E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τον «αναγκαστικό εγκλεισμό» του κοσμήτορα ζητά η Κεραμέως

Κεραμέως: Η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στα πανεπιστήμια

Δημοσίευση 1/11/2021 | 11:58

Εισαγγελική παρέμβαση μετά τον «αναγκαστικό εγκλεισμό» του κοσμήτορα ζητά η Κεραμέως

Την αντίδραση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως προκάλεσε δημόσια καταγγελία που αναφέρεται σε περιστατικό πολύωρου «αναγκαστικού εγκλεισμού» στο Πολυτεχνείο Κρήτης.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο άνθρωπος που υπέστη τον αναγκαστικό εγκλεισμό ήταν ο Κοσμήτορας της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπ. Παιδείας, οι δράστες ήταν μια «ομάδα 20-30 ατόμων, σημαντικός αριθμός εκ των οποίων δεν έχει σχέση με την πανεπιστημιακή κοινότητα».

Η Νίκη Κεραμέως υπέβαλε αναφορά στον Εισαγγελέα Χανίων με την οποία ζητά την παρέμβασή του προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που έλαβαν χώρα εντός του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά τη διάρκεια του φερόμενου περιστατικού. «Ο Κοσμήτορας φέρεται να υπέστη αναγκαστικό εγκλεισμό για περίπου 4 ώρες, να δέχτηκε ύβρεις και απειλές, να παρεμποδίστηκε η εκτέλεση των διοικητικών και διδακτικών του καθηκόντων κατά το διάστημα αυτό, να του απαγορεύτηκε με βία η χρήση τηλεφώνου και να πιέστηκε για υπογραφή δήλωσης παρά τη θέλησή του» επισημαίνεται στο ανακοινωθέν.

Η υπουργός Παιδείας, επιπλέον, έστειλε επιστολή στον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, ζητώντας ενημέρωση σχετικά με το περιστατικό καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες προέβη η διοίκηση του Ιδρύματος για την αντιμετώπιση του συμβάντος κατά τα προβλεπόμενα στην κείμενη νομοθεσία, τόσο με την αναφορά της στις αρμόδιες αρχές της χώρας όσο και με την κίνηση των σχετικών διαδικασιών εντός του Ιδρύματος για την αναζήτηση τυχόν ευθυνών από τους υπαιτίους.

Η υπουργός Νίκη Κεραμέως δήλωσε σχετικά:

«Η βία και η ανομία δεν έχουν θέση στα Πανεπιστήμιά μας. Είναι αδιανόητο να λαμβάνουν χώρα περιστατικά περιορισμού ελευθερίας, καταναγκασμού, απειλών, ύβρεων ή παρεμπόδισης των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.
Προτεραιότητά μας είναι η προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και η θωράκιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος στα Πανεπιστήμιά μας, ώστε οι φοιτητές μας, οι καθηγητές μας, τα μέλη του προσωπικού μας να έχουν το περιβάλλον που τους αρμόζει. Ακριβώς γι’ αυτό κίνησα τις νόμιμες διαδικασίες για την πλήρη διερεύνηση του καταγγελθέντος, σοβαρού αυτού περιστατικού».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα, πέντε προσαγωγές, έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτήριο κατέρρευσε τμηματικά και οι ένοικοι πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν

Ένοχοι η μητέρα και ο πρώην σύντροφός της για τον θάνατο του 3χρονου Αγγελου στην Κρήτη

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Ένοχοι με κύρια κατηγορία αυτή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία - Το δικαστήριο αθώωσε τον βιολογικό πατέρα του Αγγελου

Μουντιάλ 2026: Η συγκλονιστική ιστορία ζωής του ήρωα της Παραγουάης Ορλάντο Γκιλ

Αθλητικά Νέα 30.06.2026
Η οικογένεια του Γκιλ αντιμετώπισε σοβαρές δυσκολίες, καθώς ο γιος του γεννήθηκε άρρωστος και εκείνος πούλησε όλα του τα υπάρχοντα για να καλύψει τα έξοδα νοσηλείας

Μυτιλήνη: Νεκρός στη θάλασσα βρέθηκε ο παπα‑Στρατής του Μανταμάδου

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Την τελευταία του πνοή άφησε ο Πρωτοπρεσβύτερος του πανελλήνια γνωστού προσκυνήματος των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Μανταμάδο, Ευστράτιος Δήσσος.

Θεσσαλονίκη: Σε 20χρονη τρανς γυναίκα ανήκει η σορός που βρέθηκε σε φωταγωγό εμπορικού κέντρου

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν διαφαίνονται ίχνη εγκληματικής ενέργειας

Εντυπωσιακό άλμα φάλαινας στην Ικαρία ‑ Το σπάνιο στιγμιότυπο που κατέγραψαν οι επιστήμονες

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Το σπάνιο στιγμιότυπο δημοσίευσε το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας «Αρχιπέλαγος»

Μύκονος: Συνελήφθη 31χρονος για διακίνηση ναρκωτικών – Κατασχέθηκαν κοκαΐνη, ροζ κοκαΐνη και κάνναβη

Ελλάδα 30.06.2026
Στη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προχώρησαν το απόγευμα της Δευτέρας οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, στο πλαίσιο στοχευμένης επιχείρησης για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών στο νησί.

Μάρω Κοντού: Τα νεότερα για την υγεία της

Ελλάδα 30.06.2026
Η ηθοποιός συμπληρώνει δύο εβδομάδες νοσηλείας

Πτώμα εντοπίστηκε σε φεγγίτη εμπορικού κέντρου στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα 30.06.2026
Ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου

Καιρός: Μεγάλη προσοχή τις επόμενες ημέρες εφιστά ο Μαρουσάκης ‑ Έρχεται κύμα καταιγίδων

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Περιορισμένη αστάθεια σήμερα με έντονη έξαρση προς το τέλος της εβδομάδας