E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίθεση με βιτριόλι: Το λάθος που «αποκάλυψε» την δράστιδα

Πώς τα social media «μαρτύρησαν» την ένοχο στην υπόθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Δημοσίευση 31/10/2021 | 17:04

Επίθεση με βιτριόλι: Το λάθος που «αποκάλυψε» την δράστιδα

Ένα «μοιραίο λάθος» της Έφης Καρακάτζουλα, η οποία καταδικάστηκε για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, ήταν αυτό που οδήγησε στη σύλληψή της.

Η καταδικασμένη πλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας είχε φορέσει την ίδια καμπαρντίνα την ημέρα της επίθεσης με κάποια άλλη στιγμή στο παρελθόν. Τότε είχε ανεβάσει τη φωτογραφία της στα social media, όπως αποκαλύπτει το CNN.gr, γεγονός που έκανε τις αρχές να την εντοπίσουν έπειτα από έρευνα στις σελίδες των κοινωνικών μέσων.

Το αρχικό σχέδιο της δράστιδας ήταν να φορέσει περούκα, να καλύψει τα χαρακτηριστικά της με μάσκα και να καλέσει ταξί από καρτοτηλέφωνο ώστε να μην εντοπιστεί το κινητό της.

Αφού οι αστυνομικοί όμως εντόπισαν τη διαδρομή που ακολούθησε μετά την πράξη, από κάμερες ασφαλείας, αντιλήφθηκαν ότι η γυναίκα στην οθόνη φορούσε περούκα.

Αναλύοντας τα δεδομένα, κατέληξαν νωρίς στο συμπέρασμα ότι πίσω από την επίθεση υπήρχε κάποιο πρόσωπο που φέρεται να γνώριζε την Ιωάννα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ του Cnn.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί ερευνώντας τα social media της Ιωάννας και των φίλων της, δεν άργησαν να εντοπίσουν τη φωτογραφία της δράστιδας με το συγκεκριμένο πανωφόρι. Έπειτα από ενδελεχή έρευνα όλα τα στοιχεία συνηγορούσαν ότι αυτή ήταν η δράστιδα.

Πρόσφατα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ήταν «καταπέλτης» για την Έφη Κακαράντζουλα, στην οποία επέβαλε 15 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα δολοφονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Κατηγορία που αναβαθμίστηκε από την αρχική της βαριά σκοπούμενης βλάβης, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για αυστηρότερες ποινές σε παρόμοιες υποθέσεις.

Η δράστιδα κατηγορήθηκε επίσης και για το πλημμέλημα της απείθειας, με αποτέλεσμα η ποινή της να συγχωνευτεί σε 15 έτη και τρεις μήνες.

Με πληροφορίες του CNN

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κιάτο: Νέα στοιχεία για την 40χρονη που πιάστηκαν τα μαλλιά της σε μηχάνημα εργοστασίου

Ελλάδα 03.04.2026
«Οι γιατροί έδωσαν μεγάλη μάχη στο χειρουργείο»

Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα η 77χρονη που διώκεται για τον θάνατο του 82χρονου συζύγου της

Ελλάδα 03.04.2026
Εις βάρος της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως

Μυστήριο στην Κοζάνη με νεκρά πρόβατα σε πλαγιά ‑ Αγνωστο πώς θανατώθηκαν

Ελλάδα 03.04.2026
Το σημείο, που παραμένει χαρακτηρισμένο ως καταφύγιο, έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις τοπικές αρχές και την κοινωνία

Ανατροπή στον καιρό μέχρι το Πάσχα: Ανοδος της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια

Καιρός 03.04.2026
Μεγάλη Εβδομάδα με υψηλές θερμοκρασίες

Η Κούβα δίνει χάρη σε 2.010 φυλακισμένους ενόψει Πάσχα

Κόσμος 03.04.2026
Πρόκειται για «ανθρωπιστική χειρονομία»

Γιάννης Μπρούζος: Πέθανε σε ηλικία 41 ετών ο συγγραφέας του βιβλίου «24 γράμματα στον γιο μου»

Πολιτισμός 03.04.2026
Πώς είχε περιγράψει ο Γιάννης Μπρούζος τη μάχη που έδινε

Βέροια: Κατέληξε ο 7χρονος που τραυματίστηκε παίζοντας σε πάρκο

Ελλάδα 03.04.2026
Την ώρα εκείνη η μητέρα του βρισκόταν στην εκκλησία

Τι ανακοίνωσε ο ιδρυτής της Allwyn στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Οικονομία 03.04.2026
Η Allwyn ξεκινά διαπραγμάτευση νέων μετοχών στο ΧΑ μετά τη συνένωση με τον ΟΠΑΠ, με κεφαλαιοποίηση περίπου €11 δισ.

Τσίπρας για τα capital controls: «Έπρεπε εμείς να κλείσουμε τις τράπεζες την επομένη των εκλογών»

Πολιτική 03.04.2026
Το τρίτο μνημόνιο και τα οικονομικά στοιχεία

Κακοκαιρία Erminio: Ένας νεκρός και τεράστιες καταστροφές σε Αττική και πολλές περιοχές της χώρας ‑ Πότε αναμένεται βελτίωση

Καιρός 03.04.2026
Έντονα φαινόμενα και αφρικανική σκόνη επηρέασαν μεγάλο μέρος της Ελλάδας

Κακοκαιρία Erminio: Πάνω από 1.100 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Ελλάδα Χτες
752 κλήσεις για την Περιφέρεια Αττικής