E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίθεση με βιτριόλι: Βήμα‑βήμα πως έφτασε η αστυνομία στην Κακαράντζουλα

Τα πρώτα της λόγια όταν την εντόπισαν οι Αρχές - Είχε κρατήσει τα ενοχοποιητικά στοιχεία ως «τρόπαια»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/10/2021 | 08:50

Επίθεση με βιτριόλι: Βήμα‑βήμα πως έφτασε η αστυνομία στην Κακαράντζουλα

Στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Alpha, με τον Σταύρο Θεοδωράκη, μίλησε ο Γιάννης Σγούρος, επικεφαλής των αστυνομικών που έπιασαν τη 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα, τη γυναίκα που πέταξε το βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου και καταδικάστηκε σε 15ετή κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο αστυνόμος και παρουσίασε το υλικό που συνέλεξαν οι αρχές από κάμερες στον δρόμο, με αποτέλεσμα να φτάσουν στα ίχνη της Έφης Κακαράντζουλα.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί κάποιος κρατάει τα ενοχοποιητικά στοιχεία από μια αποτρόπαια πράξη, είπε ότι η Κακαράντζουλα δεν πίστευε ποτέ ότι θα την βρει η αστυνομία και έτσι κράτησε την περούκα, την καμπαρντίνα, αλλά και την τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε. «Ήταν τα τρόπαιά της» είπε χαρακτηριστικά ο αστυνόμος.

Περιγράφοντας αναλυτικά πώς έφτασαν στα ίχνη της Έφης Κακαράτζουλα, είπε ότι όλα ξεκίνησαν, όταν δέχθηκε κλήση, που τον πληροφόρησε πως «στην οδό Θησέως έχει γίνει μια επίθεση σε βάρος μιας γυναίκας με καυστικό υγρό», προσθέτοντας ότι στα 15 χρόνια υπηρεσίας του, αυτό ήταν κάτι που άκουσε «πρώτη φορά». Αρχικά δεν υπήρχε σαφής εικόνα και στράφηκαν στις κάμερες που βρίσκονταν κοντά στο σημείο, για να βρουν «οτιδήποτε αξιοποιήσιμο».

Έπειτα, οι Αρχές αναζητούσαν στο περιβάλλον του θύματος ποιος θα μπορούσε να έχει «κίνητρο». Παράλληλα, είχαν περισυλλέξει το καυστικό υγρό από το σημείο και μαρτυρίες όσων βρίσκονταν εκεί. Έπειτα από 5-6 μέρες, είχαν σχεδόν πλήρως το δρομολόγιο διαφυγής και το όχημα, ενώ ξεκίνησε και η σκιαγράφηση της γυναίκας που επιτέθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επιβαρυντικός παράγοντας για τις έρευνες ήταν η πανδημία, καθώς «όλοι φορούσαμε μάσκες και γάντια και δεν μπορούσαμε να πάρουμε καθαρά χαρακτηριστικά». Ωστόσο, όπως ανέφερε, στοχοποίησαν αμέσως την δράστιδα, καθώς «φορούσε καμπαρντίνα με 30 βαθμούς».

«Βρίσκοντας τον αριθμό κυκλοφορίας από το ταξί και από τις άρσεις απορρήτου εντοπίσαμε την κλήση που πραγματοποιήθηκε για να μισθωθεί το ταξί. Εντοπίσαμε την δράστιδα όταν πήγαινε στο καρτοτηλέφωνο [...] Το πλάνο από το καρτοτηλέφωνο σε σύγκριση με το πλάνο από τη στιγμή της επίθεσης, έδειξε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο» παρατήρησε ο κ. Σγούρος.

Όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σπίτι της δράστιδας, το πρώτο πράγμα που τους είπε εκείνη, ήταν: «Τι θέλει η Ασφάλεια από εμένα;».

