E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

600 ημέρες μετά: Συγκινητικές στιγμές στην Αυστραλία μετά το άνοιγμα των συνόρων

Δάκρυα χαράς με αγκαλιές και φιλιά στα αεροδρόμια

Δημοσίευση 1/11/2021 | 13:32

600 ημέρες μετά: Συγκινητικές στιγμές στην Αυστραλία μετά το άνοιγμα των συνόρων

Έπειτα από ενάμιση περίπου χρόνο η Αυστραλία άνοιξε και πάλι τα σύνορά της. Σημειώνεται πως τα σύνορα της χώρας ήταν κλειστά εδώ και 600 περίπου ημέρες σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η πανδημία του νέου κορωνοϊού.

Στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ εκτυλίσσονται σκηνές αντάμωσης ανθρώπων που είχαν χωριστεί εδώ και καιρό λόγω πανδημίας. Στις 20 Μαρτίου του 2020, η Αυστραλία επέβαλε ένα από τα πιο αυστηρά μέτρα κλεισίματος των συνόρων στον κόσμο για να προστατευτεί από τον κορωνοϊό.

Δεκάδες χιλιάδες Αυστραλοί που ζουν στο εξωτερικό δεν είχαν μπορέσει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για 19 μήνες. Οι πτήσεις ήταν σπάνιες και οι πολίτες στους οποίους διδόταν άδεια να επιστρέψουν έπρεπε να περάσουν από μια δαπανηρή καραντίνα 14 ημερών σε ξενοδοχείο.

Οι δύο μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, το Σίδνεϊ και η Μελβούρνη, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τα μέτρα αυτά και οι πλήρως εμβολιασμένοι Αυστραλοί μπορούν εφεξής να ταξιδεύουν χωρίς καραντίνα.

Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas είχε καθηλώσει στο έδαφος μεγάλο μέρος του στόλου της και ο πρόεδρος διευθύνων σύμβουλός της Άλαν Τζόις εξέφρασε ικανοποίηση για την επανάληψη των διεθνών πτήσεων, “η οποία άργησε πολύ να έρθει”.

Συγκινητικές στιγμές στην Αυστραλία

“Είναι υπέροχο να βλέπω ότι οι Αυστραλοί μπορούν να επιστρέψουν στις οικογένειές τους έπειτα από πολύ καιρό που έμειναν χώρια”, σημείωσε. “Είναι μια μεγάλη μέρα για την Αυστραλία”, δήλωσε παράλληλα ο πρωθυπουργός της χώρας Σκοτ Μόρισον, αναρτώντας στο Facebook μήνυμα στο οποίο ανέφερε ότι η χώρα είναι πλέον “έτοιμη να απογειωθεί!”.

Στο αεροδρόμιο του Σίδνεϊ σήμερα την αυγή οι πρώτοι επιβάτες που αποβιβάστηκαν δεν μπορούσαν να κρύψουν τη χαρά τους για την επιστροφή τους, η οποία αποτυπώθηκε σε συγκινητικές εικόνες αγκαλιών με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Είναι κάτι το “μαγικό”, είπε σε δημοσιογράφους ο Τιμ Τάρνερ, ο οποίος δεν είχε δει τον γιο του για έναν χρόνο.

Η Τζούλι Τσου, η οποία επέστρεψε από τη Βρετανία, είπε ότι προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της την ώρα της προσγείωσης.

“Ανυπομονούσα να αγγίξω το χέρι της μαμάς μου όταν θα την έβλεπα. Λαχταρούσα να την αγκαλιάσω”, συνέχισε η Αυστραλιανή αυτή που επέστρεψε για να δει τη μητέρα της που βρίσκεται στο νοσοκομείο. “Θα είναι πολύ συγκινητικό”, πρόσθεσε.

Για κάποιους, όπως η Λούσιντα Μποτλέρο, το άνοιγμα των συνόρων ήρθε αργά.

“Είχα να δω την οικογένειά μου τέσσερα χρόνια και προσπαθούσαμε ενάμιση χρόνο τώρα να έρθουμε”, είπε. “Έχω ανάμεικτα συναισθήματα επειδή δεν μπόρεσα να ξαναδώ ζωντανό τον πατέρα μου. Πέθανε μόλις πριν από μια εβδομάδα, (…) ωστόσο είναι καλό που θα μπορέσω να πάω στην κηδεία του”.

Την ώρα που κάποιοι αποβιβάζονταν, άλλοι ετοιμαζόντουσαν να φύγουν από την Αυστραλία για να συναντήσουν τους συγγενείς τους στο εξωτερικό.

Ο 35χρονος Άμπχι Μπάτζαζ είπε ότι ήταν πολύ συγκινημένος που μπορούσε να πετάξει για τις ΗΠΑ για να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με την οικογένειά του, την οποία έχει να δει σχεδόν δύο χρόνια.

“Περίμενα αυτήν την μέρα καιρό”, είπε, προτού αναχωρήσει για το Λος Άντζελες.

Η συχνότητα των πτήσεων θα επανέλθει σταδιακά, μολονότι οι επιβάτες στις πρώτες πτήσεις ήταν λίγοι.

Ωστόσο, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο ξένοι που διαμένουν στην Αυστραλία παραμένουν εγκλωβισμένοι στη χώρα, μη μπορώντας να επιστρέψουν στις χώρες τους για να ξαναδούν τους φίλους ή τις οικογένειές τους, καθώς τα μέτρα χαλάρωσης εφαρμόζονται κυρίως για τους Αυστραλούς πολίτες.

Επίσης ορισμένες αυστραλιανές πολιτείες, στις οποίες τα ποσοστά εμβολιασμών κατά της COVID-19 παραμένουν χαμηλά, θα παραμείνουν σχεδόν κλειστές. Μια υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών θα παραμείνει σε ισχύ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μάρω Κοντού: Το συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού της Finos Film

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Η Finos Film αποχαιρέτισε με συγκίνηση τη Μάρω Κοντού, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις ρωγμές σε κτίρια της Κυψέλης λόγω των έργων του Μετρό

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Παράλληλα σε σημερινή σύσκεψη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών αποφασίστηκε να διευθετηθεί η υπόθεση με τα μπάζα της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στα Πετράλωνα

Καύσωνας στον ορίζοντα: Ποιες περιοχές θα δουν τον υδράργυρο να «σπάει» κάθε όριο

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Το θερμό επεισόδιο κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο με τοπικά 40άρια, ενώ από Δευτέρα αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Κυψέλη: Ρωγμές σε πάνω από 15 κτίρια στην περιοχή όπου γίνονται έργα για το Μετρό

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Πάνω από 15 κτίρια εμφανίζουν ρωγμές στην Κυψέλη εν μέσω εργασιών για τη γραμμή 4 του Μετρό, με τους κατοίκους να ζητούν απαντήσεις για την ασφάλεια των πολυκατοικιών τους.

Τραγωδία σε ξενοδοχείο της Μεσσηνίας: Νεκρή 48χρονη Γαλλίδα σε πισίνα ‑ Συνελήφθη ο υπεύθυνος

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Μία Γαλλίδα τουρίστρια βρέθηκε νεκρή στον πυθμένα πισίνας ξενοδοχειακής μονάδας στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, με τον υπεύθυνο να συλλαμβάνεται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Πέθανε η Μάρω Κοντού – Θλίψη για τη σπουδαία ηθοποιό που έφυγε στα 92 χρόνια της

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Η αγαπημένη ηθοποιός και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών, αφήνοντας πίσω της μια εξαιρετική κληρονομιά 61 ταινιών και 90 θεατρικών έργων.

Μουντιάλ: Ο 3χρονος αδερφός του Λαμίν Γιαμάλ κλέβει καρδιές – Οι αντιδράσεις που έγιναν viral

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Ο μικρότερος αδερφός του Λαμίν Γιαμάλ, Κέιν, έγινε διάσημος σε μια νύχτα στα social media χάρη στον ξέφρενο πανηγυρισμό του κατά τη νίκη της Ισπανίας επί της Αυστρίας.

Αγωνία στον Θερμαϊκό για 69χρονο που αγνοείται – Ανατράπηκε το σκάφος του και η σύζυγός του σώθηκε

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Η σύζυγός του κολύμπησε για να σωθεί και εντοπίστηκε ώρες αργότερα από ιδιωτικό σκάφος

Τραγωδία στο Πεταλίδι Μεσσηνίας: Νεκρή 48χρονη Γαλλίδα τουρίστρια σε πισίνα ξενοδοχείου

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Προανάκριση διεξάγουν οι Αρχές προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου της 48χρονης

Αμερικανός σεισμολόγος κρατείται στην Κίνα επί σχεδόν δύο χρόνια με κατηγορία κατασκοπείας

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Οι κινεζικές Αρχές τον ανακρίνουν επανειλημμένα για τις πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας – Στο θέμα παρεμβαίνει ο Τραμπ

Τέλος τα ληξιαρχεία: Γάμοι, γεννήσεις, θάνατοι και βαπτίσεις θα δηλώνονται εξ αποστάσεως

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Τι περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες