαθών ανεβαίνουν, οι τράπεζες δεν έχουν ρευστό και οι εργαζόμενοι δεν πληρώνονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δικαστική διαμάχη για έργο του Βαν Γκογκ: Στο στόχαστρο Met και Ίδρυμα Γουλανδρή

Ελλάδα 03.11.2025
Οι κληρονόμοι Εβραϊκής οικογένειας ζητούν την επιστροφή του έργου «Η συγκομιδή της ελιάς», υποστηρίζοντας ότι λεηλατήθηκε από τους ναζί και αγοράστηκε χωρίς επαρκή έλεγχο προέλευσης

Ουαλία: Τρένο με 130 επιβαίνοντες εκτροχιάστηκε στην Κιούμπρια

Κόσμος 03.11.2025
Σοβαρό σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ουαλία, με τρένο να εκτροχιάζεται στην Κιούμπρια

IRIS: Παράταση ενός μήνα και υποχρεωτική εφαρμογή από 1η Δεκεμβρίου

Οικονομία 03.11.2025
Τι αλλάζει για τις επιχειρήσεις

Διαθήκες: Από σήμερα αλλάζει σελίδα το Κληρονομικό Δίκαιο μετά από 80 χρόνια

Κόσμος 03.11.2025
Oι συμβολαιογράφοι παίρνουν τη σκυτάλη

Η αστυνομία έκανε έφοδο σε νυχτερινό κέντρο στην Ουκρανία λόγω ρωσικού τραγουδιού!

Κόσμος 03.11.2025
Το περιστατικό στην Οδησσό όπου κατοικούν σε μεγάλο βαθμό ρωσόφωνοι ενισχύει την ευρύτερη καταστολή της ρωσικής γλώσσας από το Κίεβο

Ψηφιακή κάρτα εργασίας σε νέους κλάδους από σήμερα ‑ Τι αλλάζει

Ελλάδα 03.11.2025
Σχεδόν 2 εκατομμύρια εργαζόμενοι και τουλάχιστον 280.000 επιχειρήσεις θα λειτουργούν υπό το νέο καθεστώς καταγραφής ωραρίου

Αλκης Καμπανός: Ξεκινά στο Εφετείο η δίκη των 12 για τη δολοφονία

Ελλάδα 03.11.2025
Από μηδενική βάση η διαδικασία και χωρίς το Δικαστήριο να δεσμεύεται από την ετυμηγορία του πρώτου βαθμού - Αυστηρότερες ποινές ζητά ο εισαγγελέας

Τέλη Κυκλοφορίας 2026: Μέχρι 31 Δεκέμβριου η εξόφληση – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί

Auto + Moto 03.11.2025
Τα ποσά παραμένουν σταθερά στην πλατφόρμα myCAR, χωρίς αυξήσεις, ενώ τα πρόστιμα για όσους καθυστερήσουν να τα πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας ξεκινούν από 25% και φτάνουν έως και 100% του ποσού

Επεισόδια έξω από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ενόψει της δίκης για τη δολοφονία Καμπανού

Ελλάδα 03.11.2025
Στο εδώλιο σήμερα θα καθίσουν ξανά οι δώδεκα νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ που μετά την απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου επέστρεψαν στις φυλακές

Η υπερπανσέληνος του Νοεμβρίου θα είναι η μεγαλύτερη του 2025 ‑ Έρχεται το «φεγγάρι του κάστορα»

Tech + Science 03.11.2025
Η Υπερπανσέληνος του Οκτωβρίου θα είναι ορατή για σχεδόν τρεις ημέρες

Tραμπ: «Δεν θα ξεκινήσουμε πόλεμο με τη Βενεζουέλα, αλλά οι μέρες του Μαδούρο είναι μετρημένες»

Κόσμος 03.11.2025
Ο Ντόναλντ Τραμπ υποβάθμισε την πιθανότητα ενός πολέμου των ΗΠΑ με τη Βενεζουέλα, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι οι μέρες του Νικολάς Μαδούρο ως προέδρου της χώρας είναι μετρημένες.