E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τον «αναγκαστικό εγκλεισμό» του κοσμήτορα ζητά η Κεραμέως

Κεραμέως: Η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια

Δημοσίευση 1/11/2021 | 11:58

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τον «αναγκαστικό εγκλεισμό» του κοσμήτορα ζητά η Κεραμέως

Την αντίδραση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως προκάλεσε δημόσια καταγγελία που αναφέρεται σε περιστατικό πολύωρου «αναγκαστικού εγκλεισμού» στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο άνθρωπος που υπέστη τον αναγκαστικό εγκλεισμό ήταν ο Κοσμήτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπ. Παιδείας, οι δράστες ήταν μια «ομάδα 20-30 ατόμων, σημαντικός αριθμός εκ των οποίων δεν έχει σχέση με την πανεπιστημιακή κοινότητα».

Η Νίκη Κεραμέως υπέβαλε αναφορά στον Εισαγγελέα Χανίων με την οποία ζητά την παρέμβασή του προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που έλαβαν χώρα εντός του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά τη διάρκεια του φερόμενου περιστατικού. «Ο Κοσμήτορας φέρεται να υπέστη αναγκαστικό εγκλεισμό για περίπου 4 ώρες, να δέχτηκε ύβρεις και απειλές, να παρεμποδίστηκε η εκτέλεση των διοικητικών και διδακτικών του καθηκόντων κατά το διάστημα αυτό, να του απαγορεύτηκε με βία η χρήση τηλεφώνου και να πιέστηκε για υπογραφή δήλωσης παρά τη θέλησή του» επισημαίνεται στο ανακοινωθέν.

Η υπουργός Παιδείας, επιπλέον, έστειλε επιστολή στον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, ζητώντας ενημέρωση σχετικά με το περιστατικό καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες προέβη η διοίκηση του Ιδρύματος για την αντιμετώπιση του συμβάντος κατά τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία, τόσο με την αναφορά της στις αρμόδιες αρχές της χώρας όσο και με την κίνηση των σχετικών διαδικασιών εντός του Ιδρύματος για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών από τους υπαιτίους.

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε σχετικά:

«Η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμιά μας. Είναι αδιανόητο να λαμβάνουν χώρα περιστατικά περιορισμού ελευθερίας, καταναγκασμού, απειλών, ύβρεων ή παρεμπόδισης των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και η θωράκιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος στα Πανεπιστήμιά μας, ώστε οι φοιτητές μας, οι καθηγητές μας, τα μέλη του προσωπικού μας να έχουν το περιβάλλον που τους αρμόζει. Ακριβώς γι’ αυτό κίνησα τις νόμιμες διαδικασίες για την πλήρη διερεύνηση του καταγγελθέντος, σοβαρού αυτού περιστατικού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραμπ: 100% θα επιβάλλω δασμούς σε ευρωπαϊκές χώρες αν δεν δεχθούν τον έλεγχο της Γροιλανδίας

Κόσμος 20.01.2026
Ευρωπαϊκή αντίδραση για την κυριαρχία της Γροιλανδίας και έκτακτη σύνοδος της ΕΕ

Μπράιτον‑Μπόρνμουθ 1‑1: Αδιανόητο ψαλιδάκι από τον Κωστούλα, δείτε το γκολ

Αθλητικά Νέα 20.01.2026
Μπήκε αλλαγή και χάρισε τον βαθμό στην ομάδα του

Ισχυρή ηλιακή καταιγίδα «χτυπά» τη Γη: Συναγερμός σε δίκτυα και δορυφόρους ‑ Σπάνιο βόρειο σέλας

Tech + Science 20.01.2026
H τρέχουσα ηλιακή καταιγίδα θεωρείται η ισχυρότερη που έχει παρατηρηθεί «από το 2003», σύμφωνα με τους επιστήμονες

Παραιτείται ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ

Κόσμος Χτες
Eξέλιξη που αναμένεται να πυροδοτήσει σημαντικές πολιτικές ανακατατάξεις στη χώρα.

Καταγγελία για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Η ΑΑΔΕ κράτησε τους διευθυντές που βρίσκονται στη δικογραφία»

Ελλάδα Χτες
Σοβαρές αιχμές για τη λειτουργία του «Νέου ΟΠΕΚΕΠΕ» διατυπώνει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, μέσω της βασικής συνεργάτιδάς της Παρασκευή Τυχεροπούλου και του πληρεξούσιου δικηγόρου της Αντώνης Βαγιάνος

Εξαφάνιση Λόρας: Γυναίκα στο TikTok προσποιούνταν ότι είχε δίπλα της την 16χρονη για να εξασφαλίσει δημοσιότητα

Ελλάδα Χτες
«Το έκανα για λόγους εντυπώσεων», είπε η γυναίκα στους αστυνομικούς που την εντόπισαν – Δείτε το βίντεο

Πέθανε ο Ιταλός σχεδιαστής μόδας Βαλεντίνο

Κόσμος Χτες
Έφυγε από τη ζωή στα 93 του χρόνια

Αγρότες: Με άδεια χέρια έφυγαν οι «σκληροί» των μπλόκων από το Μαξίμου

Πολιτική Χτες
Μαρούδας: «Συνεχίζουμε τον αγώνα»

Σιδηροδρομικό δυστύχημα στην Ισπανία: Βίντεο ντοκουμέντο μέσα από το τρένο μετά τη σύγκρουση

Κόσμος Χτες
Το βίντεο δείχνει μέλος του προσωπικού να δίνει οδηγίες στους επιβάτες προτρέποντάς τους να μείνουν μαζί και να προσέχουν ο ένας τον άλλον

Πάτρα: Σχεδιασμένη από καιρό και με λεπτομέρεια η φυγή της Λόρας ‑ «Έψαχνε δουλειά», λένε φίλες της

Ελλάδα Χτες
Νέα στοιχεία στην εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας από την Πάτρα