E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τον «αναγκαστικό εγκλεισμό» του κοσμήτορα ζητά η Κεραμέως

Κεραμέως: Η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια

Δημοσίευση 1/11/2021 | 11:58

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τον «αναγκαστικό εγκλεισμό» του κοσμήτορα ζητά η Κεραμέως

Την αντίδραση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως προκάλεσε δημόσια καταγγελία που αναφέρεται σε περιστατικό πολύωρου «αναγκαστικού εγκλεισμού» στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο άνθρωπος που υπέστη τον αναγκαστικό εγκλεισμό ήταν ο Κοσμήτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπ. Παιδείας, οι δράστες ήταν μια «ομάδα 20-30 ατόμων, σημαντικός αριθμός εκ των οποίων δεν έχει σχέση με την πανεπιστημιακή κοινότητα».

Η Νίκη Κεραμέως υπέβαλε αναφορά στον Εισαγγελέα Χανίων με την οποία ζητά την παρέμβασή του προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που έλαβαν χώρα εντός του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά τη διάρκεια του φερόμενου περιστατικού. «Ο Κοσμήτορας φέρεται να υπέστη αναγκαστικό εγκλεισμό για περίπου 4 ώρες, να δέχτηκε ύβρεις και απειλές, να παρεμποδίστηκε η εκτέλεση των διοικητικών και διδακτικών του καθηκόντων κατά το διάστημα αυτό, να του απαγορεύτηκε με βία η χρήση τηλεφώνου και να πιέστηκε για υπογραφή δήλωσης παρά τη θέλησή του» επισημαίνεται στο ανακοινωθέν.

Η υπουργός Παιδείας, επιπλέον, έστειλε επιστολή στον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, ζητώντας ενημέρωση σχετικά με το περιστατικό καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες προέβη η διοίκηση του Ιδρύματος για την αντιμετώπιση του συμβάντος κατά τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία, τόσο με την αναφορά της στις αρμόδιες αρχές της χώρας όσο και με την κίνηση των σχετικών διαδικασιών εντός του Ιδρύματος για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών από τους υπαιτίους.

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε σχετικά:

«Η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμιά μας. Είναι αδιανόητο να λαμβάνουν χώρα περιστατικά περιορισμού ελευθερίας, καταναγκασμού, απειλών, ύβρεων ή παρεμπόδισης των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και η θωράκιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος στα Πανεπιστήμιά μας, ώστε οι φοιτητές μας, οι καθηγητές μας, τα μέλη του προσωπικού μας να έχουν το περιβάλλον που τους αρμόζει. Ακριβώς γι’ αυτό κίνησα τις νόμιμες διαδικασίες για την πλήρη διερεύνηση του καταγγελθέντος, σοβαρού αυτού περιστατικού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα Υόρκη: Ο Μαμντάνι έκανε πράξη την υπόσχεσή του – «Πάγωμα» σε ένα εκατομμύριο ενοίκια για δύο χρόνια

E-Daily 3.Left 26.06.2026
Οι ιδιοκτήτες ακινήτων εκφράζουν ανησυχίες για οικονομική πίεση λόγω αυξημένου κόστους λειτουργίας, ενώ οι ενοικιαστές διεκδικούν επιπλέον μέτρα για την ουσιαστική μείωση των ενοικίων

Ισπανία: Ντόπιος γρονθοκόπησε 13χρονη στο πρόσωπο και της έσπασε την μύτη

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Δεκάδες τουρίστες έτρεξαν για να βοηθήσουν την έφηβη, η οποία ακούστηκε να φωνάζει καθώς δεχόταν επίθεση από τον άνδρα

Σάλος στη Βρετανία: Τον σκότωσε με μια γροθιά ‑ Σκληρό βίντεο

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Ο 28χρονος Ντίλαν Μαξγουελ κατηγορείται για τον θάνατο του 25χρονου Λουκ Τόμπσον, πατέρα τριών παιδιών, μετά από μια επίθεση στις 19 Νοεμβρίου 2023

Ποιος είναι ο νικητής του φετινού MasterChef

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Εννέα χρόνια στο Αμστερνταμ πριν το ριάλιτι μαγειρικής - Η σύντροφός του και η ζωή στο εξωτερικό

Μυλοπόταμος: Ποιος εντόπισε νεκρό τον 32χρονο που αναζητούνταν από τους οικείους του

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Τα ακριβή αίτια θανάτου θα διαπιστωθούν μετά από ιατροδικαστική εξέταση, καθώς η Αστυνομία δεν εντοπίζει ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Γιαγιά δηλητηρίασε και μαχαίρωσε τα 4 εγγόνια της μέχρι θανάτου ‑ «Δεν θα ξαναδώ ποτέ τα παιδιά μου»

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Η ηλικιωμένη φέρεται να εξαγριώθηκε όταν ο πρώην σύζυγος της κόρης της απέκτησε προσωρινή επιμέλεια των παιδιών

Μήνυση κατά 18 influencers από την Επιτροπή Παιγνίων για διαφήμιση παράνομου τζόγου ‑ Είχαν πάνω από 3 εκατ. followers

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Οι περισσότεροι από τους followers ήταν ανήλικοι, είπε ο πρόεδρος της ΕΕΕΠ, Αντώνης Βαρθολομαίος

Πήγε στην Τουρκία για να φτιάξει τα δόντια του και τώρα αντιμετωπίζει εφιάλτη ‑ «Μην πάτε στην Τουρκία. Μην αφήσετε να ...»

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Ο 47χρονος Βρετανός ξόδεψε 3.900 λίρες για smile makeover στην Τουρκία και τώρα καλείται να πληρώσει έως 40.000 λίρες για να αποκαταστήσει τη ζημιά.

Μουντιάλ 2026: Πρωτιά για Ολλανδία, πρόκριση για Ιαπωνία‑Σουηδία και ιστορική Ακτή Ελεφαντοστού

Αθλητικά Νέα 26.06.2026
Η Ολλανδία καθάρισε την Τυνησία και πήρε την κορυφή του ομίλου, Ιαπωνία και Σουηδία προκρίθηκαν χέρι-χέρι, ενώ Εκουαδόρ και Ακτή Ελεφαντοστού πανηγύρισαν μεγάλες νίκες και εισιτήριο για τους «32».

«Επικήρυξαν» τον λαγοκέφαλο – Όλα τα μέτρα από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Ελλάδα 26.06.2026
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε πιλοτική δράση θήρευσης του επικίνδυνου ψαριού σε Κρήτη και Νότιο Αιγαίο, με αμοιβή στους αλιείς 5,33 ευρώ το κιλό.

Συναγερμός για τα ναρκωτικά στην Ελλάδα: Η νέα ουσία που ανησυχεί τις Αρχές

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Ο τρόπος διακίνησης που άλλαξε και οι κυρίαρχες ουσίες στην ελληνική αγορά

Δολοφονία 15χρονου στην Καλλιθέα: Τι κατέθεσε στην αστυνομία ο 17χρονος δράστης

E-Daily 2.TopNews 26.06.2026
Οι Αρχές προσπαθούν να διακριβώσουν με σαφήνεια τα κίνητρα της διαμάχης που οδήγησε στη δολοφονική επίθεση