E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Επίθεση με βιτριόλι: Βήμα‑βήμα πως έφτασε η αστυνομία στην Κακαράντζουλα

Τα πρώτα της λόγια όταν την εντόπισαν οι Αρχές - Είχε κρατήσει τα ενοχοποιητικά στοιχεία ως «τρόπαια»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/10/2021 | 08:50

Επίθεση με βιτριόλι: Βήμα‑βήμα πως έφτασε η αστυνομία στην Κακαράντζουλα

Στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» του Alpha, με τον Σταύρο Θεοδωράκη, μίλησε ο Γιάννης Σγούρος, επικεφαλής των αστυνομικών που έπιασαν τη 36χρονη Έφη Κακαράντζουλα, τη γυναίκα που πέταξε το βιτριόλι στην Ιωάννα Παλιοσπύρου και καταδικάστηκε σε 15ετή κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο αστυνόμος και παρουσίασε το υλικό που συνέλεξαν οι αρχές από κάμερες στον δρόμο, με αποτέλεσμα να φτάσουν στα ίχνη της Έφης Κακαράντζουλα.

Απαντώντας στο ερώτημα γιατί κάποιος κρατάει τα ενοχοποιητικά στοιχεία από μια αποτρόπαια πράξη, είπε ότι η Κακαράντζουλα δεν πίστευε ποτέ ότι θα την βρει η αστυνομία και έτσι κράτησε την περούκα, την καμπαρντίνα, αλλά και την τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε. «Ήταν τα τρόπαιά της» είπε χαρακτηριστικά ο αστυνόμος.

Περιγράφοντας αναλυτικά πώς έφτασαν στα ίχνη της Έφης Κακαράτζουλα, είπε ότι όλα ξεκίνησαν, όταν δέχθηκε κλήση, που τον πληροφόρησε πως «στην οδό Θησέως έχει γίνει μια επίθεση σε βάρος μιας γυναίκας με καυστικό υγρό», προσθέτοντας ότι στα 15 χρόνια υπηρεσίας του, αυτό ήταν κάτι που άκουσε «πρώτη φορά». Αρχικά δεν υπήρχε σαφής εικόνα και στράφηκαν στις κάμερες που βρίσκονταν κοντά στο σημείο, για να βρουν «οτιδήποτε αξιοποιήσιμο».

Έπειτα, οι Αρχές αναζητούσαν στο περιβάλλον του θύματος ποιος θα μπορούσε να έχει «κίνητρο». Παράλληλα, είχαν περισυλλέξει το καυστικό υγρό από το σημείο και μαρτυρίες όσων βρίσκονταν εκεί. Έπειτα από 5-6 μέρες, είχαν σχεδόν πλήρως το δρομολόγιο διαφυγής και το όχημα, ενώ ξεκίνησε και η σκιαγράφηση της γυναίκας που επιτέθηκε στην Ιωάννα Παλιοσπύρου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, επιβαρυντικός παράγοντας για τις έρευνες ήταν η πανδημία, καθώς «όλοι φορούσαμε μάσκες και γάντια και δεν μπορούσαμε να πάρουμε καθαρά χαρακτηριστικά». Ωστόσο, όπως ανέφερε, στοχοποίησαν αμέσως την δράστιδα, καθώς «φορούσε καμπαρντίνα με 30 βαθμούς».

«Βρίσκοντας τον αριθμό κυκλοφορίας από το ταξί και από τις άρσεις απορρήτου εντοπίσαμε την κλήση που πραγματοποιήθηκε για να μισθωθεί το ταξί. Εντοπίσαμε την δράστιδα όταν πήγαινε στο καρτοτηλέφωνο [...] Το πλάνο από το καρτοτηλέφωνο σε σύγκριση με το πλάνο από τη στιγμή της επίθεσης, έδειξε ξεκάθαρα ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο» παρατήρησε ο κ. Σγούρος.

Όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σπίτι της δράστιδας, το πρώτο πράγμα που τους είπε εκείνη, ήταν: «Τι θέλει η Ασφάλεια από εμένα;».

«Εννοούσε ότι δεν είχε καμία σχέση, καμία τριβή με την Αστυνομία και την Ασφάλεια. Στο σπίτι της βρήκαμε την περούκα και το καρτοτηλέφωνο. Σχεδίασε την επίθεση, την διέπραξε, θεώρησε ότι πέτυχε, αλλά δεν πέταξε τα πειστήρια. Ήταν τα τρόπαιά της» εξήγησε ο αστυνομικός...

