E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις

Πότε πέφτουν Black Friday και Cyber Monday

Δημοσίευση 1/11/2021 | 08:22

Ξεκινούν οι φθινοπωρινές εκπτώσεις

Ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, οι φθινοπωρινές ενδιάμεσες εκπτώσεις, οι οποίες θα διαρκέσουν έως τις 15 του μήνα, ενώ τα καταστήματα, έχουν τη δυνατότητα να λειτουργήσουν την Κυριακή 7 Νοεμβρίου με προτεινόμενο ωράριο από τις 11:00 έως τις 18:00.

Στο μεταξύ, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου αναμένονται οι προσφορές στο πλαίσιο του θεσμού «Black Friday» που ακολουθεί την ημέρα της γιορτής των Ευχαριστιών ενώ την επόμενη Δευτέρα, στις 29 Νοεμβρίου, οι καταναλωτές θα επωφεληθούν των προσφορών στις αγορές που γίνονται αποκλειστικά και μόνο μέσω του διαδικτύου, στο πλαίσιο της «Cyber Monday».

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Με την ευκαιρία της έναρξης των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, απευθυνόμενος στους καταναλωτές δηλώνει ότι όλες οι εμπορικές αγορές της Αθήνας παραμένουν ασφαλείς, τα καταστήματα με πραγματικό αίσθημα ευθύνης συνεχίζουν να τηρούν ευλαβικά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας και καλεί τους καταναλωτές να ενισχύσουν όσο μπορούν την αγορά, εκμεταλλευόμενοι τις μειωμένες τιμές των προς διάθεση προϊόντων.

Τέλος, απευθυνόμενος ο πρόεδρος στους εμπόρους, τους διαβεβαιώνει πως ο σύλλογος, με γνώμονα την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών της χώρας, εμμένει στο αίτημα του για άμεση κατάργηση του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ως παρωχημένου.

Τι πρέπει να προσέχουν καταναλωτές

H Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος προτείνει στους καταναλωτές να είναι :

  • Να κάνουν έρευνα αγοράς και να ελέγχουν όχι μόνο την τιμή (αρχική και νέα) αλλά και την ποιότητα των προϊόντων. Επίσης, να αναζητούν στο διαδίκτυο την τιμή του προϊόντος που πρόκειται να επιλέξουν, βάσει κωδικού ή αριθμού μοντέλου, ώστε να είναι βέβαιοι ότι η τιμή που έχουν εντοπίσει είναι η πιο συμφέρουσα.
  • Να οριοθετήσουν τις ανάγκες τους και να προγραμματίσουν με λίστα τις αγορές που πρόκειται να κάνουν, οι οποίες θα συμβαδίζουν με τον προσωπικό ή οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αποφεύγοντας αλόγιστες δαπάνες.
  • Να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες και τους όρους της συναλλαγής τους όταν αγοράζουν προϊόντα με δόσεις. Ιδίως για αγορές με πιστωτική κάρτα, να είναι πάντα ενημερωμένοι για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συγκεκριμένης αγοράς.
  • Τα προϊόντα πρέπει να φέρουν την αρχική τιμή και την τιμή προσφοράς (όχι το ποσοστό έκπτωσης). Προσοχή ιδιαίτερη στις προσφορές, στις οποίες αναγράφεται ότι δεν γίνονται αλλαγές, διότι σε περίπτωση υπαναχώρησης, δεν υπάρχει η δυνατότητα της αλλαγής.
  • Να ζητάνε πάντα την απόδειξη για τα προϊόντα που έχουν αγοράσει. Σε περίπτωση που το προϊόν είναι ελαττωματικό και θελήσουν να το επιστρέψουν ή να το αλλάξουν, η επίδειξη της απόδειξης είναι απαραίτητη.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Αυτός δεν είναι δικός μας πόλεμος, δεν τον ξεκινήσαμε εμείς»: Και η Γερμανία λέει όχι στον Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ

Κόσμος 16.03.2026
Και η γερμανική ομοσπονδιακή κυβέρνηση απέρριψετο αίτημα των ΗΠΑ για στρατιωτική υποστήριξη

Χωρισμένη στα δύο η εβδομάδα: Ανοιξη μέχρι αύριο, χειμώνας από Τετάρτη

Καιρός 16.03.2026
Έρχονται έντονες βροχές, κρύο και χιόνια στα ορεινά

Στάρμερ: Δεν θα συρθούμε στον πόλεμο με το Ιράν

Κόσμος 16.03.2026
«Δεν θα γίνει ο πόλεμος δώρο για τον Πούτιν»

Αρχή για το Ξέπλυμα: Αντιμέτωπος με κακούργημα ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ, δεν δήλωσε 3,2 εκατ. ευρώ

Ελλάδα 16.03.2026
Λόγω του ύψους των ποσών, τόσο η μη δήλωση όσο και η ανακριβής δήλωση τιμωρούνται σε βαθμό κακουργήματος

Ταξί: Μέχρι πότε η απεργία στην Αττική

Ελλάδα 16.03.2026
Η απόφαση του ΣΑΤΑ

Χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο

Κόσμος 16.03.2026
Το Αμπου Ντάμπι αναφέρει θύματα μετά από περιστατικό με πυραύλους

Δώρο Πάσχα 2026: Μέχρι πότε είναι η καταβολή ‑ Πώς υπολογίζεται

Οικονομία 16.03.2026
Ποιοι είναι οι δικαιούχοι που θα πληρωθούν

Ταξί: Έρχονται απεργίες διαρκείας

Ελλάδα 16.03.2026
Το υπουργείο παραπέμπει στο... μέλλον κρίσιμες ρυθμίσεις για ΕΙΧ με οδηγό

Επιμένει ο Τραμπ στους τελωνειακούς δασμούς – «Έχω το απόλυτο δικαίωμα να τους επαναφέρω»

Κόσμος 16.03.2026
Διεξάγεται νέος γύρος διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα

Λιανεμπορικό... SOS στην αγορά λόγω πολέμου ‑ Κίνδυνος για «λουκέτα» αν δεν ληφθούν μέτρα

Οικονομία 16.03.2026
Σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο εισέρχεται ο κλάδος το ελληνικού εμπορίου