«Εννοούσε ότι δεν είχε καμία σχέση, καμία τριβή με την Αστυνομία και την Ασφάλεια. Στο σπίτι της βρήκαμε την περούκα και το καρτοτηλέφωνο. Σχεδίασε την επίθεση, την διέπραξε, θεώρησε ότι πέτυχε, αλλά δεν πέταξε τα πειστήρια. Ήταν τα τρόπαιά της» εξήγησε ο αστυνομικός...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αφρικανική σκόνη «σκεπάζει» την Ελλάδα: Ποιες περιοχές θα πληγούν περισσότερο και πότε θα υποχωρήσει

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το φαινόμενο αναμένεται να κορυφωθεί την Τρίτη 21 και Τετάρτη 22 Ιουλίου, με τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις στη δυτική και νότια Ελλάδα.

Ρόδος: Το σπαρακτικό μήνυμα του πατέρα του 19χρονου ΕΠΟΠ ‑ «Ήρθαμε, όμως εσύ έλειπες»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η οικογένεια του 19χρονου έφτασε στο νησί για το ταξίδι που σχεδίαζαν να κάνουν όλοι μαζί, πριν από τη μοιραία στρατιωτική εκπαίδευση

Καιρός: Μπουρίνι απόψε στη Βόρεια Ελλάδα – Στο «στόχαστρο» και η Θεσσαλονίκη

Καιρός Χτες
Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί για σύντομο αλλά τοπικά έντονο πέρασμα καταιγίδων με απότομη ενίσχυση ανέμων και αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα.

Φωτιά σε διαμέρισμα στον Πειραιά – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής

Ελλάδα Χτες
Η φωτιά εκδηλώθηκε στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην οδό Καλλιγά – Αγνωστο αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Πρόστιμο 550 εκατ. ευρώ στην AliExpress από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παράνομα προϊόντα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Κομισιόν διαπίστωσε ότι η πλατφόρμα απέτυχε να εντοπίσει και να αφαιρέσει έγκαιρα παράνομα, μη ασφαλή και απομιμητικά προϊόντα από τη διάθεσή της.

Ryanair: Τι αποκάλυψε ο CEO για το ατύχημα με το σπασμένο παράθυρο στην πτήση από Θεσσαλονίκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Μάικλ Ο`Λίρι δήλωσε ότι τα αρχικά ευρήματα παραπέμπουν σε «ζημιά από ξένο αντικείμενο» στον κινητήρα κατά την απογείωση από τη Θεσσαλονίκη.

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή 71χρονη που παρασύρθηκε από τουριστικό λεωφορείο

Ελλάδα Χτες
Το δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη λεωφόρο Κωνσταντίνου Καραμανλή - ο οδηγός του λεωφορείου συνελήφθη.

Πέθανε ο Κέβιν Κίγκαν: Έφυγε από τη ζωή ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου σε ηλικία 75 ετών

E-Daily 3.Left Χτες
Ο δις νικητής της Χρυσής Μπάλας είχε αποκαλύψει τον Ιούνιο ότι έπασχε από καρκίνο σταδίου 4.

Διανομέας φαγητού κέρδισε ένα από τα σημαντικότερα λογοτεχνικά βραβεία της Κίνας

E-Daily 3.Left Χτες
Ο 56χρονος Ουάνγκ Τζιμπίνγκ έγραφε ποιήματα σε χαρτάκια ανάμεσα στις παραδόσεις και κέρδισε το Λογοτεχνικό Βραβείο Λου Σιν με τη συλλογή «Low Flight».

ΑΑΔΕ: Δήλωνε άστεγη και έμενε σε βίλα 280 τ.μ. με πισίνα!

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τρεις συλλήψεις από τους ελεγκτές του ΔΕΟΣ - εντοπίστηκαν εικονικά τιμολόγια και συναλλαγές άνω των 40 εκατ. ευρώ.

Guardian: Τι κινδύνους κρύβει για τη Μεσσηνία η «Οδύσσεια» του Νόλαν;

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η κινηματογραφική αίγλη που απέκτησε η Μεσσηνία, αφού επιλέχθηκε για τα γυρίσματα της νέας «Οδύσσειας» του Κρίστοφερ Νόλαν, έφερε τη Βοϊδοκοιλιά στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος

Νέοι αυστηροί κανόνες για τα πατίνια: Ποιοι δεν θα μπορούν πλέον να τα οδηγούν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση περιορίζει τη χρήση ηλεκτρικών πατινιών