E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίθεση με βιτριόλι: Το λάθος που «αποκάλυψε» την δράστιδα

Πώς τα social media «μαρτύρησαν» την ένοχο στην υπόθεση της Ιωάννας Παλιοσπύρου

Δημοσίευση 31/10/2021 | 17:04

Επίθεση με βιτριόλι: Το λάθος που «αποκάλυψε» την δράστιδα

Ένα «μοιραίο λάθος» της Έφης Καρακάτζουλα, η οποία καταδικάστηκε για την επίθεση με βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου, ήταν αυτό που οδήγησε στη σύλληψή της.

Η καταδικασμένη πλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας είχε φορέσει την ίδια καμπαρντίνα την ημέρα της επίθεσης με κάποια άλλη στιγμή στο παρελθόν. Τότε είχε ανεβάσει τη φωτογραφία της στα social media, όπως αποκαλύπτει το CNN.gr, γεγονός που έκανε τις αρχές να την εντοπίσουν έπειτα από έρευνα στις σελίδες των κοινωνικών μέσων.

Το αρχικό σχέδιο της δράστιδας ήταν να φορέσει περούκα, να καλύψει τα χαρακτηριστικά της με μάσκα και να καλέσει ταξί από καρτοτηλέφωνο ώστε να μην εντοπιστεί το κινητό της.

Αφού οι αστυνομικοί όμως εντόπισαν τη διαδρομή που ακολούθησε μετά την πράξη, από κάμερες ασφαλείας, αντιλήφθηκαν ότι η γυναίκα στην οθόνη φορούσε περούκα.

Αναλύοντας τα δεδομένα, κατέληξαν νωρίς στο συμπέρασμα ότι πίσω από την επίθεση υπήρχε κάποιο πρόσωπο που φέρεται να γνώριζε την Ιωάννα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ του Cnn.

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί ερευνώντας τα social media της Ιωάννας και των φίλων της, δεν άργησαν να εντοπίσουν τη φωτογραφία της δράστιδας με το συγκεκριμένο πανωφόρι. Έπειτα από ενδελεχή έρευνα όλα τα στοιχεία συνηγορούσαν ότι αυτή ήταν η δράστιδα.

Πρόσφατα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ήταν «καταπέλτης» για την Έφη Κακαράντζουλα, στην οποία επέβαλε 15 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα δολοφονίας με ενδεχόμενο δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Κατηγορία που αναβαθμίστηκε από την αρχική της βαριά σκοπούμενης βλάβης, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για αυστηρότερες ποινές σε παρόμοιες υποθέσεις.

Η δράστιδα κατηγορήθηκε επίσης και για το πλημμέλημα της απείθειας, με αποτέλεσμα η ποινή της να συγχωνευτεί σε 15 έτη και τρεις μήνες.

Με πληροφορίες του CNN

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απολύθηκε ο χειριστής του οτοκιού του Τραμπ επειδή.... έβαζε στοιχήματα για τις ομιλίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Ντόναλντ Τραμπ βρήκε την όλη κατάσταση «πραγματικά λυπηρή και, ειλικρινά, ντροπιαστική» σύμφωνα με την Καρολάιν Λέβιτ

Λειψοί: Αντιμέτωποι με καρχαριοειδές ήλθαν οι λουόμενοι στην παραλία ‑ Βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Λουόμενοι στην παραλία Κατσαδιά στους Λειψούς ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σπάνιο θέαμα στιςόταν ένα καρχαριοειδές πλησίασε σε απόσταση αναπνοής από την ακτή

Απίστευτο συμβάν στη Μάνη: Αυτοκίνητο κατέληξε στην πισίνα δωματίου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η οδηγός κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και να απεγκλωβίσει και το ανήλικο παιδί της

Εμπρησμός Marfin: Βίντεο ντοκουμέντο αποτυπώνει καρέ‑καρέ τη δολοφονική επίθεση στην τράπεζα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σε λιγότερο από 15 δευτερόλεπτα πυκνός καπνός κατακλύζει το εσωτερικό του καταστήματος, με τους εργαζόμενους να τρέχουν πανικόβλητοι αναζητώντας διέξοδο

Φωτιά στον Ασπρόπυργο ‑ Ήχησε το 112 για ετοιμότητα

Ελλάδα Χτες
Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Τραμ συγκρούστηκε με τρίκυκλο στο Παλαιό Φάληρο – Τραυματίας ένα 9χρονο κορίτσι

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στο τρίκυκλο επέβαιναν και οι δύο γονείς μαζί με την 9χρονη κόρη τους

Πανηγυρισμοί για την Αργεντινή στο πιο παγωμένο μέρος της Γης με κοντομάνικο – Δείτε το βίντεο

Κόσμος Χτες
Το βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από τον εκπαιδευτικό Γκουστάβο Ολιβέρα

«Δεν ξέρω τι διάολο χτύπησα»: 18χρονος στη Βρετανία παρέσυρε συνταξιούχο με το αυτοκίνητό του και μετά κάθισε να φάει πίτσα – βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Σόνι Χόρσφαλ παραπέμφθηκε σε δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό 84χρονου στο Ρέντκαρ της Βόρειας Γιορκσάιρ, αφού έχασε τον έλεγχο του οχήματός του και ανέβηκε σε πεζοδρόμιο με μεγάλη ταχύτητα

Χάος στο Κονγκό: Εξοργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν σε νοσοκομείο Έμπολα ‑ Έτρεχαν να σωθούν ασθενείς

Κόσμος Χτες
Οργισμένοι συγγενείς επιτέθηκαν στο νοσοκομείο Nyakunde στην επαρχία Ιτούρι της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό  εξαναγκάζοντας το ιατρικό προσωπικό και ασθενείς να εγκαταλείψουν την εγκατάσταση.