E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Πώς να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς να το καταλάβει κανείς» ‑ 163 εκ. αναζητήσεις

Σοκάρουν τα στοιχεία από τις αναζητήσεις στη Google

Δημοσίευση 31/10/2021 | 16:31

«Πώς να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς να το καταλάβει κανείς» ‑ 163 εκ. αναζητήσεις

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου. Μέσα στην πανδημία, αναζητήθηκε 163 εκατομμύρια φορές στη Google, η φράση: «Πώς να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς να το καταλάβει κανείς».

Η ψυχολόγος Στέλλα Αργυρίου μίλησε στον ΣΚΑΪ στον απόηχο της νέας γυναικοκτονίας στη χώρα, τονίζοντας πως έχουμε μια δεύτερη πανδημία, «αυτή της έμφυλης βίας, την οποία πρέπει να διαχειριστούμε με σοβαρότητα, γιατί δυστυχώς τα περιστατικά πληθαίνουν, και η μια τραγωδία δίνει τη σκυτάλη στην άλλη».

Η ίδια διευκρίνισε ότι η πανδημία έχει παίξει ρόλο στην αύξηση των βιαιοπραγιών και των δολοφονιών.

«Η βία έχει μπει μέσα στα σπίτια. Πρέπει να υπάρχει υποστηρικτικό περιβάλλον, για να μπορέσει η μάνα, η σύζυγος, η σύντροφος να στηριχθεί για να εγκαταλείψει το δυνάστη. Δολοφονούνται και αφήνουν πίσω υποχρεώσεις αφήνουν πίσω παιδιά. Πρέπει αυτές οι γυναίκες να υποστηριχτούν από την πολιτεία» υπογράμμισε η κ. Αργυρίου.

«Δεν υπάρχει σεβασμός και υπομονή στις σχέσεις, πρέπει να βγούμε καλύτεροι από την πανδημία. Να ασχολούμαστε καθημερινά με το πώς θα γινόμαστε καλύτεροι», τόνισε.

Οι 13 γυναικοκτονίες που σόκαραν την Ελλάδα μέσα στο 2021

Μέσα σε 10 μήνες η ελληνική κοινωνία μετρά 13 γυναικοκτονίες. Δεκατρείς γυναίκες έπεσαν νεκρές από το χέρι του συζύγου ή συντρόφου. Άγρια εγκλήματα που συγκλόνισαν.

Δολοφονίες που συντάραξαν την Ελλάδα και προκάλεσαν αντιδράσεις αλλά και ανησυχία για την έκρηξη του φαινομένου.

Η 13η γυναικοκτονία στη χώρα μας ήταν αυτή που διαπράχθηκε σήμερα στην Ιεράπετρα, με θύμα μια 48χρονη και δράστη τον 54χρονο πρώην σύζυγό της.

Ως έναν άνθρωπο βίαιο και απειλητικό περιγράφει τον 54χρονο δράστη φίλη του θύματος.

Όπως αποκαλύπτει φίλη της 48χρονης γυναίκας μιλώντας στο Mega, ο δράστης την είχε απειλήσει και χτυπήσει στο παρελθόν, με αποτέλεσμα το θύμα ενδοοικογενειακής βίας να απευθυνθεί στην αστυνομία.

«Ήταν αρκετά χρόνια σε διάσταση. Αυτός έμενε στο σπίτι, δεν έφευγε. Η Νεκταρία δούλευε 2 δουλειές για να μπορεί να συντηρεί το σπίτι, τα 4 παιδιά τους και αυτόν. Δεν τη βοηθούσε καθόλου».

Οι εντάσεις μεταξύ τους ήταν συχνές, όπως υποστηρίζει η φίλη του θύματος: «Την είχε απειλήσει, την είχε χτυπήσει αρκετές φορές. Τύχαινε πολλές φορές να πάω στο σπίτι και ο κύριος αυτός ήταν εκεί, κοιμόταν, και μας έλεγε “μιλάτε σιγά να μην τον ενοχλήσουμε”. Τον φοβόταν. Τον φοβόντουσαν και τα 2 τα παιδιά τα μικρά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αντερλεχτ – ΑΕΚ 1‑1 στο Λόττο Παρκ: ισοφάριση Ελίασον, ραντεβού πρόκρισης στη Νέα Φιλαδέλφεια

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι Βέλγοι προηγήθηκαν με Ντόλμπεργκ, ο Στρακόσα κράτησε όρθια την Ένωση και ο Ελίασον «υπέγραψε» το 1-1 πριν από τη μεγάλη ρεβάνς στην OPAP Arena.

Λευκάδα: Καταγγελίες τουριστών και κατοίκων για εισιτήριο 10 ευρώ σε δημόσια παραλία

Ελλάδα Χτες
Ιδιοκτήτης οικοπέδου στην περιοχή Αγιοφύλι φέρεται να ζητά αμοιβή για να περάσουν από τον χώρο του στην παραλία

Βόλος: 18χρονος προσπάθησε να ξεφύγει από συμπλοκή και καρφώθηκε το πόδι του σε μπετόβεργα

Ελλάδα Χτες
Η Πυροσβεστική έκοψε με τροχό τη σιδερόβεργα από τον μηρό του νεαρού

Απορρίφθηκε πρόστιμο εκατομμυρίων για τον Τραμπ επειδή θεωρήθηκε «υπερβολικό»

Κόσμος Χτες
Δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση για πρόστιμο εκατομμυρίων για τον Ντόναλντ Τραμπ, επειδή, μεταξύ άλλων, θεωρήθηκε «υπερβολικό». Τι αφορά η υπόθεση.

Συγκλονίζει η ιατροδικαστική έκθεση των θυμάτων που απανθρακώθηκαν στο δυστύχημα στην Εγνατία Οδό

Ελλάδα Χτες
Οι νεκροί που έφεραν κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ήταν ζωντανοί μέχρι τη στιγμή που το φορτηγό έπεσε πάνω τους και ξέσπασε μεγάλη φωτιά

Guardian: Απόρρητα στοιχεία του ισραηλινού στρατού δείχνουν ότι το 83% των νεκρών στη Γάζα είναι άμαχοι

Κόσμος Χτες
«Πέντε στους έξι Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις στη Γάζα ήταν άμαχοι»

1 στους 5 Έλληνες στερείται πρόσβασης σε κατάλληλη ιατρική περίθαλψη, σύμφωνα με Eurostat

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τον μέσο όρο να περιορίζεται μόλις στο 3,6%.

Ryanair: Χαοτικός ο έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας της Ελλάδας ‑ Καλεί την Κομισιόν να παρέμβει

Ελλάδα Χτες
Η αεροπορική εταιρεία καταγγέλλει καθυστερήσεις σε πάνω από 5.000 πτήσεις λόγω ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα

Οπαδός της Σάμσουνσπορ ανέμιζε σημαία με τον Κεμάλ στο Παναθηναϊκό Στάδιο ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Οπαδοί της τουρκικής ομάδας βρέθηκαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ανέμισαν τη σημαία της ομάδας τους που απεικονίζει τον Κεμάλ, λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό

Γάζα ‑ Ο ισραηλινός στρατός ζητά εκκένωση νοσοκομείων πριν την εισβολή στο βορρά

Κόσμος Χτες
Ο στρατός ζητά από ιατρικούς φορείς και διεθνείς οργανώσεις στο βόρειο τμήμα να προετοιμάσουν την οργανωμένη απομάκρυνση του πληθυσμού προς τα νότια