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νέα απάτη κατά του ΕΟΠΥΥ: Γιατροί και φαρμακοποιοί είχαν στήσει κομπίνα με παράνομες συνταγογραφήσεις – Η ζημιά 405.000 ευρώ για το δημόσιο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 240 συσκευασίες παράνομα συνταγογραφημένων φαρμάκων

Καρυστιανού: «Περίεργο που οπαδοί της ΝΔ βγήκαν με τυπωμένα μπλουζάκια» ‑ Τι είπε για το ακίνητο και το fund

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Το να βρουν τη διάθεση και τον χρόνο να τυπώσουν μπλουζάκια, δείχνει ότι επένδυσαν στην επικοινωνία»

Τι σχεδιάζει η Ρωσία εναντίον της Πολωνίας και πώς θα αντιδράσει το ΝΑΤΟ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τη Βαρσοβία για πιθανά ρωσικά σχέδια που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Θύμα Ρώσων φαρσέρ ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Μητσοτάκη ‑ Την παραίτησή του ζητά το ΠΑΣΟΚ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το βίντεο που δημοσιεύτηκε, η αναφορά του Θάνου Ντόκου στις εκλογές και η απάντηση κυβερνητικών πηγών

Ποιοι διασώθηκαν τελευταία στιγμή από το ταχύπλοο που τυλίχθηκε στις φλόγες ανοιχτά της Βουλιαγμένης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τέσσερα άτομα περισυλλέχθηκαν σώοι από παραπλέον ιστιοφόρο πριν το πολυτελές σκάφος βυθιστεί στα ανοιχτά των Φλεβών.

Η Γρατσία υπερασπίζεται την Καρυστιανού για το ακίνητο που αγόρασε μέσω πλειστηριασμού: «Δεν υπάρχει κάτι κρυφό»

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Η κυρία Καρυστιανού θέλει να είναι όλα στο φως, οποιοσδήποτε μπορεί να εισέλθει και να τα δει  στο κτηματολόγιο» είπε η δικηγόρος και στενή συνεργάτιδα της προέδρου Ελπίδας για τη Δημοκρατία

Συνελήφθη 21χρονος οδηγός ταξί που χρέωσε τουρίστες 175€ από το «Ελ. Βενιζέλος» μέχρι το κέντρο της Αθήνας, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το ποσό αυτό ήταν τετραπλάσιο από το προβλεπόμενο κόμιστρο της διαδρομής

Έτσι κλέβουν τα βενζινάδικα στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left Χτες
Η απάτη στις αντλίες καυσίμων παραμένει μία από τις μεγαλύτερες πληγές της ελληνικής αγοράς. Μπορεί οι έλεγχοι να έχουν ενταθεί και οι κυρώσεις να έχουν γίνει αυστηρότερες, όμως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι το πρόβλημα δεν έχει εξαλειφθεί.

Ελαφόνησος: «Λειτούργησα ενστικτωδώς και βούτηξα στη θάλασσα», λέει ο πλοιοκτήτης

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν λάθος», ισχυρίζεται ο πλοιοκτήτης – κολυμβητής της Ελαφονήσου

Συγκίνηση στο τελευταίο αντίο στον Βασίλη Λεβέντη, «δεν είμαι βιολογικό του παιδί, αλλά είχα την τύχη να τον αποκαλώ πατέρα» είπε ο γιος του

E-Daily 2.TopNews Χτες
Συγγενείς, φίλοι και πρώην συνεργάτες αποχαιρέτησαν τον ιδρυτή της Ένωσης Κεντρώων, που πέθανε σε ηλικία 75 ετών ύστερα από προβλήματα υγείας

Θεσσαλονίκη: Στο μικροσκόπιο τέταρτος ύποπτος για τη φονική εμπρηστική επίθεση  – Σε σταθερή κατάσταση η Αφροδίτη Νέστορα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Οι αρχές εξετάζουν υλικό από κάμερες ασφαλείας, υπολείμματα των μηχανισμών που χρησιμοποιήθηκαν, αλλά και τηλεφωνικές επικοινωνίες, επιχειρώντας να εντοπίσουν τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις επιθέσεις