E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Με rapid test οι ανεμβολίαστοι σε τράπεζες, Δημόσιο, εμπορικά κέντρα και εξωτερικούς χώρους εστίασης

Οι ειδικοί για τα νέα μέτρα

Δημοσίευση 2/11/2021 | 16:53

Με rapid test οι ανεμβολίαστοι σε τράπεζες, Δημόσιο, εμπορικά κέντρα και εξωτερικούς χώρους εστίασης

Θα εξαιρεθούν σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ και φαρμακεία - Το πλέγμα μέτρων που αναμένεται να ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, στις 18:00 -

Μάσκες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και όπου οι συνθήκες το επιβάλλουν τόσο για εμβολιασμένους όσο και για ανεμβολίαστους

Δέσμη μέτρων για την ανάσχεση του τέταρτου κύματος της πανδημίας, που «σαρώνει» τη χώρα, αναμένεται να ανακοινώσει στις 6 το απόγευμα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά και με βάση πληροφορίες από τη συνεδρίαση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, οι ειδικοί εισηγήθηκαν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ενταθούν τα τεστ στους ανεμβολίαστους και οι έλεγχοι των αρμοδίων οργάνων στους χώρους, όπου αυτό προβλέπεται.

Βάσει αυτών, αρνητικό αποτέλεσμα rapid test θα είναι πλέον το «διαβατήριο» των ανεμβολίαστων πολιτών για να μπουν στα εμπορικά κέντρα καθώς και σε όλους τους μικτούς χώρους υγειονομικού ενδιαφέροντος, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και οι εξωτερικοί χώροι.

Ακόμη, οι ειδικοί εισηγούνται αρνητικό rapid test για τους ανεμβολίαστους και για την είσοδό τους σε τραπεζικά καταστήματα και δημόσιες υπηρεσίες.

Επίσης, οι ειδικοί της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων στην εισήγησή τους προτάσσουν την αναγκαιότητα των ελέγχων στα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης καθώς και στα αρνητικά αποτελέσματα των τεστ όπως και της ταυτοπροσωπίας των ελεγχόμενων.

Ακόμη προτείνεται: Μάσκες παντού σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και όπου οι συνθήκες το επιβάλλουν για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Η εισήγηση της Επιτροπής είναι τα μέτρα που θα ισχύσουν να έχουν οριζόντια εφαρμογή και όχι κατά τόπους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, κατά τη σύσκεψη νωρίτερα στο Μαξίμου φάνηκε πως στο κυβερνητικό στρατόπεδο απορρίπτουν το ενδεχόμενο οριζόντιων μέτρων, καθώς και αλλαγές στο πλαίσιο λειτουργίας, όπως το ωράριο στην εστίαση, καθώς κάτι τέτοιο θα έπληττε και τους εμβολιασμένους.

Σήμερα το πρωί η πρώτη καταγραφή από τον ΕΟΔΥ έδειξε, σύμφωνα με τις πληροφορίες περισσότερα από 4.300 κρούσματα, γεγονός που οδηγεί τους ειδικούς στην εκτίμηση για τουλάχιστον άλλα 2.000 κρούσματα στην επόμενη καταγραφή.

Κατά πληροφορίες η σημερινή ημερήσια καταγραφή έχει δείξει 6.700 κρούσματα, που θα αποτελεί και ρεκόρ κρουσμάτων στην χώρα μας από την έναρξη της πανδημίας. Συνήθως τα πρωινά δεδομένα είναι αριθμητικά περισσότερα καθώς αφορούν και περισσότερους ελέγχους του προηγούμενου 24ωρου που έχουν διενεργηθεί ως το προηγούμενο μεσημέρι. Έτσι, τα στοιχεία της δεύτερης ενσωμάτωσης θετικών αποτελεσμάτων αριθμητικά συνήθως είναι λιγότερα από εκείνα που αντλούνται το πρωί.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απορριμματοφόρο στην Ξάνθη βούλιαξε από καθίζηση στον δρόμο έσπασε αγωγό και τα νερά έφτασαν μέχρι τον πρώτο όροφο πολυκατοικίας

Ελλάδα 02.02.2026
Λόγω του ατυχήματος ο δρόμος έκλεισε για λόγους ασφαλείας ενώ το απορριμματοφόρο απομακρύνθηκε με τη βοήθεια οχήματος του Στρατού

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία – Ποιες περιοχές θα πληγούν τις επόμενες ώρες

Καιρός 02.02.2026
Τι αναφέρει το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ

Θρήνος στην Κρήτη για τον 33χρονο Γιάννη που χάθηκε στον Ατλαντικό Ωκεανό

Ελλάδα 02.02.2026
Ο Γιάννης επέστρεψε στη Βοστώνη το 2015 και εργαζόταν ως επαγγελματίας ψαράς

Ιστορική αλλαγή στη Γαλλία: Τέλος στο «σeξουαλικό καθήκον» – Τι ισχύει στην Ελλάδα

Κόσμος Χτες
Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει «συζυγική εξαίρεση»

Η πόλη που γέμισε πατάτες: Το απίθανο ρεκόρ που έφερε δωρεάν διανομή

Ελλάδα Χτες
Πατάτες για όλους: Το αγροτικό ρεκόρ που έκανε την ευρωπαϊκή πόλη ένα απέραντο πανέρι

Πυρκαγιά στα τρένα: Διακόπηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Σίνδος – Θεσσαλονίκη

Ελλάδα Χτες
71 επιβάτες παραμένουν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Σίνδου - Αναμένονται σημαντικές καθυστερήσεις

Κινηματογραφική ληστεία στην Κατερίνη με λεία κοσμήματα αξίας 300.000 ευρώ – Έκλεψαν και το αυτοκίνητο του θύματος

Ελλάδα Χτες
Ο κοσμηματοπώλης, κατά την προσπάθειά του να σταματήσει τους ληστές τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Κραν Μοντανά: Έφηβος υπέκυψε στα τραύματά του – Στους 41 οι νεκροί

Κόσμος Χτες
Έφηβος πέθανε από τους τραυματισμούς λόγω της φωτιάς που προκλήθηκε σε μπαρ της Ελβετίας

Θρίλερ στη Νέα Πέραμο: Ανδρας εντοπίστηκε νεκρός σε ρέμα

Ελλάδα Χτες
Τη σορό του άνδρα εντόπισε περιπατητής που ειδοποίησε τις Αρχές

Καυγάς έξω από strip club στην Αυστραλία: Ανδρας πέταξε καταλάθος καρέκλα στο κεφάλι φίλου του

Κόσμος Χτες
Παρά την σφοδρότητα του χτυπήματος, ο άνδρας δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο