E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Bild: Μια από τις πιο μισητές γυναίκες στην Ελλάδα προσγειώνεται στην Αθήνα

Δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας για την επίσκεψη της υπηρεσιακής καγκελαρίου

Δημοσίευση 28/10/2021 | 15:24

Bild: Μια από τις πιο μισητές γυναίκες στην Ελλάδα προσγειώνεται στην Αθήνα

«Την Πέμπτη προσγειώνεται μια από τις πιο μισητές γυναίκες στην Ελλάδα: η Άνγκελα Μέρκελ» γράφει η Bild, σε άρθρο το οποίο τιτλοφορεί «Η χρεοκοπία των Ελλήνων κόστισε στην Ευρώπη 600 δις».

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα «η γερμανίδα καγκελάριος εξακολουθεί να βρίσκεται στην τρίτη θέση στη λίστα των μισητών Γερμανών μετά τον Αδόλφο Χίτλερ και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μια τέτοια σύγκριση είναι φυσιολογική στην Αθήνα: Εικόνες της Μέρκελ και του Σόιμπλε κυκλοφορούν εδώ για χρόνια με γένια του Χίτλερ, περιβραχιόνια με σβάστικα, σε τανκς ή ως φρουροί των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Η Μέρκελ θέλει να κλείσει αυτό το κεφάλαιο: Σήμερα και την Παρασκευή σκοπεύει να αποχαιρετήσει τις κρίσεις της - τη δημοσιονομική και την προσφυγική. Και οι δύο προέρχονται από εδώ – από την Ελλάδα».

Υπενθυμίζεται ότι η υπηρεσιακή -πλέον- καγκελάριος αναμένεται σήμερα το βράδυ στην Αθήνα, σε μια από τις τελευταίες θεσμικές επισκέψεις της ως επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, αποδεχόμενη την πρόσκληση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη να επισκεφτεί την Ελλάδα, στο περιθώριο της Συνόδου ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων, στη Σλοβενία.

Ρόλος διαμεσολαβητή

Για την Καγκελαρία, «το ταξίδι στην Ελλάδα είναι σημαντική ένδειξη της στενής συνεργασίας των δύο χωρών», σε μια εποχή μετάβασης της Γερμανίας, παρότι το Βερολίνο προσδοκά στη συνέχιση του διαμεσολαβητικού του ρόλου, ιδίως στο πεδίο των ελληνοτουρκικών σχέσεων, και στην «εποχή Σόλτς».

Η ίδια, άλλωστε, η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε πως θα «κοιμάται ήσυχη» παραδίδοντας τη σκυτάλη στον Όλαφ Σολτς και σε ένα συμμαχικό κυβερνητικό σχήμα μεταξύ των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), των Πρασίνων και των Φιλελεύθερων (FDP) παρά τις «διαφορετικές πολιτικές», εφόσον ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μέχρι τότε, Ελλάδα και Γερμανία «έχουν στο πλαίσιο της ΕΕ πολλά κοινά ζητήματα και συμφέροντα», είχε επισημάνει με αφορμή την επισημοποίηση του ταξιδιού η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Ουλρίκε Ντέμερ, περιγράφοντας ως πεδία σύγκλισης μεταξύ των δύο χωρών τις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής, τη δημόσια υγεία, τη μετανάστευση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ουρές χιλιομέτρων με αυτοκίνητα σε Λάρισα, Ριτσώνα και Προμαχώνα

Ελλάδα 19.12.2025
Oι αγρότες από το μπλόκο της Χαλκίδας ετοιμάζονται κλείσουν τόσο την υψηλή γέφυρα όσο και την παλαιά γέφυρα

Τέλος τα ενοίκια ‑ μαϊμού των 20 και 30 ευρώ: Πώς θα φακελωθούν τα ακίνητα με τον ΜΙΔΑ

Οικονομία 19.12.2025
Το νέο μητρώο ιδιοκτησίας ακινήτων έρχεται για να `χτυπήσει` τα υποδηλωμένα ενοίκια.

«Έπεσε» το YouTube: Τεράστια προβλήματα για χιλιάδες χρήστες ‑ Το μήνυμα που εμφανίζεται

Κόσμος 19.12.2025
Οι χρήστες βλέπουν το σφάλμα 502 όταν επιχειρούν να μπουν στο Youtube

Φορολοταρία Νοεμβρίου: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση – Δείτε αν κερδίσατε έως 50.000 ευρώ

Ελλάδα 19.12.2025
Τα χρήματα της φορολοταρίας κυμαίνονται από 1.000 έως 50.000 ευρώ

Βουλή: Εγκρίθηκε με 159 «ναι» η ένταξη του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ

Πολιτική 19.12.2025
Η αντιπολίτευση, σύσσωμη, καταψήφισε τη διάταξη

Χτυπήθηκε πετρελαιοφόρο του «σκιώδους στόλου» της Ρωσίας νότια της Κρήτης

Ελλάδα 19.12.2025
Ο πόλεμος στην Ουκρανία έφτασε στη Μεσόγειο

Έδωσαν επιταγή 2,5 εκατ. δολαρίων στον ήρωα του μακελειού της Αυστραλίας ‑ «Το αξίζω;» ρώτησε

Κόσμος 19.12.2025
Την επιταγή τού την παρέδωσε ο Zachery Dereniowski, ένας Καναδός influencer που συνδιοργάνωσε τη διαδικτυακή καμπάνια συγκέντρωσης χρημάτων

Αντετοκούνμπο: «Αυτή τη στιγμή είμαι η πιο καυτή… γκόμενα στο παιχνίδι»

Αθλητικά Νέα 19.12.2025
Ο Greek Freak μίλησε πρόσφατα στα μέσα ενημέρωσης και χρησιμοποίησε μια απολαυστική ατάκα

«Από αύριο μόνο φραπέ»: Η απάντηση Καραναστάση για την κλήση επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ

Πολιτική 19.12.2025
Όσα έγραψε στην ανάρτησή του ο Διαμαντής Καραναστάσης

Ποτάμια έγιναν οι δρόμοι στο Ντουμπάι από την κακοκαιρία: Σφοδρές οι πλημμύρες

Κόσμος 19.12.2025
Κλειστά αεροδρόμια, σχολεία και καταστήματα

Τι αλλάζει στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ με το νέο έτος ‑ Όλες οι απαντήσεις σε 17 ερωτήσεις

Οικονομία 19.12.2025
Με 17 ερωτήσεις και απαντήσεις, η ΕΥΔΑΠ διευκρινίζει ποιους αφορά, ποια είναι η επιπλέον χρέωση και ποια τα οφέλη για τους πολίτες